Nem vitaindítónak szánom, de nem értem egészen, hogy a Roco-nak miért kell azt az Es-t megcsinálni, amit a Tillig gyakorlatilag bármilyen festési variációban "fillérekért" tud kiszórni...
Inkább olyat fejlesszenek, amit más még nem csinált. Vagy árversenyben akarják egymást alullicitálni MÁV-os Es terén?! :-)
Ettől függetlenül örüljünk minden fejlesztésnek.
Más: Tillig újdonságokról tud valaki valamit? Vagy csak Nürnberg után lesznek publikusak? Követhetnék a Piko és a Roco példáját!
Én megpróbáltam 20 éve. A kasztni befejezéséig el is jutottam, még a hátsó tengelyt is előrébb helyeztem, de az összekötőrudaknál elment az életkedvem és dobozba került a project. Aztán, mivel a festésre átadott kasztnit a szórópisztolyos mázoló elhagyta egy költözésnél, a Zetor végleg feledésbe merült... Mostanság mennyibe fájhat egy ilyen, tanult mester általi átépítés? Még mindig van egy elfekvő V36-om...
V36-ból lehet magyart, csak nem tudom, hogy nézett ki. Az biztos, hogy nem a MÁV-nál volt. Már sajnos nem tudom, hogy kitől hallottam, de állítólag volt Magyarországon vagy most is van ilyen gép, valamelyik vállalatnál. Még egyszer ezt az infót én is mástól hallottam, jó magam nem tudom megerősíteni.
Köszi az infót. Ha aktuális a dolog nálad verem az ajtót hangoskodás ügyben. Szerintem a legelső áldozat a ROCO fantázia festésű magyar Ludmilla lesz. Amelyet pár nappal ezelőtt bemutattam. Meg voltam győződve, hogy "furcsa" megjegyzéseket váltok ki vele. Viszont ezen a topicon nem ezt kaptam, mint egy másikon egy régebbi géppel. Amely nem fantázia volt, csak a pályakotró nem volt magyar rajta. Jó tudni, hogy ezen a topicon emberkék vannak és nem ............
A következő mozdony kilétéről még nem döntöttem, majd meglátom melyiknek lesz kedvem a festését elkészíteni. Addig is köszi
Ugye a sztori arról szól, hogy a Roco tulajdonosa felvásárolta a Fleishmann-t is és gyártás optimalizálás címén a Roco gyártósorairól leveszik az N-es méretet és áttolják - fejlesztéssel együtt - a Fleischmann üzemébe. Ezáltal az osztrákoknál felaszabaduló "kisméretű" kapacitás lehetőséget ad TT modellek gyártására.
No de nem az van, hogy oTT állnak, sorakoznak a jobbnál, jobb szerszámok, hogy végre 1:120-as modelleket lehessen fröccsönteni bennük.
Ez borzasztó nagy beruházás, ezért inkább a jól bevált utat választják: már futó modelleket festenek át, csomagolnak szettekbe, vagy kicserélnek rajta egy kapaszkodót és máris új kat.sz-mal lehet ellátni. Summázva több a termék, hiszen gyarapodik a kat.sz. szerinti kínálat.
Az egy másik dolog, ahogy a korábbi modellek már nem rendelhetők.
Ott van pl. a BR44-es. Még sehol nem volt a cégösszevonás, amikor már előzetesként minden újdonságfüzetben benne volt. Mára eljutottak odáig, hogy egy AutoCad-es shot került a katalógusba. Ez már haladás.
De felmerül a kérdés, hogy a 2010-re beigért DR-es, nyitott teherkocsihoz mennyit kellett fejleszteni...?
Mindenesetre ezek a festésvariánsok és szettes csomagolások jó alkalmak arra, hogy teszteljék a TT-s vevőkört, mi fogy inkább, mire van igény.
A folyamat valamikor pár év múlva válhat stabil gyártmányprofillá, ha nem szól közbe a még nagyobb recesszió.
A link még mindig állandó: TT.gportal.hu OFF Piri Tamásra tudtok elérhetőséget? Még inkább off: Bibibí, én voltam az első hozzászóló az új "válasszuk-e a TT-t" cikknél... ON
Jól láTTam, hogy az új Roco katalógus 72 oldalából az első 68,5 H0, a köv 1,5 a TT, aztán 2 oldal kiegészítő!? Eldobom az agyam! Nem arról volt szó, hogy most a Roco elkezdi ezerrel gyártani a TT cuccokat?
A ROCO Ludmillába, a Tillig NoHAB-ba és az újabb Tillig Szergejbe az SL74D/N kell, ez a 6 pólusú csatlakozóval ellátott tipus. Ára még belefér az ebben a percben érvényes Ft/Euro árfolyamba, vagyis 22.500Ft
A BTTB NoHAB-ba, Ludmillába, és a régebbi gyártású (2004 előtti) Tillig Szergejbe az SL74D kell. Ez a sima drótos kivitel. Hacsak nem kell DCC előkészítő panel a két régi BTTB-be:-))) Ára ugyanaz.
Mindhárom mozdonyhang meg van a műhely hanganyagában, vagyis rendelés esetén ezekkel feltöltve tudom adni a dekodert.
NoHAB ügyben érdemes várni, hamarosan itt az új hangdekoder a mi méretünkhöz, az SL75D, és most "faragom" hozzá az új hangszoftvert.
A régi BTTB (Zeuke) mozdonyokba simán belefér a dekoder hangszóróstól.
A ROCO Ludmillákban át kell helyezni a dekoder foglalatot, mert a Tran hangdekoder hosszabb, mint a sima kisméretű dekoderek.
A Tillig NoHAB-ban is kell egy kis faragás, hogy a hangszóró beférjen, de nem veszélyes, súlycsökkenéssel egyik átalakítás sem jár.
Az új Tillig Szergejbe is simán befér a dekoder, a régibe (ami még nem DCC előkészített) kicsit munkásabb.
Segítségeteket kérném mozdony hanggenerátor ügyében. A következő mozdonyokba milyen típusú, esetleg katalógusszámú hanggenerátor való. A mozdonytípusok: ROCO Ludmilla, TILLIG Nohab és TILLIG Szergej. Mivel én ebben a témában kezdő vagyok TT méretben. Egy másik méretben már van némi gyakorlatom, de TT-ben egy kicsit más. Itt gondolok a kevesebb helyre.
Szia! A képek lehetnek akármilyen nagyok. Minél nagyobb, annál jobb :D Tárhely pedig van bőven. Ha elküldöd mail-ben, az tök jó lenne, hogy ne itt kelljen vele szenvednem, elég ha majd akkor szenvedek, mikor felteszem. Köszi!
Lassan elkészülök a fa készítési útmutatóval. A képeket milyen felbontásban szeretnéd? Valamint elküldjem mélben, vagy ide tegyem fel, aztán majd te lehalászod?
(Inkább ide írom, nem mail-be, hátha valaki más is tud segíteni) Mint már írtam régebben: 2 db ólomsúlyra, 1 gumis, fogaskerekes kerékre, illetve egy fém, fogaskerekes kerékre lenne szükségem. Esetleg akad nálad valamelyikből? tt.gportal.hu