Hát mykeman ha te tuskóval, vagy steklivel mattulásig csiszolod, és még rá is mész géppel, nem tudom elképzelni hogy abból már sok lakk marad a felületen.. Nem durva ez egy kicsit??
Vegyszerrel nem célszerű próbálkozni,mert kifehéredő foltot hagyhat a lökhárítón. Próbáld meg finom polírral ,mert annak még van koptató hatása ,de nem hagy foltot a sérülés helyén. Ha nem sikerül eltüntetni akkor csak fényezéssel lehet újjá varázsolni.
Üdv. Fekete színre fújt lökhárítóról egy másik lökössel való horzsolódás miatt felkenődött szürke, kemény műanyagfelkenődés eltávolítására ki tud valamilyen ötletet adni? Előnyben részesíteném a mechanikus beavatkozás helyett inkabb a vegyit.
Hello. Segitségeteket szeretném kérni. Sportmotorom pályaidomjait saját magunk akarjuk fényezni. Az oldalidomom eléggé feszül csavarodik(még próbálok rajta alakitani de nem lesz akkor sem 100as szerintem), szóval ha lefestem a festék-lakk nemfog lereped(-ezni)?? Milyen festéket tudnék használni ami rugalmasabb? Vagy jó a sima kocsifesték enged egy kicsit??
Sziasztok! Köszi a válaszokat a Renault Clio oldartörés ügyben. A Karosszérialakatos topicban http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9179869 feltettem egy pár képet az összetört járgányról. Ha van esetleg a javítással kapcsolatos hozzászólás ötlet szivesen veszem. Köszi.
Mi ezt annak idején ugy csináltuk hogy levágtuk az az uj A oszlopról a zsanérokat.Mert tuti hogy nem lessz jó:))Aztán az egyik felrakta az ajtót,a másik meg hegedült egyett a zsanérnak,na valahogy igy:)))Nem kell ezt bonyolitani mert csak rosszabb lessz.Persze ez akkor igaz ha az A oszlop nem sérült akkorát hogy eldeformálódjon!!Na értitek ezt ti:)
Csak nehezen tudom elképzelni azt hogy úgy felrakni egy oszlopot(vagy kettőt) amin rajta van a küszöb hogy rajta van az ajtó! Értelem szerűen fel kell rakni ,egyben az újat,persze közben azért rá mérni(ha másnem a másik oldaláról venni méret mintát) és fel fogatni patent fogókkal+popszegecs vagy lemez csavar vagy pici co pöttyel és rá próbálni az ajtókat hogy mit mutat és ha kell akkor lehet az egészen variálni addig amíg jók nem lesznek a hézagok! Na én így gondoltam!
Polírhoz: Vizes 2000-es papír, csiszolótuskó,vagy stekli, tiszta szivacs és víz. Mattulásig csiszolni ,vagy amíg a felületi "szemét" el nem tűnik és utána a szokott módon géppel több lépcsőben polírozni . Szándékosan nem írom le a gépi polír menetét ,mert a technológia függ az alkalmazott polírozóanyag fajtájától!
a méret is fontos de mindenki a hézagot nézi nem a méretett meg mit mérsz egy íves ajtón esetleg a két oszlop közét atól még nem biztos hogy felül is jól áll :))
Tegnap este lefújtam a Suzukim jobb első sárvédőjét ezüsttel, utánna meglakkoztam és a lakk szemetes lett. Ezt hogy tudnám kicsiszolni belőle? Milyen papírral, vizesen vagy szárazon??? Utána milyen polírral, polírokkal polírozzam?? Légszíves segítsetek, előre is köszönöm.
együtt bizony vagy sokszor próbálni ,ez a legrosszabb törés mert ha nagy pofont kapott akkor kiflivé szokott válni és így sehogy sem lesz ajtóhézag ilyenkor nyomató kel neki,sok sikert:))
Renault Cliomat 3 éves nemrég belémjöttek jobb oldalról. Kasznis vagyok ..vagyis szoktam kasznizni de ilyet még nem csináltam, és tapasztaltaktól egy kis segítséget kérnék. A küszöböt, az első(A) és középső(B) oszlopot cserélni kell de az ajtó "zsanérok" az oszlopon és az ajtón is hegesztve vannak(fixek). Ilyenkor az oszlopokat az ajtóval együtt kell felhelyezni a (régi kivágott helyére) a karoszériához, hogy jó legyen az ajtók illeszése? Mivel utánna már nem igzán lehet alakítani az ajtó helyzetén. Bocs ha együgyű láma kérdést tettem fel. Előre is köszönöm a válaszokat!
A forrasztós technikán már túl vagyok)))rég!Vettem egy gázos multi funkciós gépet és próbálkozom!Lápa fület úgy vissza heggesztettem hogy szinte nem is látni,szebb mintha műanyagos csinálta volna! Amúgy anyag ismeretes kérdésim lennének ezzel kapcsban!Amúgy Ma kerékjárati dobot csináltam!
Ez így nem igazán helyes eljárás ,mert nem minden műanyag hegeszthető ilyen módszerrel! Csak azonos típusú, tulajdonságú /ABS-PP/ műanyagok hegeszthetők össze. Ha eltérő anyagú műanyaggal próbálkozol akkor az eredmény lehangoló lesz.
Szia!Nem nagy valami müanyagot hegeszteni.Gondolom az autó valamely müanyag része tört el.Ha van nagyobb forrasztód amit az elektronikában is használnak.Azzal lehet olvasztani,meg a rendszám tábla keretjéből lehet hozzá adni.Én már próbáltam,elég jó lett,csak nem tettemrá müanyagra való kittet.Azzal nem maradtak volna kis lukacskák.
Mindenképp látni kell a sérülést,hogy véleményt tudjanak róla mondani.Általában derékvonal alatt és max 10-15cm kiterjedésű/javítással együtt/sérülést célszerű és gazdaságos helyi/spot/ fényezéssel javítani. Azt is tudni illik,hogy fekvő /géptető-utastető/és csatlakozó elemeket nemigen szoktak bejavítással fényezni a technológiai korlátok miatt. Persze minden fényező maga dönti el,/és persze a jármű színe/,hogy az adott sérülés javítása mennyire bonyolult és látható színeltérés nélkül hogy sikerül jó minőségű munkát végezni.
Parkolási horzsolásokat szeretném megjavíttatni az autómon helyi fényezéssel. Nem akarom az egész elemet fényeztetni, akkor inkább marad úgy. A horzsolások max pénzérme nagyságúak. Budapesten tudnátok ajánlani ilyesmihez jó fényezőt?