Az ajtózörgést nemrég (féléve) távgyógyítással megoldottam! Azt sajnos a nap melege okozza, a kilincs alatt lévő műanyag lapka lábai elgyengülnek és a menetszél hatására rezonálni kezd.
Köszi! Épp ma voltam arrafelé.. :-) jövő héten megyek megint, akkor bemegyek hozzájuk. Addig talán megjön az új klubkártyám is.. A régi elveszett.. :-(
Ne bántsd azt a szegény ótót az a városi 60 ezer km bizony sok lesz egy Totoyának is 4-5 év alatt :)
A gyújtótrafót 1x kellett volna kicserélni Berura és többet nem kellett volna foglalkozni vele csak 20 ezer kilóméterenként a gyertyahézagot beállítani.
Az akksi 4 év alatt nem csoda, hogy kifekszik főleg városi használat mellett, de másé sem bírta sokkal tovább (az enyém se, pedig én nem csak akkor nyitom ki a motorházat amikor kifogy az ablakmosó folyadék)
Az ablakleesést a RH is gyári hibának ismeri el az első alkalommal ki kellett volna cseréltetned mind a 4-et.
Hidd el nem olyan sok az a hiba ami immár egy hónap híján 5 év alatt előfordult.
A kp zár elromlása nem gyakori jelenség, ezt kifogtad csak a tiéd ilyen :(
Tény, hogy a tamagocsin edződött tulajok jobban kijönnek a rönókkal.. Az általában igaz, hogy érdemes rá odafigyelni. Amikor a régi munkahelyemen a tulaj X5-ösét kéthetente raktuk trélerre, akkor azért büszkén gondoltam akkor még a twingómra.. :-) 60000 km, 2 olajcsere, 1 első fékbetét készlet, meg benzin...
Megértem a bosszankodásod, de ennyi hibát egy autón nem szokott produkálni a Retyó. Sajnos kifogtad.
Hogy a trafó cseréje ilyen sok(k)ba került, az a lehúzós szerviznek - no meg az akkori tájékozottlanságodnak - köszönhető. Az elején gariban kellett volna cserélni. Később meg kedvezményes áron.
4 Beru egyébként 40 körül kapható.
A bowden rögzítőjének primitív műanyag megoldása érhetetlen. Azt egy bowdenes végérvényesen meg tudja javítani.
A Megyeri híd környékén, egész az M3-asig 80-as tábla, nem csak a régi szakaszon... Ne hogy belefussatok 110-el.. Ma is mértek autóból a híd pesti végénél...
Teljesen igazad van.. csak hát a kresz azt nem veszi figyelembe, hogy ha 220-al váltogatod a sávokat, amikor kerülgeted a 60-al füstőló ifákat az M7-en, akkor elég rossz hatással vannak az egyenesfutásra a külső sáv nyomvályui.. szóval.. szerintem 220-al nyugodtan mehetsz a belső sávban.. előbb-utóbb úgy is előz egy kamion egy másikat.. :-)
HA az M7 et m5 el összekötő szakaszon ahol tényleg 80 van öott taplóság valakit a külsőben 80 nál ledudálni, az új szakaszon viszont nem, ez ennyire egyszerű :))
A belsőből meg mindig le lehet bárkit bármenyivel megy :)
– A szabály szerint autópályán jobbra tartás van, tehát még 220-szal is a jobb oldali sávban kell haladni, ha nincs előttünk senki.
Ezt Winkler-Virág András mondta az autópálya szóvivője, lehet benne valami, meg Kresz szerint is így van :)
PErsze ezeket nem neked írtam hanem úgy általánosságban :)
A szervízkönyv szerint, megfelelő hidegben, még akár 3-5 percig is mehet az izzítás, hogy ezzel javítsa a motor hideg-járását, és csökkentse a károsanyagkibocsátást..
Dehogy számolsz rosszul! Én is végigjátszottam ugyanezt hidd el! Csak amikor egy 4 millás autónál elkezdek gondolkodni hogy el merjek-e vele indulni Olaszországba mert útközben nem megy-e tönkre a gyújtótrafó, MEGINT, nem esik-e le az ablaka menet közben -MEGINT, nem romlik-e el a központi zár -MEGINT ...az kicsit gáz. Tudod vígan odaadnám az esőérzékelős ablaktörlőt, meg az indítókártyát, meg az automata lámpát, meg a padló alatti tárolót, meg az egyéb parasztvakító cuccot, - a 8 légzsákomat nem!- az árukkal arányos megbízhatóságért.
Ha kulccsal nem sikerül kinyitni, akkor esetleg alulról meg kellene próbálni a motorházat. Hátha az elérhető.
Az ajtót a jó szakember egyébként roncsolásmentesen is képes kinyitni. Ezt láthattam a RenaultClub váci rendezvényén is egyik klubtársuktól. Ezzel foglalkozik.
Tegnap mentem vele 200 km-t.. mire odaértem teljesen kisimult... reggelre sajnos ezt elfelejtette, és azóta megint rázkódik. Rendelek hozzá egy motortartó bakot, és kicserélem.. Ez még talán a legolcsóbb, és nem kell hozzá szerelő sem.. eddig 27000Ft a legjobb ajánlatom. (jobb felső bak, k9k 722) Van valakinek jobb ötlete?
Ha -10-ben nagyjából egyszerre elindult mind a négy hengered, szerintem nincs gond a gyertyákkal.
..de azt is mondják, hogy a kurvából lesz a legjobb feleség... :-) Nekem 4. rönóm... és ha körbeolvasgatsz más fórumokon, majd minden más autómárkánál lehet ilyeneket találni, hogy egy-egy példány kicsit gyengébben sikerült.
Bár, ha megnézed egy ugyanígy felszerelt toyota árát, és kivonod belőle a megánét, meg a megánra eddig költött javítási költséget, még mindig marad pénzed... :-) Rosszul számolom?