Keresés

Részletes keresés

sensei47 Creative Commons License 2011.04.08 0 0 14
Térkép Ész Creative Commons License 2009.01.22 0 0 13

Errefele csak szeszász motor van. Aki esik. Le...

Egészen a Sauerkopfig...

Kriminálisnak elég kriminális, meg eléggé gázos is, de vol vo az nincs benne...

 

Előzmény: agázos (12)
agázos Creative Commons License 2009.01.19 0 0 12

Sziasztok

Fontos lenne ha valaki tudna esetleg egyéb információval szolgálni

Egy régi hajóval kapcsolatban neve Krim4  Volvó motorral ,persze megköszönném ha egy honlap címet is kaphatnék ,hol tudok utána nézni .

Köszi a Gázos

Előzmény: Törölt nick (-)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.01.11 0 0 11

Dehogy került indexre... az ideg és elmekórtani demonstrációk egyik állandó résztvevője. Állapotát tanítják az orvostanhallgatóknak: az idült alkoholizmusból származó dementia példaértékű esete, súlyos monomániával kombinálva...

Feltűnő vonzódása Einstenhez és a fallikus szimbólumként megjelenő ejtőtornyokhoz, unikummá teszik a kórképet a medikusok képzésében: ennyi kóros elmekibicsaklást egy emberben még nem látott az orvostudomány története...

A "szász-szindróma" néven kanonizált tünetegyüttes jelenleg is több PhD dolgozat témája.

 

 

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.09 0 0 10
iszugyi magától megpályázta a Sauerkopf-díj III. fokozatát. Ma írt magáról egy nekrológ-félét, de abban nem magával kezdte, hanem Schrödinger és Planck méltatásával.

iszugyi válasz | vissza a topikba 2009.01.09 06:12:31 © (4963)

Schrödinger is megprobálta a hatáselvet a Minkowski-térben megfogalmazni, de nem ment neki.

Erre fel marad a nem-relativisztikus megfogalmazásnál (1926, Quantisierung als Eigenwertaufgabe): A Schrödinger variáció elv a huszas évek szellemét tükrözi, ö megprobálta az energia kvantálást (Bohr) matematikailag megfogalmazni. Eleve beépítette valahogy a Planck állandót a Lagrange függvényébe, a mágneses mezöt kihagyta, és a megfogalmazását az egész térre értelmezte. Ki is kapott valamit a hidrogénatomra, de anyoncsapta a Planck állandó h értelmezését mint Lagrange multiplikátor. Itt meg is állt az együgyü fizikusok tudománya a mai napig!

Szász Gyula a múlt század hetvenes évek elején, miután elötte a kvark elméletet cafatokra tépte, neki állt az instabil kvantummechanikai rendszerek matematikai megfogalmazásához. A variáció számítás megfogalmazását a véges térben állította fel, észrevette a Planck állandó szerepét mint Lagrange multiplikátor és a munkáit öt cikkben publikálta. A hatodik cikkben kifejtette véleményét, hogy nem helyes megoldás az energia kvantálás, magyarul mondva, hogy fotonok nem léteznek, de ezt a cikket a Phys. Lett. már nem fogadta el. Innen kezdve müködött a nemzetközi tudományos diktatúra cenzurája: Szász indexre került. Az együgyü fizikusok meg meg is baszhatják az egész tudományukat a kvanummechanikában. És nem csak ott.
Előzmény: iszugyi (4956)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.27 0 0 9
Ez azonban még nem egy végleges döntés. Ha megdolgozik érte, akkor esetleg igen. Voltak elődei, az 1996-os jelöltek között egyesek gravitációban utaztak, príma ejtőkíséleteket mutattak be:

Egy torontoi férfi a 23. emeleti lakásának erkélyén akarta a kihelyezett madáretetőt megtisztítani, könnyen felismerhető volt a kezében szorongatott madáreledelről. Más kérdés, hogy a fejében nem sok maradt, de talán nem kerekkre kellett volna felállni az erkélyen.

Hasonló módon járt az az ügyvéd, aki egy irodaház 24. emeletén a hozzá beosztott joghallgatóknak kívánta demonstrálni a panoráma üvegablak törésbiztonságát - amiért a készítők garanciát vállalnak - és ezért teljes lendülettel nekirohantnás közben valószínűleg megfogadta magában, hogy soha többet nem hisz egyetlen mesterembernek sem.
Előzmény: Dumás Sanyi (5)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.26 0 0 8
Becsapós kérdés. Ha a zongorán zongorázni lehet, akkor az elt az eltonozásra való. Ha esetleg kiderülne, hogy a zongorán is lehet eltonozni, abból még nem következik minden további nélkül, hogy az elton is lehetne zongorzáni. Bonyolult dolog ez:) Lehet hogy a feleség kapja majd a Suerkopf-díjat, mint ahogy ez megszokott?
Előzmény: Térkép Ész (7)
Térkép Ész Creative Commons License 2008.12.21 0 0 7
A díjodaítélő bizottság kérdése: tud-e az elton zongorázni?
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.20 0 0 6
A Micsurin bezzeg stílszerű volt és tudóshoz méltó módon végezte (ld. utolsó keresztezési kísérletét).
Előzmény: Dumás Sanyi (5)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.12.20 0 0 5
Nem jelölhetjük Darwin-ra.
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.17 0 0 4
A community soha nem rohan sehova. Van ideje.

A community hajlik afelé, hogy dr. Szász Gyula Imrét Ig-Nobelre jelölje.

Indoklás: a mérési adatok lehető legjobb hasznosítása. A hibás mérés adatai is jók valamire, új fizikát lehet rájuk építeni. Az adhéziót, a "szén" adalékanyagát el lehet hanyagolni, ha az elton, az új részecske bevezetése a cél.
Előzmény: iszugyi (3)
iszugyi Creative Commons License 2008.12.17 0 0 3
K_ügynök bedöglött a topikod, mielött beindult volna!
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.12 0 0 2
Én is örültem neki mikor megtaláltam:)
Előzmény: Ghanima (1)
Ghanima Creative Commons License 2008.12.12 0 0 1
Hozsánna néked, K!

Az én Ezésezem évtizedekkel ezelőtt eltűnt, mindig is sirattam. De most! Köszönöm!!
Előzmény: Törölt nick (-)
bindera Creative Commons License 2008.12.12 0 0 0
j0 :))
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.12 0 0 topiknyitó
"1. Törvény: Pályadíjat mindig más nyer el.
Azt jegyezte fel a tudósok krónikája, hogy élt egyszer egy tudós, szorgosan búvárkodott egy hosszú és fáradságos életen keresztül. Soha, senki észre nem vette. Nem lehet azt mondani, hogy mellõzték, mert észre sem vették. Soha, semmilyen elismerésben nem részesült. Nem kapott prémiumot, díjat, kitüntetést. Élete alkonyán úgy érezte, hogy ÍGY nem lehet befejezni. Számot vetett szerény anyagi lehetõségeivel, majd egy pályadíjat alapított, az úgynevezett Sauerkopf-díjat. I. fokozat 3000,- Ft, II. fokozat 2000,-Ft és III. fokozat 1000,- Ft.
A pályadíjak kiírásakor olyan feltételeket szabott, melyekrõl tudta, hogy egyes-egyedül õ tudja azokat teljesíteni. Közzétette a pályázatot és még aznap be is küldte magának saját munkáját. Biztos volt abban, hogy mint egyedüli pályázó elnyerheti a Sauerkopf-díj I, fokozatát az azzal járó 3000,- Ft-tal. De a Sors kegyetlen volt vele ezúttal is. A díjkiosztás délutánján örömmel közölte felesége, hogy vett egy új frizsidert a megtakarított pénzükbõl! Nem maradt csak 1000,- Ft. Nem volt mit tenni, meg kellett elégednie a Sauerkopf-díj III. fokozatával. Nem is pályázott többet."
Ezésez Géza nyomán

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!