tehermentesítő nem lehet kisebb mert akkor nem megy fel a felni a helyére. ha meg nagyobb akkor a csavarokon van a súly. nagyobb igénybevételnek lennének kitéve. tehát annak passzolni kell. az ET meg nem tiszta teljesen,h ha kisebb vagy nagyobb akkor,h változik a felni széle a középpontól mérve. gugli biztos tudja :)
a felni szélessége meg a gumi szélességétől függ. 175/65R14-hez 5,5-ös a gyári felni szélessége. valahol biztos megtudják mondani,h melyik gumihoz melyik a jó. gyárilag 185/55R15ös gumit szereltek a tigrára
mielőtt tigrát vettem volna elég sokat olvasgattam utána. 185nél szélesebb gumit nem ajánlottak rá mert a jó minőségű nyomvályús utak viszik az autót az egyik vályúból a másikba. felni méret 4X100as lyukosztás, 56,5 a tehermentesítő mérete, ET49
Kennymayer 205/ gumit szerintem csak nyomtávszélesítővel tudsz feltenni, de akkor hosszabb kerékcsavarokat is kell csináltatnod vagy rendelned, mert a nyomtávszélesítővel 2-3 cm-rel kijjebb lesz a kerék.
Szíria A felni vásárlásánál arra kell figyelni h a lyukelosztás 4*100-as legyen, és a felni szélességének szerintem 6,5-nek kell lennie, de egyáltalán nem vagyok ebben biztos, lehet h az a 6,5 nem is azt jelenti. :S
Van egy okosság a totalcaron, nem tom nézted e már. kikalkulálja hogy mennyi eltérést szabad alkalmazni a gyári kerékhez képest ami ugye 185/.... 2% eltérés még belefér a fölött nem ajánlott. És a te adataid még benne vannak a határértékben.
Kérdés : Milyen használt felni megy fel tigrára? A lyukak száma dönt kizárólag? ami ebben az esetben ugye 4.
Hali! Nekem a téli és a nyári is 185/55 R15 és nagyon meg vagyok vele elégedve, teljesen stabil és nem lomha tőle a vas ráadásul nem okoz gondot a megállás sem :-)) ....csak kaptam egy jó ajánlatot egy 205/50 R15-ös Pirelli nyári gumira és arra vagyok igazán kíváncsi,hogy próbálta már valaki ezt a méretet Tigrán vagy esetleg van aki most is ilyet használ!!!? Ha van ilyen akkor írjon egy két tapasztalatot vagy ilyesmit....
Hát karajnak tűnik :) 185/60R14 a gyári ugye? Nekem Most lemezfelnin van 175/65 R14 . Ez így nem fog túl jól. Múltkor egy kanyarban egy pillanatra a Wrc-ben éreztem magamat:D Most utánaolvasgattam egy picit. Módosítottam egy picit 185/50R15 vagy lehet a 195 jobb lenne? a felni megválasztásánál csak az R-t kell figyelnem?
hi! 185/55 R15 van az enyémen nyáron. nem érzem,h fogná az autót a télihez képest. 175/65 R14. talán egy picit stabilabb a 185-ös gumival. (ez a gyári is). olyat vennék rá. a mostanit ilyenre szeretném cserélni http://www.autogumibolt.hu/autogumi/GOODYEAR/EAGLE%20F;1%20GS;D2/index.html
Én is felnit szeretnék a tigrára az elképzelésem :enzo R 15 felni +hankook 175/60R15 Véleményetek? 175 kevés? Csak ez igy újonnan elég húzós árban. Corsa felniket fel lehet rá dobni , vagy igazábol min múlik ez? Azt se szeretném hogy nagyon lelassuljon a kocsi vagy, hogy hülyén nézzen ki az autó kis méreteiből adódóan.
Mindenképp LED-esre kell cserélni a gyári izzókat mert csak azt lehet egyszerűen forrasztani. Viszont nem mindegy, hogy melyik lába kapja a + vagy - -t. Mindíg ellenőrizd le csere után vagy forrasztás előtt, hogy vílágít. Ha nem, akkor értelemszerűen fordítva kell bekötni.
Multifunkciós kijelző: 2db B8.5D tipusu izzó kell. Forrasztás nélkül cserélhető.
Elakadásjelző: 1db T-5 tipusu LED izzó kell, de kicserélése tű forrasztópáka nélkül szinte lehetetlen! Csak akkor állj neki ha kiégett. Én nem tudtam kicserélni, de nem üt el a kékre LED-ezett műszerfalamtól úgyhogy így marad...
Középkonzol: 4db T-5 tipusu izzó kell ebből 3db cserélhető és 1-et forrasztani kell. Ezt úgy tudod megoldani, hogy a led-es izzó műanyag foglalatából amit vettél a lábait kihajtva kihúzod a LED-et. (Én még plussz 4 db LED-et építettem be a nagyobb és egyenletesebb fényrő érdekében...)
Árak: T-5 kék LED-es izzó: 5db-os kiszerelésben sikerült hozzájutnom. 1950ft/5db
B8.5D kék LED-es izzó: 2db-os kiszerelésben sikerült hozzájutnom. 200ft/5db
Már régen szerettem volna a tigrába rakni én is kék műszerfalvilágítást, csak féltem tőle, hogy el.....szom. Most, hogy itt olvasgatom megint kedvet kaptam hozzá.
Kérdés: Mennyi LED kell hozzá és milyenek? Kell még hozzá valami?
Igen kicsit nehézkes az előlap leszedése.... Ha kivetted a négy csavart akkor kihúzod az egész konzolt (tehát kihúzod a belét) annyira hogy beláss mögé akkor látni fogsz középtájt mindkét oldalon hátul ilyen kis bepattintós csatlakozókat azokat kell kipattintani és akkor lentről fel lehet hajtani mint egy kis ajtót..... így már hozzáférsz a kis izzókhoz!!(egyébként nyugi mert nem tudsz elrontani nagyon semmit mert minden rögzített semmi sem fog kicsúszni vagy ilyesmi)
ha nem megy akkor itt a mail-em és ha küldesz egy levelet akkor leírom a számom ahol tudok kicsit jobban segíteni : baranyi.zs@freemail.hu
kiszedtem a szellőzőket, meg a csavarokat, de nem birom leszedni az előlapot, mert kijön az egész "bele".nem merem nagyon feszegetni mert félek h eltöröm.
ez a ledezés meg elég bonyolultnak tűnik.még a sima égőcsere se megy:)
Beteszek egy linket ahol főleg Vectra ledezés van leírva és képekkel illusztrálva de szinte ugyanaz mint a Tigrába! Talán így már követhető hogy is kell csinálni! link: http://free.x3.hu/aty/
A szellőzők mögött van még két csavar ezt úgy éred el a ha a két szellőzőt erősen megnyomva az aljánál befordítod így kipattan és hozzáférsz a másik két csavarhoz!majd le kell pattintanod a külső burkolatot és máris látni fogod a két úgynevezett rizsszemizzót!ezek helyére biztosan lehet kapni valami színezett izzót csak ennek az a hátránya hogy nem lesz szép bármilyen színűt is raksz bele mert a színezett izzó az tuti halványabb is egyben mint a natúr sárga és a másik az,h nem jól néz az ki ha mondjuk a hőfokszabályzó meleg oldala is kék vagy zöld vagy bármi..
én így csináltam meg ledekkel az enyémet...elég babra munka de megéri.... persze nem két ledet kell belerakni hanem jó párat asszem nekem 8-10 ment bele csak a középkonzolba....de megéri...(nem nagy összeg csak sok tökölős meló mire mindent árnyékmentesen megvilágítasz)
az óra és a műszerfal is kék lett :-)) nekem ez jött be ...:-) a képek telefonnal készültek úgyhogy nem túl jó minőségűek...( élőbe szebb :-) )
olyan problémám lenne, h a hőfokszabályzóknál kiégtek a z izzóim és most csak a hátsó szélvédőfűtés gombja világít.
ki szeretném cserélni az izzókat, az alsó 2 csavart megtaláltam h levegyem a fedlapot de állítólag a szellőzők allatt van még 2 csavar.csak h nem tudom kiszedni a szellőzőket, erre kéne a segítség.ha vki tudja h kell őket kiszedni akkor lécci segitsen!!!!
és lehet más szinű izzókat is kapni vagy csak a hagyományos sárgát??
A lámpatest csere elég nehézkes de ha kicsi a kezed vagy netán nőgyógyász vagy akkor menni fog!:-) Komolyan....szóval felül van két csavar meg alul asszem egy amit ki kell csavarozni... a lenit csak akkor tudod kiszedni ha leveszed a sárvédőívben lévő burkolatot... (ez torx csavar) így kicsit el tudod húzni a az első sárvédőt a kasznitól és így előröl látni fogsz egy csavart ami még fogja a lámpatestet...ezt kiszeded és akkor már csak a hátulján lévő csatlakozókat kell kiszedni amin ugye az feszkót kapja...Remélem segítettem valamit...elég nehéz ezt így leírni!! Olaj....hát... 5W-40 vagy 10w-40 de ez a motor kopásától függ mert ugye kopottabb megeszi a vékonyabb olajat ami viszont télen ugye jobb lenne!ha 100ezer feletti km van benne akkor inkább 10w-40 et javaslok és ha lehet akkor fullszintetikusat. Márka: A Castrol Magnatech nagyon bevált amúgy én most éppen Castrol TXT 5w-40-et használok az is szuper!!Írok még pár jóminőségű márkát ami jó bele: Valvoline SynPower, Fuchs Titan Supersyn, Shell Helix Ultra