Megvan a szép új hátsó lökhárítóm. Ezek szerint a Posta biztosító sem reménytelen, csak keményen kell fellépni. A szerviz az abszolúte korrekt volt. A kocsit lemosva kitakarítva kaptam vissza.
igen,természetesen nem nyomtatott formában kellene :) Sajnos így 1,5 év után az a tapasztalatom jobban járnának ha csinálnának részletes szervizkönyvet...a magyar szervizek nincsenek topon sajnos és akkor nagyon enyhén fogalmaztam:( Én a ceed clubon és az angol kia forumon előbb tudok meg infokat mint a szervizek,ami azért elég szomoru! Pl erről a központi zár állításról se hallottak,ki- vagy be- lehet kapcsolni szerintük,ennyi! 3 szervizben voltam már a klima gomba kiugrással,uj kora óta ki van ugorva a kis érzékelők a műszarfal tetején ,mint sokaknak. Múlt héten hivtam a kia hungáriát segítsenek hol tudnák ezt rendesen megcsinálni,azt igérték visszahivnak,de nem tették!
Az automata ajtózásást szervízben minden továbbí nélkül át tudják neked állítani 20km/h-ra. Néhányunkban felmerült a hátsó ablaktörlő intevallumának megnövelése, de ezt sajnos nem tudták átállítani. :(
Ma már nincs nyomtatott szerviz kézikönyv. A szerviz egy előfizetés alapján egy online adatbázisból fér hozzá szakirodalomhoz. Ami ugye több tízezer oldal és rajz amit elvileg ki lehet nyomtatni de... Egy egy részhez nyomtatnak ki segédanyagot de az nem a "hogyan javítsd zsigulidat ..." szintű kézikönyv. A suzukihoz azért van ilyen mert az elektronikája és az ahhoz tartozó szerviz háttér egy minimalista szinten áll.
Nincs valakinek egy szerviz könyve,angol nyelven is jó! Sikerült szerezni egyet az sx4-hez és olyan dolgok vannak benne amiket szerintem kevés magyar szagszerviz tud: pl. hogy irja ki a pontos hibáakodot,hogy lehet azt törölni minden műszer nélkül stb! A ceed-nél az automata lezárást állítanám át,40km/h-ról 20ra meg ilyen apróságok abba elvileg benne vannak,de itthon még műszerrel sem tudják megcsinálni!
Csak röviden: A benzinajtót ki lehet akasztani, csak kicsit bátrabban tessék a végállásig kihajtani! A kutast csókoltatom! A jobbra húzás egy kicsit nem nyerő, de majd kiderül mi okozza. Egyébként gratula az új géphez! üdv:pogi
Sziasztok Átvettem az új kocsit, már van is benne vagy 30 km. Az első benyomások: a kalaptartó felől folyamatos zizegés-zörgés, mindegy, hogy kihúzott vagy feltekert állapotban van. Enyhén jobbra húz a kormány, még ellenőrzöm a guminyomást, meg valami igazán jó, sík úton is megnézem. Tartalék izzónak H-7 égőt kaptam, de úgy néztem mintha H.4 lenne bent. A reflektor biztosan H4, a városit nem látni rendesen mert valami kupakféle eltakarja, de szerintem kisebb mint H7, lehet hogy másik KIA égőkészletet kaptam? A hátramenetet nem veszi túl szívesen, néha újra kell kuplungolni úgy megy be. Remélem majd járódik. A z előremenetek finoman kit-kat ugranak a helyükre. Tegnap este tankoltam, a kutas szerint nem jó a betöltő ajtaja, mert nem akad meg kinyitott állapotban, teljesen kihajtva. Kérdeztem ma a szalonban, az értékesítő azt mondta mindegyik ceed ilyen, ez nem hiba. A többi dolog, fék, futómű, kormány nagyon jó ezért még szokni kell, hogy finomabban működnek mint a Megane-ban. Naggyából ennyi egyenlöre, ha van valakinek hozzászólása szívesen veszem. Üdv. Imi
Sziasztok Holnap veszem át az új kocsit. Köszönöm mindenkinek aki hozzászólásával segített abban, hogy mit érdemes átnézni átvételkor. Ha meglesz, majd jelentkezem.
Én vittem Egerszeg után Körmendre, de csak garanciális stabpálca csere volt. Gyors és korrekt munkát végeztek. Olajcserén még nem voltam náluk, de oda fogom vinni, látva a példás hozzáállásukat.
(első látásra nem tűnt valami színvonalas helynek, de kellemesen csalódtam :-)
Ajánlom figyelmetekbe a totalcar népítélet 40000 ítélet utáni első összesítését. A márkák között harmadik a KIA. A németek sehol sem, a franciák a sor végén. A modellek között első a KIA Rio, második a KIA Cee'd. Nézzétek meg http://totalcar.hu/magazin/kozelet/nepitelet40k/
A upc-t azért írtam, mert irodában nekem az van, és a hét folyamán mi is költöztettük a szervert, és elég érdekesen voltak elérhetőek a honlapok... Volt amelyiknél egyből észrevette a upc hálózata, hogy költözés volt, másoknál viszont "beragadtak" a régi értékek... Persze 1-2 nap alatt általában már mindenhol észreveszik a routerek az átállást, csak ennek inkább 10-20 percnek kellene lennie...
Bocsi a hosszú kimaradásért, de ezek a németek akkora gyökerek, hogy inkább nem mondok semmit. (eleve... nem is szóltak, hogy költöztetik a vasat... :x ) Átrakták az oldalt, viszont szar DNS-t állítottak be, így nem működött az egész. Reggel ment nekik a SEV1-es ticket (04:15kor), és ahogy látjátok, 6órával később sikerült megoldaniuk a problémát. :x
Az új autó tulajnak gratulálok, és ajánlom, hogy nézze meg a szervizfüzet utolsó, és (ha jól emlékszem) 14. oldalát. Legyen rendesen kitöltve és szerepeljen benne a kereskedés pecsétje, különben a későbbi garos cseréknél futnia kell még pár kört.
Köszi, ezeket tudom. Igaz nem upc-s vagyok, hanem tvnetworkos, ráadásul elég elbaltázott a netkapcsolat beállítása is náluk, uh szopás a költözködő weboldalakat befogni. Még szerencse, h 48 órán belül azért helyre szokott billenni a működés :S
Sajnos vannak olyan (pöcs) szolgáltatók, akik szarul konfigurált routereket, DNS szervereket használnak. Az egyik ilyen a upc, ami még szintén nem vette észre, hogy a ceedclub.hu domaint kiszolgáló DNS bejegyzése megváltozott ma reggel 10:19-kor.
Erre lehet az egyik megoldás, hogy nem a szolgáltató DNS szerverét használod, hanem pl. az opendns.com-ét: Az internet csatlakozásnál jó esetben meg lehet adni a használni kívánt dns szerverek címét, opendns esetében ide ezeket kell beírni: 208.67.222.222 és 208.67.220.220.
A másik ideiglenes megoldás, hogy a hosts fájlban megadod az új IP címet a ceedclub.hu domainhez. Ha nem tévedek nagyot, akkor win xp alatt itt található ez a fájl: c:windowssystem32driversetchosts Viszont a későbbiekben ez problémát okozhat, ha költözik az oldal, mert a géped nem értesül az új címről...
Ha az oldal be sem jön DNS error miatt, akkor nyomkodhatom a ctrl+F5-öt. Az csak annyit tud, h a már megjelenített oldalt újratölti úgy, h közben üríti a böngésző gyorsítótárát.