Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Általában a következő vizsgálatokat szokták ilyenkor elvégezni (nem tudom, ezek közül mi volt, mi nem): vérvizsgálat, vizeltvizsgálat, UH, CT (gondolom ezek voltak), urographia, esetleg vese angiographia, MR vizsgálat szóba jöhet.
A veseráknál két fontos dolog van, egyrészt, hogy milyen szövetből indul ki (magának a vese állományából vagy húgyvezetékek hámjából). Ez utóbbi kicsit rosszabb, mert a vesétől a hólyagig mindhová elsodródhatnak a tumorsejtek. A másik még fontosabb a tumor mérete, ill. hogy áttöri-e a vese tokját. Amíg kicsi, nem töri át a tokot, addig a vese eltávolításával jó eséllyel gyógyítható. Ha áttöri, akkor már nehezebb a helyzet. A kezelés általában műtét és gyógyszeres kezelés, esetleg sugárkezelés is szóba jön, de a szerepe kisebb. Nagyon általánosítva a vese olyan "közepes" daganat, vannak nála sokkal rosszabb indulatúak, de tagadhatatlanul jobbak is.
Köszönöm. Olyan érzésem van, hogy ezt a választ egy hozzáértő írta, akkor duplán is. Sajnos ezeken a vizsgálatokon semmit nem mondanak el, nem lehet megbeszélni az orvossal, mi a véleménye, egyszerűen leírnak annyit, hogy van vagy nincs metasztázis. De, hogy van ott még valami, amit érdemes lenne kezelni vagy legalább is figyelni rá, azt már nem.
Most is csak annyit mondott az orvos, hogy minden változatlan. Még jó, hogy legalább visszakérdeztem, hogy mihez képest? Mert gondolhattam volna azt is, hogy a PET-hez képest és akkor kb. egy hétig meg is őrültem volna. Erre csak azt a választ kaptam, hogy ez nem PET, hanem csontizotóp és változatlanul nincs áttét.
Egyébként én a Bondronat-ot szedem csontépítőnek, és jelen pillanatban ezek szerint nincs daganatom. :)) De utána fogok kérdezni Zometa-nak.
Nagy-Britannia, az USA és Belgium lehetőséget ad a gyermekvállalásra készülő anyáknak, hogy megakadályozzák a mellrákra hajlamosító gének továbbadását a gyermeküknek.
Nagy-Britanniában megszült az első olyan nő, akinek úgy válogatták ki a megtermékenyített petesejtjét, hogy garantáltan ne hordozza magában az emlő- és méhnyakrák génjét. Az anya és a kislánya jól van, jelentette be pénteken a Londoni University College (UCL) egyetem kórháza.
A 27 éves anya azért ellenőriztette a petesejtjét, mert férje családjában több nőnek is volt emlőrákja. Ezért ugyanazt módszert alkalmazták nála, amelyet a lombikbébi-programokban szoktak a megtermékenyített petesejt méhbe való beültetés előtt. Ezzel az ellenőrzéssel szűrnek ki bizonyos genetikai betegségeket, például a cisztás fibrózist.
Az UCL egyetem klinikája szerint a kislányt garantáltan nem fenyegeti az emlőrák vagy a méhnyakrák, mert szervezetében nincs meg a BRCA 1 gén. Ezt az eljárás még viszonylag ritka, az Egyesült Államokban és Belgiumban már használják. Nagy-Britanniában 2006 óta alkalmazható.
Nem rossz szándékbol írtam el hiheted de gondolj bele mik lehetnek bennünk ?? Pl mit csinál a kemo a szervezetben ?? Ha megnézzed a képeket a láttod hogy mik ürülnek ki a szervezetböl , mik rakokhatnak le az életünk során bevitt müanyagoktol , vegyszerektöl , izfokozók / E stb .. / . Én azért akkarom kiprobálni és azért mertem ajánlani mert egyszer láttam a Spectrumon hogy egy klinikán ugyan igy kellett méregteleniteni egy csoportnak ott is valamit ittak , és mutaták minden reggel ami "kiürült" belölük ugy nézet ki mint egy nejlon szatyor , 1 hétig vizsgálták öket nézzték a vércukor , zsir a vér és vizeleti eredményeket , mindenki fogyott ez általános volt , az emberek többsége valamilyen régota fennálló betegséggel mentek / nem volt köztük rákos/ , migrénes , cukros , elhizott , sziv és érrndszeri betegek . Mindegyiknek javult a közérzete állapota , nem azt mondták hogy megszünt a cukor betegsége vagy hogy az érrendszeri betegnek nem volt több problémája , de a szervezetük jobban kezdett "müködni" illetve javultak a vizsgálati eredmények .
Én autófényezö vagyok , apum ugye rákos igy megvan az öröklésre való hajlam söt anyai ágon nagymamám agydaganatban hunyt el , stresszel teli a munkahelyem illetve a munkám , képzeld el mennyi mérgezö anyag lehet bennem olyan lehetek mint egy idözitett bomba .
Az anyosomnak tavaly volt egy bélgörgcse és láza is egyböl bent volt a korházba egy hétig nem találtak semmit neki , de minden nap diéta és beöntése volt , jobban lett emellet a feje is sokat fájt neki mint neki migrénes szinten / megjegyzem hogy én is fejfájós tipus vagyok és ha neki áll fájni 2 Quarelin segit csak / . Most megint betegeskedett de a bátyának a barátnöje issza ezt port és neki is ilyen szép dolgok jöttek ki , ezért bizzom benne illetve szeretném kiprobálni szeméylesen mert jobben lett és nem fája feje sem valoszinüleg a szervezete regenerálodik és javul .
Szeretném azt hinni hogy használ a rákosoknak is mint tisztito illetve roboráló szer , apum 26 án megy vissza a kezelö orvosához és ki fogom nyomtani neki hogy ki kérje a vélményét .
Ma végre volt egy kis siker élménye is istennek hála a kulcsontja melett valmit vett biopszia negativ lett , nem tudom nektek leírni azt az érzés amit láttam ma rajta , ö nem látta de sírtam örömömben /belement valami a szemembe /......
Nagyon szepen tudtok irni. En sajnos nem vagyok ilyesmire kepes. Plane most.
Mindig rettegtem, hogy egyszer majd ebbe a topikba kell irnom, es remenykedtem, hogy hatha megsem. Pedig de.
Anyukam decemberi vese-ultrahangot kovetoen ("echohalmozo keplet") tegnap volt CT-n, ahol a kovetkezo lelet szuletett:
"A jobb vese alsó polusában a konturbol kidomborodva abrazolhato egy kb. 50mm atmeroju hypodens képlet, mely a kontrasztanyagot a kornyezo parenchymánál kevésbé intenziven halomzza. Pangás nem észlelhető."
... A bal veserol is ertekeznek, de ott "csak" lipomagyanus valami van...
Velemeny: Tu. renis l.d.
Azt kerdeznem, hogy milyen vizsgalatok kovetkeznek most majd. Es a netet ugyan felturtam az elmult feloraban (azota tudom), de nem lettem okosabb, mindenutt azt mondjak, hogy minel korabbi stadiumban fedezik fel, annal jobbak az eselyek, blabla, ezt net nelkul is tudom... Ha van itt egy onkologus, mondana valami eselylatolgatast? Tudom, hogy ez utalatos keres, de jobban elviseli az ember az egeszet, ha legalabb valami halovany fogalma van arrol, hogy mire szamitson (bar pillanatnyilag meg a lebunkozott tompasagban vagyok, de ebbol nemsoka jon az ebredes. Sajnos.).
Kedves the66 az egy hulyeseg, hogy azert mert a PET fixal de nincs izuleti fajdalom akkor az egy attet. Siman lehet kezdodo arthrosis, foleg ha izuletben van. Ezt a szcintigrafia is igazolja. Jol tette, hogy vart erre a vizsgalatra! Nem kell besugarazni. A bisphosphonat tablettat amit ajanlotta nyugodtan szedje. Ha van ra penze akar a ZOMETA-t is ajanlhatnam, annak a tumorra, es nem csak a csontattetre, is van hatasa de valszeg eleg draga Magyaro-on.
Megtörtént végre a csontizotóp vizsgálat. Igaz, még nincs papírra vetve, de szóban annyit mondott az orvos, hogy nincs változás a két évvel ezelőttihez képest. ( a röntgen sem mutat semmit ) Ehhez képest a PET 20x20 mm-es áttétet jelez.
Tavaly volt az esküvőm és ma tudtam meg, hogy Anyukámnak áttétes agydaganata van, valószínűleg a tüdejéből indulhatott ki. Pár hete már kórházban van, mert sokat fogyott, de éppen 4-5 napja kezdett el jobban lenni, enni, inni.
Tegnap volt CT-n, ma tudtuk meg az eredményt. Azt még nem tudom, hogy az orvos megmondta-e neki. Apukámnak a doktornő őszintén azt mondta, hogy csodálkozik, hogy egyáltalán még életben van. Nem műthető, csak legfeljebb sugarazható.
Sokszor beleolvastam a topikba az elmúlt években -- mindig pityeregve távoztam és tartottam attól, hogy egyszer úgy sodor ide a sors, hogy írnom kell.
Yamin, hát a csomagküldőnek kötelessége lemérni és a vámkezelésnél is lemérik, nem is engedik át, ha könnyebb a csomag, vagy legalábbis jelzik. És ha elfogadsz egy jótanácsot: bármit, csak NE ACER-t!!! Tudom, hogy a jó laptopok drágák, de vannak nagyon jó kompromisszumok az Acer és a Lenovo között, nagyon ajánlom pl az Asus-t, megbízható és megfizethető. És vegyél egy külső vinyót és azon tárold a fényképeket, szakdolikat, stb. Nézd meg pl ezt, fél terabájtos lemez, ezt az életben meg nem töltöd, Seagate nagyon jó márka (régebben Maxtor, előtte pedig tán Quantum néven futott).
nagyon off... elromlott a laptop... futar vitte a cseh szervizbe, ahonnan kaptam ertesitest 1. nap: megerkezett a laptop 2. nap: megkezdtek a hiba detektalasat 3. nap szallitas kozben 'eltulajdonitottak' a laptopot ACER: rendszerhiba miatt kaptam smst es emilt hogy megerkezett hozzajuk UPS: xy dec 30-an 11:25-kor a szervizben atvette a futartol a csomagot ACER: hozzajuk nem erkezett meg UPS: de megerkezett ACER: jaja megerkezett egy doboz uresen en: agyverzes a kobon 3 honap alatt ket laptop minuszba, de vigasztalodjak, mert elmeletileg kapok masikat, es egyebkent meg oruljek (?!?!), hogy nem rolam feltetelezik, hogy uresen kuldtem el alapbol a dobozt... es megint tele volt potolhatatlan dolgokkal... NC
kicsit off: anya elment a borklinika altal szervezett pszoriazis klubba... mint akit kicsereltek! hihetetlen, hogy mar evek ota tengodott es lemondott arrol, hogy jobb lesz valaha neki, most meg be van zsongva:) mennyit tesz, ha az ember sorstarsakkal beszelget es rajon, hogy nem csak neki szr...
Bebike jol van, meg mindig nem sirt!!! es mar egyszer guggyentett egyet, es a hasarol atfordul az oldalara vagy a hatara, annyira utalja:D anyukaja meg viszket bokatol fejtetoig minden centi borfeluleten (na jo csak a labfejem a tenyerem meg az arcom nem:D) nogyogyaszat (mivel a mellemrol indult a kiutes, ami mar beborit), onnan borgyogyaszat, onnan meg most kuldenek tovabb belgyogyaszatra... ez is NC:D most dr houseosat jatszom, kulonbozo dietakkat vetek be, hogy mi csokkenti es mi fokozza a viszketest, az tuti, hogy mindenfele olajos, zsiros (dio, sajt, rantotthus) szinte elviselhetetlen vakarozhatnekot okoz
amint lesz laptop (lesz???) leszek rendesen en is!:) ui: az anyajegyem meg se neztek:( ja es sikeresen mehetek legkozelebb is szigorlatozni, mert tegnap valamiert nem jott ossze:D mondjuk lehet nem tavaly kellett volna utoljara belenezni az anyagba:D
Kedves Nyul (egy névrokon!!!) őszinte részvétem. Teljesen osztom a nézeteidet. Én is mindig azt mondom/tam, hogy ki miben hisz, az haszbál annak, de nem helyette, csak mellette. (mármint amit a dokik mondanak, ajánlanak, csinálnak)
köszönöm mindenkinek. két évig tartott, mellrákból indult, csontáttét. Két gyerkőcöt hagyott itt, egy hét és fél éves leányzót és egy pont három éves fiút. De a körülményekhez képest elvagyunk. De egyetlenegy dologgal kapcsolatban leirnám a véleményemet. Idén nyár elején miután megtudta, hogy csontáttét van, elment egy másik pszihológushoz(mert addig is járt), aki bevezette őt a Hamer módszerbe, ami, igaz nem olvastam el az egészet, de gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szervezet öngyógyitó. Na innentől kezdve semmiféle onkológiai kezelést nem fogadott el. És megerőszakolni sem tudtam, mert nagyon vigyáznom kellett, hogy a hitét ne vegyem el. Szóval arra kérek mindenkit, hogyha hall erről a módszerről nagyon vigyázzon. Pénzzel nem vett le a pszihológus, mert ugyanannyit kért mint egy másik, csak én előszőr nem fogtam fel, hogy erről szól a dolog. Mármint én úgy gondolom, hogy minden alternativ módszert be lehet vetni és kell is a küzdelemben(lásd B17), de a hagyományos kezelést nem szabad abbahagyni.
Halló mindeneki! Hasatokra süt a nap! Kivel mi ujság? E_is? Hogy vagy? Dűzni, jól teltek az ünnepek? Yaminka, merre vagytok? Otthon, vagy már otthon? Csak igazolt távolmaradást fogadok el... :-))) Csinyoka a beszámolóért kap egy piros pontot... :-)