Sajnos ez egy hyundai eletronics készülék Pontus márka névvel és csak a saját navi szoftvere fut rajta,ill még nem iskerült feltörnie senkinek:((
Nekem 3 hónap után elromlott,sehol sem tudták megjavítani,ugyhogy elajándékoztam mindenestül,papir nehezéknek jó csak... pedig valahol megvolt a cd-je, a mulkori kérés után kerestem is , de nem találtam,pedig odaadtam volna szivesen!!!
Meg az olaszok is...Amikor megjelent a Stilo pár napra kölcsönkaptam egy demo autót.Ezalatt "csupán" egy ASR-failure-t és egy ABS-failure-t bírt produkálni:( Mondtam is a kereskedőnek,hogy atomkraft nein,danke! A legendás BOSCH megbízhatatlanságáról több fórumon is lehet olvasni.Szakmámból eredően-RTV műszerész vagyok-van némi tapasztalatom az elektronikában és változatlanul állítom,hogy csak a japánok és a koreaiak készítenek normális holmikat.A régen híres európai gyártók sajna egyre több hibát produkálnak.
Ez így igaz. Az ex-Xsaramban is Bosch ABS volt... egyedül a kilométerórán olvastam Sagem feliratot. 6év alatt pedig egyetlen meghibásodásom volt. A légzsák visszajelzője időnként elkezdett világítani... majd kiderült, az ülés alatti csatlakozó oxidálódott el, és amiatt világított. (de ez szériahiba volt)
Hmm. A Citroen a 10. helyen?! Miközben sok egymástól független forrás szerint is a legmegbízhatatlanabb autók közé tartozik. Nem tudom kinek higgyek...
Ez egy másik lista. A mazda első helye itt is megvan. A felmérést készítő cég a világ legnagyobb garancia biztosításokkal foglakozó cége. A gyári garancia után biztosítási alapon nyújt garanciát. Neki életbevágó, hogy ismerje az autók megbízhatóságát hiszen ennek alapján lövi be a biztosítási díjakat. Másrészt a káresemények (azaz meghibásodások) alapján pontosan tudja, hogy melyik márka hányszor romlott el a biztosítási időszak alatt.
Az hogy az ember miben hisz az vallási kérdés. Ebben én nem is vitatkoznék. Csupán idéztem a cikkből amely csak abban az egy idézetben három olyan állítást tesz ami nyilvánvalóan nem lehet igaz. Olyan autókra amelyeket az adott korhoz képes már előtte 8-10 évvel sem gyártottak. Hogyan lehet sereghajtó 2008 ban a 6-7 évesek között a Skoda Favorit amikor 1994 szeptemberéig gyártották? Ergo a legutólsó darab is legalább 14 éves. Ugyanez igaz a Kocka Ibiza és 2CV esetében is.
Bezony-bezony! Bár tovább lehetne még kekeckedni azzal is,hogy ki mennyire GAZDÁJA az autónak.Lehet szervizbe vinni izzócserére,ablakmosó-folyadék töltésre is az autót és máris romlik a statisztika. Vagy pl 10 szervizelt autóból mondjuk 4-et agyatlan ügynök hajt és 20e km után csutkára kopott fék és szétütött futómű a hibalista.Okosok rögtön levonják a következtetést:gyorsan kopó fék,gyenge futómű.Holott nem az autó hibás hanem a vezetője.
na most nézem én is! Bitte danke! ez a lista szart sem ér! ez arról szól, hogy melyik autós réteg tulajai milyen állapotban vitték oda a kocsikat vizsgáztatni! muhaha! ide szerviz-es lista kell vagy útközben lerohadtak száma statisztikailag! így ez egy szép papír csak! und tschüss!
na ez a másik! ha elgurulok vele a szervizig és csak ott cserétetek akkor mivan? abból lesz a statisztika! az úton ne hagyjon cserbe sosem! a másik, meg hogy a mai autók közül csak a rio, meg a sorrento képviseli a kia-t! és nem is rossz helyeken! ha megnézem milyen más tipusok előtt végeztek, akkor meg pláne nincs szégyenkezni valója!
én megvárnám a 2008-as ADAC listát. Abból ugyanis világosan kiderül melyik tipushoz mennyiszer mentek a sárga angyalok! Persze ez a lista súlyozott, mert különben nem lenne értelme! hiszen egyes tipusok nagyobb számban vannak az utakon!
nemrég olvastam egy német fórumon : "mai kia-k sokkal jobbak mint az opelok zum beispiel"
Rögtön a cikk elején van egy fontos mondat,hogy a műszaki vizsgák tapasztalataiból készült ez az értékelés.Ebből pedig -súldigung bitte-nem lehet megállapítani,hogy milyen megbízható egy adott autó.Ha pl.odamész műszakizni kiégett izzóval,aszimmetrikusan fogó fékkel az bizony kirúgást jelent.Ettől még lehet jó konstrukció az autó,csak a felkészítése volt hiányos.Szervíz tapasztalatokból és sága angyalos véleményekből inkább lehet reális képet festeni.Szerintem...
vagy nézzük meg az ADAC Pannenstatistik listájában! pl 2007. sajnos egyedül csak a picanto van benne! ami ugyan olyan szarul szerepelt mint ezek itt. ebből sem tudok semmilyen következtetést levonni!
"A kezelési kézikönyvekben mindig az aktuális álláspontnak megfelelő intervallumok voltak feltüntetve, az ügyfélnek az alapján kellene elvégeznie a karbantartásokat.
Időközben a KIA kiadott egy Egységes Karbantartási táblázatot Európára, amely alapján az összes európai szerviz ellenőrzi illetve cseréli az karbantartási tételeket. Ez a lista 60e km-es csereperiódust ír elő a cee'd dízeljeire. Ugyanakkor a 60e km csereperiódust előíró kezelési könyv is megjegyzi a csillagos részben, hogy "amennyiben indítási ill. üzemanyag ellátási gondok merülnek fel, csere"!
Ugyan a Kia egységesítésre törekszik, sajnos azonban a magyar gázolajok minősége nem egyenrangú pl. egy Németországban forgalmazott gázolaj minőségével. Ezért a meghibásodásokat, "indítási nehézségeket" esetleges útszéli leállást -és ezzel az esetleges kellemetlenségeket- megelőzve a KMH kéri minden szervizét, hogy minden karbantartásnál (20e kilométerenként) ajánlja fel a tüzelőanyagszűrő cseréjét!"
"A Skoda Favorit a 6-7, a kocka SEAT Ibiza a 8-9 évesek között múlta alul az összes többi autót. A 9-11 éves korosztályban a Citroën 2CV zárta a sort."
Azt mondjátok meg, hogy honnan vettek 6-7 éves Skoda Favoritot (1994-ig gyártották) 8-9 éves kocka Seat Ibiza-t (1993.ig gyártották) 9-11 éves 2CV-t (1990ig gyártva).