Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
mondjuk ez a Martinusz kijelentés is kiveri nálam a biztosítékot:
"...A másik választási kényszer a területvédelem, vagy az expedíciós műveletek kérdésre? A magyar NATO nagykövet szerint ez is csak látszatellentmondás, hiszen a szövetségnek mindkettőre képesnek kell lennie, már csak azért is, mert mindkét művelettípust azonos képességekkel kell kezelni. ..."
nincs különösebb problémán az értékeléssel, de kicsit rózsaszínnek tűnik számomra, hogy 2002-ben milyen tökéletes lett a honvédségünk, de belefér. De mi az a politikai katasztrófa? És ezt egy önálló Nemzetőrség kezelné???
akkor még egy alkalmazási lehetőség: kiterjedt épület, sok elkövető. Egyik oldalon jelentős hanghatást kelteni, másik oldalon csendben bemenni, ekkor kisebb zörgést a nagy hanghatás elnyom (mellesleg figyelemelvon).
Ilyenkor jó ha van ez az opció.
De, amit Dani mondott az is legitim, sok civil közelében minek pánikot kelteni nagy hanghatással, ha az adott szituációban a hanghatást nem tudod használni megfélelmlítésnek.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy vajon a magyar rendőrség mikor használja a hangtompítós fegyvereket és mire?
Túszejtők "őrszemének" kiemelése volt itt az egyik tipp, ami jónak tűnik. Csak az a bibi, hogy a hangtompítók nem tudják elfedni a zár csattanásának a hangját, épületharcban tehát zárcsattogás/hüvelycsörömpölés mindenképpen van. Ha valaki hangtompítóssal lövöldözik, akkor is. Nyílt téren meg lelövi a mesterlövész. :)
Véleményem szerint bármilyen hangtompítós fegyver nem tipikus rendőrségi fegyver, hanem inkább mélységi felderítők/különleges egységek fegyvertárában és akcióiban van helye és értelme. SZVSZ. :)
Normálisabb országokban (Skandinávia pl.) polgári célra is legális és teljesen elfogadott a hangtompító használata...mindek zajongjunk feleslegesen ha nem muszáj?
Oszt érdekes, pont azt a katonai területet nem találták meg, ahol hajdan valóban voltak rakéták. Igaz siló ott sincs, hiszen légvédelmi rakétának nem kell siló.
Szerintem a járőr a hangulatától eltérően beállított. A hangulata szerint harcijárőr és a gaz ellen bármikor gyühet de a katona AK ja be van biztosítva.
Tehát szerintem beállított, ha pedig az akkor pedig éppen azt fotózták aki kéznél volt.
AGSz a BMP 2-on, meg a 6 fos jaror. 3 konnyu geppuska, 1 RPG7, 1egyszerhasznalatos panceltoro. A hatodik lett volna a radios? Meg kell neznem meg egyszer.
Üdv! Avagy a túszejtő terroristák őrszemének csendben való kiiktatása, anélkül, hogy a többi társát megriasszák, ezzel veszélyeztetve a túszokat, az akciót. De lehet hogy a víz csak nekünk nedves, s a Föld csak nekünk gömbölyű... :-)
Kit ilyesztgettem én? Kedvesen érdeklődtem hogyléted után és szörnyülködve tapasztaltam, hogy éppen fogorvosnál töltöd az időt, ahelyett, hogy gőzerővel készülnél a jövő szerdai "show"-ra! :) Még üdvözletet is hagytam, miután megnéztem az új "koreográfiátokat"! :) Remélem jövő szerdán Db-ben összefutunk, bár nekem a VIP-eket kell majd pesztrálnom, de hátha akad egy szabad percem! Pozitív kisugárzás? Az mi? :)
Áááááá! Csak kezd felborulni a bioritmusom némi túlterhelés miatt. Én se leszek már fiatalabb. Este a kölkeimmel fekszek és érdemi munkát így csak hajnalban tudok végezni.
eeegen. Van benne valami. Mondjuk ha ennyire aggódnának az ártatlan kívülállók testi épségéért, akkor nem lenne náluk FMJ Luger, meg acélmagvas AMD/AK lőszer az utcán... ;)