Ez így igaz a HILTI ütve fúrók, aksis gépei minden ami üt fúr nagyon jó de pl. a horonymarójukat szerintem viccnek szánták! szerintem ma Magyar piacon a legjobb ár/minőséget a makita ás a hitachi nyújtja.
Nem márka szerint oszlanak meg a gépek, hanem inkább típus és feladatkör szerint. Pl a Metabonak jó az akkus csavarozója, a Dewaltnak a sarokcsiszolója, a Makitának a falhoronymarója, stb. :-)
Kiegésziteném azzal, hogy a gázkészüléket védeni kell a szabvány értelmében egy minimum 100mA-es FI relével. Ha a lakásra/házra van egy központi az is jó!
EPH lesz az, vagyis egyenpotenciálra hozás. Nagyon leegyszerűsítve: szólni kell egy villanyszerelőnek, aki a lakásba bejövő fémcsöveket (víz,gáz) összeköti egymással, hogy ne alakulhasson ki feszültségkülönbség a megérintésükkor.
Biztos láttál már más helyen olyat, hogy a gázóránál a bejövő, és elmenő csövet egy zöld-sárga vezetékkel összekötik. No, többek között ez is az EPH része. A gázművek csak akkor veszi át a gázos rendszert, ha van igazolásod arról, hogy az EPH kiépítésre került.
Érdeklődnék, ha valaki tudna segíteni. A gázt most kötik be nálunk, teljesen új fogyasztók leszünk. Mondták, hogy valamilyen "érintésvédelmet" kell megcsináltatni. Ha vlaki segítene értelmezni a szót, és h mit takar, mert fogalmam sincs róla miféle dolog ez és hogy mennyibe kerül ez úgy általában.........tisztában szeretnék lenni vele, h miért kell a sokadik újabb bőrt lehúzni rólam. :) Eddig nem érdekelt, mert ami kell az kell, de most már kíváncsi lennék, hogy miért. köszi
Igen ez így van, ahogy írod. Sokba kerül az állvány, de ezt nem szabad megemlíteni a megrendelőnek, mert rögtön azt mondja, nem egy munkán kell megkeresni az árát.
Meg különben is neki úgy is megfelel, ha létráról csinálod._:)))
Nem fog menni, én a normaidő*2 re adtam árajánlatot.
Igy én nyerek::-)
De komolyra forditva, mikor leirtam a 3-as szorzót minden kötelezettség nélkül nem, számoltam utána. Tényleg picit magasnak tünik, de hát oda egy gurulós állványt venni bőven 200.000 felett van. Persze bérelni is lehet, de az is költséges.
Valahol 2* körül van az igazság, ha nincs sok akadály a munkaterület alatt.
Sziasztok. Az volna a kérdésem, milyen összegért lehet húzni méterét a különböző keresztmetszetű (és ér-szálas) kábeleket (Pl.: Mbcu 3x1,5; 5x4; Mcu 1x1,5; Riasztó 4-vagy 8x0,22; stb)? Ha nem volna muszáj, még nem venném meg a TERC-et. (normális nyomtató és szgép hiánya miatt) A segítségeket előre is köszönöm.
Sziasztok! Én is keresnék alvállalkozókat egy 6. kerületi lakásépítéshez.Elég sürgős lenne a dolog,akár jövőhéten hétfőn már belehetne állni. mail:raczbt@t-online.hu tel: 20/433-7833 Üdv: Tomo
Január és február hóban úgy néz ki, hogy szükségem lenne 3-5 fős alvállalkozói brigádra. Budapest belvárosi irodai munkára, publikus mélre várnám kollegák jelentkezését.
Megoldódott a lámpaügy . Kimértem én a kapcsolót alul felül 4 beledugós csati van rajta, a lentiek felett fél centire van 2 m3 menetes persely persze csavar nem volt benne és jelölve sem volt , ez a másik morse érintkező. A boltban volt másféle kapcsoló amin korrektül jelölve volt a 6 érintkező, ezek a barmok azt hitték minden kiálló fémrészre rámér a bolond vidéki gumicsizmás atomfizikus, legalább egyforma kivezetések lettek volna. Így már könnyedén bekötöttem, nyilván a mellette lévő konnektorból vittem földet nullát fázist, a másik érintkezőpárral szakítottam a fázist.