Topictali halasztása: nekem személy szerint mindegy, de bizonyos okok miatt jó lenne, ha masTTertape kolléga is lenne, mert alakul a klub támogatói köre!
Ezzel kapcsolatban szeretnék megkérni mindenkit, hogy aká az én e-mail címemre is küldjün egy jelentkezést, névvel, nicknévvel. A tagsági ára maga a laminált kártya ára, plusz posta, aki nem tudja átvenni személyesen. Komolyan vesznek minket, ha nem is idehaza, de kinnt van, aki igen:-)))
Kedves Klubtagok, Tudom, hogy lehetetlen, de azért próbálkozom. Nem lehetne-e egy héttel eltolni a jövő heti klubtalálkozót? Elég egoista gondolat, de közbejött egy vidéki munkám a Nyírségben ráadásul, ahonnan nem is érnék vissza. Tudom, hogy egyéni szoc.probléma, de hátha van annyira rugalmas a társaság, hogy talán... Ha nem kivitelezhető, akkor bátran hurrogjatok le. Csak nagyon szeretnék oTT lenni...:-((
Megkezdtem a miniatűrizálást. A következő prototípus magassága kemény 3,5 cm, ára 260 ft körül várható. Bocs a képminőségért, kevés volt a fény. A szára még neki sincs kidolgozva, csak hirtelen felindulásból követtem el.
Az asztallapot már én is elkészítettem, aztán valahogy közbeszóltak a fáim. De most már legalább tudom, hogy alagutat nem kell építenem, jó lesz nekem az erdőbe befutó majd onnan előbukkanó vasútvonal is.
Szia Dimarson! Nekem analóg pályám van, amihez készítettem egy fordító korongot. Tökéletesen működik. Ott áll meg ahol kell, mind két irányban forog. A lényege, hogy egy elektromágnes behúz egy reteszt, ami egy mikrokapcsoló segítségével zárja a motor áramkörét és a híd forogni kezd. Ha csak egy pillanatra nyomod meg az indítógombot, akkor a következő sínpárnál megáll. Folyamatosan nyomva addig forog amíg nyomva tartod a gombot. Amikor a mágnes nem kap áramot, akkor a következő pozícióban a retesz fixen tartja a hidat. Macerás, de meg lehet csinálni. Hónapokig dolgoztam rajta amíg sikerült. Üdv
A szervónak az az előnye, hogy azt az életben nem mozdítod ki a pozicióból, ha már beállt. Csak a motor tudja elvinni onnan. Így megspórolhatod a reteszelést, amit házi körülmények között hogyan állítasz be 0,1mm pontossággal?
Igaz OFF méret itt,de az én terepasztalom ilyesmi lesz.Várhatóan idén télen,vagy jövő tavasszal kezdem építeni.a hely ahol épül 7,8m x 4,1 m,az asztal szélessége 2m lesz. Számításaim alapján több mint 250m sín lesz rajta.Ez a képen most csak a dupla vágányú fővonal,ami villamosítva lesz.A pályaudvar kb 7,5m lesz,8-9 vágánnyal.A mellékvonal még terveződik.a legkisebb ívsugár is kb 1.2m lesz,de nyílt vonalon 1,8m-es sugár alá nem adom.Az alagútban lesznek csak szűkebb ívek,de az úgysem látszik! :-) Természetesen van rendes rajz is róla :-) .
Itt a pályaterv Wintrack-kel kreálva...Ez lefedi a valóság kb 90-95%át.
Annyi változás van, hogy a bal felső részen lévő emelkedő spirál kimarad és a hegyi állomás bejárata is a másik irányból lesz... Sajna építés közben jöttem rá, hogy ez bár így megépíthető, de nagyon sokat kitakar.. A végleges, már lerakott pályavezetést viszont még nem volt hangulatom átrajzolni.