Nincs. Az építész is igen link volt. Csinált terveket, de azzal kitörölhetjük... nincs rajta sem a vízszigetelés, sem a hőszigetelés a pincefalon/lábazaton, sem a pince alaptest és a lépcsőzés kapcsolata.
Ez így van a rajzon? hogy a pincefalak alá nem kell alap? Ott a legnagyobb a terhelés! " Kiásták a nemalápincézett rész alatt a sávalapokat. Ezek aljába tettek koszurúvasalást. Ez még nincs beöntve betonnal: " Ennek a vasalása beleér a pince vasalásába? Egy alap nem csak a 4 szál vasból áll hanem az alaptest keresztmetszetéből is.
Ordító nagy hiba "A lécsőzött alaptesttel sajnos tényleg nincs összevasalva, erre gondoltam az 1. pontot mint megoldást." Ha van tervrajz, az tartalmazza az alapozást is, ha nem, nézd meg a metszeten ott szaggatottal látszik az alap lépcsőzése. Ezzel már oda lehet "állni". Ha melléásol, az csak fél megoldás, mert a vasalást már nem tudod tőkétetesen beengedni a meglévőbe, a vas keresztmetszetének a 8 szorosa az átfedés, 10-es vas esetén 80 cm-t kellene benyúlnia a pincealapba.
Kedjük előről. Van egy sávalap, ezzel egyidőben kiásták a bekötőfalak alatti lépcsőzetes alapot is, majd belekerült a vasalás, a pince és a kapcsolódó falaknál + vas a nyírás miatt. Ezután az alapbeton majd feltöltés, döngölés és a vasalt aljzat?
1. a sarkokban, ahol a lépcsőzött alaptesttel össze kéne vasalni, ott felveretünk velük egy-egy négyzetmétert, és berakatjuk a vasalást a koszorúhoz kötve, majd onnan kilógatva
2. erre ami most van, telibe a vízszigetelés, majd rá még egy réteg vasalt beton, és arra állnak a zsalukövek.
tömör szikla rá szerelőbeton 10 cm-es rá a vízszigetelés és rá a 20 cm-e vasalat alap 20 cm-el a falon túl kilógatva remélem jól látszik a képen, mindezt statikus és a femü beleegyezése után
Csak úgy kérdezem: mi lenne, ha nem törné fel egy kisebb valag pénzért, hanem megtartaná szerelő betonnak? (Legfeljebb a csatorna csövénél szedne fel egy sávot, hogy azt újra lehessen rakni nyomásállóból.)
Most nézem én is. Ha ez az alap, és a falak alatt nincs lejjebb betonozva-alapozva, akkor hosszú távon valóban az lenne a legjobb, ha fel lenne törve, és elkotródnának.
Én mindenesetre keresnék egy másik műszaki felügyelő emberkét, mert nincs a helyzet magaslatán.
Sejtetem. Én csak azt tudom javasolni, hogy aki ilyet készít, felügyel, tervez, azt messze el kell zavarni és eltiltani az épületek környékéről is. Lehet, hogy még az a legolcsóbb, ha törőgép és kuka az egész.