Keresés

Részletes keresés

krizsi_l Creative Commons License 2008.12.20 0 0 686
A gyerekek szeretik. Csak olyat veszünk ami már felvállalható virslinek.
Előzmény: nettomazsola (684)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.20 0 0 685
Jujj de utalom a szurkest - es keseru, de nem jo keseru....
Előzmény: nettomazsola (683)
nettomazsola Creative Commons License 2008.12.20 0 0 684
en virslit nem.
Előzmény: krizsi_l (682)
nettomazsola Creative Commons License 2008.12.20 0 0 683
itt a Mondo-ban (= a penny elödje egy olcso proli bolt) volt a vilag legjobb kakaoja.
markatlan csunya dobozos, olcso, allitolag hollnad, de egeszen fekete es olyan isteni ize volt, h nagyon. miota az nincs nem tudok "olyan" rigojancsit csinalni.
Amsterdamban vettem kakaot amire azt irtak h huuudennagyon, hat a fenet!
sehol nem talalok igazi sötetbarna, majd fekete kakaoport. mindegyik szürke.
vettem mar legdragabbat, legolcsobbat egyik sem "olyan".
Előzmény: ZsuR (681)
krizsi_l Creative Commons License 2008.12.20 0 0 682
Köszi, párom is hasonlóképp készíti. vegyes kolbi, virsli, nyakon öntve tojással elkevert tejföllel, tetején reszelt sajt, bacon szeletek.
Előzmény: nettomazsola (669)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.20 0 0 681
En nem emleszem a nevere, de Holland kakaot vett az Anyu is - es ram is ramszakadt a szokasa. Nagyon sporolos asszony volt - kellett, nem volt sok penze, sot! - de ezt "megengedte" maganak, mert sokaig tartott, es sokkal jobb izu volt mint a tobbi. Kis doboz, ma is emlekszem, 30-33 forint volt, ami akkor hihetetlenul draganak tunt. Mire a sajat penzembol fizetttem, mar nem volt annyira draga, de olcso sem. Micsoda szep szine volt...!
Előzmény: tuutuu (680)
tuutuu Creative Commons License 2008.12.20 0 0 680

Pontosítok: a kávépor tetejére szoktam tenni a kakaót.

Sajnos leszoktam a kakóról, mióta Apám nem hord haza napi 3 l friss tejet...:}}

Minden nap főztem magamnak fél litert, akkor indult a főzőkarrierem...:}}

A Van Houten jó, de 30 éve nem ittam, viszont látom a gugliban, hogy létezik. Nekem tetszett...

Előzmény: ZsuR (663)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.20 0 0 679
Meg egy jo otlet - el lehet kovetni recept nelkul is.

A gyumolcsle narancs, citrom, ananasz, sargarepa es gyomber ...
ZsuR Creative Commons License 2008.12.20 0 0 678
Nagy banatomra, szepseges falatokat talaltam ... lehet ki kell probalnom oket.
úrnő Creative Commons License 2008.12.19 0 0 677
ZSeniálisan finom! Felvettem a kedvenc, gyakran készíthető kaják listájára.
Nekem a zöldséges-gombás a liebling, de a spenótosat sem lököm le a tányéromról.
Előzmény: nettomazsola (672)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.18 0 0 676
Egyem azt az onfelaldozo szivedet!!! :))
Előzmény: nagypapi51 (675)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.12.18 0 0 675

Hát, nálunk sem szerepel a heti menűben, de még a haviban sem.

Bepanírozva figyel, mindjárt aláfűtök az olajnak. . Krumpli sütésre kész (tepsiben, 3 % libazsír) tartár a hűtőben, készül egy kis 'vakarcs' is.

Megeszem a te részed is...:))

Előzmény: nettomazsola (674)
nettomazsola Creative Commons License 2008.12.18 0 0 674
regen uugy szerettem a velöt, de most mar nem birom megenni ... meg kimondani is olyan "ize".
Előzmény: nagypapi51 (673)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.12.18 0 0 673

Ezt spenóttal és velővel fogom elkövetni, mellé talán sajtmártás.

Háromszori rántott velőzés után a nem panírozható/leeső reszli pont jó hozzá.

(gyűjtöm a mélyhűtőben)

Előzmény: nettomazsola (672)
nettomazsola Creative Commons License 2008.12.18 0 0 672
hogy on is legyek;
mindig bevalt, nem tul komplikalt, laktato, mutatos, FINOM elöre is elkeszithetö vendegvaro.
elözö nap meg lehet csinalni. tökeltesen melegithetö, söt tan jobb is, fagyaszthato.
zöldseges retes több variacioban;

1,
besamel - ebbe leveles spenot - feta sajt (SOK) - fokhagyma + bors + esetleg so. ( ha nem eleg sos a feta)
atforralni kesz.
csak annyi besamel kell, h "trutyis" legyen, kenhetö, ne szaraz, de semmikepp se legyen uralkodo.

2, gombat piritani - ebbe barmilyen zöldseg ( en vegyes mirelitet szoktam venni) JOL megpiritani. intenziv izü sajtot belekockazni ( nem keveset ...) rengeteg petrezselyem!!! so - bors es csak annyi besamel, h kenhetö allaga legyen.

3, füszeres daralthus + besamel + sajt.

4, stb

ezt leveles tesztaba beletekerni. en ugy szoktam, h a közepebe teszem a tölteleket es csak jobbrol, balrol rahajtom a tesztat.

tetejet megkenni egesz tojassal es 30 - 40 percig sütni.

sültpulykahoz szoktam csinalni köretnek. a husosat meg zöldseghez.

nettomazsola Creative Commons License 2008.12.18 0 0 671
oke. de akkor is vicces igy olvasni.
Előzmény: nagypapi51 (670)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.12.18 0 0 670

Jó hogy mondod, fodrászhoz kell mennem...:))

Nem reklám, de a J.O. féle burgonyahámozóval tökéletes forgácsokat lehet készíteni.

Előzmény: nettomazsola (668)
nettomazsola Creative Commons License 2008.12.18 0 0 669
ide irjam a rakott krumplimat? se nem egyszerü, se nem gyors ( rühellem vagdalni) se nem olcso ...

hajaban fött krumpli, tojas es
viszonylag sok nagyon finom kolbasz! v gyulai v vmi jo hazi füstölt, es füstölt szalonna.
sok tejföl es sok sajt ( ementali v mas intenziv izü, nem trappista)

a füstölt szalonnat amennyire csak lehet kisütöm. ebbe a zsirba belekarikazom a kolbaszt. ha zsiros azt is kisütöm, ha gyulai akkor csak kicsit melegitem, h a zsir kolbaszos legyen.
kolbaszt kiszedem es a zsirt meg izesitem. bors, erös pirospaprika, stb

a tejfölbe teszek 2-3 nyers tojast, pici tejet ( nagyon sürü tejfölt veszek, nem lehet kenni) es sok sok reszelt sajtot.

a tepsibe füszeres zsir - krumpli - tojas - kolbasz - sajtos tejföl es igy tovabb.
nettomazsola Creative Commons License 2008.12.18 0 0 668
"csokolade disziteshez fonomra borotvalva"

ezen annyira nevettem, h majdnem leestem a szekröl! borotvalt csoki!
persze manapsag mar minden borotvalt ...
Előzmény: ZsuR (659)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.17 0 0 667
Hat nem is kell tudni - biztos van ra oka, talan szanja, banja is :))
Előzmény: nagypapi51 (666)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.12.17 0 0 666
Konkrétan nem tudom, másutt írta.
Előzmény: ZsuR (665)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.17 0 0 665
MI tortent???
Előzmény: nagypapi51 (664)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.12.17 0 0 664
Most haggyad szegényt, 2 napja kexen él...:))
Előzmény: ZsuR (663)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.14 0 0 663
El is tudom kepzelni!

Mostanaban szivesen iszom kakaot - es nem talalok olyan jot, mint amilyent szeretnek. Ami kakaopor itthon van, az mezei szupermarketes - hat... mit mondjak... tobbet nem is veszek, nem is sutok veluk, szornyu ital van belole!

Most keresek jo kakaoport, amibol hazilag lehet jo kakaot csinalni. Te szoktal?
Előzmény: tuutuu (662)
tuutuu Creative Commons License 2008.12.14 0 0 662

Igaz, nem föltétlen idevaló, de amikor volt itthon sok igazi, Van Houten kakaóm, a feketekávé tetejére szoktam egy pöttynyit rakni.

Nem rontotta el...

Előzmény: ZsuR (661)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.14 0 0 661
Por. Tobb szakacstol lattam, hogy tesznek a csokolades kremekbe legalabb egy kiskanalnyit, en is kirprobaltam es jo.

Jol hangzik, nem? Panettone-t nem sutok, csodalatosak keszen, es akkor ennel jobb gyors edesseg chocoholic embereknek nem lehet. Meg nekem is jonak tunik, pedig en nem vagyok oda a csokiert - csak az egeszen kivaloert. Ugy is mondhatnam, csoki sznob vagyok :)).
Előzmény: nagypapi51 (660)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.12.14 0 0 660
Az instant kávé por, vagy oldott állapotban kerül bele?
Előzmény: ZsuR (659)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.13 0 0 659
Egy egyszeru edesseg - lehet elore megcsinalni, es az sokat segit vendeglatasnal!

Panettone Trifle

Hozzavalok:
1/2 kg mascarpone sajt? turo?
20 dkg keseru vagy feledes csokolade
1/2 csesze porcukor
2 kiskanal instant kave
1/4 csesze kave likor
40 dkg panettone, kockakra vagva
csokolade disziteshez fonomra borotvalva

Egy mixerrel keverd ossze a mascarponet es az ovasztott csokoladet, a porcukrot, az instant kavet amig sima es habos lesz.

Egyenletesen oszd el a pannetone kockakat 6 pohar kozott, es a fele likort ontsd ra a panettonera. A masik felet ontsd a kremre.
Retegezd a poharba: panettone, kerm, panettone, krem. A tetejere jon a borotvalt (krumplihamozoval) csokolade.
Azonnal talalhatod. Ha masnap talalod, talalas vedd ki a hutobol es szobahomersekleten talald.







tuutuu Creative Commons License 2008.12.13 0 0 658
TTAMÁS, mint annyiszor, most is pontosan rávilágított...:}}}}
Előzmény: nagypapi51 (656)
TTAMAS Creative Commons License 2008.11.30 0 0 657
Távol-keleti halandzsa. Lásd még: parasztvakítás.
Előzmény: nagypapi51 (656)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!