Szeretnék kérni tanácsot akiknek megvan a Tillig Br103-as. Egyik nagy kedvencem és nem tudom, hogy melyik lenne a jó döntés. A Tillig vagy a Kuehn? A Tillig gépnél mennyire szólt bele a Beckmann illetve mit ad ő hozzá? Azért kérdezem mert eddig a Kuehn gépek stabilabbnak és jobbnak bizonyultak számomra. Érdemes várni a Kuehn-re vagy a Tillig tökéletes a Beckmann segítségével?
Ez nagyon jó ötlet! Aztán meg lehetne beszéni kisebb-nagyobb modellboltokkal, hogy a kártya felmutatásával kapjon az ember 20% kedvezményt. Vagy ez csak egy hiú ábránd?
Van valaki itt aki bérmunkában vállalna terepasztal építést? Kb. 1,5*1,5 méteres TT-s asztalka lenne a cél. Egy 12 éves gyerkőcé lenne, 2-3 szerelvénnyel játszana rajta egy időben. Érdekelne egy kb. ár és vállalási idő az elkészítésre, az anyagok beszerzése az megoldott. Ajánlatokat a vasuTTmodell kukaca a gmail.com-on címre várunk!
Lehet hogy megköveztek érte, de én nem is csak a TT-s piacot próbáltam megcélozni a fáimmal. Természetesen H0-hoz is hozzá lehet illeszteni őket, de akár N-hez is tudok készíteni, csak azoknak a cm ára valószínűleg magasabb volna, mert vékonyabb drótból kb ugyanennyi ágat kellene beledolgozni.
Én ismerek kb 300 embert, aki TT-zik. Ebben van a "csak startos vagy használt cuccot veszek és átépítem magam" modellező és az olyan gyűjtő is, mint pl Te vagy, no meg a kettő között mindenféle érdeklődési körrel/anyagi lehetőséggel bíró emberke. Sokan vannak innen a topicról is ebben a számban.
El kéne komolyan gondolkodnunk azon, hogy a klub tagjainak (fórumozók, csak olvasó méreTTársaink) kellene egy tagsági.
Praktikusan egy laminált kis névjegykártya, rajta a tag neve, nickneve, e-mail címe, stb, stb. Olyasmire lenne jó, mint a Skoda Orrmotoros tagsági. Ott sem csak olyanok vannak a klubban, akik használják a Skoda fórumot, de a kártyának sok skodás helyen komoly előnyei vannak. (Ha valaki nem tudná, a sof.hu teljesen pénzmentesen üzemel, semmibe sem keül a tagoknak.)
Egy konkrét ajánlat már van arra, hogy mire is lehetne használni!
Kötelezettség nincs, most még csak felmérés szintjén van a dolog.
RákaTTantunk elnökünknek már ment ez ügyben e-mail tőlem.
Erre már én is gondoltam, viszont akkor üzleteken keresztül kellene értékesítenem, mert kép alapján a láthatóan gagyit még annyira sem tudom eladni, mint a látszólag szépet drágábban. Meg aztán ami nekem nem tetszik azt nem is szívesen mutogatnám, pláne nem adnám hozzá a nevemet:-)
Ha a Noch jóval gagyibb fája 1000-1500 között van (pl a 8-9 cm-esek), akkor arányában azonos árszinten adnád, de az is tény, hogy itthon sajnos elsőként az árcetlit nézik, aztán a minőséget. (tisztelet a kivételnek)
Szerintem nem drágák, ez az áruk.
Kitalálhatsz egy "standard" és egy "premium" kategóriát. Az előzőből tömegtermelhetsz, az utóbbit pedig mintadarab után gyártsd le.
A baj csak az hogy konkrét érdeklődőm eddig csak a 310 ft-os fára akadt. Most vonjam le a konzekvenciát? Tényleg, most akkor ezek drágák, vagy gyanúsan olcsók? Esetleg a kettő között?
Az XPS keményhabot 60x125 cm -es táblákban árulják. 3-4-5 cm vastagot könnyen lehet szerezni (kb. 2-12 cm vastag létezik.) Én PC vezérelt feszített izzószálas habvágóval szoktam vágni belőle általában kisebb emelkedőket a sínek alá. ha kell tudok a vágásban segíteni.
Elviszem, hozzá még néhány a pályafelújításban érdekelt kocsit is.
Csináltam egy kis foglaltságjelző bemutatót azt is elviszem, remélem addigra teljesen kész lesz. Lesz rajta optó és áramérzékelős panel, fénysorompó vezérlő áramkör. Az ágyazatos síneiddel összeilleszthetővé akarom tenni így egy jó "dilikört" csinálhatunk.
A pénteki találkozónál a NYUGATIBAN hol helyezkedik el a találkozó pont? A főbejárattól merre kell menni?