Mi a kezdeti kisérletezéskor használtunk kókuszháncsot a tó oldalához abból a megfontolásból, hogy ha netán beleesik egy süni ki tudjon mászni. A BricoStroe-ban vettük és nem volt eszeveszett drága de aztán a fejlesztések során valamiért ki lett cserélva egy saját gyártású fóliára ragasztott kavicsos takaróra.
Így kezdtük
Aztán erre lett cserélve
Mára a kö nagy része ahol a fólia a vízbe ér, leázott. A mozaik csemperagasztó nem vizsgázott valami jól de ez 4 év hát ennyi belefér.
Kell itt görcsölni, nagy kövekkel belülről feltámaszt, külső szélére vödörszám kavicsot önt, aztán gazok maj elintézik. első időszakban látszik, nabumm. Ez a ronda, ez olyan lelki dolog, inni kell rá valamit, oszt kész, majd megoldódik.
Hát ehhez a részhez nem értek, valószínű, kaptak a betonba egy csúnya repedést..Ehhez azért perecíz munka kell, többen leírták , hogy az övüké hogyan készült, és nem biztos hog yolcsóbb mint a fólia, ha bombabiztost akar valaki:-(
sajnálom nagyon, de tényleg majd a fólia marad a megoldás..
nekem még Szemy magyarázta el, hogy nem is olyan olcsó mulatság egy kövezett tó, folyékony fóliát a betora meg ecetera, szóval hog yjó legyen, ahhoz olyan munka is kell.
nem lehetne egy ideiglenes megoldásként belefektetni mezőgaz fóliá???t, az nem akkora költség hirtelen, és nem menne tönkre minden növényük és nem pusztulnának el az állatok...
A tiédnél viszon tha a betonnál maradsz, úgysem tudod pon tolyan alakúra csinálni hogy totál befedje, de azon már megállnak a kövek ahog yráteszed és egymáshoz szorulnak.
Végül is biztos megoldható, de a fóliát egyszerűbbnek gondoltam, de lehet, hogy szebb lenne a te variációd. Viszont nagyon rossz hírt kaptam a rokonaimtól a Hortobágyon, teljesen tönkre ment a tavuk. Volt róla szó itt nálatok, hogy fóliázni kellene, mert ők sajna betonozták, nyilván elb@szva valamit, mostanra teljesen elmegy benne a víz, a növények szinte teljesen tönkrementek. Ráadásul akkora faládában van némelyik, hogy megmozdítani sem bírják. Pénz most nincs a fóliára, valami üzletre kell minden fillér, ha az bejön akkor tuti megcsináltatják, mert ez volt szinte a 100%-os szórakozásuk. Szép nagy tó lenne egyébként, a közepén szigettel, rajta egy szaletli, hozzá fahíd. Jul elején még tele volt tavirózsával:(((
Igen látszik, már ha az a rész ahol belefolyik a patak, az alatt..
nem tudom ennyire megvalósítható, és milyen anyagok mosódhatnak ki a betonból.
De olyan nem megoldható hogy olyan aljú betont csinálsz amit oda tudsz állítani, mindenzt természetsen egy keretbe a földön fektetve, és így telenyomkodod szép kövekkel kavicsokkal ( a teteje lesz értelem szerűen amit te látsz majd a befolyás mögött, majd ha megkötött odaállítod?Mintegy beszortíva a patak utolsó eleme alá, és a fólia közé???
nagyobb kövek, kavicsok és a finom takaráshoz, hogy a beton a kövek között ne látszódjon sódert....
Talán látszik a képen, hogy majdnem függőleges részre kellene. Ha én ragasztom, talán nem lesz annyira mesterkélt, mert nem gyári, osztályozott követ használnék. De képzeld el, ha kiadsz érte annyi pénzt, és itthon derül ki, hogy valóban sz@rul néz ki...
nem tudom meddíg bírják:-( fél éves a tó, de én az egyiket arra használtam hogy nekinyomtam a meredek fóliának, és úgy tudtam felrakni a kövekkel az oladlt, annak támasztottam neki.
Szerintem azért jó pár év mire az elrohadna...
Vékony ágak is vannak benne a növények tövénél, egyenlőre nincs bajuk, ha elrohadna teszek bele másikat..
nem láttam a nagy köves fóliából, nekem úgy látszik csak a csúnya jutott:-)
Én kétfélét láttam, a nagyszemű, sztem nem néz ki rosszul. A másik tényleg olyan aminek leírtad. Hát én biztos annyi pénzt eggyikért se adnék.
Akartam már kérdezni, a tuskók meddig bírják, nem rohadnak gyorsan a vízben? Jól néz ki, természetes hatású és jó buvóhely a halaknak. Nekem kicsi tavam van, nálam nem férne , de tetszik.
megmondom őszintén, én azt a köfóliát néztem, és össze is tapiztam rendesen, ,,szerintem a kőfólia rettenetesen ronda:-( hiába árulják a fólia takarására, arról éppen úgy lerí hogy mű,,olyan mint a házak aljzatának a dörzsölös vödrös vakolata:-(
Akkor inkább görcsös ágak, pici tuskók, mindenféle ráfutó növényke stb..
Én sima lenzsákot is használtam,,, csak lehet egy szezont bír ki aztán szétmálik, nem tudom nincs vele hosszú távú tapasztalatom, az viszont nagyon olcsó, egy nagy zsák 300 ft körül van.
Nálunk nagy mezőgazboltba, ahol kertészeti dolgok is vannak...de az ilyen baumax, Obi-ba is láttam, nem tudom emmnyibe kerül, nem figyeltem, de lényegesen olcsóbb lehet ennél a kőfóliánál, és arra pl-lehet zsebeket varrni amibe ültetni lehet növényeket.
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy próbált-e már valaki tófóliára szilikonnal vagy valami mással kavicsot, követ ragasztani. El kellene takarnom egy részt, de nincs szívem annyi pénzt kiadni a gyári kőfóliára. Valahogy aránytalanul drágának tartom a min 4000 ft-os fm árat.
Ha beírod a googliba, csobogó, sok lehetőséget kidob. Én is igy találtam nagyon jó ötleteket, tavasszal mi is nekiállunk.Vagy olvass jó sokat vissza, nagyon sok szép fotót találsz Pl
csináld a legjobb belátásod szerint ,olyanra hogy neked tetszen..Guggliban sok képet találni ha beírod a keresőbe és képre keresel..Sok ötletet meritheszt és a saját szájízedre formálhatod..
tavszig bőven megérik a gondolat a megvalósításhoz..
Igen, ilyesmit szeretnék.Még nem tudom, hogy hova, tavaszig agyalok rajta.
Jó lenne, ha a patak kb fél méter széles és 5-6 méter hosszú lenne, kb 20-30 cm mély,vastag kavicsréteggel az alján.
A vízesésnek kb 70-80 centi magasan csinálnám az ülepítő részt, hogy jó szélesen zúduljon le a víz a patakba.Szóval vannak ötleteim, csak a kivitelezéssel várok még.