Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Kumpi Creative Commons License 2008.12.07 0 0 2130

Jaj, még egy "before-after" verziót is akartam Nektek feltenni:

I k r e k Creative Commons License 2008.12.07 0 0 2131

paducs!

Én nem értek hozzá, de berakok egy linket a kapcsolási rajzról .

Próbáld meg kihámozni, ki-kivel van.

Rádióbekötés ábra

Előzmény: paducs (2128)
Kumpi Creative Commons License 2008.12.07 0 0 2129

Sziasztok!

Hoztam Nektek képeket, Tarjáni úgyis hiányolta a múltkor :)

Hát nem akarom elkiabálni (kopp-kopp-kopp), de úgy néz ki, hogy túljártunk a kis törött Alto-nk eszén, és mi győzedelmeskedtünk. Hosszú szivatás után (okt. közepén tettünk ugyebár szert rá), és azóta szerelgetjük (igaz csak szabadidőben), mert mindig produkált vmi új jelenséget. Mikor már azt hittük finish-ben vagyunk, elvittük Szuzuki szervízbe, hogy dugják rá a spéci műszerre, állítsák be a gyújtást, meg kódolják ki a hibaüzenetet, na meg az egyik kulcs se működött, és még az indításgátló is szórakozott. Akkor jöttünk rá, hogy a kormánnyal van vmi gebasz, ugyanis nagyon szorult. Futóműállítás során ráírták, hogy cserélni kell a kormányművet, remek, még ez is! (pedig ez nem sérült az előző tulajnál a koccanáskor...) Halljuk, hogy az egyik kerékcsapágy is gebaszos, majd azt is cserélnünk kell. (kormányművet kicseréltük ma...) Most már szinte minden új a kocsiban :-)) Úgy látszik, olyan 63 ezer km-nél már jönnek a hibák (legalábbis ennyi  volt az órában) Csak azt nem értjük, hogy a 60 ezres szervízen (ugyanis ezt még megcsinálta az előző tulaj, benne van a szervízkönyven) akkor mi a fenét csináltak vele, na ennyit a szervízmunkáról... :-( Szóval, most már csak ki kell takarítani (az ráfér, mert bagóztak benne, brrrr) téligummát rátenni és mehet útjára! Ja, és végre vezethettem is! :-) Na, és a képek:

A dísztárcsa még nincs visszatéve elöl, mert úgyis le kell cserélni a gumit...

A motorháztető és a lökhárító más színű, mert csak ilyet sikerült a bontóból szerezni. Majd tavasszal lefújjuk a gyári színére

Hát ilyen lett "belül" :-)

Azt meg csak most vettem észre, hogy vezettem, hogy tolatáskor a Für Elise-t játsza, az azért megagáz... :-)))))))

paducs Creative Commons License 2008.12.04 0 0 2128

Sziasztok!

Az autómban lévő gagyi rádiót elég barbár módon a gyári csatlakozó levágásával egy sorkapocsba bekötött drótokkal oldotta meg az előző tulaj.

Vettem az új rádióhoz ISO csatlakozót, de az "előző szerelő" álltal nem bekötött kábeleket nem tudom beazonosítani. Ha valaki tudna  segíteni a kábelek szine alapján beazonosítani segítsen!

Tibor78 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2127
A Daewoo Matiz felnijének lyukosztása: 4x114,3x69,1  mig az Alto: 4x100x54. A 4,5x13 méret és az ET45 megegyezik. Tehát ebből az következik, hogy nem jó rá.
Előzmény: gmondi (2126)
gmondi Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2126

Állítólag a Daewoo Matiz felnije jó rá, nézzetek utána! Vagy a gumistopikban is érdemes megpróbálni.

Nekünk egy Nissan feliratú felnin megy a téligumi, szóval van remény :-) .

Előzmény: Tarjáni (2115)
Franek-52 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 2125

Szia.

Köszi a képet. Az enyém is hasonló. Igazából még nem pakoltam meg. Csak a két kereszt tartót vettem meg. Bizom benne hogy jó lessz.

Feri

Előzmény: I k r e k (2122)
dmmddm Creative Commons License 2008.11.30 0 0 2124

Kedves I k r e k !

Nagyon szépen köszönjük a kimerítő választ, akkor gondolkodunk ezen egy kicsit még ! :-)

Előzmény: I k r e k (2123)
I k r e k Creative Commons License 2008.11.29 0 0 2123

dmmddm

Zselés akkumulátorra általában rá van írva hogy GEL. Nincs az akksi tetején celladugó, tehát teljesen zárt. Ha pl. fejreállítjuk, nem folyik ki belőle semmi.  ;)

Ezek nagyon biztonságos és gondozásmentes akksik.

Viszont drágák. Használatuk többnyire motorcsónak, lakókocsi, hétvégi ház áramellátása, napelemes rendszerhez, szal főleg spec esetben.

Lehet kapni autóhoz is, de van ennél olcsóbb (egyéb technológiával készülő) akksi, ami ugyanezekkel az előnyökkel jár, amit az előnbb leírtam (gondozásmentes, biztonságos, stb).

Ha van valakinek ilyen a kocsijába, írja le a tapasztalatait.

Előzmény: dmmddm (2120)
I k r e k Creative Commons License 2008.11.29 0 0 2122

Franek-52!

Szerintem a műanyag csíkot nem kell kivenni. Sőt! Lehet azon is támaszkodik a tetőcsomagtartó négy talpa.

Próbálok beszúrni egy képet ide. Nézd meg!

Csomagtartó
Előzmény: Franek-52 (2119)
Tarjáni Creative Commons License 2008.11.28 0 0 2121
"Sajnos nem tudom, hogy melyiken volt."
Sebaj. Felírtad ide, így már meg fogjuk találni :-)))
Előzmény: 1226 (2118)
dmmddm Creative Commons License 2008.11.28 0 0 2120

Jóestét, szervusztok !

Családunkban is van egy Suzuki Alto és a családunk nem internetező tagjai megbízásából kérdeznék valamit: Van-e  valami jelzése a zselés akkumulátornak ?

Köszi a választ! :-)

Franek-52 Creative Commons License 2008.11.28 0 0 2119
Sziasztok!
Egy kérdés csomagtartó ügyben. A kocsi tetején lévő műanyag csíkok kivehetők-e,és a helyükre illeszthető-e csomagtartó (esetleg gyári?). Vettem Törökbálinton egyet, ami használható ugyan,de szerintem nem eléggé stabil. Tudtok-e jobb megoldást?
Köszi:Feri'bá
1226 Creative Commons License 2008.11.27 0 0 2118
Igen. Az 54 az agy részére a fúrat átmérő. Egyszer amikor gumikat kerestem az Internetten akkor akadtam rá egy holapra, amelyik tipus szerint megadta rajzzal együtt a jellemző méreteket. Sajnos nem tudom, hogy melyiken volt.
Előzmény: Tarjáni (2115)
Kumpi Creative Commons License 2008.11.27 0 0 2117
Aranyos vagy :-) Most nem csináltam egyelőre újabb képet, mert azon kívül, hogy összeraktuk a motort, és betettük túl sok változás nem történt. Amúgy sikerült szelepet állítani, de újabb gond adódott. (mindig ez van, egyet megoldasz jön egy újabb... :-( ) A termosztátházfedél (vagymi) eltört  valószínűleg az is az ütközéskor. Na, kis hazánkban nem lehet kapni, Esztergomban sincs... Japóból kell megrendelni, hehe, januárban esélyünk van rá, hogy ide is érjen! Megint mi lesz? Áthidalunk! :-))) (mert persze, hogy már megvan az alternatív megoldás... ;-) )
Előzmény: Tarjáni (2112)
Kumpi Creative Commons License 2008.11.27 0 0 2116
Hát sajna nincs meg a csomagolása már. De ott tudják, jót adtak! Ékszíjat máshol vettünk (később, sajnos...), nem is lett jó :-)) Vissza kell vinni...
Előzmény: chudizs (2109)
Tarjáni Creative Commons License 2008.11.26 0 0 2115

Az 54 a középfurat lenne?

Ezekkel a méretekkel nem is láttam felnit ott, ahonnan rendelni szoktam (sztem ott egy régebbi Alto tipus felnije van).

Előzmény: 1226 (2114)
1226 Creative Commons License 2008.11.26 0 0 2114

Nem tudom, hogy elöszőr ki vetette fel a felni kérdést az ALto és a valamejik Szuzuk tipus között.

Az ALTO-hoz szükséges felni méret: 4.5x13 4x100x54 Zt45

Ahol a: 4 a kerékrögzítő csavarok száma,

100mm a kerékrögzítő csavarok fúratainak osztóköre,

45mm pedig az eltérés a gumi szimetria tengelytől (az az U profil amiba a     

gumi beleül, nem tudom a szabatos nevét) a felfogó csavar felöl nézve.

Talán érthetően írtam le?

Tibor78 Creative Commons License 2008.11.26 0 0 2113
OK! Lehet, hogy én is túlreagáltam a dolgot, de még eddig nem volt a családban Suzuki. Az előző csöppség egy Seicento volt, tök natur, lufik és minden nélkül, de azért abban is volt jelzöfény. Ezért tartottam furcsának, sőt először égőhibának, mig el nem olvastam a könyvét.
Előzmény: chudizs (2105)
Tarjáni Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2112

Várjuk az újabb képeket!

Előzmény: Kumpi (2106)
Tarjáni Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2111
Akkor esélytelen a Swifté. De ilyen lyukosztásból van választék.
Előzmény: Kumpi (2104)
Viper2 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2110

Hali!

Nincsen lámpa benne, már néztem a kilóméteróra hátlapját, a helye meg van, de nincs "aktiválva". Amúgy már tankoltam bele 33L, de ilyenkor már egy teligázos kanyarban ledadogot az autó és szinte le is fulladt.

chudizs Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2109
Esetleg a feszítőgörgőről, és a hosszbordásszíjról valami közelebbi infó? Már bocsi a sok kérdésért.
Előzmény: Kumpi (2107)
chudizs Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2108
Nem vagyunk egyformák, de az a jó. Egyébként nem tudod esetleg a cikkszámát a vezérműszíjnak, esetleg egy kép vagy valami felirat a csomagolásáról?
Előzmény: Kumpi (2107)
Kumpi Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2107
Sztem nem voltál sértő. (de nem akarok belekotyogni ;-) )
Kumpi Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2106

Hát csak azért nem fogok venni egy 3. autót, hogy örüljek, hogy ahhoz minden van, és olcsón :-D

Gyorsan ugrottunk ebbe bele, nem is néztem utána sosem, hogy milyen alkatrészárak vannak. Sebaj, most már finishben vagyunk (kopp-kopp-kopp), de aztán nekem becsülje magát meg a dög! :-)))))

Előzmény: gmondi (2098)
chudizs Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2105
Bocsánat, bocsánat Tibor78!
Este volt, fáradt voltam nem egészen úgy szántam a hozzászólásomat, ahogyan levetted. Egyébként nem tudom van-e benne lámpa. Egyszer volt az alsó csíknál, akkor bírtam tankolni rá 29 litert, egy húzósabb utamon.
Akkor még nem villogott, vagy világított semmi, elvileg akkor már csak 6 liter lehetett benne, ha tényleg 35 l a tank. Mégegyszer bocsi Tibor78.
Kumpi Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2104
4*100-as kell az Altora
Előzmény: Tarjáni (2099)
gmondi Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2103
Suzukikban nem szokott lenni külön lámpa. Ott a mutató. Ezt sokan nehezen szokják meg, de én pl szeretem, hogy nem világít az arcomba.
Előzmény: Tibor78 (2102)
Tibor78 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2102
Elnézést a zavarásért, azt hittem ez egy fórum a tipusról és lehet érdeklódni, nem pedig szeminárium. Csak azért mertem kérdezni  ilyen eretnek dolgot,- bár választ nem kaptam rá - hogy a későbbi Altókban van-e tartalék üzemanyag jelző, mert még kezdő autósnak számitok. Még csak 36 éve szereztem a jogosítványomat és ez a 23. autóm, de eddig mindegyikben volt tartalék jelző. Megnyugtatok minden "építő jellegű, hasznos" tanácsot adó márkatársat, hogy még ezzel sem maradtam ott sehol benzinhiány miatt!
Előzmény: chudizs (2092)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!