Azt hallottam, hogy a 2.0 PD Octavia RS (16 szelep, 170 ló, GT1749VC) esetén olyan hülyén helyezkedik el a turbó, hogy nem igen van hely lecserélni nagyobbra. Igaz ez?
És amúgy ez az összes ilyen 170 lovas 2.0 PD konstrukcióra igaz? (Golf, Passat, Altea stb.)
a kérdésem: a turbó öntvényt mezei hegesztő ha van öntvényhez való pálcája meghegesztheti? vagy mire kell itt figyelni? van repedésveszély meg hasonlók mint öntvénynél általában? inkább bővítsünk furatot a csonknak megfelelően és tömítéssel rakjuk össze?
Mezei normál erősségű 180A-os CO hegesztővel hegesztettük fel a havernál az enyémet. Én előtte kiszedtem a pakolást nehogy probléma legyen ha leválik vagy valami. Összecsavaroztam,hogy ne tudja a hegesztő nagyon elhúzni a vasat(öntvényt) és így 2cm-es darabonként lett meghegesztve hogy ne forrósodjon a ház nagyon.
A szívó felől le lett vágva az elektronikus állító felfogatás, így kényelmesebben elfér,
valamint nyomásos labdát tettem rá a vákum helyett.
Sikerült beszereznem ismét egy FHN váltót, (pedig egy EEN-el is beértem volna) a sebesség érzékelö csatija volt eltörve, amugy egyenlöre tudja a dolgát...
Aza micsoda amit pirossal bejelöltél az hideg motoron emeli a háznyomást tehát az előtöltést.
Persze ha jó a gomba, de látom áram sem megy rá.
ahogy elindítod a kocsit el kezd melegedni a gomba és kinyom egy kis pöcköt rugó ellenében ami kinyitja az utat a megkerülő felé és csökken a háznyomás.
Viszont hogy nem megy rá az áram igy most mindig hideg állásban van.
Szeritem a rángatás más miatt van.
( amúgy a cromán mindíg futkosott az alapjárat, ha beállítottad melegen 900 ra hideg időben 1100 volt)
én régen az 1.7 d ibizán próbáltam ki először. akkor ahogy járattam kb olyan 10- 12 perc után egyre szebb hangja lett az autónak de mást nem tapasztaltam. az 1.9 td golfba is raktam ott semmi olyan változást nem okozott.
most ebbe a hidegbe kezdett el szarakodni..elötte smmi gondom nem volt vele. cíípen megy vele az auto....csak hát inditás után sazr hogy 1-2 percig tartanom kell a gázt
most ebbe a hidegbe kezdett el szarakodni..elötte smmi gondom nem volt vele. cíípen megy vele az auto....csak hát inditás után sazr hogy 1-2 percig tartanom kell a gázt