Régebben egy fotóból csináltam, hát olyan amilyen. De most panorámából csináltam, és így szerintem már elfogadható. Most csináltam egy nyomtatható változatot is, ami 61Mp-re jött ki. :)) De még rakok mellé egy hold fotót is, meg valami csillagot is. Ha már giccs legyen tényleg az alapon. :)
Ezzel a PS plugin-el: http://www.flamingpear.com/flexify.html a "bolygóson" kívül még sok más extrém transzformációt is lehet csinálni ! lásd: www.pano.hu jobb oldali képek ;-)
Talán kezd azzal, hogy melyik program mire való, mielőtt kiabálsz... A négyből kettő (Pano2VR és Pano2QTVR) ugyanis arra való, hogy már kész panorámákat konvertáljon át VR panorámává. Egyébként gömbpanorámák készítéséhez kezdésnek javaslom a hugint, az ingyenes és ráadásul magyarul is tud. Ha QTVR kimenetre is szükséged van, akkor töltsd le mellé a Pano2QTVR ingyenes változatát. Kell még melléjük egy lehetőleg rétegeket is kezelő képszerkesztő program (pl. GIMP - szinte mindent tud, amit a PS, csak ingyen, vagy pl. Artweaver - ez is ingyenes, sokkal egyszerűbb, menü szinten magyarul is tud és telepítést nem igénylő változata is van) és máris gyárthatók a panorámák.
Aztán PS-ben már megtaláltam, hogy hogy kell elindítani (úgy ahogy a cikkben leírták...), de IrfanView-ban még nem... :-S Ott továbbra is manó zöld képernyőn. :))
Nekem meg kiírja vagy 5x hogy memory access violation, aztán kijön egy zöld képernyő egy kis manóval, amivel nem lehet csinálni semmit. Ez röhejesen hangzik, de így történik. :)