Keresés

Részletes keresés

gabicza Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57966
Katafolt! Visszaválaszoltam :)))
Előzmény: katafolt (57964)
ildibea Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57965
Nem tudom, hogy kaptál-e választ, én csak most "jártam erre".
Szóval égőcsere: a talpnyomásszabályzót csavard szorosra, és úgy ügyeskedd le a bal oldali borítást. aztán egyszerűen csak kihúzod a rossz égőt és visszadugod az újat.
Tipp: én beszereztem egy nagyobb csavarhúzót, mint amilyent gyárilag adtak hozzá, mert azzal könnyebb dolgozni.
Előzmény: ordaska (57824)
katafolt Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57964
Megnéztem,válaszoltam :-)
Előzmény: gabicza (57963)
gabicza Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57963
Katafolt! Írtam Nekeked mélt, légyszí nézd meg. Köszi!
Előzmény: katafolt (57959)
Dióhéj Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57962
Dehogyis baj, sőt, köszönjük szépen :-)
Előzmény: Csilla (57961)
Csilla Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57961
Dióhéj. Utólagos engedélyeddel be tettem én az események rovatba a weblapomra. Remélem nem baj.
Előzmény: Dióhéj (57957)
36évi Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57960
Itt is egy ajánlat:

Felkerült egy újabb cikk a varróház foltvarrós oldalára, a kétoldalú ragasztós vetex használatával ismerkedhettek meg. Fogadjátok szeretettel:
ide klatty
katafolt Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57959
" A rend az pedig ellensége a varrásnak"-használhatom ezt önigazolásnak ?

Ingyen letölthető újságok.
Előzmény: quiki (57953)
Dióhéj Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57958
bocsánat, másodikra csak sikerült az egészet :-)
Dióhéj Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57957

Tatabányai Quilt Fesztivál

2009. április 4. szombat   

Mindenkit várunk, aki ezen a napon szívesen lenne varrós lányokkal és varrna közösen, vagy csak beszélgetne hasonló érdeklődésű foltos asszonyokkal. A fesztivál programja sokrétű, sok mindent igyekszünk megmutatni és tanítani.

A fesztivál két fő részből épül fel, a kiállításokból és a varrási technikák, trükkök elsajátításából.

Kiállítások</P>

• Foltvarázslók Csoport munkáinak kiállítása – közel tíz féle munka, faliképtől az egyéb tárgyakig
  • Foltvarázslók egyéni munkái
  • Babakiállítás – „Babaszoba” – több mint 50 baba egy szobában
  • Schnémann-né Morvay Reni – Egerből
  • Léb Zsuzsanna – Budapestről (www.babaszalon.hu)
  • Petröcz Judit – Székesfehérvár
  • Csajbók Nóra – Tatabánya
  • Szalmásy Judit – Miskolc
  • Foltvarázslók babái
  • Quilt gyűjteményes textil könyvek „Víz” „Tűz” „Föld”
    •   (Ti varrtátok - aki nyáron nem hozott, most pótolhatja még)   

Varrási lehetőségek

• A nagy aulában à „textilpöttyökből virágmező” Pappné Kosztelnik Edit és Réczeyné Kovács Zsuzsa vezetésével. Megismeritek a technika széleskörű felhasználási lehetőségeit.
    • Az oldal folyósokon különböző technikák – ötletek folyamatos bemutatása a technikai asztaloknál:

Vágási technika, textil korong felhasználás, „mire jó a Teatasak húsvét idején és anyák napjára.…….”, botos csirke  

Mini Expo

• Mesebolt Budapestről, Nyitrai Kati anyagai, Tátra utca készlete Budapestről, Martfűi anyag készlet, Nyitrai Klári textilei, Zoller Miklós újságjai, festett anyagok a tatabányai lányok egyedi anyagaiból és egyéb apróságok

• Ezen felül lesz tombola, művészkártya csere; lesz „Tábori asztal”, ahol regisztrálni lehet a 2009 –es nyári táborra; lesz egységcsomag, mely az anyagokon kívül tartalmaz egy képkeretet is 

Amit neked kell tenni, ha eljössz hozzánk:

• Hozz magaddal kézi varrós felszerelést, valamint minél több színű és minőségű fonalat, és több lyukméretű tűt – zöld színből, barna árnyalatból legyen nálad „választék”, ill.
    • Hozz magaddal gyöngyöket, ha szoktál vele dolgozni (hozd a kedvenc színedet)
    • Papírvágó ollót, ragasztó stiftet, 1 db kifújt tojást, és minimum 24-32 db teatasakot (egyformát!), - amibe a teafilterek benne vannak. A megadott mennyiség általában egy dobozban megtalálható
    • Ha az horgolás nem áll messze tőled, akkor –> horgolótű, és hozzá vastagságban illő (közép vastag kötőfonalat javaslunk) fekete (kevés kell), sárga-halvány barna árnyalat /”csibe szín” (ebből félmotringnyi, vagy maradék)
    • Büfé lesz a helyszínen, süteménnyel is várunk benneteket, de ha ti is hoztok, megköszönjük
    • Gyere az alábbi címre 9:30 –ra à Tatabánya, Kós K. u. 17, Kereskedelmi Vendéglátó – és Idegenforgalmi Szakközépiskola

Kérünk mindenkit, hogy az alábbi e-mail címen - telefonszámon regisztrálja magát, hogy kellőképpen tudjunk minden kedves vendéget fogadni.  

fottiliakukacgmail.com

Köszönjük, ha eljöttök hozzánk és együtt töltünk egy tavaszi varrós napot!    

Foltvarázslók Tatabányáról

• Dióhéj Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57956

Tatabányai Quilt Fesztivál

2009. április 4. szombat   

Mindenkit várunk, aki ezen a napon szívesen lenne varrós lányokkal és varrna közösen, vagy csak beszélgetne hasonló érdeklődésű foltos asszonyokkal. A fesztivál programja sokrétű, sok mindent igyekszünk megmutatni és tanítani.

A fesztivál két fő részből épül fel, a kiállításokból és a varrási technikák, trükkök elsajátításából.

Kiállításokfottilikukacgmail.comFoltvarázslókTatabányáról</P>

gabicza Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57955
    Quiki! Nehéz pasis dolgot kitalálni. Engem is megkért egy ismerősöm, hogy karácsonyra varrjak valami pasisat. Én könyvborítót, tolltartót, szemüvektokot és italtartót varrtam (igaz, az kifejezetten karácsinyi jellgű volt).
    Előzmény: quiki (57954)
    quiki Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57954
    Tudtok valami pasis ajándékot (felnőttnek)?? Nem családtag, hanem ismerős. Ízlését nem ismerem. Nem iszik, nem dohányzik. Sokat dolgozik.
    quiki Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57953

Neked még eltudok képzelni egy nagyobb polcot az asztalod fölé.

Bár szerintem minél nagyobb tároló helye van az embernek, annál több mindent zsúfol oda. Szóval a hely sosem lesz elég. A rend az pedig ellensége a varrásnak (szerintem).

Előzmény: Czkriszta (57948)
    quiki Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57952
    Nem okoz gondot a visszintes tárolás.  Nekem a függőlegessel lenne bajom. Ha nem tölti ki a teret, akkor gyűrődne. 
    36évi Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57951
    Itt a műanyagos verzió:
    Ennek 6970 az ára.
    Minden mindennel variálható.
    36évi Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57950
    Nekem ebből van négy darab, szerintem nagyon kedvező az ára, és nagyon jól lehet bele pakolni. Pont olyan magas, hogy a 15-ös vonalzóval hajtogatott anyagok állítva beférnek.
    Van ennek műanyagdobozos változata is , utóbbi kettőt úgy vettem, hogy alul duplamagas műanyag, felül két fém.
    Van magasabb (hatfiókos) változata is, és egymásra is rajhatók. Szerintem nekünk találták ki.

Itt tudjátok negnézni: antonius
    Czkriszta Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57949
    Kislányomat szerettem volna írni, és egy kicsit elcsúsztak a képmagyarázatok! Bocsi!
    Czkriszta Creative Commons License 2009.03.08 0 0 57948

Most beszéltem a kilányommal, hogy szeretném majd a szobáját berendezni varrószobának, mert a hálószobánkat (ami varrósarok és iroda is egyben) kinőttem.

A gond csak ott van,hogy 12 évesen nem akar az istenért sem férjhez menni. Nem értem ezeket a mai fiatalokat.     Na jó ez csak vicc volt!

Szóval marad a szent káosz! 

Itt a szekrényben is az anyagaim vannak. Amikor panaszkodom, hogy nem vagyok képes rendet tartani mindig megkérdezi a férjem, hogy miért veszem továbbra is az anyagokat. De ő ezt nem értheti!Hátha tudná,hogy a gyerekek ágyneműtartójában mik vannak!!

Ez a varróasztalom és direkt nem raktam rendet mert az nem a valós állapotot mutatná.

Ez pedig maga az átláthatatlanság!
    gubike Creative Commons License 2009.03.07 0 0 57947
    Álmaim netovábbja volna egy ilyen hely!
    Előzmény: maplesyrup (57943)
    komórka Creative Commons License 2009.03.07 0 0 57946

Quiki!

A vizszintes elhelyezés nem problémás pl. a visszapakolásnál? Viszont igen jok azok az átlátszó fiókok. Férjem is mindig azt mondja, hogy nagyobb lakás kéne.

Ordaska!

Örülök, hogy sikerült a boltot megtalálni és egy "kevés" anyagot és a körkést beszerezni.

Maple!

Szerintem magyar "találmány" a fa és virág Váradi Gyöngyi tervezése. Azonkivül a CÉH igazolványon is ez van. Tavaly Antwerpenben a CÉH kiállitott és a két fa kép került a Quilt mania ujságba! Én ezt javasolnám. Gyöngyi biztos szivesen ad mintákat, de gondolom ez Nektek is van. A japánok ugyis szeretnek kézzel varrni, na ez az angol papirtechnika.

quiki Creative Commons License 2009.03.07 0 0 57945

Nekem a gardrob szekrény alja van átalakítva tárolónak.

Persze ez nem az összes anyag. A nagyobbak nem férnek ide. Kezdem kinőni a helyet. Kellene egy nagyobb lakás :)

Előzmény: maplesyrup (57943)
    ordaska Creative Commons License 2009.03.07 0 0 57944
    Kedves komorka, őszike és a többiek!
    Elmentem az üzletbe, megbarátkoztam az olfa késsel (a fiskarshoz hasonló hajlított, marokba simuló változattal), majd megleptem magam még némi "bármikor bármire jó" anyaggal. Cserébe választhattam 4 könyv közül, amit ajándékba kaptam. Sashikóm még nincs, tehát ezzel gyarapítottam a könyvtáramat. Köszönöm szépen a tanácsokat, ötleteket mindenkinek. Remek hétvégém volt! Foltos üdvözlet mindekinek!!!
    maplesyrup Creative Commons License 2009.03.07 0 0 57943

Áh, nem jó! Túl magasan vannak a dobozok. Éppen ma mondtam a férjemnek, hogy az emberlánya öregségére már csak az 1m felett és 2 m alatt lévő polcokat,  szekrényeket szereti használni. :))

Nekem is rémes a "munkahelyem", fiókok, dobozok, zacskók - és sosem tudom mi, hol van. Pedig színek szerint próbálom.

'Asszem, már egyszer mutattam.

Más: tudnátok i ajánlani valami egyszerű, viszonylag gyors epróságot, ami magyar találmány - foltvarrásban? Japán foltvarróknak szeretnék vmit mutatni.

Ennél nehezebb feladatot??

Előzmény: gubike (57941)
    katafolt Creative Commons License 2009.03.07 0 0 57942

Én is,az enyém sem :-) a mostani ezzel még köszönőviszonyban sincs...
    Előzmény: gubike (57941)
    gubike Creative Commons License 2009.03.07 0 0 57941
    Szeretnék ilyen varrószobát. (Ha az enyém volna, biztos nem volna ilyen :-))
    Előzmény: katafolt (57932)
    komórka Creative Commons License 2009.03.07 0 0 57940

Na én az anyagok rendezését három dobozba gondoltam el. Azért irom, hogy gondoltam el, mert kiderült, hogy kevés. Vettünk három dobozt, gurulós négy fiókos. Nagyon jó és az asztal alatt van a helyük. Persze ahhoz, hogy az anyagokat beletegyem, kivágtam egy karton lapot (a vonalzó mérete kicsi volt!) és arra hajtogattam a kivasalt anyagokat. Ki kellett mind vasalni, különben nagyobb helyet foglalt volna el a hajtogatás miatt. Namármost igy is más lett a nagyságuk, mert a vastagabbak kicsit magasabbak lettek, de ezt már könnyű volt korrigálni. Két nagy fiók van ahol szinek szerint tudtam rendszerezni. A kis fiókokban tartom a "kincseket" azazazokat az anyagokat, amikből csak keveset veszek.

A három doboz hamar megtelt és aztán jöttek az alaktalanok amiket olyan nagy műanyag dobozban tárolok "csak úgy" Ennek az a baja, hogy mindig ott keresek, mert hátha... 

A dobozokról készitek képeket és a blogomba felteszem. Sajnos ahhoz, hogy ide feltegyem, le kell kicsinyiteni és akkor nem úgy látszik már. A blogban pedig nem kell kicsinyiteni. 

Nyafkamacska Creative Commons License 2009.03.06 0 0 57938
    Gondolom, attól függ, mi van benne. Ennek a tetején egy párna van, azon meg a lábam tévézéskor. Azt bírja :-)
    Nálam vessző szóba se jöhet. A macskák szétkapnák. Jó éjszakát!
    Előzmény: katafolt (57937)
    katafolt Creative Commons License 2009.03.06 0 0 57937
    Akkor talán nem is lehet többet egymásra rakni ?
    Eredetileg vesszőkosarakat akartam,van is nyolc darab,de kevés rongy fér beléjük és nem tudom egymásra pakolni.Viszont gyönyörűek.Nem tudom...megyek alszom rá egyet.Jó éjt,Nyafkamacska !

Előzmény: Nyafkamacska (57936)
    Nyafkamacska Creative Commons License 2009.03.06 0 0 57936
    Mellette szól, hogy látni mi van benne. Viszont nem egy örökéletű darab. Már ott a boltban több repedt volt.
    Előzmény: katafolt (57935)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!