Keresés

Részletes keresés

assy24 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 2612
Hol lehet ezt a bandigót megrendelni megnézni?
Előzmény: Luiggi70 (2606)
ja nyugi Creative Commons License 2008.11.14 0 0 2611
Tisztelt Kovács Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy Szolid plusz típusú kazánnál a lángterelő lemeznél elvégzett átalakítások árthatnak e kazánomnak, ha igen mik a veszélyek?
A lángterelő lemez a középső tag elejét zárja le.
A változtatások:
a./ 3 db lapos alátét behelyezése a lemez alá
b./ Mintegy 4 mm-en a lángterelő lemez lesarkítása, mármint a füstcsonk felőli oldalon.
Előzmény: Kovács . Zoltán (2610)
Kovács . Zoltán Creative Commons License 2008.11.14 0 0 2610
Tanulmányoztam a fotókat Véleményem szerint nagyon sok hiányosság van a kazánon. Hiányolom a szekunder levegő szabályzást valamint a füstjáratok tisztítási lehetőséget. A kazánban így nagyon rosszak lesznek az égési feltételek és kátrányosodni és füstölni fog. Tudom, sokan vagyunk, akik nem tudjuk megvenni a több évtizedes gyártási tapasztalatokkal rendelkező gyártók kazánjait és inkább hajlunk az 1-2 éves tapasztalatokkal rendelkező gyártók terméki iránt. Szakmai pályafutásom alatt nagyon sok bálatüzelésű kazánházat terveztem. A bálatüzelés nagyon egyszerűnek tűnik, de rengeteg buktatója van a kazánok kialakításának. A jól megtervezett kazán is nagyon rosszul fog működni, ha nem a gyártó előírásai szerint kötjük be. Azt javasolnám azoknak, akik saját maguk részére szeretnék elkészíteni kazánjukat, hogy nagy tapasztalatokkal rendelkező gyártók kazánjait jobban nézzék meg, mert a jelentéktelennek tűnő szerkezeti megoldások elhagyása az üzemeltetés során nagyon sok gondot fog okozni.
Előzmény: Törölt nick (2603)
crgabor Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2609
Egy tetőtér beépítésű 110nm alapterületű házat,7db 1600-2000mm dunaferr radiátorral.Meg 3db törölközőszárítóval.A bála mérete ahogy már írtam nem nagy
35cmx45cmx60cm.A kazán körülbelüli számításra 40kw.Nagyon jól szabályozható az égés,ha felfűtöm a kazánban lévő kb 160-200liter vizet,plusz a rendszert,akkor egy bála kb 1,5-2óra folymatos 65-70fok.Eddig jól működik de tervben van egy puffer beépítése is a rendszerbe.Mert az éjszakát még jó lenne áthidalni hőfok esés nélkül a lakásban.Üdv.
Előzmény: gabocsiga (2600)
crgabor Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2608
Szia trabygo.
Belül 5mm minősített kazánlemez,1.5mm gyökhézag awi-gyök majd Co.Kívül 4mm lemez amit lehet kívül belül végigvarva Co.
Előzmény: trabygo (2599)
ayantaqe Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2607
Köszönöm, megfontolom. A gázkazán vagy Junkers lesz vagy Vaillant, kondenzációs. A vegyesre még alszom párat, de szerintem simát veszek, nem pelletezek, nem fér be.
Előzmény: ronkovik (2601)
Luiggi70 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2606
Bocs hogy beledumálok ,ki mondta neked hogy a Badigo kazánt csak nyitottra használhatod?Amikor megrendeled úgy kell kérni,hogy zártrendszerben akarod használni és olyanra készítik.Az hogy mi van ráírva,hogy csak nyitott rendszerű fűtéshez az csak egy dolog utána már.
Előzmény: Pesta74 (2605)
Pesta74 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2605
Szia! Igen, erre a polgárdira gondoltam én is,ha zárt a rendszered,esetleg a celsiusplussz kft.nek van még zárt rendszerre nagytűzterűje. A badigót csak nyitottra tudod használni. Képet luki323f (2590) linket windcathy(2591) rakott fel a kazánról.
Eddig semmi gond vele. Vizes ajtó,vizes rostély,ha csak parázslik benne valami mára az is fűt. Huzatszabályzója pontos,jól megfogja az égést,tehetetlenséget eddig még nem tapasztaltam(vízhő tovább menne). Gravitációs üzemben nulla elektromos energiát fogyaszt. A nagy tűztér ellenére minden tökéletesen elég benne. És kényelmesen hozzáférsz minden részéhez a takarításnál. Mondjuk én a hamuzáshoz szerkesztettem bele egy tálcát lemezből....
Előzmény: assy24 (2588)
trabygo Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2604

Szerbusz kardos75 !

Hát ez nem pite.Evvel a pici kazánnal fűtőd azt a pici tartályt ?

Üdv : trabygo.

Előzmény: Törölt nick (2603)
luki323f Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2602
Persze. Este ha hazaértem teszek fel néhányat.
Előzmény: b.p.11 (2597)
ronkovik Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2601
Gázkazim nekem is J. van, igaz még nincs beüzemelve. Remélem jó lesz, mert különben kihajítom az ablakon!:)
Vegyi kazán téren saját tapasztalat csak mások kazánjával van (fater: 31 éve hibátlanul üzemelő DU-KA tip. lemezkazán, bármivel etetve,
apósjelölt: 3 éve üzemelő öntöttvas apró hibával-megrepedt a tűztérajtó belső ajtaja,
nagybratyó: 25 év alatt 2 totya lemezkazán kivégezve, a 3. 5éves szerintem sz@rul tüzel.
Nem vagyok se kazánkereskedő se fűtésszerelő, nem tudom megmondani,hogy melyik az igényeidnek legmegfelelőbb, legjobb tipus.Kérdés mekkora házat kell fűtenie, mik a lehetőségeid ld. helyszűke tűzelő beszerzési forrása: fa, szén, szalmabála, pellet stb.
de ami tudást eddig magambaszívtam tömörítve megpróbálom leírni
Lemezkazán: bármivel etethető elvileg
-olcsóbb mint az öntöttvas,
-állt. nagyobb tűztér,ld. bálás kazán
-házilag megépíthető, javítható-ha elég ügyes vagy
-hirtelen nagymennyiségű hidegvizet képes tolerálni (nem ajánlott)
-csak nyitott rendszerbe köthető

öntöttvas:
-szinte örök életű
-elvileg lehet zárt rendszerbe is kötni (lehetőleg alacsony nyomáson) biztonsági szelepekkel stb.!
-javítása az adott tag cseréjével megoldható ha az kilyukad, kicsit macerás.
-nem tolerálja a hirtelen hidegsokkot (megrepedhet)
-a tűztér méretével sajnos rohamosan nő a teljesítménye,meg az ára

Faelgázosító: csak fával üzemeltethető
pelletes: értelemszerű de már automatizált

és egy extra érdekesség a Carborobot: lemezkazán, eredetileg darabos szénre találták ki, de bármilyen aprítékkal etethető, automatizált csak a puttonyát kell pakolni sőt van faelgázosító változata is ( ez csak kézi üzemmód)
sajnos elég nagydarab meg az ára se két fillér
De ha visszanézel a topikban találsz mindegyikre + - tapasztalatokat
Bocs a többiektől a méretért...
Előzmény: ayantaqe (2587)
gabocsiga Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2600
Mekkora házat fűtesz? Soknak tűnik a napi bálaszám..
Előzmény: crgabor (2593)
trabygo Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2599

Szerbusz crgabor.

Co-val vagy pálcával hegeszteted,kivűl belűl van varat?

Üdv Trabygo.

Előzmény: crgabor (2594)
ronkovik Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2598
Ez home made?!?!?
Nem semmi! Nem akarsz véletlenül céget alapítani?;)
Előzmény: crgabor (2594)
b.p.11 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2597
Szia tudnál még képeket feltenni ha van rá lehetőség?
Előzmény: luki323f (2590)
csocsanszkaja Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2596

HI!

tegnap este lejebb vettem a előremenőt (a huzatszabályozót 65 fokra állítottam, amúgy 60-on zár, ezt is vissza kell állítanom kb 55re) és a füstcsonkban lévő pillangón is zártam egy picit. kiváncsi leszek így a kátrányosodásra....

kellemes meleg este fél tízes megpakolással 23 fok reggel 6-kor (hajnal fél 4 kor még langymelegek voltak a radiátorok)

amúgy a előremenő és visszatérő között kb 5 fok különbségem van.

ma reggel is bedurrantottam, uhogy asszem innentől kezdve csak a vegyit használom a gáz meg pihen tavaszig....

ja nyugi Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2595

Szolid+ plusz kazán!

Tegnap fedél nélkül, kezdtem tüzelni, 24-25 Celsius fok a lakásban. 70-80 Celsius fok a felmenő víz hőmérséklete. A kazán étvágya rettenetesen megnőtt. Majd lecsaptam, ~ köszörültem a lángterelő lemez belső élét, olyan 4-6 mm ferdén, picit. Este visszaraktam a lángterelő lemezt, ugyanúgy felment a hőmérséklet, egy picit csökkent az étvágy.
Ma az öt milliméteres alátét helyett, 2 lapos alátéttel szereltem vissza a lángterelő lemezt.
A kazánon lévő kátrány és korom tegnap szépen leégett, a lángterelő lemez fehér lett.
A hátsó koromgyűjtő fiók teljesen tele volt korommal. Kíváncsian várom, a mai napon a kazán viselkedését. A kazánvíz hőmérséklete, már 60 Celsius fok.
crgabor Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2594
Előzmény: crgabor (2593)
crgabor Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2593
Szia nekem is bálás kazánom van amit magunknak készítettünk el.Sokat keresgéltem a neten kissebb nagyobb sikerrel,végül az a biztos amit tudom miből van szerintem.Ebbe a kazánba 35cmx45cmx65cm bálával fűtök.Egy hónapja van beüzemelve kitünően működik,ebben az időben 5-6bála egy nap de állandó 23-24Cfok a kisbabánk miatt.Nekem az tetszik benne,hogy berakom a bálát öngyujtóval begyujtom és ennyi,müködik magától(automata huzatszabályzó+csőtermosztát).Megpróbálok képet felrakni ha tudok.Szia.
ANDROHEAD Creative Commons License 2008.11.12 0 0 2592

Sziasztok!

OPOP 24 kazánom van,   tud-e valaki infot erröl a kis gyönyörűségről?  Mit szeret?

Hogyan kell felfűteni, stb...

A másik gondom : most olvastam, hogy a kazán és a puffer összekötése ugy az ideális , hogy a kazán előremenője megy a puffer tetejére és az aljáról meg megy a kazán visszatérő ágára.  sajna ez nálam pont forditva van!!! Gond-e, vagy egy telet kibir igy is?

köszke előre is!!!  szép napot mindenkinek!  ill. jó éjt!

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.12 0 0 2591

sőt, az összes badigó!

http://www.csorvas.hu/node/71/print

hát még csak egy éve van, de eddig jó, ráadásul itt a topikban is sokszor visszetértek rá, ezért is vettük ezt....

csak egy kicsit messze van:-)

de egyszer kellett érte menni:D

luki323f Creative Commons License 2008.11.12 0 0 2590
félbálás badigó:
la_co Creative Commons License 2008.11.12 0 0 2589

ma délelőtt és most este is meghülyült a kazánom... megy minden rendesen, de ahogy nő a hőfok, kb. 60-ig engedem és becsukom az ajtót, valahogy belevegősödik és a hőcserélő nem adja át a meleget... kézi légtelenítő van az előremenő tetején, ha azt kinyitom kifújja a gőzt és megy minden mint a karikacsapás. mi a fenéért csinálja ezt, ha egy hónapig nem csinálta? létezik valamilyen automata légtelenítő amit be tudok tenni a kézi helyére? ez olyan, mint a radiátorok végében van, az a kis kulcsos izé...

ma felraktam egy siemens csőtermosztátot is, a két szívattyú elosztójának fázisába kötöttem be. 25-30 foknál kapcsol le és 40-nél be. úgy néz ki ez tökéletes.

assy24 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 2588
"félbálás badigó" Ez milyen mert ilyet én nem ismerek. A netten a Polgárdis kazánokat láttam elég nagy tűzterű. Ezeket ismeri valaki van valakinek tapasztalata ezzel a típussal?
Előzmény: Pesta74 (2584)
ayantaqe Creative Commons License 2008.11.12 0 0 2587
Köszönöm, de azóta utánanéztem és rájöttem, hogy hülyeséget kérdeztem. :) Szóval marad a vegyestüzelésű-gáz különálló páros, előbbiből milyet javasolnál? Kiegészítőnek lenne a gáz mellé, meg biztonsági szempontból telepíteném. Pelletesből van valami emberi méretű vagy csak azok a nagy adagolós ipariak?
Előzmény: ronkovik (2586)
ronkovik Creative Commons License 2008.11.12 0 0 2586

Kazánban még nem láttam de vízteres kandallóban igen.

Mondjuk olaszok gyártják:( ráadásul horror áron (kb.1,5milla) ha megtalálom a linket azt is berakhatom.

Előzmény: ayantaqe (2585)
ayantaqe Creative Commons License 2008.11.12 0 0 2585
Szakik!

Meghótt a gázkazánom (illetve az elfekvőben van már) és vennék újat. Kérdés: létezik-e integrált vegyestüzelésű -és gázos kazán? Tehát nem szeretnék kettőt venni, hanem egy egységet. Bonyolítja a helyzetet, hogy napkollektorral és villanyfűtéssel kell összekötni, szóval nem egyszerű és sajnos kissé már hely szűkében vagyok, főleg a böszme kollektor-tartály miatt is.

Ha pedig nem létezik ilyen, akkor szerintetek melyik típust vegyem gázkazánból és melyiket vegyestüzelésűből, amik megbízhatóak és jó a hatásfokuk és helytakarékosak? Utóbbinál egy faelgázosítóson gondolkodtam, előbbinél ötletem sincs, állítólag a junkers az jó..

Van-e valaki, akit ajánlanátok az egész beszerelési, beüzemelési művelethez?

Minden ötletet örömmel fogadok. Ja: legkésőbb jövő hét elejéig kell, mert drága az áram. ;)
Pesta74 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 2584
Szia assy24!
Én félbálás badigót hajtok fűrészporral ami tele van törmelékkel,hánccsal.
A lakás 12x12m 270 belmagasság (nincs szigetelve sehol).
Az eredmény 25-27 fok. 3-4zsákkal max.
A lényeg hogy nagy tűztér legyen, így belemegy 2-3 tejesládányi anyag (1-1.5) zsák,szépen begyújtasz az elejébe és kész. Az sem számít,ha enyhén nedves a tüzelőd, menet közben szépen kiszárad majd.
Én gravitációs üzemben használom, de létezik nagytűzterű vegyestűzelésű kazán zárt rendszerre is. Asszem itt olvastam és link is volt hozzá.
Előzmény: assy24 (2564)
gabocsiga Creative Commons License 2008.11.12 0 0 2583
Sikerült kitalálnod valamit?
Előzmény: Béla222 (2554)
la_co Creative Commons License 2008.11.12 0 0 2582

Én ugyanezzel küszködöm.

Elég 40-50 fokra fűtenem a kazánt a lakásban már 25 fok körül van. persze télen más lesz. A gondom nekem is a kátrányosodás. az mondta a szaki aki a kazánomat csinálta - bár ő szerelte volna a rendszert is, nem az aki csinálta, mert mindíg a nyakáben lógtam, hogy haladjon... - szóval azt mondta be kell rakni egy összekötőt az elmenő és a visszatérő közé egy jó minőségű szeleppel, amit csak picit szabad megnyitnom, hogy keveredjen a két hőfok.

A hőcserélőm annyit levesz (30 kw), hogy 70 fokos előremenőnél alig langyos, kb 25-30 fokos, ahogy megfogtam, a visszatérő. Ehhez mit szóltok, megcsináljam?

Előzmény: csocsanszkaja (2577)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!