Keresés

Részletes keresés

hinta-palinta Creative Commons License 2008.12.16 0 0 227

ÓÓÓÓÓÓ

Lehet is kidobni??????:((((((

Előzmény: Mikolt (226)
Mikolt Creative Commons License 2008.12.16 0 0 226
ok megtalaltam, de nem ez volt a baj sajna:(
Előzmény: Mikolt (225)
Mikolt Creative Commons License 2008.12.16 0 0 225
es hol van rajta ez a membran?
Előzmény: hinta-palinta (224)
hinta-palinta Creative Commons License 2008.12.16 0 0 224
Ilyen esetben leggyakrabban a cseppecske készítő membránnal van gond, ha szerencséd van, elég a vízkőmentesítés. (pl ecettel)
Előzmény: Mikolt (223)
Mikolt Creative Commons License 2008.12.12 0 0 223
mi most egy ugyanilyet kaptunk kolcson. ment tegnap este 2x1 orat, aztan hajnalban beinditottuk ujra, es azota nem mukodik. mi lehet a baja? a levegot fujja, csak nem csinal parat.
Előzmény: Pelle381 (222)
Pelle381 Creative Commons License 2008.12.10 0 0 222

Sziasztok! Nekünk egy Solac Mr Pin van (pingvin formájú ultrahangos hidegpárásító), nagyon meg vagyunk vele elégedve.   Lekopogom: amióta használjuk, nem volt csúnya kruppos köhögése a kisfiamnak.    Ami fontos: ne hagyjátok a vizet állni a párásítóban, amikor nincs használatban, mindig tisztát, frisset tegyetek bele.

Még egy tipp (bocs, ha már elhangzott, nem olvastam végig a topikot): akinek van egészségpénztári számlája, a párásító készülék elszámolható!

otomika Creative Commons License 2008.12.06 0 0 221
Hello,

Nekem Avair Ultra3 van egy éve és elég jók a tapasztalataim vele annak ellenére, hogy még nem cseréltem benne szűrőt. Jól nyomja, egy-két óra alatt ködöt varázsol a 9 köbméteres szobába. Ugyan néha nem tud kikapcsolni és éjszaka felébredek, de akkor kihúzom. A távirányító meg hasznos dolog mikor már nincs kedved kikelni az ágyból.
gida88 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 220

Kedves Guru B!

Hadd kérjem én is ki a tanácsodat!

Párásító készülék vásárlása előtt állunk, igaz egyelőre még csak a neten nézelődünk. A páromnak a Boneco párásítók tetszettek meg, 3 típust ki is néztünk.

Boneco 7131, 7136 és 7138. Ismered esetleg őket?? Kb. 10-10 e Ft különbség van köztük, szerinted tud is tényleg annyival többet a drágábbik? Te melyiket javasolnád?

Amúgy alapvetően egy kis gyerekszobába (12 nm) szeretnénk betenni és gondolom köhögös időszakban kihasználnánk az inhalációs lehetőséget is! Illetve olvastam, hogy lehet külön venni és beletenni ilyen speciális ezüstrudat is, szerinted annak is lehet kedvező szerepe?

Válaszodat, véleményedet, javaslatodat örömmel olvasnám!

Köszönettel: Gida88

monkat Creative Commons License 2008.11.26 0 0 219

Most olvasom,hogy 1 m-es magasság legyen alatta,ha akkora a szekrény,akkor nem szóltam:)))

Előzmény: monkat (218)
monkat Creative Commons License 2008.11.26 0 0 218

Hú én úgy tudom,hogy a szekrény tetején sem igazán jó,de majd Guru megmondja.

A szűrt vizet veheted,(drága),vagy vehetsz vizszűrőt otthonra,forditott ozmózis alapján működik,és minden szennyeződést(klór,rozsda,antibio,hormon,nehézfémek stb...)szűr.

Előzmény: seif (217)
seif Creative Commons License 2008.11.26 0 0 217
Szia!

Köszönöm a részletes választ,ez egy Lanaform 79510 family Care típusú párásító,4 napja használjuk egy 15nm-es szobában,visszavettem a fokozaton és feltettem a szekrény tetejére, így nem vízesedik a környéke a páratartalom 40%-os,de csak délután kapcsoljuk be kb. este 9-ig mert kissé hangos és nem akarjuk, hogy zavarja a 6 hónapos gyermekünket.
Akkor csapvizet használok majd és ecetezem.
Milyen arányban legyen az ecetes víz?
Szűrt víz? Még nem hallottam róla.....

Üdv
Előzmény: Guru_B (214)
monkat Creative Commons License 2008.11.26 0 0 216

Köszönöm szépen a választ,végül tegnap megvettem a Salint,már megy is gyerekszobában.Remélem beválik,Parajdról van a só bele,igaz,hogy nem párásit,viszont sózza a levegőt,ezáltal oldja a trutyit:)

(Fürdőszobába és konyhába nem ajánlják)

Köszi mégegyszer,gyerkőcnek jobbulást!

Előzmény: Guru_B (213)
seif Creative Commons License 2008.11.26 0 0 215
Szia!

Köszönöm a választ,még nem eceteztem,4 napja használjuk csak.
Akkor maradunk a csapvíznél.

Üdv
Előzmény: monkat (212)
Guru_B Creative Commons License 2008.11.25 0 0 214
Szia,

A problémából kiindulva gondolom ez egy ultrahangos készülék.

Ha lehet ne tedd a földre a készüléket egyrészt mert túl sok koszt szív be és nagyon elkoszolódik.
A probléma a kezdetektől jelentkezik? Ha igen akkor esetleg rossz a készülék.
Sajnos vannak gyárilag fröcskölő készülékek.
Ezeket úgy kell elhelyezni, egy polc vagy asztal szélére, hogy a készülék előtt legalább 1 méteres mélység legyen, ahol a porlasztott víz el tud oszlani.
Ha új korában jó volt, akkor nézd meg a porlasztó egységet. Annak teljesen vízkőmentesnek kell lennie. Használj 20%-os ecetet.

A belevaló: Csak tiszta ívó vizet tölts készülékbe. Gondold el, amit kiporlaszt, azt belélegzed.

A deszt víz jó bele csak nagyon drága.

Az ioncserélt víz emberi fogyasztásra nem igazán javasolt. Nincs biológiailag tisztítva, ki tudja mi úszik benne.

A szűrt víz az már sokkal jobb és kényelmesebb. Én ezt javaslom. Én is így használom.
Előzmény: seif (210)
Guru_B Creative Commons License 2008.11.25 0 0 213
Szia,
Megtisztelő, hogy a véleményemet kéred.
Magamról annyit, hogy több mint 10 éve foglalkozok párásítókkal. Javítom, használom, és használati tanácsokat adok, hogy használják a készülékeket. Az elmúlt évek alatt több tucat készüléket próbáltam, és több száz párásító használóval beszéltem. Ezek alapján a tapasztalataim:

Naponta legalább 5-6 liter vizet kell a levegőbe juttatni, hogy érezd a különbséget. Van ahol naponta 15-17 liter !!! víz fogy a készülékből.
A nagyon pici készülékek inkább csak játéknak jók.

Azt írod, hogy elég megbízható helyen árulják.
Én úgy gondolom, hogy ha valakinek – a problémát megismerve - javaslok egy párásító vagy légtisztító készüléket és az nem válik be akkor az a minimum, hogy bocsánatot kérek és visszaveszem a készüléket. Én ezt hívom megbízhatónak.

A salin egy sós levegő készülék. A forgalmazója légtisztítónak mondja, bár megjegyzi , hogy szennyezett levegőjű helyiségekbe ne használjuk :) . A páratartalmat nem befolyásolja.

Nekem a Salvus vizes inhalálás vált be. Egy Boneco ultrahangos készülékkel éjszaka párásítunk a hálószobában. Nappal pedig inhalálunk vele, ha kell. A kislányom csúnyán berekedt, úgy hogy ma délután inhaláltunk is.
Előzmény: monkat (209)
monkat Creative Commons License 2008.11.25 0 0 212

Szia,én úgy tudom,hogy desztviz kell bele,bár ezt is fajtája válogatja,van amiben van vizlágyitó patron.Rákérdeztem még a szűrt vizre,az eladó nézett nagyot.

Szoktad hetente ecetezni?lehet,hogy vizköves azért folyik a viz.

Előzmény: seif (211)
seif Creative Commons License 2008.11.24 0 0 211
Szerintetek az ioncserélt víz is jó?
seif Creative Commons License 2008.11.22 0 0 210
Sziasztok!

A hidegpárásítónkat a földön használjuk és a környéke(szőnyegpadló) egy idő után tiszta víz lesz.Gondolom ha pl.szekrényre tennénk akkor az lenne vizes....
Van ötletetek hogyan lehetne megszüntetni?
Választ előre is köszönöm!

Üdv
monkat Creative Commons License 2008.11.19 0 0 209

Szia,számomra kompetensnek tűnsz,ezért szeretném kikérni a véleményed a következőkről:

Az Egészségplusz hálózat forgalmazza(wellmed)a Joeycare ultrahangos párásitót 7.800ft -ért,ami gyanúsan olcsó,de a leirása alapján jónak tűnik,és elég megbizható helyen árulják.Esetleg ismered?

Ill.ajánlottak még egy másikat,ami ugyan párástó,ez a Salin sóslevegő készülék,kimondottan éjszakára,terapeutikus hatással,állitólag hihetetlennek tűnő eredmények érhetők el vele.Erről mi a véleményed?

Előzmény: Guru_B (208)
Guru_B Creative Commons License 2008.11.06 0 0 208
A 10e Ft elégé behatárolja a lehetőségeket.

Az ilyen olcsóbb készülékeket nem a magyarországi extra magas ásványi anyag tartalmú csapvízhez tervezték.

a Lanaform Family Care még esetleg jó választás, de azért csodát ne várj tőle.

Én körülnéznék a Vaterán 12-16e Ft-ért már lehet Boneco 7131-est találni és az egy kicsit komolyabba készülék.

Előzmény: szbett (203)
Guru_B Creative Commons License 2008.11.06 0 0 207
Hiba volt megvenni.

Én hármat vettem ebből 2 el sem indult.
Előzmény: szgoron (204)
Guru_B Creative Commons License 2008.11.06 0 0 206
Szia,

Egy kicsit túl sok a kívánság, tudod az aranyhaltól is csak 3 lehet kívánni.
Na de komolyan:

1, Salvus vizet inhalálni csak ultrahangos készülékkel lehet. Lehetőleg valami jobb minőségűvel ami nem megy tönkre a Salvus víztől. Salvus cég a Boneco 7131-est javasolja.
2 Az ultrahangos készülékek nem tisztítják a levegőt.
3, Ha már van egy inhalátorotok akkor azzal inhaláljátok a Salvus vizet.
4, A poratka Allergia, hát ez nehéz feladat, az allergén ugye a poratka ürülék ami a legkisebb levegőben szálló allergén. Sokkal kisseb minta pollenek és sokkal több van belőle. Hatékonyan kiszűrni csak a komolyabb hepa filteres készülékek ( 40E-től) vagy egy komolyabb légmosó megoldja. A légmosó kicsi komolyabb befektetés de nincs benne cserélendő szűrőbetét. Viszont a légmosó egyben párásító is.
5, ki írja a páratartalmat. Szerintem ez tők fölösleges.

Tehát Boneco 2055 légmosó a megoldás

Sajna olcsóbb Ötletem nincs. Én is kísérleteztem már sok mindennel
de amikor a kislányom kruppos ott véget ért a kísérletezés!
Előzmény: TH3R1 (201)
szbett Creative Commons License 2008.11.05 0 0 205
Gyakorlott "párásító-használók"!:)
Jönnek a kérdések, lécci tanáccsal szolgálni!
szgoron Creative Commons License 2008.10.26 0 0 204
Sziasztok!

Segítséget szeretnék tőletek kérni!Tegnap vettem a neten egy Solac mr Pin hidegpárásítót!
A kérdésem az lenne a legnagyobb fokozaton,mennyire löki a párát?
Most a legnagyobb fokozaton van,de ha csavargatom visszafelé,nem sok külömbség a közepes,vagy az alacsony fokozat között!
Ez szerintetek hiba?
Tudom nem igen lehet ezt a fajta kérdést meg válasszolni,de talán valaki megtudja!

Ezer köszönet:

Jó párásítást mindenkinek!:)

Szilvi
szbett Creative Commons License 2008.10.25 0 0 203
Sziasztok!

Scarlett SC 987 párásítóról mi a véleményetek?
Ismeri valamelyikőtök?
A Mediában most 8990.-ft.
Amit írnak róla:2dl/óra, ultrahangos, digitl.kijelző, pára beállítása, meglévő páratartalom mutatása.Ha üres a tartály autom.kikapcs.

Másik ami még választható számomra:Lanaform Family Care,ez az Omkerben 9990.-ft.
Ennek 5l-es a tartálya, 3dl/óra

Vagy esetleg 10e ft-ig ha tud valaki még tanácsolni,valami jól beváltat,megköszöném.

További kellemes napot!

szbett
TH3R1 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 202
Avair Ultra3-ról mi a véleményetek?
http://www.arukereso.hu/ventilator-parasito-c4080/avair-ultra3-hideg-parasito-p27938196.html
TH3R1 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 201
Sziasztok!

Hidegpárásító vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni. 6 éves fiam kruppos, bár állítólag ilyenkorra már kinövik, neki most volt először. Poratka- és ételallergiás és utóbbi miatt már 4 hónapja köhög, amire salvus vizes inhalátort is használunk. Fontos, hogy a párásító kiszürje a poratkákat és salvus vizet is tölthessek bele. Vagy salvus víz mindegyikbe tölthető? Írja ki a páratartalmat is és ne legyen fehér pór, amiről annyit írtatok. És természetesen mindezt minél kevesebb pénzért tudja.
Ha tudtok ajánljatok típusokat, köszönöm
Guru_B Creative Commons License 2008.02.13 0 0 200
A BONECO 1359est javaslom ebben az árkategóriában. 17 990Ft
1 A BONECO párásítókat, légtisztítókat fejleszt már több mint 40 éve.
2 Svájci cég. 3év garancia.
De a legfontosabb kérdés hogy mire szeretnék használni: szoba mérete, gyereknek e , víz keménysége, stb
Javaslom a boneco.hu / párásítók oldalt. Vagy a 253-7285 telefonon is adnak tanácsot.

Üdv
Gzs
kisskeki Creative Commons License 2008.02.12 0 0 199

Sziasztok!

Kérlek segítsetek!

Párásítót vennék és nem tudok dönteni.

Max 16-17eFt van rá és a Hauser EH-70 természetes és UH-49, UH-58 ultrahangosak közt nem tudok dönteni.. Azt írják a természetesre, hogy az a  legegészségesebb párologtatási mód. Ez mit jelent pontosan? És mik a hátrányai ennek a megoldásnak? Hangosabb és szűrő kell hozzá, vagy nem is hangosabb, mint az ultrahangos? Ebben az árkategóriában esetleg van más, bevált készülék?

Ajándékba lenne és szombatig meg kell venni ezért sürgős a dolog, előre is köszönöm a segítséget!

Üdv,

Gabi

Mormogi7 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 198

A száraz hideg hozza a nyavalyát!

A hőcserélőn lecsapodik a hűtött levegő nedvesség tartalma. Ez a víz csordogál a klímákból ha megfigyeled.

Tehát a klíma szárítja a levegőt és vissza kell párásítani!

Egy ismerősöm az autójában mivel úgyis egyedül mászkál leginkább, a téli hótálcába lábnál vizet önt rendszeresen nyáron.

Előzmény: erniefromh (197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!