Természtesen egyik sem - ez egy nicknév aminek van köze a nevemhez. És ki vagyok én tulajdonképpen mondhatnám, hogy senki - a fórum egy tagja aki olvassa elsősorban az ide írott információt és nagyon ritkán szól. Csak akkor szólok, ha tényleg van kérdezni- vagy mondanivalóm. Lényegtelen, hogy ki vagyok a lényegen nem változtat - nem vagyok szakmabeli. Az hogy névtelenül idejöttél arra értettem, hogy a vitatkozó partneredről pontosan lehet tudni, hogy miben dolgozik és miben érdekelt ellenben rólad semmit sem tudni - ebben a tekinetben teljesen mindegy, hogy mi a neved inkább az lenne az érdekes, hogy mit képviselsz szakmailag. Vitapartneredről sem tudjuk, hogy mi a neve nem is lényeges. Ide jöttél regisztráltál egy pár nappal ezelőtt hozzászóltál 10x. Vitatkoztál egy szakemberrel arról, hogy miben mi van benne az árban stb. De olyan információt nem hallottunk tőled ami bárkinek hasznos lenne aki kp porszívóban gondolkodik azon kívül, hogy szerinted a sistemair nem jó. Ok rendben elhisszük és akkor .... Mint látod ebbe a témába most szólok először, de rendszeresen olvasom. Azt is lehet tudni rólam ha a hozzászólásaimat végig olvasod, hogy építkezés előtt állok - ebből adódóan mostanában ez a téma amiben informálódok. Központi porszívót is szeretnék a házba. Ha szakember vagy szívesen olvasnék tőled arról, hogy mire figyeljek oda, szerinted milyen csövet válasszak mik a buktatók stb. Aztán, hogy a cső végére milyen masina lesz azt majd eldöntöm, ha arra is lesz pénzem. egyenlőre a csövezést mindenképpen be szeretném rakatni. Kár az energiákat parttalan vitákra pazarolni.
Valodi nevem pedig barkinek aki kerdezte maganban megadtam, bar nincs ra szukseg mert kulonosebb fantazia nelkul megtallahato az interneten. Csak hogy ne vadolj bujdosassal.
Na en aztan fullra nem vagyok erdekelt (annyira sem, hogy ha visszakeresel, sztem az egesz kp _ellen_ szoltam anno), de egyebkent ha valasztani kell, a leirtak alapjan nekem is te tunsz inkabb agresszornak. A lenyomast meg hangsulyoztad de en sehol mashol nem lattam erovel ervelest, csak nalad. Mindezt mondom ugy, hogy meg a markaneveket se ismerem, tehat nem tudom megitelni, hogy melyik kettot korrekt osszehasonlitani. Egyebkent egy modja van annak, hogy rad (egyaltalan vagy jobban) figyeljenek az olvasok: sok hasznos (lehetoleg markafuggetlen) tanacsot kell adni! Ha a segito szandek latszana, nem pedig a vetelkedes, az jobban venne ki magat...
Pontosan Kereszt vagy vezeték neved a Boery? Mert nekem a középső nevem Rico és a keresztnevem Richárd. Csak a vezetéknevemet hagytam le,de többnyire nem hivatalos helyeken így használom. Nem gondoltam, hogy fontos lehet. Adatlapodon 146 hozzászólás van feltüntetve amit ki is listáz. Ennek csak annyiban van értelme, hogy meg lehet érteni miért úgy szólsz, hogy neki adsz pontot. Pedig sem elgondolván sem olvasva nem látom, hogy én húztam volna eddig a témát vagy miattam csúsztunk volna el. Én is kérjek meg valakit, hogy értem szóljon? Szerintem vicces lenne! Bár ezzel azt sugallom, hogy megkért téged rá. Nem… úgy érzem én is, hogy nem erről van szó. Pár sorral lejjebb már megírtam,hogy szívesen kiszállnék a témából. De ha érzem,hogy reagálnom kell addig írnom is kell. Vagy te igazgató úr vagy? Úgy értem, hogy azzal,hogy leírod a véleményed, tovább húzod a témát. És ez addig így fog menni amíg valaki azt nem érzi minden kiírt magából. Én így éreztem reggel és így érzem most is. Talán most vége lesz?
Jó lenne ha ezt abbahagynád itt ! Mint abszolut kívülálló mondom, hogy szerintem eddig senki sem gondolta azt, hogy csak is a sistemair a legjobb kp porszívó és azt kell venni csak azért mert valaki - aki vállalja azt hogy ki is - el mondja a saját SZUBJEKTÍV véleményét. Ellenben veled aki egy nick név mögé bújva osztod itt az észt annélkül, hogy bármit le tettél volna az asztalra. Légyszives hagy ezt itt abba !
Nézem a tv-t és a mostani kormányról egyértelműen te jutottál eszembe. Olyan példákat vet össze, ami neki jó, Komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a másik szavát aláássa, Diktatórikus. És óriási haszonnal dolgozik.
Én megkérdeztem a gyártót és sem a sistemair sem a teknopoint nem tartotta jó ötletnek Hogy ezt a két gépet összehasonlítsák. Ezeket bárki meg tudja kérdezni, bárki utána tud járni. És itt már el is érkeztünk a végéhez. Hisz az egyszerű kérésemből, miszerint alaptalanul ne írj rosszat más gyártókról, egy lenyomosdiba ment át... Még annak ellenére is, hogy többször kértelek, hogy ne menj át ebbe a nagyon primitív támadási formába. Az én szándékaim nem voltak rosszak. De a kár a tiéd. Én kilépek és élek tovább. Ellenben te… Meg kell várnod míg ez a lap jó hátra kerül, ahol már nem olvassák vagy Kénytelen leszel más, sistemairnél jobb típusokat is értékesíteni igaz jóval kevesebb haszonért. Ezért kérdem én tőled. Van értelme az erőszakos és másikat megszégyenítjük módszernek? Szerintem ékes bizonyíték ez az egésze erre, hogy NINCS! Egyébként erősen gondolkodom, hogy ezt a pár oldalt TT klíma neve és annak irányába való utalások nélkül nyilvánosságra hozom. Másoknak is jó példa lehet.
Ha agresszív vagyok, az max. azért van, mert Te idejössz és kioktatsz. Holott a nagy dumád mögött nincs valós tudás, fogalmad sincs ezekről a gépekről. Hidd el nekem, hogy a Generation TE/TA porszívókhoz nem tartozék a tak. készlet. Csupán a Speedy készülékekhez az. Másik dolog: A Sistem-Air Generation TA sorozatban nincs fordulatszabályzó, az pont az Aertecnica Perfetto és Perfetto Inox modellekben van. Amúgy meg a Perfetto és Perfetto Inox modellek műszaki paraméterei megegyeznek, csupán a ház anyagában különböznek. Ezért vannak pl a katalógusban is egy oszlopban feltüntetve az azonos méretű modellek. Mert az adatok a Perfetto és Perfetto Inox modellekre is vonatkoznak. Kár ezeken a gépeken vitatkozni, mert Te nagyon nem vagy ezekkel tisztában. Ha nem hiszel nekem nyugodtan megkérdezheted a forgalmazókat. Még annyit erről és le is zárom a témát: Én leírtam a véleményemet, mi szerint a Sistem-Air a legjobb. Ez az én véleményem. Te is leírtad, hogy jobb a Beam meg az Aertecnica. De Te sem támasztottad alá semmivel sem. Szóval ez is csak a Te személyes véleményed. Szóval nem értem miért rovod fel nekem ezt, mikor Te ugyanezt teszed. Jogunk van a szabad véleménynyilvánításhoz. Ez így van rendjén. Majd jön valaki aki meg a Crossvac-ot tartja pl jónak. Joga van hozzá.
Szóval én itt befejeztem. Szívesen vitatkozok olyannal aki képben van a gépek műszaki tudását, tartozékait illetően. De aki nincs, azért az már ne akarjon kioktatni olyanról, amihez nem is ért. Én se szólok bele a NASA dolgába, mert gőzöm sincs róla. :) Egy példa volt.
És részemről itt a pont.
Üdv: Klímaszerelő
ui: tudtam. És Te tudtad, hogy a Sistem-Airnek is van ilyen? Sőt van neki 29x31x29 cm-es kocka alakú gépe is. Meg olyan amihez nem kell csőhálózat és falba süllyeszthető. Tudom ilyen az Aertecnicának is van.
Nem akartam,de tényleg így helyes, ha reagálok. Nem vagyunk univerzális gyár mert nem magamra gondoltam. Te foglalkozol klímával is. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ott is követed a szemléleted miszerint van egy király és a többi szoba sem jön. De átmentél lenyomosdiba…. És agresziv is vagy. Ez nem jó jel. Mit bizonyítsak neked? Írogassam itt hogy de benne van! Te írod,hogy neem nincs benne! Meg a szép TA-t fordulatszabályozóval hasonlítod a sima perffektohoz? Mikor szolok,hogy a px hez kell, írod hogy inox… igen mert abból az a szép és tudásban egyenlő. Nem a sima P. Nos ezért nem megyek tovább. Mert az én célomat, hogy figyelj más gyártokra már elértem. De hozzáteszem, tudom hogy jó szakember vagy! Ezért sincs értelme huza-vonázni. Egyébként én nem „direkt” konkurenciától vagyok, mert a mi gépünk itt szoba sem jött… Csak egy szülinapi kívánságom lenne! Beamtől és a Aertechnikátol is kérj egy üzletkötőt, Aki elmondja neked melyik mit tud. Nyilván mindegyik álltja majd, hogy az ö gépe a legjobb :) De jó szakember lévén leszűröd majd a lényeget. És későbbiekben azt közcélra használod majd fel. Pl. Tudtad, hogy az Airtechnikának van falba sülyeztetthető KP-ja?
Mert adunk belőle kedvezményt. De az nem a listaára.
Az előbb említettem néhány dolgot, amivel nem vagy tisztában. Arra miért nem reagálsz? Nem tudsz? Vagy nehéz beismerni, hogy nincs igazad?
Én se akarok átmenni "lenyomosdiba". De olyan dolgokat állítottál pl: árak, amikkel nem vagy tisztában és alá támasztani sem tudod. És Te adsz tanácsot nekem. Legalább nézz utána a dolgoknak mielőtt hülyeséget írsz.
És továbbra is tartom, hogy amit én írok a gépekről, az az én véleményem. Azért is írom mindig oda, hogy "szerintem". És nem azt pl: "hogy minden tapasztalat ezt bizonyítja" Amúgy meg ha valaki itt tanácsot kér, annak próbálok segíteni. És nem mondhatom azt, hogy vedd meg az összes kp. gépet ami létezik a piacon és próbálgasd. Tanácsot kell adni, ha kérnek. És sajnálom, ha Neked nem tetszik a tanácsom. Max Te nem kérsz tőlem. Ennyi
Gábor az csak egy példa volt… Sajnálom, hogy átmentünk ilyen lenyomosdiba. Nincs bizonyítási kényszerem. Majd irok! Ezen az oldalon miért bruttó 258e a gép?
Sejtem, hogy az a gyár nem a Sistem-Air. Sokkal inkább valamelyik konkurenciája. A Sistem-Air-nél nincs semmiféle Gábor. :) És azt sem mondtam, hogy jóban vagyok velük, sőt. Csak ismerem őket pár éve. De azt áruld már el, hogy hol írtam a többi márkáról rosszat? Az meg hogy én a Sistem-Airt preferálom, az az én személyes véleményem, tanácsom és jogom.
Köszi a tanácsokat!
Üdv: Klímaszerelő
ui: na mi van azokkal a klímákkal? Azokat is gyártatok? Univerzális cég lehettek. :)
Na most megmutattad, hogy fogalmad sincs miről beszélsz.
A Sistem-Air Media Plus TA-hoz NEM ADNAK TAKARÍTÓ KÉSZLETET. Azt külön kell megvenni. Az Aertecnica P250-ben pedig benn van a hangtompító. Csupán a 80-as modellekhez, valamint a C500-hoz nincs tartozék hangtompító. A Media Plus Ta-nak miért a PX250 az alternatívája? A Sistem-Airnek nincs INOX háza, a PX250-nek van. A Media Plus TA pedig semmi különösebb extrát sem nyújt, amit a P250 nem. Vagy szerinted igen? Akkor légyszíves konkrétan írd le mi az. Amúgy a P250 és a PX250 műszaki paraméterekben megegyezik, különbség a ház anyaga.
"Olcsóbb a sistem-air, igy mindenki azt veszi majd :)" Szóval nem értem miről beszélsz. Az előbbi hozzászólásomban írtam ennek megcáfolására jó pár példát.
Tudtommal a Sistem-Air a termékei nagy részét saját maga gyártja. Persze biztos van olyan amit nem, de ez rengeteg cégnél így van. Persze nem jártam a gyárban, azt tudom mondani amit hallottam.
Az tényleg erős lenne ha egyből… De ha lejjebb olvasol akkor olvasnád azt, hogy „Én egy gyárnak vagyok a képviselője” akkor sejthető, hogy tudok informálódni a saját munkaterületemen. Ami nem meglepő módon a munkakőri feladatom is. Most jön a: mondjál nevet? Vagy én sokkal régebben és sokkal jobban joban vagyok a Gáborral mint te? Neemár! Kértem az elején… ilyen lenyomosdiba nem menjünk át. Csak azt akartam kérni, és ezt igazolni is akartam, hogy ne írj valótlanságot más gyártókról. Ha azt írod: sis jó minőségűnek tartom és amennyit csak szereltünk egy sem hibásodott meg. Ez oké. De semmiképp ne emeld más gyártmány főlé mert félre vezeted a fogyasztót. Engedd hogy döntsenek. Visszaélsz azzal, hogy bíznak benned. Nem jelenti azt, hogy rosszul járnak majd, csak azt, hogy a te döntésedet követik. Sokkal sikeresebb leszel, ha mindenkinek az igényére figyelsz, és őszinte leszel a termékekkel kapcsolatban.
Hát ez nem a legjobb példa mert merőben más a két gép… De ha Úgy gondolod legyen ez a példa. Sistem-Air Media Plus TA 245e Minden benne van. Aertecnica P250 209.300 ft +3300 hangtompító + 28400ft takarítókészlet 241e ft. A 245e szemben,.Igazad lenne. De mi lenne, ha ugyanazt a gépet hasonlítanánk össze? Mert ugye úgy lenne fer… az a px250 üresen 272.600 ft szóval ősszeségében 300e fölött… De miért baj ez? Olcsóbb a sistem-air, igy mindenki azt veszi majd :) Sokan szeretnének jó minőséget a legolcsóbban adni. Szerinted ez a Sisnek sikerült? Vagy ha valami olcsóbb ott azért meg kell nézni, hogy miért? Miért fele annyiba kerül másnál a kiegészitők? Sis azon hozná be a veszteségét? Vagy mert nincs saját gyártása ezt drágábban tudja beszerezni? Tudsz erről valamit?
A Sistem-Air importőrjétől kértél ajánlatot? Érdekes, hogy egyből 30+7 %-ot adnak. Mi kezdetektől kapcsolatban állunk velük, sőt még régebbi Enke-s időkből is, és mégse kapunk ennyit. Pedig 350 000-nél jóval nagyobb raktárkészletünk van belőle. Azt a Sistem-Air-es ajánlatot nem tudnád átküldeni a mail-omra? Ha nem, azt is megértem. De kiváncsi lennék rá.
Kértem mind három cégtől ajánlatot. Most láttam, hogy megkaptam. Beam és aIrtechnikát forgalmazó cégeknél teljesen megegyező kedvezményt adnak, Míg a Sistem-airnél többet, és ha tartok raktárkészletet, ami 3 gép kb 350-430e Ft(bolt esetében ez normál összeg) akkor kapom meg a 30 +7% kedvezményt. Ezek tények. Még az előző gondolatmenetnél pontosan nem értettem, hogy miért lett volna jó, ha drágább a Sis a két másiknál? Szerintem nem baj, hogy olcsóbb. Nagyon jön föl a cég. És ha a Másik kettő komolyan veszi majd a sis-t, akkor legalább pezsdít a piacon és lesz kisebb ár verseny amin a fogyasztó csak nyerhet.
Beszélgessünk! Azért van a fórum. Szerintem nem írtam valótlant az árakról. Nézzünk néhány példát. D50 PVC cső az Aertecnicánál 475 Ft+áfa/m, Sistem-Air 580 Ft+áfa/m. D50 PVC KB 45 fok az Aertecnicánál 220 Ft+áfa/db, Sistem-Air 395 Ft+áfa/db. D50 PVC hangtompító az Aertecnicánál 3 300 Ft+áfa/db, Sistem-Air 8 100 Ft+áfa/db. 9 m-es flex. cső Standard tak. készlettel az Aertecnicánál 28 400 Ft+áfa/db, Sistem-Air 36 500 Ft+áfa/db. De ugyanígy említhetném szinte az összes tak. készletet, kefét. A falicsatlakozókról nem is beszélve, hisz az a Sistem-Air-nél arany árban van. Az Aertecnica-nál a szemétlapát-adapterek is olcsóbbak. Gépeket nem célszerű összehasonlítani, mert mások a műszaki paraméterek. De nézzük pl a Sistem-Air Generation TA és az Aertecnica Perfetto sorozatot. Ezek talán hasonlítanak valamennyire. Sistem-Air Media Plus TA 245 000 Ft+áfa, Aertecnica P250 209 300 Ft+áfa. Ezek példák, de a termékek többségében szintén olcsóbb az Aertecnica. Vagy nekem van rossz árlistám 1 éve? És csak nekem számláz a Tekno Point kevesebbet? "De az is tény,hogy a kedvezményeknél is ahogy írod,mennyire erősen érezhető, hogy Sistem-airos világban élsz." Lehet én vagyok a hülye, de ezt nem értem. Leírtam, hogy a Sistem-Airnél hogyan kategorizálják a viszonteladókat. De nem én találtam ki, sőt nem is értek egyet vele. Kérlek ezt magyarázd meg.
Írjak le Neked minden klímát? Mindegyiknek van előnye/hátránya. Daikin, Toshiba jó márka, de drágább. LG, Samsung elmegy, középkategória. Van velük probléma, de jó a marketing, terméktámogatás, stb. Kínai márkák (pl Midea) olcsók, viszonylag megbízhatóak, viszont kevesebbet tudnak, rosszabb konstrukció, rosszabb hatékonyság, stb. Amúgy szerinted mi alapján lehet kategorizálni a klímákat? Katalógusban leírt műszaki paraméterek? Mert abban lehet jobb pl a Samsung, mint a Daikin. De aki rakott mindkettőt, az tudja, hogy a Daikin mennyivel jobb. Mind szerelés tekintetében, mind hibaszázalékban (nálunk legalábbis), mind csendességben (nem katalógusban írt csendességet nézz, hanem telepítés után emberi füllel hallottat.) Szóval ezek mind nézőpont kérdései. Másként hasonlítja össze a klímákat az aki katalógusadatokat néz, és máshogy a szerelők. És nem kedvezmény alapján rangsorolok, mert pl Daikinból a legkevesebb a kedvezményünk, mégis abból adjuk el messze a legtöbbet.
Én nagyon szeretek beszélgetni, és ha tudok segíteni. Remélem itt is ez lesz, mert a vita nem kenyerem. Így bízom abban,hogy reagálásomat nem támadásnak veszed, mert nem tudom másképp leírni.
Szóval nem értem miért írsz kész tényként olyat ami nem igaz. Írd be a keresőbe, hogy Airtechnika és az első 20 találatból csemegézz. Soha és most sem olcsóbb a listaára az airtechnikának a Sistem-airnél. Bár a magasabb vételárat úgy is kell kalkulálni,hogy sem a hangtompító sem a takarító készlet nincs benne sem az Airteknika sem a Beam árában. A Sistem-air árában viszont igen. Más gyártok több féle kiegészítők miatt hagyják az ügyfelet, hogy a hozzájuk legmegfelelőbb termékeket rakják össze a géphez. De az is tény,hogy a kedvezményeknél is ahogy írod,mennyire erősen érezhető, hogy Sistem-airos világban élsz. Meg vagy győződve róla? Jó gép? Akkor jó! Hiszek neked. Csak arra kérlek ne írj valótlant és félrevezető, és látványosan teljesen megalapozatlan állításokat más gyártókról,termékeiről és azok működéséről.
De szeretnék tovább menni. Tudni szeretném, mit gondolsz a klímákról! LG, Samsung Daikin, Teknopoint…stb…
Bár a BEAM-ot nem forgalmazzuk, de nem hiszem hogy rontod a piacom.
Sehol sem állítottam be más termékeket rossznak, csupán én a Sistem-Airt tartom jobbnak. Mindenkinek joga van véleményt mondani a termékekről, Neked is nekem is. Ez egy fórum, így van rendjén.
"A viszonteladók most nagyon szeretik őket hisz 30% +7% kedvezményt adnak a többiekkel egyszintű árból." Ez így azért nem teljesen igaz. Ne menjünk bele pontos százalékokba, mert annak nem ez a helye. De nem mindenki kap nagyobb kedvezményt. Az értékesítés két részre osztott. A "kereskedők" (épületgépész szakáruházak, stb.) kapnak nagyobb kedvezményt, viszont a "szerelők" jóval kisebbet. A Sistem-Air ára viszont magasabb a többi márkánál. Bár a BEAM árában nem vagyok naprakész, viszont az Aertecnica biztos olcsóbb a Sistem-Air-nél. Ráadásul ha "egyszerű szerelő" vagy, akkor az Aertecnica-ból is kapsz akkora kedvezményt, mint a Sistem-Air-ből.
Szoktam olvasgatni a fórumokat, de nem szoktam írogatni. Most úgy érzem kell… Úgy érzem értékesítést folytatsz itt a fórumon ami nem baj,csak azt látom hogy úgy alítasz be a sistem-airon kívül más gyártókat mintha nem lennének profi gépek. Pedig ez nagyon nem így van. SŐŐT! Én egy gyárnak vagyok a képviselője, olyan valaki, aki ismeri a klíma és a központi porszívó gépek közötti különbségeket konkrétan. Tesztelgetünk és árakat, és ennek a piacát figyeljük,elemezzük.A MO-i piac lényegében 3 közp. P. céget ismer el. Sistem-air,Teknopoint/airtechnika, Beam. Szóval a gyors és tömör összehasonlításom a következő:
Sistem-air: az olasz cég szintén olasz Airtechnika cég termékeit fejlesztette tovább. A legszebb közp. P ők forgalmazzák. A viszonteladók most nagyon szeretik őket hisz 30% +7% kedvezményt adnak a többiekkel egyszintű árból. Minőségben közepes müködése gyengébb a versenytársainál.
Beam: nagy múltra visszatekintő cég. Porszák rendszere kifejezetten jo! Jó minőség és jó működés jellemzi. Szerelők a szerelhetősége miatt nagyon kedvelik.
Teknopoint/airtechnika: nagy múltra visszatekintő cég. Nagy előnye, hogy versenytársainál erősebb szívó erővel bír,,így alaposabban lehet pórszivozni. Jó minőség és jó működés jellemzi.
Ui: kedves klímaszerelő: Mivel te mind három cég termékeit forgalmazod, remélem nem rontom a piacod.
Mi a véleménye az önök által is forgalmazott Tekno Point/Aertecnica/ Classic C 80-as készülékről? Ajánlaná-e számomra egy 110 m2-es lakásba ahol 2 fali csatlakozó van szerelve a csőhossz pedig összesen 10 méter.
Néhány akciós termékünkre hívnám fel a figyelmetek:
3 csatlakozós központi porszívó rendszer: bruttó 215 760 Ft helyett csak bruttó 169 900 Ft+áfa.
5 csatlakozós központi porszívó rendszer: bruttó 263 760 Ft helyett csak bruttó 204 900 Ft+áfa.
Cube 3 csatlakozós központi porszívó rendszer: bruttó 240 480 Ft helyett csak bruttó 139 900 Ft+áfa.
A rendszerek mindent tartalmaznak, mely szükséges: készülék, takarító készlet, alapszerelési anyagok, falicsatlakozók. A rendszerek telepítése akár szakember nélkül is elvégezhető, ehhez egy szerelési útmutatót adunk.
A Cube rendszer különlegessége, hogy a készülék rendkívül kis helyet foglal, ezért könnyű elhelyezni. Különösen ajánlott társasházi lakásokba, kisebb házakba.
Nincs. Mi általában az elektromos dugaljakkal szoktuk egy vonalba tenni, ezt is csak a design miatt. De volt, ahol alacsonyabbra kérték. Magasra semmiképp sem érdemes tenni, hisz úgyis a padlót takarítja vele az ember. Általánosságban kb. 40-50 cm-re szoktuk tenni a végleges padlószinttől.
Létezik un. padlócsatlakozó is. Ezt aljzatbetonozás (gondolom az lesz) előtt kell berakni az aljzatba a csövekkel együtt. Ebben az esetben a falban nem megy semmi, csak a padlóban. A gépnél meg max. mennek a csövek falon kívül, az úgysem nagy távolság, meg olyan helyen van többnyire ahol nem zavaró a látvány. Esetleg a falicsatlakozókat is meg lehet oldani úgy, hogy ahol feljön az aljzatból a cső, ott elburkolják gipszkartonnal. Biztos lehet találni helyeket ahol nem zavaró egy pici gipszkarton doboz.
faházba (tömör 240-es gerendafal), milyen módszerrel lehetséges a kp. telepítése (vésni nem nagyon szokták gondolom)? A ház még (bőven)tervezés alatt van, de ilyen porszívót szeretnék bele.
Sajnos forgalmazói elkötelezettség nélkül nem. :) Mi a Sistem-Air-t forgalmazzuk, telepítjük, és bátran ki merem jelenteni, hogy sose találkoztam profibb központi porszívós termékkel. Korábban Enke-t forgalmaztunk, de ismerem többé-kevésbé a Tekno Point-ot, Beam-et, szóval ezekkel össze tudom hasonlítani. És ezeknél szerintem sokkal profibbak a mind a termékek, mind a gyártó/importőr hozzáállása. Nekünk sem érdekünk rossz minőségű rendszer értékesítése, hisz utána csak a baj van vele. Szóval szerintem Sistem-Air!