Viszont az több mint érdekes, hogy a 29-es gyorsvonatainak fejrovatában van egy rokkantjelzés is. Ezeket viszont alacsonypadlós motorvonatokhoz tették csak oda, pl. Esztergom-Budapest.
Lehet, hogy Desirókból állítják ki a gyorsvonatokat?
Most, hogy ismerjük már a 29-es új menetrendjét a vonatösszeállításokról tud valaki valamit? Gondolom a gyorsok M41+X db Bo, de az ütemes személyek? Ugye nem BZ?
hát igen, kár, hogy nem adtál érdemi választ, csak a témát akartad megváltoztatni...:(((
3 kocsis gyorsvonat bőven elég a 29-esre, annál még a csörgő sem eszik oly sokat...
amúgy neked is az a hibát, hogy kizáróag abban gondolkodsz, hogy azon a gyorson Bp-Balaton utasok vannak, aban nem, hogy mondjuk egy ITF-ben mely további csatlakozásokkal lehetne rájuk utast szerezni...
amíg az illetékeseknek az a legfőbb óhaja, hogy Tc-Sv személyekkel a fehérvári hivatásforgalmat kell kiszolgálni (érk :10, ind. :50),s emellett napi 3 pár gyorsvonat engedett meg, addig ne reménykedjünk...
nincs sehol külön nyári menetrendi tervezetem, hanem az egész évi 2009-es tervezetből szűrtem ki dolgokat.grafikusból ajánlom a 40a Erd feletti szakaszának tanulmányozását, illetve a táblázatosból a 20ast meg a 100a, 100 vonalakét
"Azt pedig végképp nem tudom elfogadni, hogy 14-19 perc a gépcsere Fehérváron."
Szerintem ez tartalmaz pár perc tartalékidőt is. Kétségtelen, hogy hosszabb lett így a menetidő ... :-S 4 pesti közvetlen vonat kiszedése is negatívum.
Egyébként hiába van sok vonat, olyan borzalmasan az eljutási idők, mint még soha. Azt pedig végképp nem tudom elfogadni, hogy 14-19 perc a gépcsere Fehérváron.
valóban érdekes az új menetrend... a jövő nyári a tervek szerint sűrűbb lesz mint az idei... lesz napi négy pár mentesítő a fővárosból, a szombathelyi csak Szfvárig/Szfvártól közlekedik, a nyíregyházi a Balaton irányába pedig egy órával későbbre kerül
Ráadásul azt is elfelejtették, hogy az északi parton a szezon legalább 2-szer olyan hosszú, mint a délin, ahol június közepe előtt és augusztus 20. után egy lélek nincs helyi lakosok által adott és a kanizsai forgalmon túl.
Katasztrófa, pont azok a települések nem érhetők el Budapestről, amelyek a legmesszebb vannak a fővárostól. Mert a gyorsvonatok persze Füredig megállanak majdnem minden bokornál, utána meg lényegében sehol. Csatlakozó személyvonat viszont mostantól egy darab sincs. Ügyes...
Elég vacak az új tervezet szerintem is.A 3 pár gyorsvonat keresztje kábé polgárdi ipartelepekre jön ki -igaz egyik sem áll meg ott.A menetidő meg tovább nőtt minden tekintetben szinte. De még ne panaszkodjunk a 40-esen meg minden gyors megszünt csak ic vagy átszállós személy maradt még Sárbogárdra menet is!
Mi ez a másfél órás menetidő Fehérvár - Bp viszonylatban? Mindenütt megállós vonat lenne? Ez eléggé utastaszító...
Hát hogy őszinte legyek, eléggé vacak. Ha nem a fővárosból megy le az ember, szinte esélye sincsen délutánnál előbb leérni. Délelőtt nincsen kínálat a főváros felöl. Szerintem a legjobb az lenne, ha Bp - Fehérvár viszonylatban a balatoni vonatok óránként járnának, Fehérvártól két óránként: egyik órában a déli partra, a másik órában az északira, s ehhez esetleg hozzá jönne nyáron az ellentétes odlalra tartó vonathoz személyvonati csatlakozás Fehérvárról Tapolcára.
Pl. a 6.13-as bp-i indulású vonat menne Keszthely/N.kanizsa felé, Fehérváron lenne minimum 5 perc állásidő az átszállások és az ütem tarthatósága miatt. Fehérváron át lehetne szállni pl. a kb. 7.20-kor Tapolcára menő vonatra.
A 7.13-as vonat menne Tapolcára, erről Fehárváron át lehetne szálni a 9.20-kor Keszthelyre menő vonatra....
Fehárváron eme góc elején érne be a budapesti személy, amely a Bp-Fehérvár közötti utasoknak is eljutást biztosítana... Az én menetrendem, ha én tervezném ezen alapulna, persze nem ragadtam ceruzát, a kereszteket nem számoltam ki, de biztos megoldható lenne.