Keresés

Részletes keresés

gabica67 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3256
Sziasztok.
Mindig olvasgatlak titeket,és bizony sok-sok jó tanáccsal láttok itt el bennünket.
Nekem is ritmuszav. volt.van -és talán lesz is.Voltam én kis orvostol a nagy kardiológusig minden hol.Alapos kivizsgálások,természetesen nem rossz eredmények,de azért gyogyókat kaptam.Amiket szedtem is.Többek között nekem is volt NEBILET is.Hát ez nálam elég rendesen kivágta a biztositékot.Nem,hogy javultam volna ,azt hittem a zárt oszt. fogok kikötni.volt itt pánik,félelelem,nem is tudom mi minden ,de nagyon rossz érzés volt. Aztán én szépen abba hagytam a szedését,és legalább a pánik része kezdett rendeződni.Egy hónapja olvastam BFeritől,hogy milyen jó a PANANGIN.Én azóta ezt szedem és valóban ritk.a ritmuszavarom.napi 1-2 szemet veszek be és egyenlőre most jól vagyok.Próbáljátok ki.
Üdv. Tünet mentes,szép hétvégét!
mezga geza Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3255
Szia

Koszi szepen a megnyugtato valaszt!
Kiprobalom!
Előzmény: BFeri53 (3254)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.19 -1 0 3254

Szia!

 

Ne idegeskedj! Ez extraszisztolénak, a legártalmatlanabb ritmuszavarnak tűnik.

Mindenkinek van ilyen, de sokan észre sem veszik.

Tavasz felé a szervezetben sok vitamin, makroelem, mikroelem fogyóban van. A sötétségből is már elegünk van.

A Panangint próbáljad ki. Ha ideges feszültséget is érzel, akkor inkább a Magne B6-ot. Ne a legkisebb dózissal kezdjed.

Ezek recept nélkül kaphatóak.

Előzmény: mezga geza (3253)
mezga geza Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3253
Sziasztok

Kis foku mitralis prolapususom van. Idaig nem sok panaszom volt vele, nagyon ritkan ereztem ritmuszavart bar abban se vagyok biztos, hogy az volt. Olyan kicsit fura erzes, mintha kicsivel tovabb hagyna ki azt ut egy nagyobbat de ezt is a mellkasom bal oldalan erzem.

Az idegesit mostanaban, hogy kb 1 hete felpercenkent percenkent csinalja...normalis ez??

Koszi
mdodger Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3252
Sziasztok,

én csak azért írok, mert magas vérnyomással küszködtem. Már több mint 1 hónapja rendben vagyok, a vérnyomásom nagyon ritkán megy 140 fölé. Az utolsó 30 mérésem átlaga 146-ról 136-ra ment le az elmúlt 1 hónapban. Nebilet-et szedtem azelőtt, amitől volt egy pánikbeteg időszakom, a boltba is csak nagy kínok árán tudtam elmenni. Leálltam a gyógyszerről saját felelősségemre, szép lassan javult a közérzetem, de a vérnyomásom még mindig magas volt gyógyszer nélkül.
Köszönöm Bferinek a jótanácsokat és a segítséget, amit nyújtott. Úgy néz ki, hogy tartós javulást sikerült elérni.

BFeri53 Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3251

Szia!

 

Én a Panangint próbálnám ki először.

 

Ha kizárt a pajzsmirigy baj, a vérszegénység, a vér elektrolit összetétel zavar, a tüdő problémák, stb., akkor marad az idegrendszeri hajlam.

Tehetnél néhány egyszerű próbát, megfigyelést, hogy megértsed a jelenséget.

1.) Szapora szívdobogás esetén lélegezz mélyet és tartsad vissza egy kicsit a levegőt.

Figyeljed meg, lassabban dobog-e a szíved.

2.) Szapora szívdobogás esetén nyújtózkodva hajoljál kissé hátra (homorítsál).

Figyeljed meg, lassabban dobog-e a szíved.

3.) Álló, üllő, fekvő testhelyzetben szokott gyakrabban előfordulni?

4.) Nyugodt gyaloglás közben előfordul?

5.) Milyen gyakran fordul elő általában szapora szívdobogoás?

 

A Xanaxról pár szót:

Kevesen tudják, hogy a Xanax hatóanyaga a benzodiazepam család tagja. Az emberi szervezet is előállítja ezeket az anyagokat. Mert szüksége van rájuk. Képzeljed csak el, valamitől ideges lesz az ember, idegi alapon szaporábban kezd verni a szíve. Pár perc múlva, mikor elmúlik a kiváltó inger, valahogy le kell lassítani a szívet. A szervezet ilyenkor képes megnyugtatni magát, többek között a saját benzodiazepam szint növelésével is. A szükség esetén bevett 1-1 szem 0,25 mg-os Xanax erre segít rá egy kicsit. Nekem 2000-ben ajánlotta egy doki. 9 év alatt már sokszor segített. Én csak alkalmakként, szükség esetén szedek be belőle! Működik!

Egyébként tudomásom szerint béta receptor blokkolót (concort) ezzel szemben a szervezetünk nem állít elő! Nincs rá szüksége. Ez nem természetes!

 

 

 

Előzmény: 2800 (3250)
2800 Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3250

Szia!

Köszönöm a kimerítő és érthető magyarázatot.
A Magne B6-ot már szedtem régebben, de semmi változást nem tapasztaltam. A Panangint még nem próbáltam.
A vérnyomásom 120-as pulzusnál is normális volt, inkább az állandó erős szívdobogás zavart.
A Concorra még rászokni sem sikerült, mert három nap egymás után be sem szoktam venni:) Az 5 mg-ost szedem felezve, azt még megfelezni talán tudom, de annál kisebbre már valahogy nehezen menne. Gyors megoldásnak hirtelen pulzusemelkedésre a Xanaxot javasolták még, de azt végképp nem szedem. Azt hiszem inkább teszek még egy próbát a magnéziummal, a gyógyszereket kifejezetten nem szívesen szedem ezért aztán hanyagul is.
Köszi még egyszer!
Előzmény: BFeri53 (3249)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 3249

Szia 2800!

 

Azt írod: Őszintén szólva nem tudom, hogy "mezei" MPS-em van -e... A diagnózis ennyi: MPS jelzett MI-vel, hyperkinesis neurocirc. rövid PQ sy.

Tisztázzuk magyar nyelven a titkos írást, amit rólad írtak:

MPS jelzett MI-vel ez annyit tesz, hogy a kéthegyű billentyű egy picit beboltosodik, és néhány csepp vér visszaáramlik a bal kamrából a bal pitvarba.

Egy doki erről azt is mondhatná: Az echolelet semmi különöset nem mutat. Egy kicsit az átlagosnál lazább tartószerkezet miatt egy kis "csepegés" észlelhető a kéthegyü billentyün. Ez lényegtelen. Nyugi! Ez egy mezei MPS!

Az MPS-től független is lehet a következő pár szó:

hyperkinesis neurocirc magyarul, idegi alapon túl izgága a keringésed, szapora a szíved. Ha igaz a diagnózis, akkor ez egy vegetatív idegrendszeri probléma, amit állítólag sikeresen kezelhetnének, ha nagyon akarnák I1 receptor blokkolóval is. Kifejezetten erre az esetekre (vegetatív idegrendszer eredetű keringési problémákra) is ajánlják!

De van itt még valami, olvasom a leleteden:

rövid PQ sy: ez az EKG-ról olvasható le. Ez az elektromos ingerületvezetéseket mutatja. A pitvar átkapcsolása után túl hamar indul be a kamra átkapcsolása. Talán ezért is szaporább a szíved. Már 45 éve ismert, hogy ennek hátterében lehet magnézium hiány is. Magne B6, vagy Panangin szedésével (makroelemek) kezelhető. Talán ezekkel kellett volna próbálkozni és nem a béta blokkolókkal, ami csak elnyomja a tüneteket, de a probléma ottmarad. Ágyúval verébre?

Hidd el, sok esetben segít a Panangin is! Nem trendi, de régi, kipróbált szer. Tuti, hogy hosszú távon sem árt!

 

 

"Ha kihagyom a concort, akkor néhány nap után érzem, hogy egyre szaporább."
Jól jegyezd meg, hogy soha nem szabad a béta blokkoló (concor) szedését hirtelen abbahagyni, mert meglódulhat a szíved (pulzusod szaporább lehet, vérnyomásod nőhet). Csak fokozatosan, három naponta felezve szabad csökkenteni a dózist. Ez a hivatalos, de egy kicsit szét is lehet húzni.

 

 

 


 

 

 

 

Előzmény: 2800 (3247)
illesibolya Creative Commons License 2009.02.10 0 0 3248
Szia cleopatra-nyusz!! Bocs, hogy sokára válaszolok, de nem volt felénk áram és net. Szerntem feltétlenül hallgass a férjedre és menjetek orvoshoz. Kérj beutalót a háziorvosnál és men a Kardiológiára, mert szerintem ezzel nem szabad várni és szerintem nem is fog elmúlni magától. Nekem most hatodik éve volt a nagyműtétem. Ősszel megint jelentkezett a tipikus anginás fájdalom, azonnal mentem a háziorvoshoz, mert tudtam, hogy megint baj lehet. Ő azonnal küldött a szakrendelésre, de előbb EKG-t csinált, meghallgatott. A szakrendelésen aztán kiderült, hogy megint elzáródás van, úgyhogy be kell feküdni katéterezésre. Ez történt október elején, akkor két eret kitágítottak, gyógyszeres stent-et ültettek be és újabb kettőt pedig most jan.14-én tettek rendbe. Menj orvoshoz, ne várj! Várom mielőbbi válaszod és üdvözöllek!
Előzmény: cleopatra-nyusz (3227)
2800 Creative Commons License 2009.02.07 0 0 3247
Szia!
Őszintén szólva nem tudom, hogy "mezei" MPS-em van -e... A diagnózis ennyi: MPS jelzett MI-vel, hyperkinesis neurocirc. rövid PQ sy. A pulzusom 100-110 felé járt sokszor, ezért mentem orvoshoz. A vérnyomásom általában 100-110/70-80, de mindig ennyi volt.
Az említett mellékhatásokat még nem tapasztaltam... A súlyom normális, rémálmaim biztos, hogy nincsenek, reflux sem jelentkezett. A pulzusom csak néha lódul meg, egyébként elég normális, legalábbis mióta szedem a concort. Ha kihagyom, akkor néhány nap után érzem, hogy egyre szaporább.
Testmozgás, pihenés, munka megvan. Az élet olyan amilyen, senkinek sem könnyű...
Még nem találtam meg azt a módszert, amivel teljesen elhagyhatom a gyógyszert, mert egy idő után kifejezetten idegesít, ahogy érzem a gyors szívverésem, ami gondolom a szívnek sem jó, de egyébként is zavar mindenben.
De azért remélem, hogy nem kell életem végéig szednem, bár a családban jellemzőek a szív és keringési betegségek, a szüleimnél is megvannak. Igaz, őket sem nagyon zavarja ez a mindennapi életükben, engem sem. A lényeg, hogy legyen életem:)
Előzmény: BFeri53 (3246)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 3246

Szia 2800!

 

Neked egyszerű mezei MPS-ed van?

Mezei MPS-nek nevezem azt az MPS-t, amikor nincsen MR, azaz nincsen mitrális regurguláció. Nem áramlik visszafelé a vér! Ez jó. Azt mondják, hogy a szapora pulzus és a mezei MPS között nincsen ok-okozati kapcsolat. A béta blokkolót nem MPS ellen írják fel, hanem szapora pulzus ellen. A betegnek szapora a pulzusa, erre elmegy a dokihoz, megvizsgálják, és ha véletlenül megtalálják az MPS-t, akkor felkiáltanak, Heuréka! és felírnak egyfajta béta receptor blokkolót , a te esetedben a Concort. Ez lebutítja a szívet (az egész embert!), lelassítja a pulzust és csökkenti a vérnyomást. Ezzel el van végezve! De ennek semmi köze az MPS-hez!

 

Ezt írod:

"Ezzel a betegséggel (MPS) elég sokan gyógyszer nélkül is boldogulnak, inkább az a gond, hogy bármi, ami mindenkinek hat a szívére (mozgás, stressz...), az fokozottan hat nálam is, könnyebben "kiugrik a helyéről"."

Mennyi volt azelőtt a pulzusod? Vérnyomásod? Mi a helyzet a testsúllyal?

A Concor és a béta receptor blokkolók mellékhatásairól:

Ezt már 11 hónapja ide beírtam, összefoglalom neked.

Nekem pitvarfibrillációm volt 44 évesen, 2-szer feküdtem a pityegő alatt.

A harmadik alkalommal lesz ami lesz alapon nem mentem be a kórházba. Nem lett (magától a xanax-tól elmúlt :-))!

Ez kicsit komolyabb a tachicardiánál, vagy a mezei MPS-nél.

10 éven át szedtem 2 féle gyógyszert. Szedtem nátrium csatorna blokkolót és hozzá különféle béta receptor blokkolókat. A béta receptor blokkolókat rendszeresen cserélgették (betaloc, atenobene, concor). 120 kilós testsúlyra napi 5 mg concort írtak fel. Életem végéig kellett volna szednem! A concor közismerten az egyik legerősebb béta blokkoló. A concort 2 évig szedtem, ez vitt rá a döntésre, hogy felhagyjak mindenféle szívgyógyszer szedésével. Amikor a doki a concort felírta, azt mondta, figyeljem a cukrom és a koleszterinem. Készüljek fel, hogy pár év múlva fogok még vérhigítót is szedni! A béta blokkolók és különösen a concor általam tapasztalt mellékhatásai: elhízás (anyagcsere lassulás), koleszterin szint növekedés, húgysav szint növekedés, májfunkció romlás, köhögés, horkolás, reflux, impotencia, alacsony vérnyomás/pulzus (szédelgés), gyengeség, fáradékonyság, ritmuszavar, alvászavar, rémálmok, depresszió. Nem elég ennyi?

A nővérem is szedte a concort 2 éven át, szívidegesség ellen. Nála elhízás, bőreleváltozás, koleszterin szint és húgysav szint emelkedés, rémálom, reflux, depresszió, szédülés jelentkezett. Elhagyta. Életmódot váltott. Normális a testsúlya, jól érzi magát, hálistennek!

 

Egészséges életmód mellett nem kell semmilyen gyógyszert szedni.

Rendbe kell tenni és gondozni kell a lelket és a testet. Nem szabad félni!

Gondolkodás, ésszerű táplálkozás (semmi trendi, buta diéta!), testmozgás, pihenés, munka, öröm,bánat,remény,...

Én gyógyszer helyett az egészséges életmódot ajánlom.

2 éve nem szedek szívgyógyszereket!

120 kilóról lementem 100 kiló alá!

Jól vagyok, hálistennek!

 

A béta receptor blokkolókról általában csak annyit kell tudni, hogy ez a vegetatív szabályzás serkentő oldalát blokkolja, fékezi. Adrenalin, noredranelin receptor blokkoló. HOGY NE UGORJON KI A SZÍVED! Nagyon jól hangzik!

A kérdés, hány éven át kell szedni? Kigyógyítottak már valakit?

Lassít, csökkenti a tónust. A gond csak az, hogy nemcsak a szívre hat, mert béta receptorok mindenfelé vannak bennünk (izmok, belek, agy,zsírszövet,...). Ha zsírban oldódó, mint a concor, akkor bekerül az agyba is, ott is blokkol (rémálmok, depresszió). De a vízben oldódó sem jobb, mert az a vesét nyírja ki!

A fiatal szervezet még erős, talán leküzdi a mellékhatásokat.

(De ismerek egy 23 éves fiút, aki 2 éve szed béta blokkolót. Szánalmas látvány!) 

De az orvosok is írják, hogy hosszú távon előjönnek a mellékhatások!

Hosszú távon akarsz élni?

 

Utána kell járnod, utána kell olvasnod. A te életed.

 

Előzmény: 2800 (3244)
2800 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 3245
Ja és azt még elfeljtettem, hogy a laborom teljesen rendben volt, a holter is majdnem, néhány napi kiugrástól eltekintve. A szívultrahangra nem sokat mondtak, csak az mps-t diagnosztizálták, a terheléses ekg nem volt a legjobb. Fogamzásgátót nem szedek. Van valami jótanácsod? Nem ragaszkodom a gyógyszerszedéshez, ha van jobb....
Előzmény: BFeri53 (3242)
2800 Creative Commons License 2009.02.05 -1 0 3244
Szia!

Már több mint másfél éve szedem, eddig semmi mellékhatást nem tapasztaltam... Nálad mit jelentett a "csomó mellékhatás"? A gerincem teljesen rendben, idegrendszeri elváltozásról sem tudok, max a szokásos stressz:)
Nem állok le hirtelen, mert néha egész rendszeres vagyok, néha hanyag, de azért szedem. Sokminden befolyásolja, hogy szükségem van-e rá, és ha éppen minden stimmel, akkor nem érzem hiányát.
Azóta mit szedsz helyette?
Előzmény: BFeri53 (3242)
ada085 Creative Commons License 2009.02.04 0 0 3243
Köszönöm a válaszaitokat:)

Igen , szedek már 5 éve fogamzásgátlót, ugyanazt.
Holnap meglesz az eredmény, talán akkor okosabb leszek:) A vérképre nem mondott semmit a háziorvos. Nem tudom azért-e, mert a holter eredménnyel mindenképp vissza kell mennem, vagy azért mert nem foglalkozik vele amúgy se. Jövő hét elején kiderül, mert szerintem hétfőn megyek vissza az eredménnyel...
Előzmény: BFeri53 (3241)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.04 0 0 3242

Szia!

 

Én évekig szedtem concort. Egy csomó mellékhatása kijött rajtam.

Az előbbi hozzászólásom rád is vonatkozik! Lehet, hogy idegrendszeri, vagy gerinc elváltozásod van.

Hosszú távon nem megoldás a concor!

 

Amíg szeded, pontosan kell szedni, mert "rebound" rohamot okozhat a hirtelen leállás. Ez nem C vitamin!

Előzmény: 2800 (3240)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.04 0 0 3241

Szia!

 

Jó lenne tudni, szedsz-e fogamzásgátlót, mert azok is okozhatnak koleszterin és triglicerid szint emelkedést. Ugye női nick vagy?

 

Én a Magne B6-ot részesíteném előnyben a béta blokkolóval szemben. Persze, jó lenne tudni, hogy milyen a vérben a magnézium szint.  Magne B6-nál sokszor jobb a Panangin. Az is recept nélkül kapható, abban kálium is van. 1-2 hétig ki lehet próbálni. Egyébként az az érzésem, hogy B12 vitamin is különösen jó lenne (a vegetatív idegrendszerre).

A béta blokkolók nagyon divatosak, de nagyon komoly szerek, sok mellékhatással. Nemcsak a szívre hatnak, az egész szervezetet befolyásolhatják. A kardiológusok szerint is hosszú távon biztosan előjön valamelyik komoly mellékhatása.

 

Tanácsolom, hogy menjél el a másik kardiológushoz is és jó lenne előtte egy újabb, friss laborlelet a csillagok miatt. Ezt meg kellene mutatnia a szívdokinak is. A kardiológustól legközelebb meg kellene kérdezni, hogy a mitrális billentyű prolapszusa társul-e bal kamra-bal pitvar visszáramlással, vagy sem? Ha nem, akkor nem olyan súlyos a probléma szervi része és nem ettől vannak a tünetek.

 

A tüneteidet vérszegénység is okozhatja. Az "rdw-cv" érték erre utal. A háziorvos mit szólt a vérképhez?

De okozhatja kezeletlen vegetatív disztónia, vagy pánikbetegség is. Ez mitrális prolapszust is okozhatott. A gond az, hogy a kardiológus nem foglalkozik neurológiával, a neurológus nem foglalkozik kardiológiával. A háziorvosnak nincs ideje. Az ember csupa szív és csupa ideg!

A normális vérnyomás, normális TSH melletti szapora pulzus oka lehet az adrenalin receptorok túlérzékenysége, vagy magasabb adrenalin szint. Ekkor mondják, hogy hiperkinetikus cirkulációs tünet. A kardiológus béta blokkolóval próbálkozik, a neurológus xanax-szal. Én a xanax-ra szavazok, de légzőgyakorlatokkal és mindenféle, mostanában nem véletlenül divatos jóga gyakorlattal is jó eredményt lehet elérni. Ezeket a problémákat okozhatja még valamilyen hátgerinc elváltozás is a mellkasi szakaszon. Ott jönnek ki a szív vezérlő idegei. Ha homorításra, nyújtózkodásra, hátra hajlásra megnyugszik a szíved, akkor elég lehet egy jó masszőr is. Az ideg alapú problémákat (ideértve a gerincet is) hosszú távon csak súlyosbítja a béta blokkoló, nem gyógyítja meg.

Az emésztési problémákról, hormonális problémákról még nem is beszéltem. ...

Nagyon összefüggenek a dolgok, a dokik pedig túlságosan szakosodtak.

 

De várjuk meg a Holtert! Próbáljad meg kikérdezni az orvost!!!

 

 

 

Előzmény: ada085 (3238)
2800 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 3240
Szia!

A gyógyszer az 5mg-os Concor, amiből reggel kell egy felet bevenni és lenn tartja a pulzusszámot a normális körül. Persze néha elfelejtem és hasonlók, és igazából csak pár nap után érzem, hogy kell, mert kezd felszökni a pulzusom. Ezzel a betegséggel (MPS) elég sokan gyógyszer nélkül is boldogulnak, inkább az a gond, hogy bármi, ami mindenkinek hat a szívére (mozgás, stressz...), az fokozottan hat nálam is, könnyebben "kiugrik a helyéről".
A pajzsmirigyet nálam is könnyen kizárták, egy vérvételből, bár tudom,hogy vannak pajzsmirigybetegek, akik tudnak normális eredményt "produkálni", szóval nem látszik 100%-osan biztosnak, ha csak ennyit néznek meg.
Előzmény: BFeri53 (3235)
wildside4400 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3239
Én hétvégenként komoly bebaszásokat, jó sok bagót, stresszmentes vidám ,felszabadult életet ajánlok. Többet ér mint akármilyen bétablokker..
Előzmény: ada085 (3238)
ada085 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3238
a fehérvérsejt 4-10, nekem- 11,32
a koleszterin 3,8-5,6- nekem -6,1
rdw-cv 11,5-14,5- nekem 11,4
neutrofil 50-70, nekem 77,4
limfocita 20-40, nekem 17,8
triglicerid 0,7- 1,7, nekem 2,39

A háziorvos a vérkép alapján zárta ki a pajzsmirigy problémát.
kb.168 cm, 53 kg vagyok, (erős csontozatú), semmilyen betegségem nem volt mostanában. Max egy kis nátha. sem láz , sem semmi.

a tsh értékem jó.

javasolt a kardiológus béta blokkolót vagy magne b6-ot. magne b6-ot vettem is, a másik nem tudom mi:)
nem írt a papíromra semmit, csak hogy mitrális prolapsus.
Előzmény: BFeri53 (3234)
ada085 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3237
a kardiológián 120/80 , 99 a pulzus

a háziorvosnál nem mondták meg
Előzmény: BFeri53 (3236)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3236
Apropó, milyen magas volt a vérnyomásod a háziorvosnál, meg a kardiológusnál?
Előzmény: ada085 (3232)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3235

Szia!

 

A gyógyszerrel, ami valószínű valamilyen béta blokkoló, óvatosan kell bánni.

Rendesen kell szedni, vagy egyáltalán nem kell szedni, ha nicsenek tünetek.

Veszélyes össze-vissza szedni. A betegtájékoztatót el kell olvasni!

Előzmény: 2800 (3233)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3234

Szia!

 

Azért azt a 4 nem tudom mit a vérképedről ide másolhattad volna!

Hogyan lehetséges, hogy magas a koleszterined. Pontosan mennyi, és mekkorák a tól-ig értékek? Mennyi a fehérvérsejt és mekkorák a tól-ig értékek? Pár sort kell csak bemásolni!

 

 

Egy kardiológus nem kardiológus! Menjél el nyugodtan a beutalóval is!

Ráírta a leletedre, hogy a prolapszus következményeként hány % a vér vissza áramlása? Milyen fokozatú a prolapszus? Ezt is rá kellett volna írni!

Mutattad neki a vérképet?

 

A legfőbb kérdés, mitől van a szapora szívverés, mitől vannak a rosszullétek!

Voltál mostanában beteg? Valamilyen fertőzés, láz?

 

Hogyan zárta ki a háziorvos a pajzsmirigyet? Sacc per kábé? Vagy a vérkép alapján (TSH, T3, T4 szintek)? Egy endokrinológushoz nem ártana elmenni. Csak ő tudja igazán kizárni! A vérkép nem tuti!

 

Ha írnál egy kicsit magadról, az segítene (magasság, súly, életmód, foglalkozás, stressz szint) megérteni a folyamatot.

Előzmény: ada085 (3232)
2800 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3233

Szia!

Nekem másfél éve diagnosztizálták ugyanezt a problémát a billentyűvel. Kaptam gyógyszert (bevallom, nem szedem igazán rendesen:)), de ettől függetlenül nem vészes a helyzet és állítólag egy elég sűrűn előforduló ám nem súlyos probléma. Főleg ha nincs más, ami a többi vizsgálaton majd kiderül. Remélem semmi egyebet nem találnak!
Előzmény: ada085 (3232)
ada085 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3232
Szia

Voltam háziorvosnál, csinált ekg-t, vérnyomást mért, egyik sem lett jó. Elküldött laborba és beutalót írt kardiológiára. A vérképemen 6 csillag lett, kicsit magasabb a fehérvérsejtem, koleszterinem, a többi 4 nem tudom mi:) Másnap elmentem magánba kardiológiára, mert február közepére kaptam időpontot, addig nem akartam várni, mert idegesített így is a dolog.
Ott kiderült, hogy a kéthegyű billentyűmmel van valami, pontosan ez van odaírva: a kéthegyű billenytű prolapsusa. azt mondta az orvos, hogy úgy kell elképzelnem hogy a 2 billenytű közül az egyik aláhajlik a másiknak.
A másik amit mondott hogy sinus tachikardiám is van, amit okozhat pajzsmirigy is.
másnap visszamentem a háziorvoshoz, aki kizárta a pajzsmirigy problémát.

raktak rám ekg holtert, csütörtökön kapom meg az eredményt , aztán majd meglátjuk mit mutat...

BFeri53 Creative Commons License 2009.01.27 0 0 3231

Szia!

 

Miért akarsz  minden áron magán kardiológushoz menni? Van kidobni való pénzed?

Hidd el, magán, nem magán, nem attól függ. Szerencse dolga.

 

Először laborvizsgálatot kellene végeztetni, a háziorvosod ezt jól tudja, megírja a beutalót. Még EKG-t is csinálhat, vérnyomást mérhet.

 

Milyen előzmények voltak a rosszullétek előtt?

 

Miből gondolod, hogy az ájulás, vagy szapora pulzus kardiológia tünet. A terhes nők közismerten ájuldoznak, mégsem rohannak kardiológushoz. Az ájulásérzésnek több oka is lehet: alacsony vérnyomás, idegállapot, anyagcsere zavar (különböző buta diéták, túlhajszolt testedzés, túl gyakori izzasztás, pl szaunában). A szapora pulzus idegi alapon is lehet, például az ijedségtől.

 

A lényeg, hogy 23 évesen, kórelőzmény nélkül még korai félni valamilyen komoly betegségtől.

 

Írjad meg, lszi, mit mondott a háziorovos!

 

 

Előzmény: ada085 (3230)
ada085 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 3230
Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni. 23 éves múltam, elég gyakorivá váltak a rosszuléteim, ájulásérzés, lever a víz, nem látok ,stb.. A szívem elég sokat szúr és úgy érzem néha hogy túl gyorsan ver. kapkodom a levegőt, szorít a mellkasom,gyenge vagyok... Holnap elindulok a háziorvoshoz, kíváncsi vagyok merre küld el. Szerintetek érdemes magán kardiológushoz mennem, vagy nem?

Köszi a segítséget előre is:)
BFeri53 Creative Commons License 2009.01.24 0 0 3229

Szia Kaamilla!

 

1.) A szegény 22 éves srác esetéről, aki véres vizelet panasszal fordult az orvoshoz, egyfajta antibiotikumot írtak neki és 5 nap múlva meghalt. Legkisebb fiam 22 éves! Engem is megrázott ez az eset. De nagyon kevés tényszerű információ látott napvilágot (nem tudjuk:láz volt-e, volt-e vesegörgcs, mi volt a gyógyszer neve, mi volt a boncolási jegyzőkönyvben, ...). Csak a szenzációt tálalta a média! Mikor kisunokámnak véres volt a vizelete, az orvos teázással gyógyította meg! Pár nap múlva elmúlt. Komoly kivizsgálás nélkül írtak fel egy komoly gyógyszert. Erről híres az egészségügy.

 

Nézzük a te gyógyszereidet és a te esetedet.

 

2.) "a Divigél talán nem árt"

Egy kis ízelítő a hormonpótló kezelésről.

Tudtad ezeket a dolgokat?:

Minden esetben évente legalább egyszer a kezelés kockázatának és elõnyének újramérlegelése szükséges, és a kezelés csak addig folytatható, amíg a várható elõny meghaladja a kockázatot.

Alkalmazásának megkezdése, vagy újbóli alkalmazása elõtt, összetett, a beteg és családjának kórtörténeti felmérése, valamint a kockázatot jelentõ betegségekre (ellenjavallat, figyelmeztetések) irányuló általános orvosi- és nõgyógyászati vizsgálat szükséges. MEGVOLT?

A kezelés során rendszeres, az egyénre szabott gyakoriságú, és összetételû felülvizsgálat, valamint az emlõk utánkövetéses vizsgálata és/vagy az érvényben lévõ, az egyén klinikai kivizsgálási szempontjai szerint figyelembe vett gyakorlati irányelvek szerint végzett mammográfia szükséges. VOLT?

Pajzsmirigy:

Az ösztrogén megemeli a thyreoid-kötõ globulin (TBG) szintet, amely a keringõ thyreoid hormon összmennyiségének emelkedéséhez vezet.

 

Mielőtt hormonpótló kezelést kezdtek olyan valakinél, akinek szapora volt a pulzusa, szívritmuszavara is van,volt, pánikbeteg(?), nem kellett volna előbb egy endokrinológusnak is alaposan kivizsgálnia? A vérvizsgálat nem elég.

 

Pajzsmirigy elváltozás is okozhatja a szapora pulzust, még normális vérnyomás mellett is. Ezt ki kellene zárni! Voltál valamikor endokrinológusnál?

 

Mellékhatások: Nyugtalanság fordul elõ a kezeltek több, mint 10%-nál.

Kell neked ez a kockázat? 

 

3.) Nézzük a Rivotrilt.

A pánikbetegség. A szokásos fenntartó adag naponta 2 x 1 mg (2 mg/nap). 

Te valamilyen "placebo" mennyiséget (0,25 mg per nap) szedsz! Hálistennek ebből is látszik, nem vagy pánikbeteg!

A kezelés idõtartama: A fenntartó kezelés legalább 12-24 hónapig tartson, egyes esetekben meghatározatlan ideig adható. Te EGYES eset vagy? Szerintem nem. Úgy tűnik, talán nem is kellene szedned, csak mérgezed vele magad!

Legalább 1 évnyi hatásos kezelés után megkísérelhetõ a kezelés fokozatos abbahagyása, a beteg szigorú megfigyelésével.  MEGKISÉRELTÉK?

 

4.) Nézzük a Carvetrendet.

Mire is írták fel? Hyperkinetikus cirkulációra (tipikusan: megnövekedett szívteljesítmény, és alacsony vérnyomás, alacsony periferiális ellenállás). Ezt mennyire alaposan vizsgálták? Volt 24 órás Halter EKG? Ha igaz a diagnózis, akkor ez egy vegetatív idegrendszeri probléma, amit állítólag sikeresen kezelnek I1 receptor blokkoló MOXONIDIN szerrel. Kifejezetten erre az esetekre (vegetatív idegrendszer eredetű keringési problémákra) ajánlják külföldön!

 

Erős paprika (capsaicin) megelőzi a hyperkinetikus cirkuláció kialakulását az USA orvosok szerint.

 

A Carvetrend egy béta és alfa receptor blokkoló. Ezekkel a receptorokkal tele van a szervezet. Ezért a sok mellékhatás. Itt fáj, ott fáj, itt remeg, ott remeg...

A béta blokkolókról már korábban írtam.

 

A gyógyszer szedés egy piramisjáték, csak nem te nyersz rajta. Először csak egyfélét szedsz. Aztán a mellékhatások ellen felírnak még gyógyszereket, azoknak is lesznek mellékhatásaik. Kitudja, hol a vége, hol áll meg a játék?

Közismert, hogy a magyarok túl sok gyógyszert szednek.

Közismert, hogy a magyarok keveset élnek?

Nem furcsa? 

 

Mindentől félünk. A félelem közrejátszik a bajainkban. A félelmet nem lehet gyógyszerrel legyőzni. A félelem behatol a vegetatív idegrendszerbe is. Szepes Mária ezt részletesen kifejtette A minnenapok mágiájában. Nőknek kifejezetten ajánlom az olvasását. Neked is.

 

Ha igazán élni akarsz, nemcsak rettegve létezni, akkor tegyél érte, még sok időd van!

 

Isten adjon neked jó egészséget!

 

Előzmény: Kaamilla (3228)
Kaamilla Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3228
Szia BFeri!
A bakteriális vizsgálatra elküldött vizeletem, egyenlőre eltűnt, már meg kellett volna jönni, a laboros mondta, hogy majd telefonál. Erre ma hallom a tv-ben, hogy egy srácnak véres volt a vizelete, gyógyszert adtak neki, és rosszul lett, szóval a lényeg az, hogy meghalt, de nem tudom miért. Na, be is pánikoltam. Tudod, most már nem vagyok annyira pánikos, mint korábban, de korábban biztos, mert néhány negatív gondolattól is már leesett a vércukrom, és elájultam. Talán a Rivotril segített rajtam, amit kb. 6-7 éve szedek, napi 0,25-öt. Aztán Divigélt napi 1 mg-ot (ösztrogén azt hiszem), és a Carvetrendet, mást nem szedek.
A nyakam fájdalma kicsit javult, minden este be borogattam hideg vizes ruhával, ez jól esett neki, és úgy éreztem hogy a gyulladást lehúzza, és vettem homeopátiás gyógyszert a net-ről néztem, Homeogene 9, jónak találtam, és szerintem jó is. Egyik reggel, nemtudom a vizesruhának, vagy a homeopátiásnak köszönhetően tüszőcskék jöttek fel valahonnét, azért becézem őket, mert örültem, hogy történt valami, ami egy tünet tul.képpen, hogy gennyesedésről lehet szó, vagy nem?
A pulzusom általában 95 volt mikor magas volt, de 85-től 100-ig változott, és ez tényleg kellemetlen volt, de mi a fenét lehet szedni a pulzusra tényleg, mert csak vérnyomáscsökkentő rendezi a pulzust, hogy a fenébe lehet ez? Biztos meg van az oka. Most fa vibrálás tul.képpen el múlt, de azért ma volt egy kicsit, és mintha a szívem bedobbant volna a gyomromba.
Az igaz, hogy hipohonder vagyok, és ha valamit hallok rögtön keresem magamon a tünetet, és meg is találom, viszont ez nem jó, mert senki sem fog komolyan venni.
Nagyon igazad lehet a gerincdologgal kapcsolatban, mert a téli hónapokban sokat ülök, és ez nem használ a gerincemnek, és biztatásodra fogok is nézni valami gerinctornát, amit minden nap megcsinálok. De annyira félek a betegségektől, hogy szörnyű, de főleg a szívem tünetei készítettek ki, most meg a nyakam, mivel a fájdalom azért teljesen nem múlt el, és senki meg nem tudja mondani, hogy mi fájhat a nyaknak azon a részén. A változó korral meg mit is tehetnék, a Divigél talán nem árt? :) :(
Köszi a válaszokat, olyan jó, hogy vagy........, tényleg......
Te, hogy vagy? Mi van veled? Jól vagy? Légyszi írd le, ha van valami panasz, mostanában, bár lehet, hogy már írtál erről, és kimaradtam......, nem tudom.
Üdv. Szia! Szép Napokat!!!! Mindenkinek Szép Napokat!!!!! Kamilla
Előzmény: BFeri53 (3223)
cleopatra-nyusz Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3227
köszönöm hogy válaszoltál illésibolya!szerinted ez spontán magátol elmúlik?de szerintem az infarktushoz fiatal vok.vagy nem?/26 év/az is a problémám hogya házi dokit nem érdeklik az ilyen problémák ráfogja lelki oka van.várok még és bízok abba nem lesz rosszabde azért zavar hogy ilyen érdektelen egy orvos.szerinted nem lesz rosszabb?kicsit félek de ezzel is megbirkozok mint annyi mindennel egyedül amíg tudom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!