Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy a veresegyházi vonalon hol üzemel még WSSB típusú berendezés? Esetleg, ha van valakinek képe WSSB és KA69 típusú berendezésekről tudna nekem mailben küldeni párat?
Ilyenkor 5-10 percig nincs bizber,a képernyők elsötétülnek (az összes vagy csak egy-kettő),az állomási és nyiltvonali főjelzők visszaesenek vörösbe, a sorompók elmennek zavarba. Egy teljes leállásnál milyen jobb módszert tudnál arra, hogy teljesüljenek a biztonsági elvek? Vedd azt is figyelembe, hogy a térköz és az AS már nem Elektra hatáskör, de valahogy "rá kell hatnia".
Megjön a három egység talent egy vágányra. Kettő továbbmegy Hegyeshalomba egy visszamegy Komáromba. Pedig ekkor az összes tengely kiszámlálásra kerül - szerintem. Nem ismerem a tengelyszámláló lelkivilágát.
Sima oldalvédelmi célkizárás feloldása, bízva abban, hogy jól működő PZB-nél M!-nál a vonatot a rendszer célra fékezi, tehát nem tud a jelző mögé (a védett váltó biztonsági határjelzőjén belülre) csúszni.
Biztos volt róla már szó, de Nyugatiban a D55-ös részen a kijárati jelzőkön a sárga miért villog a kelleténél kétszer gyorsabban!? Az őskori részen még talán oké, hogy nem úgy villog ahogy kellene, de gondoltam hogy a D55-nél ez nem lehet gond...
Müllendorf állomás, erről beszéltünk régebben. Az állomás érdekessége, hogy az átmenő fővágány hossza kb. fele, a tőle jobbra lévő vonatfogadó fővágánynak.
Ahol állok, az az átmenő fővágány. Most zöldet mutat a főjelző, de a példa kedvéért tegyük fel, hogy vörös.
Erre a vörös jelzőre egy személyvonattal max. 45km/h sebességgel "vágódhatok" rá szabályszerű jelzőkezelés és a PZB mágnesek alkotta korlátok mellett úgy, hogy a vörös jelző mögötti első közvetlen váltón szintén szabályszerű jelzőkezelés mellett(nem "hívójelzés", bár tök mindegy, mert mindkettő 40 km/h ebben az esetben) egy másik vonat járhat be.
Nos Tiéd a pálya elemzés és összehasonlítás végett. Tárgyi bizonyítékkal a szembejövő vonatra nem tudok szolgálni, kérlek nézd el ezt nekem, kissé veszélyes manőver volna fényképezgetni ilyen helyzetben :), viszont most már el tudod képzelni a szitut az adott vágány- és jelzőelrendezésben.