ja és köszi hogy ennyien írtatok!!! neki is állunk mielőbb, esztergályos van, adaptert én magam is tudok kivágni bármekkora lemezből bármilyen formát. már csak a hegesztéshez kellene hozzáértőt találni. habár a kipu csőre nem sokmindent kell variálni úgysem. ha meg ügyesek vagyunk akkor a kipu csonkhoz meg úgysem kell.
akkor ahogy kiveszem a mondataitokból, a feltevés menete: kipuff rendszerről 3szög lemar vagy levág, oda adapter gyártása és felhegesztése a turbó öntvényének megfelelően, aztán az öntvényről a kipuff csonkhoz csatlakozó 3szög lemarása és oda adaptert csinálni és felhegeszteni (vagy lyukakat felbővíteni) és már fel is lehet tenni. ja meg a geo labdát áttenni a régiről. olajozás stimmel, hideg oldal stimmel.
a kérdésem: a turbó öntvényt mezei hegesztő ha van öntvényhez való pálcája meghegesztheti? vagy mire kell itt figyelni? van repedésveszély meg hasonlók mint öntvénynél általában? inkább bővítsünk furatot a csonknak megfelelően és tömítéssel rakjuk össze?
Az a lényeg Ombre hogy nem vagy ge.i!!!me neeeeeem!!!:-))
Vetem 1 másik adagolót!!!Csirió volt te atom zsír!!!Be kentük sárral azt fel hánytuk!!!
Te fiú hallottál t4-es Trampóból mechanikus 2,5td-t (nem TDI-t) egy ilyen betegággyal szopnak most a soron ráadásul SYNCRO lóg mindene mint tehénen a gatya....
Szerintem valami tákolt vas 2,4d ből probáltak valamit épiteni ,nincs hozzá pk-s szij gyári...G.
4.2tdi-n van a 1749! tutira tudom, dolgoztam a OOOO-ban. voltak 4.2 hajómotorok is azokon gtb1756 volt de ez fehér holló ritkaságú volt. a gtb2260 a v12tdi-n van :D nem túl nagy darabszámban. ezenkívül lehet máson is volt, én csak ezeket tudom mivel ahol én voltam ott csak a V8 és a V12tdi épült.
A vízhűtést nem muszály bekötni, de jobb ha már egyszer gyárilag is arra tervezték.
Én a vnt 15höz képest mindent faragtam. Állj neki és majd úgy is csak akkor derül ki,hogy mit hogyan lehet. Én a kipuf oldalra csak simán csináltattam az esztergályossal egy sík lemezt kiszedve a közepét és azt hegesztettem rá a kipufogóra. egy pakolást tettem közé. Asszem octávia 1,6benzinesét vágtam ketté,hogy megkapjam a kör alakot. Nem ég ki és nem is fúj ki.
Az öntvényre felrakni: én rácsavaroztam majd körbe lett hegesztve kb.2cm-es darabonként. Mindíg megvártam,hogy a ház elhűljön és csak azután hegesztettem tovább. A csavarok majdnem passzoltak. Fél luk hiányzott. Ki lett bővítve mindegyik és össze lett csavarozva majd hegesztve,mert meguntam,hogy kifúj.
Melyik GTB1749V? A geó még a turbina oldalba van csavarozva mint a régi 17-eseken? Ha küldesz róla képet szerintem tudok segíteni. Ismersz használható esztergályost a környéken?
Hello, van róla esetleg képed? Milyen autóra menne? Nekem gbt2260-at lett feltéve, úgy h a kipufogóöntvényről esztergályos lemarta a 3szög alakú csonkot, és öntvényből esztergált hozzá egy talpat a turbó csonkjához valót, és ez lett felhegesztve. A kipufogó oldahoz szintén esztergálva lett egy talp és csak fel kellett hegeszteni a csőre .Gyári légszűrőház is maradt , csak a gumi szívócsövet kellett kicsit módosítani. Szerintem ennél egyszerűbb megoldás nem nagyon van.
Beszereztem az új turbómat, egy GTB1749VK személyében. Ez a V8as 4.2 TDI egyik turbója.
Kérdésem, ki tudná összehozni a halott sima GT1749em és ennek a kipuff öntvényét hogy fel tudjuk tenni?
Hallottam már egy-két ilyen műtétről itt. Öntvényhegesztés és társai. Nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni rajtam. Elhangzott itt hogy alig kellett faragni rajta, hát nemtom akkor lehet a másik oldali volt de itt a kipuff nem passzol. Vagy azért mert nekem hosszmotor van. A szívó rész meg az olajozás összehozható könnyen, majdnemhogy stimmel. Sajna nem stimmelnek a csavarkiosztások sem. Ne felejtsük el hgoy 2féle ilyen GTB van, mivel mindkét soron máshogy van feltéve.
Valaki segííííítsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Másik kérdés, vízhűtésével mi van ennek a turbónak? Muszály bekötni?
Nekem megvan a géped.(Párlépcső)nem nagyon szoktam eröltetni a gépet.Nekem nem arra kell.Egyébként most épülget csak a kicsim:)Száguldunk és Félünk ez biztos segít:)
Szerintetek ki szabad cserélni a kormányszervó csövezést tisztán gumicsőre? Nekem már orrán száján folyik úgyis, húzkodom a bilincseket, mégis. Amúgy is elég szar helyen megy nálam a cső. Milyen cső kéne hozzá? Mekkora a nyomás a szervó rendszerben?
Végre sikerült megoldani a füst kérdésemet.Volt két likas vákumcsövem ki lett cserélve +kitakarítottam a mágnesszelepet, azóta kellemesen füstölget és érezhetően jobb is:)
Metabond nem rossz, de csak az üzemanyag adaléka (megasel) ha nincsen kompód akkor használd a RESTORE. ez nőveli a kompót, ha nagyon halot a motrod akkór az se segít. Nekem volt 1kis csattógó hangja hidegen -PROLONG- azóta +szünt (alig hallani) amúgy OIL- XADO.HU nagyon joó és árban is ott van +mikro filteres szűrő.