Sziasztok, az alábbi ügyben kérnék tanácsot: Izraelben élve épp babakocsit keresünk. A Peg Perego Switch felé tapogatózunk, de amikor kipróbáltuk, kiderült, hogy a becsukásnál felhúzandó kallantyúkat elég kényelmetlen és fájdalmas kezelni. Közben felmerült, hogy Magyarországról kapjunk kocsit, anyu a Hauck Miamit nézte ki. Ezzel az a bajom, hogy itt nem kapni, tehát se garancia, se kipróbálási lehetőség, kicsit félek zsákbamacskát venni. És az átfordítható tolókarral nem jár négy bolygósítható-fixálható kerék, nem tudom, milyen ezt "fordítva" tolni... Azt is megtudtuk, hogy még lehet kapni PP Veneziát újonnan. Ezt ugye mindenki dicséri, de kipróbálni szintén nem tudjuk, ráadásul itt olvastam, hogy a kerekei (kicsik?) miatt többen elálltak tőle. Mi a baj a kerekeivel? Itt a járdák nem aszfaltozottak, hanem kövezettek, ezért kicsit tartok azoktól a kerekektől.
Mit ajánlotok, érdemes belevágni egy ilyen akcióba, akár Hauck, akár Venezia, vagy maradjunk inkább az újabb fajta, kipróbálható fajtáknál?
Valaki kérdezte, hogy mi a gond a Pierre Cardinekkel. Általános választ nem tudok adni, de van egy összehasonlításom: PC 647 vs. PP Uno.
Az Unot sokkal könnyebb kezelni, egyszerűek a mechanizmusok (összecsukás, tolókar-fordítás, fogantyú-emelés, stb.), maga a kocsi is jelentősen könnyebb, és összecsukott állapotban is egyszerűbben tárolható, kezdve azzal, hogy megáll a lábán. S ha jól emlékszem, a PC-nél nem lehet minden "felesleges" huzatot levenni nyáriasítás alkalmával.
Hát én ilyen partizán vagyok, de ha lesz alkalmam, akkor tologatok egy újat is.
Ennyi pénzért úgy voltunk, hogy addig biztos jó, míg látjuk, hogy miben kell más, mennyire használja (és mire) a gyerek, mi az, amiből nem szabad engednünk, aztán majd meglátjuk, hogy - ha máskor nem, a másodiknál - mi lesz helyette.
Én is nyertem egyet a Vaterán, de úgy állapodtunk meg az eladóval, hogy mindenképpen meg kell néznünk, anélkül nincs üzlet. Elmentünk a lakásukra, tartottak komplett termékbemutatót :), én beleszerettem teljesen, mert amit én néztem rajta, az szuper volt (pont mint a képeken): a huzat, szín stb. tökéletes állapotban, semmi karcosság, feslés, folt, nem működő alkatrész stb. Az eladók is tök szimpik voltak. Kezdtem örülni, hogy milyen jó boltot csináltam.
Aztán a férjem leguggolt, és végignézte a csavarokat, illesztéseket, tologatta kicsit, és azt mondta, nem vesszük meg. Nem csak a kerekei voltak használtak (azt előtte megérdeklődtem a szervízben, hogy 10e-ért lehet kicseréltetni őket), hanem a váz is erősen használt volt. Az összecsukott állapotból való kinyitással az eladók is elszórakoztak, mondták, hogy játszani kell vele, hogy bepattanjon. A férjem szerint el lehetett volna vele barkácsolni, de mivel a váz, görgők stb. nem csavarozva voltak több helyen, hanem ragasztva (asszem), ezért új babakocsit nem lehet csinálni belőle. Tologatva is instabilnak találta. Szóval hiába volt jó az ára és baromi szép kívülről, nem vettük meg, mert nem olyan áron akarunk spórolni, hogy aztán ne tartson semeddig, vagy a babánk alatt törjön ki a kereke stb.
Te megnézed a Veneziádat átvétel előtt? Ha még nem vetted át, mindenképpen javaslom! Menj el egy bababoltba, tologass párat, hogy lásd, hogyan kell(ene) gurulnia, hogy legyen viszonyítási alapod.
Sziasztok!lenne egy nagy kérésem,ha már babakocsikról van szó!Tud valaki csepelen vagy a közelben egy babakocsiszervízt!?!Mert kaptam egy babakocsit,de az első összecsukási próbálkozásnál eltört a tolókar ott ahol az irányt lehet átváltani!De ez már itthon történt,és amúgy is ingyen kaptam!Segítségeteket lőre is köszi
Szerintem ilyen drága holmit nem szabad csak olyan helyről venni, ahol személyesen át tudod venni. Pl. babakocsit is csak személyesen szabad átvenni. Akkor meg tudod nézni, hogy elég stabil-e, a háttámla tart-e, vagy ha a gyerek nekidől magától hátraesik, össze lehet-e még csukni.. stb.
Én pl. láttam olyat, hogy annyira be volt rozsdásodva a kocsi váza, hogy alig lehetett összecsukni. Egyébként gyönyörű volt, de arra használták, hogy kint altatták benne a gyereket és az összecsukási pontokon teljesen elrozsdásodott. Csak akkor derült ki, mikor ki akarta próbálni az illető. (más kérdés, hogy ezt nem is eladni akarta a tulajdonosa, hanem odaadta ingyen, aki kapta az meg így is örült neki, de a tulaj se tudta, hogy gond van a kocsival)
Szerintem 1/ negatív visszajelzést adsz, amiben jelzed a hibát. (Ez persze azután jön, hogy megpróbáltad felvenni az eladóval a kapcsolatot (ezt is bele kell írni)). 2/ Majd mindezeket a Vaterának is elküldeni, hogy mit lehet tenni. Az tuti, hogy az eladót ők is megkeresik, esetleg kitiltják. Nem tudom, a pénz visszaszerzésére van-e módszerük...
a nővérem járt így, élete első aukciója, vett egy kenyérsütőt.
Rendben meg is jött, fizette, aztán látja, hogy a lapát be van rögzítve (ragadva?) az üstbe, így a kenyereket sem lehet kiszedni, max. dagasztásra használható.
Az üst összekaristolva alul, jelezve, hogy az előző tulaj is látja a hibát.
Hiába ment neki levél a hibáról, még ő volt megsértődve...
Pont ez a bajom a Vaterával, licitálok vagy leütöm, és csak UTÁNA kapom meg az eladó adatait... És ha egy másik megyéből küldi fel a cuccost, és mégsem tetszik, akkor minimum a postaköltséget nekem kell állnom duplán, hogy visszaküldjem. (Na meg a balhézás sem hiányzik, hogy ezt a hibát előre lehetett-e látni vagy sem, esetleg hogy ennyi pénzért mégis mire számítottam...) És ez lehet olyan "kicsiség" is, hogy nem fér be a kocsi csomagtartójába - ettől még lehet kiváló állapotú...
Egyébként tényleg, én nemrég leütöttem egy babakocsit a vaterán, de nem vettem át, mert volt egy nem jelzett elég súlyos hibája. Még az eladó kért bocsánatot 100x, hogy nem vette észre.
a váz nem kapcos, akkor újszerű, vagy sose tették kocsiba. Párszor összecsukják, ki és beteszik a kocsiba és máris karcos lesz a legmárkásabb kocsi is.
Az a tanulság, hogy meg kell nézni személyesen is, mielőtt kifizetnéd...
Lányok, a használt babakocsin, ha a huzata-kerekei nem leharcoltak, nem karcos stb., akkor honnan vehetném még észre, hogy "agyonhasznált", és nem szabad megvenni? Életem első babakocsija lesz...
ja, ismerek egy lányt a játszóról, látom a neten ezerrel árul egy PP kocsit, és tudom, hogy ő is használtan vette, de mégis úgy állítja be, hogy milyen szuper állapotú és közel 40E Ftért akarja adni és aki megveszi, nagyon meg fogja szívni.....
használt babakocsit látatlanban sose vegyél meg! a képek csalhatnak
használt kocsit, mindig óvatosan, még ha szépnek is tűnik
a kerekén le lehet szűrni a használatot, de ez is necces, mert kereket cseréltetni nem túl nagy összeg (még PPben sem)
én a 2 gyerket futott (másodiknál keveset) PP Atlantico Completomat, minden féle extra kiegészítővel 30 ezerért adtam el, de garanciát nem vállaltam rá
Sziasztok! Szerintetek egy éves Peg Perego A3 Completo megéri 45e Ft-ért? A képek és a leírás alapján tökéletes állapotú, PP-t szeretnék, de erről a típusról nem sok infót találtam a neten... Köszi!
PC babakocsiról nem tudok nyilatkozni, mert az sosem volt. Viszont a fiam is márciusban született és nagyon szerette (szerettük) a mózeskosaras babakocsit. Kihasználtuk nagyon. Szélvédett (sokszor fújt a szél azon a tavaszon), hason is lehetett benn aludni, ha hazajöttünk lekattintottam a mózest a babakocsiról és kitettem az erkélyre, aludt tovább, nem kellett a koszos babakocsit áttolni a lakáson. Zűrösebb éjszakákon a mózest letettem a ágy mellé és belelógattam a kezemet. Első pár hónapban nem kellett utazóágy, éjszak is remekül aludt benne.
Van valakinek tapasztalata Pierre C. PS 686 típusú babakocsival?
És úgy általában mi a baj a PC babakocsikkal? Nekem két ismerősőm használt PC babakocsit (nem a 686-ost), és ők elégedettek voltak, de már több helyen olvastam, hogy PC-t inkább ne vegyek. Vajon miért?
A másik kérdésem, hogy szerintetek márciusi baba még ki tudja használni a mély mózest, vagy akkor már elég a mózes nélküli, téliesíthető változat? (ezt mondta egy eladó a bababoltban)