Íme egy ültetőkosaras, táblácskás kép nárciszokkal. Elrettentő példa arra, mennyire sekélyen van a kosár - rohanvást ültettem át ősszel, mert ahol volt, nem volt jó, de már sötétedett, mire odáig jutottam, hogy helyet keressek neki... Szóval kicsit mélyebbre ajánlatos, de tán így is fog virágozni - asszem valamilyen fehér -, és a tábla is kikerülhet onnan, mert most nincs funkciója, hát ne rondítsa a látványt.
örülök hogy írtál a kolibriről!! én is tőlük szeretnék évelőket rendelni, talán a jövő héten, apropó:hamar megküldik a növényeket? A pálmaligetről én is csak jót mondhatok, tőlük a jövő hét közepén jönnek a növények. Most már csak a tavasznak kell belehúzni--de nagggyon!
Nyáron maggyűjtés,aztán február-március vetés.Könnyen csírázik,csak a csigákra,meg a meztelenekre kell vigyázni,mert a csecsemőszarkalábakat rendkívűl szeretik és a kikelteket 1-2 nap alatt úg y felzabálják,hogy azt hiszed ki sem keltek...
Szerintem más miatt lehetett, ugyanis itt sem húzta sokáig, három tő fehér tűnt el villámgyorsan a süllyesztőben, és azért a két hét virágzásért nagyon nem éri meg, ráadásul van jó pár más, sokkal dekoratívabb évelő, ami ugyanakkor virágzik.
Tegnap hozott nekem az emberem egy utánfutó (600kg)komposztot. Úgyhogy indulhat a nagy növényültetési akció-csak ne esne ennyire az eső! Szerdán és csütörtökön megérkeztek a növények amiket a kolibrisoktól meg a pálmaligetesektől rendeltem. Hát össze sem lehet hasonlítani őket a starkl-lal meg a többi hasonló csomagküldővel. Gyönyörűek!
Az gyanús. Valami bórsószem királykisasszony lehet. Amilyen nekünk van, bőven egy méter fölé nő a virágaival - főképp ha nem ültetem át -, ám az Anyukámék sovány, köves talaján csak akkora, mint Nálad is.
Szóval ott nem akar fejlődni? Lehet, hogy valamilyen különlegesség. Szívesen adok az enyémből köszönetképpen is a golgotákért, hátha jól bírja az adottságokat ott is.
Ez a hét vicce:-) Honnan tudod, hogy az enyém milyen? Mert én bizony nem tudom! A virágát még sose láttam, pedig harmadik éves. Nálam elég napos helyen van, én úgy gondoltam, ezt szereti, mert erdeti élöhelyén magas hegyek eléggé kitett rétjein találkozhatunk vele.
Egyszer vettem egy Aconitum napellust, az nagyon hamar tönkrement. Leht, hogy nem győztem locsolni a homokon. Viszont aminek a magját Tőled kaptam (Aconitum carmichaelii, ha jól emlékszem), az szívós, két éve sínylődik több tő cserépben, de tavaly virágoztak, most tavasszal meg több hajtást is indítottak. Idén már kiültetem, remélem, a homokot is bírni fogják.
Hogy mennyire macerás a csíráztatásán kívül, azt nem tudom, itt a fű közül nő, félárnyékban, és néha elfelejtem meglocsolni, ehhez képest kb. két méter magas, egy-másfél hónapig virágzik kötött, hideg, nehéz agyagtalajon: