Az az igazság,hohy ha elárulom a forrásom,nekem végem:-D Azt hiszem úgy tudok segíteni és szól mindenkinek ha kerestek valamilyen darabot. Írjatok nekem és pár nap mondom az árát.Higyetek nekem nem nyerészkedni szeretnék!!Csak bátran a kívánságokkal,inkább régebbieket 1965-1985ig(lakigabi@citromail.hu)
Az Asszony már fej levágással fenyeget:-D Ja ez egy igazán értékes darab amiket szereztél.Szerintem van egy rémálmod a gyereked míg alszol kibontja a blistereket:-D .-D
ááááá :))) nagyon komoly gépek! a 350az szép, nagyon szép :) Honnan lövöd ezeket egyébként ilyeneket nem találok az ebayen, vagy ultra horror áron. Van egyébként más aukciós oldal is?
üdv. Márk
Ádigaga: tükrös ide vagy oda, ezek az előre beállított funkciók semmit sem érnek. A makróhoz meg makró obi kell, de nem vagyok benne biztos hogy azzal jó képeket lehet csinálni, amennyire tudom azoknak nagyon kicsi a mélység élessége, bár egy 60mm-es jó lehet ff vázon. Az olympus meg.... egy canyonnal jobban jártál volna szerintem, de ezt jobb ha nem is mondom?
Hát na ja, így könnyű elverni egy rakás pénzt... ...nem elég neki a jobbról-balra menő Challenger, kell egy másik is, ami meg balról jobbra megy a blisterben.... :-DDDDDDDDD
marko kartárs kb. le is írta , hogyan kell, az én sztorim nem is erről szól, hanem arról, hogy akárhogy vágja is az emberfia a témát, félrevihetnek a marketinges dolgok....
nálunk elég régi hagyomány a képrögzítés, fater középsuliban filmezett, utána fotózott (előhívás is...), sokáig video-operatőr volt helyi tévénél... valami csak ragadt rám, fotózni én is szeretek, csak a gépekkel nincs szerencsém. nem mintha nem értenék hozzá, inkább az van, hogy nem szeretem a parasztvakító értelmetlen funkciókat - így gyakorlatilag mindig a méregdrága profi gépekhez jutok, amit meg úgysem tudnék kihasználni... persze önvizsgálat van időnként, hogy nem olyan rosszak ezek a "proli" funkciók, nem kéne annyit nyavalyogni :-)
hát most jól félrevittek, uis tavalyelőtt Karácsonykor vettem egy Olympus E-410 tükrös gépet, gondoltam a makrófunkciója ideális a kisverdákhoz... azt hittem, ezeket a beállításokat jól kigondolták, vagyis a szitu szempontjából fontos paraméterekre van kihegyezve, a lényegteleneket nem viszi el rossz felé. Azt, hogy ez nem így van, már régóta sejtettem , csak volt egy másik hibás feltételezésem, ami szerint más módszerrel ezek a speciális szituk nem is fényképezhetőek.
azt ugyanis láttam, hogy a makrónál a nagy fényveszteség miatt 1/4-1/5 körüli zárra és 4 belendére áll be, mondom sebaj, mint a programnál, majd eltolom az aránypárt a hosszabb idő és szűkebb blende felé... Hát nem lehet! :-p Hogy miért????? Így kínlódtam a semmi mélységélességgel, mert azt hittem, más programnál nem fog élesíteni közelre.
Hát tévedés volt, a blendeelőválasztásos programban ugyanígy beélesíthető egy kisgép, ahogy a kolléga is írta, 11-16 közötti értékkel nagyon jó az élesség, meg - lehet hogy szubjektív dolog -de az expozíció is kiegyenlítettebb lesz így...
OFF
(a másik hülyeség: múltkor fotó-kisvasutazni hívtak a Bükkbe, szép havas - napos idő, gondoltam kipróbálom a "Havas táj" programot. Hátul a vonat, elöl Marcika - persze nem középen - erre feszt a vonatot élesíti... Hát itt is az van, hogy szerintük a Havas tájhoz kötelező a követő autófókusz , nem lehet kikapcsolni :-( egyből megnéztem tulajdonképpen mit is korrigál a program (egy kis élénkítés +exp. korrekció), ezeket kézzel beállítottam és kész :-p. Na itt bizonytalanodtam el, hogy biztosan makróval kell-e lekapnom a kisverdákat...)
Ne is mond:-)Ma össze számoltam,hogy mennyit is költöttem el Január 15től(350.000ft)De én nem mindegyiket szeretném megvenni amit kiadtak csak amelyik tetszik:-)Van kb 45db amiket még hajtok,meg lesznek hamarosan!
Bár én voltam aki a legjobban szídtam az emberünket a vaterán.De a Króm Fiatra nagyon rávagyok gyógyulva.Máshol is találtam de 50+12dollárt nekem sem ér meg:-(
Na erre én is licitáltam a vaterán, de elég hamar feladtam a felhasználó itteni rosszhíre miatt. Még egy másik vasat is akartam ettől a csókától venni ezért licitáltam vagy 15 matchboxra kapásból (ez nálam ilyen amikor belendülök), de szinte semmit sem nyertem. Ha minden igaz ez szerencse!!! Amit meg vettem, az kb hétfőn érkezik. Akkor majd beszámolok a minőség/ár értékarányról.
Kis felháborodásom, elmélkedésem a minőségromlásról nem hatott meg senkit, lehet Ti ezen már kidühöngtétek magatokat :)
Viszont: FOTÓZÁS!
Eddig még nem sok matchboxot fotoztam, de ha valakit érdekel akkor a lejjebb írtakat kipróbálhatja aztán meglátja hogy tetszik e neki az eredmény.
Tükörreflexes:
letámasztott gép, ha lehet állványról, 11 es rekesz, de lehet akár 16os is hogy minél nagyobb tartomány legyen éles. Érdemes kézzel beállítani az élességet. Az élesség pontja kb. az autó 1/3 nál legyen, így előtte is és utána is éles lesz.
Érdemes nappal fényképezni és csak "fehér" függönyt behúzni hogy szórt fény legyen. Ha van árnyékos oldal akkor lehet egy picit "deríteni". Fogsz egy darab alufóliát óvatosan összegyűrőd, majd kihajtod és ráfeszíted egy karton lapra, ezzel szépen kitudod világitani a sötét részeket.
Az objektívet érdemes minél nagyobb látószögre állítani, de nem a legnagyobbra, mert ott már elég nagy lehet a torzítása, pár miliméterrel vissza veszed és már jó is. Nem kell nagyon közel menni a témához, nem kell hogy az egész képet kitöltse az autó, később vmi progival méretre vághatod.
Ha van lehetőség rá akkor érdemes a tükörfelcsapással és időzitéssel fényképezni, hogy minél kisebb legyen a bemozdulás.
Kompakt géppel még ilyet nem fényképeztem, de ezeknek a gépeknél alapból elég szűk a rekesz, tehát nagy lehet a mélység élesség, de ha lehet állítani akkor itt is 11 vagy 16 és a fentebb írtakat is nagyjából lehet alkalmazni.
És alig feltünően megint packázik a Cróm Abarthtal a kis mocsodék!
Nem érdekel, költse gyógyszerre a hasznát! Nem kívánok én neki rosszat! ;)))
Van most fent egy Torino, csak sajna elég leharcolt. Ismerem az eladót, ha gondolod... Soxerencsét a gyerkőcökhöz! Remélem nem túléli mindenki! ;)))))
Volt a börzén ilyen torinos kétautós cucc, nagyon örültem neki amikor megláttam! Rögtön elszabadult a fantáziám... Aztán megtudtam az árát! :(((( Az e-bay-es 7 dollár itthon nem 7 amcsi dollár, hanem 30... Azzal vigasztaltam maga, h. a JL kidolgozása sem túl magas színvonalú, olyat én is tudnék, ha lenne időm...:))))
pmgabi: Corgi Starsky Gran Torino nagyon nagy, nekem is az volt az egyik kedvencem, sajnos lost in time :-(
csak egy mondat az önlicites baromhoz a Faterán: biztos emlékeztek, panaszkodtam is, hogy legutóbb már bármibe kezdtem, vagy egekbe szökött az ára sok licittel, (ezek inkább a korábban erőlködés nélkül sztenderd áron elhozott angolok voltak) vagy valaki még rögtön utánam rámlicitált egy olcsóra (ezek voltak a feltűnőbb esetek, mert olyan kisgépekről volt szó, amelyeknél tapasztalatból gondosan ügyeltem a konfliktusmentességre ) Most ,hogy írtátok, egyből ismerős volt a név: az azért már nekem is feltűnt, hogy mindenhol ott van, csak gondoltam nagy gyűjtő és/vagy nagyon gazdag... De hogy ilyen köcsögség állt a háttérben :-(
Szerintem a Carabonál is ő matatott: dobozost nem gyűjtök, de ez Alfa - tehát kivétel. 2400 körül állt, mondom a dobozos sztenderd 4000, mint nagyon kelletősre beadok egy 5000-et védettre.. Erre 5500-ért vitte el valaki - valszeg ez a kis gempa volt...
Végül HÁZAM TÁJA:
tegnap kiváltottam 2 "túszt" a postáról. Nagyon királyak, hamarosan be is mutatom őket.
Ma ugyanis sikerült megint 2 triót lekapnom, mint már írtam, új fotóbeállítással és gyönyörű fényekkel ! ;-) A legdurvább az volt, hogy a 2 éves kisfiam is itthon van és pl. a 2. hármast úgy fotóztam, hogy ő az asztal alatt (!!!) játszott én meg az asztal tetején paráztam, hogy melyik következik be hamarébb: az, hogy a Nap kibújik a felhők mögül és be tudom fejezni a fényképsorozatot, vagy az, hogy az inas észreveszi, miket is állítottam az asztalra!!! :-DDDDD (a harmadikra már azért nem is került sor, mert kezdtek sokasodni a felhők, egyre többet kellett várni, aztán az egyik ilyen pauzában be is következett, amitől tartottam: Bence felegyenesedve "enyííím" kiáltással elindult a kirakott "fotómodellek" felé, alig bírtam felkapkodni őket előle :-DDDDD )
próbálok visszaemlékezni a sok témára a napokból, lehet hogy nem mindig találom el a címzettet! ;-)
fdoki: ilyennel én is találkoztam, csávó csak a kék inter dobozt vette alapul, 2000-ért adta az angolt (Blaze Buster meg az Articulated Truck - a 2. Leyland jött is hozzám...) meg a macauiakat is... Utóbbiakra is tettem az aukción kívül korrekt 1400-1500 körüli ajánlatot , ráadásul 1xre 3-4-re is,de ő nem... Még 1 év után is mind megvoltak :-p
Dr Dee: nem semmi vagy, nekem is nagyon bejönnek a napokban publikált blistereseid! ...és én még azt hittem, hogy csak viccből mondod, hogy bankrablásból fedezed a hobbydat! :-DDDDDDDDDDDDDD
Torrente: kékhátú autókvartett rulez, nekem is van egy hiánytalan... meg piroshátú is! :-p KÉRDÉS: SÁRGAHÁTÚ HIÁNYTALANJA NINCS VALAKINEK??? nem megvenném, csak egy publikációhoz kellene, feltüntetném társszerzőként! ;-)
ugye te fotózol? Ma végre először sikerült kisverda-fotózásnál alkalmaznom normális beállítást. Már a múltkor is sejtettem, hogy ez lesz a jó, csak akkor nem voltak jó fények. Azelőtt meg csak kínlódtam a "célprogrammal" - lehet hogy te ki is szúrtad a képeimen - mivel szarásig bíztam az előprogramozott dolgokban, azt hittem, hogy egy tükrös gépnél ezek azért inteligensen vannak megírva - hát 1 lósz@rt! :-( (ha érdekel, majd még taglalom...;-)
pmgabi:khmm mintha egy ilyet kerestél volna vlaamelyik nap meglátva az én börzés szerzeményem.Igaz ez nem 100%os de itt az alkalom hogy neked is lehessen egy:):)
tegnap bővültem eme kicsi szépséggel.Érden egy játékboltban bukkantam rá miután egyik kollegát hazadobtam.Már megvan fehérben kis szépséghibával a keréknél multkor mutattam valamint most lilában még zöldben kéne oszt jovan:):)
pmgabi:hát sorry haver de beelőztelek a 27 Majorette-t illetően.De láttam még egy PlayCar is licitált rá igaz előttem néhány másodperccel szoval csak ennyi mulott...Leginkább az ALFA 75nek és a Fiat Tipo-nak örülök belőle de ahogy látom nem fog kelleni mind ugyhogy szerintem lesznek elado modellek.
OFF:nem lesz semmi az idei filmfelhozatal.Mindennap megnézem legalább egyszer a trailereket.Leginkább a TRANSFORMERS 2-t várom valamint az X-MEN KEZDETEK:FARKAS-t de emellet lesz még egy jo kis fasza film ez mondjuk inkább engem érint az oroszos táj és a vasut miatt ugyanis a film cime TRANSZIBÉRIA.........A Terminator 4:Megváltás ugy érzem nem lesz annyira zsir ugyanis ami láttam a trailerben mintha valami B kategoriás film jelmezei lennének azonkivül a 3 ugy végződőtt hogy midnenhova atombomba csapodott és ahhoz képes ugymond GYÉR a táj olyan mint a Kaptár 3-ban elhullot kocsironcsok mindenhol de semmi pusztulás ugy értem a nap továbbra is süt meg minden......Amugy közületek biztos ismeritek vagy hallottatok már a Half Life 2 játékrol ami nekem nagy kedvencem persze a STALKER után a második helyre szorul és a folytatásai is jok de nemrég egy amatőr kis csapat szerintem olyan jo kis faja filmet csinált belőle mindössze 500 dollárbol hogy na ime itt a link:
Na ja,te nem AB FLIRT vagy,veled ellentétben ő csak bliszteres Matchboxokat gyűjt. Ha látnád milyen bliszter kollekciója van dobnál egy hátast,na de félretéve a viccet ami nem is vicc találkoztam vele a mai nap,és azt mondta gyönyörű ékszerek szállnak fel a mai nap a messzi északra.
Vasárnap nem csak a börzén voltam, hanem a bolhán is.
A Sierra onnan való. Voltak most elvetemült árak ott is, de most amúgy is csak ez az egy gép volt értékelhető. Néztem egy elég leharcolt Corgi Dodge Monaco rendőr gépet is, kb. 1:32-es lehetett. Szinte majdnem felröhögtem, amikor bemondta a gazdája, h. 4000 (azaz négyezer) pénz!!!!
Ez a Corgi Gran Torino a börzéről van, kicsit vacak az állapota, dehát csodát ne várjon az ember 75Ft-ért... :P Szerintem szét fogom cincálni, aztán kilakatolom, és jöhet az új fényezés... Imádom ezt a kocsit. Gyerekkoromban imádtam a filmsorozatot, amiben "főszereplő" volt, de egyébként is tetszene. Sportos, pedig szögletes, nem olyan kindertojás formájú, mint egy-egy japce rizsrakéta (bár valahol azok is bejönnek) és szép nagy a motorháztető...:) A Johnny Lighting is úgy adta ki, a kétautós bliszterben, hogy átcsúszik rajta Starsky. ;)
Hát az a Subarut én is csak Respect miatt vettem volna meg!!Nálam a blisteresek nem maradnak dobozban igaz Ab Flirt?! Ja és ma is vettem pár dolgot:-DHa megérkeznek jövök!!