Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nem írtam semmi olyat, hogy Trianonban b.szták volna el a fegyvertörvényünket.
Vagy láttál ilyet?
Azt írtam, hogy a bennszülött magyarok deformitása indult akkor az elcsatolt területeken élő magyarokhoz képest.
Csak úgy - félve - jegyzem meg, hogy jó pár éve Szlovákiában a társadalmon élősködni, azt terrorizálni próbáló nemzetiség ellen (nem írnék konkrétabbat, aki akarja, érti) MERTÉK bevetni a katonaságot, rend is lett!
Tessék mondani, Magyarország ÚJKORI történelmében volt VALAHA ilyen őszinte, bátor eljárás??? Ha nem, miért is nem?
Na, hát ezért tartunk itt...
A dunaszerdahelyi focimeccs miatt is rajtunk, bennszülött magyarokon röhög fél Európa. Bő 1 héttel előtte az RTL-Klub tudósított, hogy internetes fórumokon megy a szervezkedés, a provokálás a meccsre, a szlovákok ellen, az adok-kapok. Aztán bekövetkezett...
...és mi magyarok eljátszottuk (és játsszuk azóta is) a hülyét...
Én továbra sem értem azt a gondolatmenetet, amit egyesek vallanak!
Más országokban is vannak ideges depresziós emberek akiknek van fegyverük, máshol is vannak problémák. Az emberek mégsem lövöldözik le egymást vagy a szomszédot. Legyen ez Ausztria, Franciaország vagy Amerika, de lehetnek a volt szoci órszágok is Szlovákia, Litvánia .
Tehát a politika és néhány ember szerint én csakis azért nem vagyok alkalmas fegyvert tartani mert magyar vagyok!!!???
Hát az összes lőteret természetesen nem ismerem. Ahogy te sem. De mivel úgy alapvetően ebből élnek: tán nem sok vevőelriasztó van köztük. Pár persze biztos akad.
"Hát már hogyne lehetne. Bármelyik lőtéren várnak sok szeretettel, feltéve hogy elmúltál 18 éves, és van némi készpénz a zsebedben. :)" - Ezzel azert vitatkoznek! Azert van olyan hely ahol sziveskednek megturni a penzedert!
"Az, hogy a rendszer vége felé már szemet hunytak felette sokszor, az csak egy tünet volt. A törvények szerint nem lehetett." - Minden torveny, rendelkezes annyit er amennyit betartanak belole!
Egy masik portalon meg arrol megy a vita, hogy hogy lehetett kint annyi 6,35Br. kaliberu zsebpisztoly a puha diktaturaban! Meselj akkor, hogy is van ez?
...amúgy meg ez az egész "nincs meg a fegyvertartás kultúrája" mondás egy kapitális nagy bullshit. Mert ha nincs meg (tételezzük fel, bár ebben se vagyok biztos) akkor mi van? Nem egy atomfizika ez, pár nap alatt elsajátítható. Különösen azért, mert egyetlenegy valamennyire is civilizált ország se létezik, ahol van fegyver az embereknél, de mégis kulturálatlanul tartanák. Beleértve a Balkánt is.
Te gondolkozol rosszul. Egyrészt minek irkálsz ilyen marhaságokat. Másrészt 1948-ig teljesen normális fegyvertörvényeink voltak. Gyakorlatilag minden épelméjű, büntetlen előéletű állampolgár tarthatott mindenféle fegyvert. Csak a kommunista diktatúrában szartak be az elvtársak még a légpuskától is. (Meg a fénymásológéptől. Magánszemélynek tilos volt, cégeknél regisztrálták és mintát vettek róla, az írógépekkel együtt.) Szóval nincs itt semmiféle 3 emberöltő.
Már megint rosszul gondolkozol. Ők nem magyarok között élték le a Trianon óta eltelt pár évecskét. Ezen a 3 emberöltő alatt lettünk ilyenek, bennszülött, oly büszke magyarok, amilyenek...
mint megtudhattam abban már megváltozott, hogy a politikai elit sem tarthat alanyi jogon fegyvert
Ez így, ebben a fogalmazásban nem igaz!!!
Arról szól, hogy az akkori fegyvertartási engedély az érvényességének napjáig érvényben marad, tehát addig jogszerűen tarthatja magánál a fegyvert az illető. Utána CSAK AKKOR kaphat hosszabbítást, ha igazolja a testi épségének csak lőfegyverrel való megvédhetőségét. Alanyi jogon, a társadalomban betöltött pozíciója alapján már nem jár neki a továbbiakban.
A rendszerváltás előtt még a légpuska is tiltott fegyvernek minősült, és ugyanúgy kezelték, mint ma a 7,5 Joule fölötti torkolati energiájú fegyvereket. Az, hogy a rendszer vége felé már szemet hunytak felette sokszor, az csak egy tünet volt. A törvények szerint nem lehetett.
En meg emlekszem, hogy a faluban szinte minden haznal volt legpuska!
Megmutatod, hol írtam ennek ellenkezőjét? Ugye, fel tudsz még sorolni pár olyan dolgot, ami tiltott és mégis csinálják az emberek? Ha csinálják, akkor mégsem tilos? Vagy csak nem érdekli őket a szabály?
"(csak gondolj bele, mennyivel veszélyesebb valakire az otthon töltött sörét, mint a boltban vett???)" - Na itt buktal le milyen buta vagy! A kezzel gyartott loszer, mindig sokkal pontosabb es jobb teljesitmenyu mint a gepi szorozatgyartmany!
Ha nem nagy baj, én nem sértegetlek? Mert még félre értednéd, hiszen ezt az egy mondatomat sem sikerült megértened...
A válasz az lett volna rá, hogy SEMMIVEL, SŐT!
Mindegy, hagyjuk, vakok között félszemű a király...
Kérdés: - mit jelent, miben más az, hogy olcsó, vagy drága gázpisztoly? Most sokan vesznek és általában az olcsóbbat. Az ember azt hinné, hogy a lőszer (vagy patron?) ugyanaz, a cső, vagy a markolat meg nem olyan fontos. kösz
A megbizhatosaga es az elettartama mas egy olcso es egy draga gazpisztolynak. De fontos megemliteni, hogy egy olcso gazrevolver (forgopisztoly) megbizhatobb mint egy kozepes aru ontolto gazpisztoly (reszletek itt).
Es van nehany olyan gazpisztoly, ami nem onvedelemre valo, hanem nezegetni (esetleg hagyomanyorzoknek), ezeknel az esztetikumot kell megfizetni, mikozben neha botranyosan rossz a megbizhatosaguk (pl. ME P08: 60 000Ft).
Az _ajanlott_ legolcsobb gazfegyverek: RG-59, Record Chief/SM2000, ezek 20 000 Ft korul indulnak. De aki mindennap viseli, annak lehet hogy jobban megeri az RG-59 helyett HW-88SA-t venni: dupla ar, fele tomeg.
"Valamint a dinamikus lövészet ez talán az IPSC? Ahol ha jól tudom csak az öntöltő maroklőfegyverrel lehet lőni?" - Pl. az IPSC , de van egy rahedli kevesbe kombattans loveszeti szam is. PL. Sziluett loveszet, Steel Chalange, CAS, stb. ezek szinten az ordogtol valok ezert NEM engedelyezettek! Ja es a legpuskasok felnek a durranasoktol es nem tudnak normalisan versenyezni mert lelki trauma eri oket!!!!
"ez azt jelenti, hogy egy hagyományos maroklőfegyverrel nem is lehet célbalőni?" - Ohh dehogynem lehet! Meg van adva az erre kijelolt idopont! kb. vasarnap hajnali 1:30 es 2 kozott (szoval erted, meg van engedve csak a gane nem hajlando elmenni loni)!
Ahogy említetted pontlövészet és hogy milyen fegyverekkel (elsosorban legpisztoly, legpuska , versenyzoknek kispuska, .22lr cal. sportpisztoly) ez azt jelenti, hogy egy hagyományos maroklőfegyverrel nem is lehet célbalőni?
Valamint a dinamikus lövészet ez talán az IPSC? Ahol ha jól tudom csak az öntöltő maroklőfegyverrel lehet lőni?
Teljesen egyet értek veled, abban is hogy a hatalomnak nem a legális fegyvertartóktól kellene félnie, illetve abban is, hogy Magyarországon mindig is gyerekként kezelték az embereket.
Nincs az a buta ember aki egy bűncselekmény elkövetéséhez legálisan kívánna fegyverhez jutni!
Ha a önvédelemnél maradunk egy picit hűen tükrözi a Magyar közbiztonságot, hogy olyan idős emberek is gázpisztolyokat (mivel mást nem lehet) vásárolnak akik nem hiszem, hogy különösebben rajonganának a fegyverért. Mert félnek!
Kérdem én ha mostanára (sűrű idézőjelek közepette) Magyarország "megéret a nagystilú bűnözésre" akkor az állampolgárok miért nem elég érettek ahhoz, hogy megvédjék családjukat és saját életüket!?
Pl. nalunk a varosi loteren csak pontloveszet van (elsosorban legpisztoly, legpuska , versenyzoknek kispuska, .22lr cal. sportpisztoly), mindenfele dinamikus loveszeti kezdemenyezesre a valasz hatarozott NEM (most beindulni latszik egy kis feketeloporos loveszet de az is csak pontloveszet szintjen)!!!!
Ketlem, hogy Macika-nak barmilyen fegyvere lenne (esetleg valami gagyi gazpisztolya van)!
Aki ma (es akkor) magyarorszagon legalisan fegyverhez akart jutni az megteheti (tehette)!
A verforralo ,hogy milyen procedurakon keressztul!
A masik dolog:
Nem az engedellyel legalisan tartott fegyverektol kell felnie a hatalomnak!
A bejelentett fegyver nem fegyver!
Attol a par tizezer embertol max. 2 nap alatt be lehet gyujteni a fegyvereket!!!
A vadaszoknal hosszu fegyverek vannak kint , tarsadalomra valo vesszelyesseguk zero (nem rejthetoek), honvedelmi helyzetben lehetne hasznalni oket esetleg (idegen tamadas eseten)!
Mellesleg megfigyelheto egy redukacio a hatalom reszerol! Nagyon sok vadaszfegyvert selejteznek ki muszaki vizsgan (egy vadaszpuskamuves ismerosomtol hallottam a napokban, eppen vizsgaztatasrol jott)!
Sok olyat is ami meg evtizedekig vigan muzsikalna!
Magyarorszagon mindig is gyerekkent kezeltek az embereket!
Fenntartom, hogy a puha diktatura eveiben jobb lehetoseggekkel rendelkezett az atlagember mint most fegyvertartas teren!
Ha akkor annak a sok munkasornek engedtek a fegyverhez jutast (a TT-iket sokan hazavittek), akkor most miert nem hagyjak a lakossagot onvedelemre felfegyverkezni (a bunugyi helyzett sok ezer %-al rosszabb!!)!!
Nem hiszem, hogy halomra gyilkolnank egymast egy szlovak mintaju fegyvertorveny melllett!
Nem igaz, hogy masok vagyunk! Ok is emberek! Megfelelo szabalyozassal magas fegyverkultura alakulhatna ki!