Hoztam Nektek képeket, Tarjáni úgyis hiányolta a múltkor :)
Hát nem akarom elkiabálni (kopp-kopp-kopp), de úgy néz ki, hogy túljártunk a kis törött Alto-nk eszén, és mi győzedelmeskedtünk. Hosszú szivatás után (okt. közepén tettünk ugyebár szert rá), és azóta szerelgetjük (igaz csak szabadidőben), mert mindig produkált vmi új jelenséget. Mikor már azt hittük finish-ben vagyunk, elvittük Szuzuki szervízbe, hogy dugják rá a spéci műszerre, állítsák be a gyújtást, meg kódolják ki a hibaüzenetet, na meg az egyik kulcs se működött, és még az indításgátló is szórakozott. Akkor jöttünk rá, hogy a kormánnyal van vmi gebasz, ugyanis nagyon szorult. Futóműállítás során ráírták, hogy cserélni kell a kormányművet, remek, még ez is! (pedig ez nem sérült az előző tulajnál a koccanáskor...) Halljuk, hogy az egyik kerékcsapágy is gebaszos, majd azt is cserélnünk kell. (kormányművet kicseréltük ma...) Most már szinte minden új a kocsiban :-)) Úgy látszik, olyan 63 ezer km-nél már jönnek a hibák (legalábbis ennyi volt az órában) Csak azt nem értjük, hogy a 60 ezres szervízen (ugyanis ezt még megcsinálta az előző tulaj, benne van a szervízkönyven) akkor mi a fenét csináltak vele, na ennyit a szervízmunkáról... :-( Szóval, most már csak ki kell takarítani (az ráfér, mert bagóztak benne, brrrr) téligummát rátenni és mehet útjára! Ja, és végre vezethettem is! :-) Na, és a képek:
A dísztárcsa még nincs visszatéve elöl, mert úgyis le kell cserélni a gumit...
A motorháztető és a lökhárító más színű, mert csak ilyet sikerült a bontóból szerezni. Majd tavasszal lefújjuk a gyári színére
Hát ilyen lett "belül" :-)
Azt meg csak most vettem észre, hogy vezettem, hogy tolatáskor a Für Elise-t játsza, az azért megagáz... :-)))))))
Az autómban lévő gagyi rádiót elég barbár módon a gyári csatlakozó levágásával egy sorkapocsba bekötött drótokkal oldotta meg az előző tulaj.
Vettem az új rádióhoz ISO csatlakozót, de az "előző szerelő" álltal nem bekötött kábeleket nem tudom beazonosítani. Ha valaki tudna segíteni a kábelek szine alapján beazonosítani segítsen!
A Daewoo Matiz felnijének lyukosztása: 4x114,3x69,1 mig az Alto: 4x100x54. A 4,5x13 méret és az ET45 megegyezik. Tehát ebből az következik, hogy nem jó rá.
Zselés akkumulátorra általában rá van írva hogy GEL. Nincs az akksi tetején celladugó, tehát teljesen zárt. Ha pl. fejreállítjuk, nem folyik ki belőle semmi. ;)
Ezek nagyon biztonságos és gondozásmentes akksik.
Viszont drágák. Használatuk többnyire motorcsónak, lakókocsi, hétvégi ház áramellátása, napelemes rendszerhez, szal főleg spec esetben.
Lehet kapni autóhoz is, de van ennél olcsóbb (egyéb technológiával készülő) akksi, ami ugyanezekkel az előnyökkel jár, amit az előnbb leírtam (gondozásmentes, biztonságos, stb).
Ha van valakinek ilyen a kocsijába, írja le a tapasztalatait.
Családunkban is van egy Suzuki Alto és a családunk nem internetező tagjai megbízásából kérdeznék valamit: Van-e valami jelzése a zselés akkumulátornak ?
Sziasztok! Egy kérdés csomagtartó ügyben. A kocsi tetején lévő műanyag csíkok kivehetők-e,és a helyükre illeszthető-e csomagtartó (esetleg gyári?). Vettem Törökbálinton egyet, ami használható ugyan,de szerintem nem eléggé stabil. Tudtok-e jobb megoldást? Köszi:Feri'bá
Igen. Az 54 az agy részére a fúrat átmérő. Egyszer amikor gumikat kerestem az Internetten akkor akadtam rá egy holapra, amelyik tipus szerint megadta rajzzal együtt a jellemző méreteket. Sajnos nem tudom, hogy melyiken volt.
Aranyos vagy :-) Most nem csináltam egyelőre újabb képet, mert azon kívül, hogy összeraktuk a motort, és betettük túl sok változás nem történt. Amúgy sikerült szelepet állítani, de újabb gond adódott. (mindig ez van, egyet megoldasz jön egy újabb... :-( ) A termosztátházfedél (vagymi) eltört valószínűleg az is az ütközéskor. Na, kis hazánkban nem lehet kapni, Esztergomban sincs... Japóból kell megrendelni, hehe, januárban esélyünk van rá, hogy ide is érjen! Megint mi lesz? Áthidalunk! :-))) (mert persze, hogy már megvan az alternatív megoldás... ;-) )
OK! Lehet, hogy én is túlreagáltam a dolgot, de még eddig nem volt a családban Suzuki. Az előző csöppség egy Seicento volt, tök natur, lufik és minden nélkül, de azért abban is volt jelzöfény. Ezért tartottam furcsának, sőt először égőhibának, mig el nem olvastam a könyvét.
Nincsen lámpa benne, már néztem a kilóméteróra hátlapját, a helye meg van, de nincs "aktiválva". Amúgy már tankoltam bele 33L, de ilyenkor már egy teligázos kanyarban ledadogot az autó és szinte le is fulladt.
Hát csak azért nem fogok venni egy 3. autót, hogy örüljek, hogy ahhoz minden van, és olcsón :-D
Gyorsan ugrottunk ebbe bele, nem is néztem utána sosem, hogy milyen alkatrészárak vannak. Sebaj, most már finishben vagyunk (kopp-kopp-kopp), de aztán nekem becsülje magát meg a dög! :-)))))
Bocsánat, bocsánat Tibor78! Este volt, fáradt voltam nem egészen úgy szántam a hozzászólásomat, ahogyan levetted. Egyébként nem tudom van-e benne lámpa. Egyszer volt az alsó csíknál, akkor bírtam tankolni rá 29 litert, egy húzósabb utamon. Akkor még nem villogott, vagy világított semmi, elvileg akkor már csak 6 liter lehetett benne, ha tényleg 35 l a tank. Mégegyszer bocsi Tibor78.
Elnézést a zavarásért, azt hittem ez egy fórum a tipusról és lehet érdeklódni, nem pedig szeminárium. Csak azért mertem kérdezni ilyen eretnek dolgot,- bár választ nem kaptam rá - hogy a későbbi Altókban van-e tartalék üzemanyag jelző, mert még kezdő autósnak számitok. Még csak 36 éve szereztem a jogosítványomat és ez a 23. autóm, de eddig mindegyikben volt tartalék jelző. Megnyugtatok minden "építő jellegű, hasznos" tanácsot adó márkatársat, hogy még ezzel sem maradtam ott sehol benzinhiány miatt!