A másik bejáratin sincsen zöld, mert ezek a jelzők nem jelzik elő a következő főjelző jelzésképét, csupán azt mutatják, hogy a vonat egyenes, vagy kitérőirányban halad-e be. Ugyanígy a kijárati jelzők sem adnak előjelzést a következő főjelzőre, mert azok mindkét irányban alakjelzők. Én úgy tudom, minden VES a jelzők valós jelzésképét jelenti vissza, de lehet, hogy tévedek.
"Egy ilyet tudok csak mutatni" - a "csak" szó kimaradt.
Bizber szempontból sokminden le lett fotózva, bejártam a vonalat V46 012 fórumtárssal. Sajnos Virágvölgy és Hárshegy állomásokon télen nincs szolgálat, így ott nem tudtam fotózni. Majd holnap délután/este felé lesd meg a postaládád.
Ha senki semmit nem lát és utólag nem bizonyítható, akkor mindent lehet. ( Ez mindenre igaz!) De egy szakértő nagyvalószínűséggel meg tudja állapítani, hogy az izzó mitől tört össze!
De lehet, viszont a szakértő meg fogja tudni mondani, hogy melyik izzószál izzott abban a pillanatban, amikor levegő került a burába. Tehát ha igazán hackerkedni akarsz, akkor nem elég összetörni a burát, áramot is kell valahogy vezetni bele, amit ott a helyszínen elég nehéz.
Ettől függetlenül ebben a vizsgálatban van pár komoly hibalehetőség, szal nem tartom elég megbízhatónak.
Értem. Engem azonban az a klasszikus eset érdekel, amikor nincs szemtanú (mármint olyan, aki látta volna a sorompót), nem emelt sebességű térközről van szó, nem törik az izzók burája, stb. Tehát sima ütközés, néptelen helyen.
Nem akarom elhinni, hogy ilyenkor semmit nem lehet kideríteni...
Legegyszeűbb, ha van szemtanú. Ha sérül a baleset során a jelzőárbóc is (összetörnek az izzók), a szakértő azokat elviszi. Mikroszkóppal meg lehet állapítani, hogy a sérülés időpontjában a "fehér" vagy a "vörös" izzók voltak üzemben. De volt már olyan is, hogy a rendőrség is nagyon hamar megérkezett. és a fénysorompó még mindég tilosat jelzett (a vonat még az oldási szakaszon megállt és az időzítés sem telt még le). Emelt sebességnél (ahol az AT függésben van az AS-től) viszik a mozdonyszallagot (milyen volt a jelfeladás). Valószínűleg vannak még dolgok amiből lehet esetleg következtetni, hirtelen most ezek jutottak eszembe.