Kérdés mit nevezünk hobbinak! Én szintén hobbiból hímzek, de sajna a Singer futurám, ami azért tartalmaz "vasat" is, szal 2 év után alapos javításra szorul!
A másik, hogy menet közben jön rá az ember lánya, hogy bizony nem 1 hátrány, ha a hímzőmező legalább 200x200 mm, mert ezzel már sokkal szélesebbek a hímzési lehetőségeink.
Ismerem azt érzést, amikor 1 csodálatos mintáról, szettről azért kellett lemondanom, mert a hímzőmezőm 110x170mm volt, vagyis kicsi az adott mintához! Ugyanis az igazi home decor, az otthonunkat díszítő minták köre, többnyire ennél nagyobb hímzőmezőt igényel.
Az hímzések elején természetesen nagy élvezettel varrjuk a géppel kapott mintákat, majd elkezdünk letöltögetni, de 1 idő után már ezek az apró figurális hímzések nem elégítik ki az igényeinket. Ekkor eljön az a pillanat, amikor elkezdünk vásárolni mintákat és ekkor éljük át, hogy jaj ehhez kicsi a hímzőkeretem........... :-(!
Természetesen gondoljuk, mondjuk, hogy csak 1-2 dolgunkat szeretnénk kihímezni, a gyerek ovis jelét, stb.! Feltételezzük, hogy évente 30-40 -apró- mintát hímzünk, ami nagyjából évi 200-250ezer öltés, kb. 1/2 év múlva rájövünk, hogy bizony ez a mennyiség akár 1 csipketállal kimeríthető, hogy vannak olyan minták, amik önmagukban 40-50ezer öltésből állnak! Hogy menet közben nagyon rákaptunk a hímzés ízére, legalábbis nálam ez volt a helyzet:-)! Így jutottam el oda, hogy megvettem Honeyt, azaz becsületés nevén a Janome Memory Craft 11000-es hímző- varrógépet! Ha megcsinálják a Singerem, már 2 géppel hímezhetek és talán eljutok oda, hogy az elkészült darabokból nekem is marad néhány terítő, tál:-)!
Én mindenképpen azt javaslom Sysynek, hogy alaposan gondolja át, mire, főként mennyit szeretné használni! Ha szeret varrni -feltételezem igen-, akkor nagy rá az esélye, hogy úgy jár, mint én jártam. Az sem lenne hátrány, ha szemelőtt tartaná, hogy a vásárolandó gépben minnél több fémalkatrész legyen!!!!!
Ezért nem gépet javaslok neki, hanem igyekszem segíteni a saját példámmal abban, hogy helyes döntést hozhasson!!
még megvan az eladó hímzőgépem. Ugyan ezzel varrni nem lehet csak hímezni..de ha valakit érdekel a nyulocsi@freemail.hu cimen megtalál
A gép 2007 szeptemberében került hozzám és újszerű állapotban van. Még mindig benne van minden kellék, kártyaíró, kártya, adok hozzá szoftvert(PED 6.0), vetexet, némi cérnát, +kertet (a 10x10 es keret nem a gép tartozéka hanem külön vásároltam)
Azért a csomagban bennevan több mint 50 000 hímzésminta, is, ezek közül sok népszerű mesefigura és kiválló minőségű disney motívumok is
Érdemes a másodikat végignézni.. ugy felpörög a gép hogy majd elszalad.. :oDD
A gépen látható talp, (papucs) nem az eredeti..! természetesen megvan az is de a szomszéd sokat reklamált hogy kalapál a gép, igy preparáltam egyet magamnak. A gépet az eredeti talpal adom el..
Boldog új évet mindenkinek! Szeretném ha ajánlanátok varrógépet amivel hímezni és varrni is tudok, közepes árban. Ha van olyan amit szivesen ajánlanátok akkor megköszönném az infókat!
Örömötök sok legyen, bánatotok semmi, segítsen az Isten boldognak lenni! Legyetek mindíg vidámak, örüljetek minden szépnek, én így kívánok Nektek Boldog Új Évet!
Köszönöm szépen! Egyik felem azt mondja, jó, hogy nem tudtam itt jelen lenni, mert azt jelenti, hogy sok volt a megrendelés. A másik felem meg fáj, mert gyönyörű dolgokat csináltatok és sajnos most nem nagyon tudtam alkotni, mert azt csináltam amit megrendeltek. Főleg patchwork. A hímzés most kissé háttérbe szorult, de januárban ezerrel kezdek neki a hímzésnek. Nagyon nagy kedvet kaptam hozzá, mert látván ezeket a csodákat ... Majd teszek fel képeket ide is és a foltosokhoz is. Januárban már több időm lesz... sajnos. BUÉK mindenkinek!