mielőtt ezt a keretet vettem, dokinál szemvizsgálat. na én meg azután akartam folyamatosan pofára esni, végül az optikus vizsgálata alapján készült a megf. dioptriájú lencsém, mert a doki meg sem tudta rendesen mérni a szememet. szóval tudnék mesélni. de off.
nekem kenyelmetlen, anyamek mindig a legolcsobb 1000 forintos sztk keretet vettek meg nekem nem vekonyitott, nem karcmentesitett, nem paramentesitett uveggel (-8as dioptrianal azert kemeny volt a vastagsaga) hat marhara nem oltoztetett, sot, rajtam rohogott mindenki 8 eves koromtol 17 eves koromig. egyszer pofaraestem, es felvagta a szemoldokomet. azota lencset hordok.
amugy a keret lazul, deformalodik, a szem allapota valtozik, nagyon nem jo otlet 10 evig egy keretet hordani, olyan max 2 evente le kell cserelni.
passz, én csak a kirakatokra kihelyezett hirdetésekből gondolom, meg abból h a nem messze lévő optikusnál valóban ingyenes:) ha meg lefekszem akkor leveszem.
ja és h on is legyek, manyus meg tásklau is szokott 4szemű lenni, de a fiatalok között télleg egy sincs.
jaja. nekem ugyanaz a keretem van ca. 8 éve, üveglencsével, sokszor leesett, de semmi baja. füledet mondjuk nyomhatja, ha fekszel. 23 éve szemüveges vagyok, de az életben meg nem próbálnám a kontaktlencsét, gyűlölnék a szememben nyúlkálni. ez egyénfüggő. ingyenes szemvizsgálat nem csak akkor van, ha ott csináltatod a szemüveget?
kényelmes, öltöztet, a holttér elenyésző, van páramentes üveg, ha leesik nem törik el (gyerekem imádja basztatni, csak tudom:), nem nyomja se az ember orrát, se a fülét, nem sérülékeny (18tól 28ig egy szemüvegben csináltam végig annyira szerettem, és nem voltam az a visszafogott partyarc:), ingyenes szemvizsgálat meg mindenhol van.
balesetveszelyes, holttere van, parasodik, leeshet, eltorhet, nehezebb benne sportolni, nagyon draga (a kontaktlencseert egyszerre nagysagrendekkel kisebb osszeget kell kifizetni), nyomja az ember orrat, fulet, nagyon serulekeny, es ugyis idorol-idore ujat kell belole csinaltatni. a kontaktlencsenel szorosabb az orvosi ellenorzes, mert minden csere elott megvizsgalnak (felevente).
Esetleg kontaktlencse. Medveczky Ilona még akkor is felvette mikor kötőhártya gyulladása volt, és fájt a szeme. Mondta is a riportban, hogy mennyire fáj, alig várja, hogy hazaérjen. Mi baj van a szemüveggel? Csúnyának érzik magukat, vagy mi?
Most tűnt fel, hogy Orsin kívül senki nem szemüveges, még az öregek sem. Statiszták sem, senki. Biztos sok az A-vitamin a levegőben a Matthias Rexen...
Remek. Isteni lenne, ha teljesülne még pár kívánságom. Csak egy a sok közül: a szereplők ne mindig akkor beszéljék meg a fontos közlendőt, amikor kijönnek a ház elé. Ilyen a való életben nincs.
Kitalálhatnának már a Zsófinak valamilyen elfoglaltságot, szörnyű, ahogy naphosszat másokkal foglalkozik. Vagy lehetetlen, hogy valamelyik "hős" ne a megszokott közösségben töltse az egész napját, minden nap?
Hát, igen. Még a körmét sem vághatta a nappaliban. Aztán meg hogy leszúrta, hogy a konyhai morzsaporszívóval szedte össze. És még mennyi, mennyi oka volt!
Erre én is gondoltam. Zorsi elvileg nem szídhatja Lacit, hiszen neki szakmai kötelessége, hogy a tettet megelőző okokakt kutassa, és így a saját szerepét is vizsgálat alá kell vetnie.