Keresés

Részletes keresés

oldlacy Creative Commons License 2008.11.11 0 0 1120

Szia!

Ezt találtam egy Regent 600H rajzán, de pont ilyen az 1000H is.

Ha kell meg van a teljes rajzom.

Üdv:Oldlacy

Előzmény: renophylus (1118)
KeMatyi Creative Commons License 2008.11.10 0 0 1119
Minden bizonnyal, ha még nem cserélték ki, RFT hangszórókat fogsz lelni benne.
Előzmény: renophylus (1118)
renophylus Creative Commons License 2008.11.10 0 0 1118

Épp most szereztem egy pár Vermona Regent 600/1000 hangládát, a hasonló korú gitárerősítőmhöz.

Még nem szedtem szét a ládákat, úgyhogy még nem tudtam a hangszórókat megnézni. Csak annyira jutottam, hogy elemlámpával "bevilágítottam" a rácson át és úgy néz ki, hogy az ovális (közép? magas?) hangszórók közül a négyből egy hiányzik. Szemből nézve a ládában balra fent levő, kör alakú nyílás szintén üres, hogy ott hangszórónak kell-e lennie eredetileg, azt nem tudom. A srác, akitől szereztem, azt mondta, hogy kétutas a rendszer egy keresztváltóval. A neten csak a Vermona page-en találtam egy fotót, ennél több leírásra nem sikerült lelni. A ládák hangját a hétvégén egy templomi "beatmisén" teszteltük, amit hallottam, tetszik. Szeretném a ládákat rendbetenni, úgyhogy minden info érdekel engem is. Jó lenne tapasztalatokat egyeztetnünk. A hangszóróktól nem akarok megválni, de ha szétszedem a ládákat, megírom, hogy mit találtam. Nagyon érdekelne, hogy létezik-e valami mod, rajz vagy tapasztalat ezek feljavítására.

Előzmény: proteus75 (1098)
kocos2 Creative Commons License 2008.11.10 0 0 1117
Küldtem Mailt!
Előzmény: thekooks (1116)
thekooks Creative Commons License 2008.11.10 0 0 1116
hello!

nekem van egy ilyen gitárom, nem a legjobb állapotba, sajnos enis igy vettem mar.
ha valakit erdekel irjon mennyit gondol erte!
csere esetleg erdekel gitar dolgokra megdumaljuk
kepek rola:

http://haxor.hu/~silenthill/bass/

udv sg
drljus Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1115

Szia!

Gratulálok a Diamant Basshoz! Én még a nyáron szereztem egy jó állapotú, eredeti darabot. Nem a legjobban sikerült basszusa a Jolanának, de nagyon kényelmes hangszer.

Várjuk a fejleményeket a felújításról. :)

Üdv: B.

Előzmény: oldlacy (1110)
oldlacy Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1114

Szia!

A pontos nevét nem tudom, mert már kidobtam a számlát. 

De azt hiszem sarokprofil volt a neve. 2 méteres szálban árulják.  

Arra kell figyelni, hogy nem az építkezős, lakásfelújítos szegélyanyagok között volt, hanem a barkács cuccok között.

Én egy karos lemezollóval vágtam fel 9mm-es csíkokra. Meleglevegős pisztollyal idomítottam a gitár alakjához és kétkomponensű ragasztóval rögzítettem hozzá.

Előzmény: kocos2 (1113)
kocos2 Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1113
A műanyag díszcsík pótlása sajnos nekem is gond egy Tornádón, de még nem találtam megfelelő 2mmx10mm-es polisztirolcsíkot megfelelő hossszban :( A Praktikerben milyen név alatt fut az a díszcsík, és milyen hosszú méretben árulják?
Előzmény: oldlacy (1112)
oldlacy Creative Commons License 2008.11.07 0 0 1112

Szia!

Igazából nem is számítottam jobbra, de amikor kiderült hogy a tulaj adja hozzá az eredeti cuccokat is, akkor már megérni látszott az árát. A kulcsokon kívül minden meg van és ráadásul nagyon jó állapotban. Még a hangszedők krómozása is tökéletes.

A testen és a nyakon lévő műanyag díszcsík sajnos csupa repedés volt és meg is volt sárgulva, ezért leszedtem és a Praktikerben vett 20x20x2mm-es műanyag sarklécből vágott csíkokkal pótoltam.  Eddig jutottam, a folytatással természetesen jelentkezem.

Előzmény: kocos2 (1111)
kocos2 Creative Commons License 2008.11.07 0 0 1111
Szia!

Örülünk, hogy csatlakoztál, bár mostanában nem pörög nagyon a fórum, mindenkinek más dolga van :(
Ezt én is próbáltam megvenni, de az eladó nem válaszolt a kérdéseimre, így nem licitáltam. Tényleg rossz állapotban van, lesz vele dolgod! Várjuk a fejleményeket!

Üdv : Kócos
Előzmény: oldlacy (1110)
oldlacy Creative Commons License 2008.11.07 0 0 1110

Sziasztok!

Nagyon megörültem amikor hónapokkal ezelőtt felfedeztem ezt a remek fórumot.

Első Jolanam 1979-ben egy Iris Bass volt.

A másodikat pedig pont a fórum olvasása miatt szereztem be nyáron, a kedvenc aukciós oldalunkon. Ez egy Diamant Bas, ami nagyon leharcolt és ész nélkül moddolt állapotban került hozzám.

Most volt időm elkezdeni foglalkozni vele és ha nem gond, akkor igyekszem tudósítíni a felújítás lépéseiről.

Iris BassDiamantkezdetek
fotyierik Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1109
Na, van itt élet:)). Még várok 2 hetet mert fel tettem Vaterára is, de 15azért szeretnék kapni érte, odaadom hozzá a tokot is meg a kábeleket is. 2x 5méter.
Előzmény: proteus75 (1108)
proteus75 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1108
Heló!

Egy tízest tudok adni az elektromosért. Ha neked megfelel akkor írj: proteuscapri_kukac_gmail.com
fotyierik Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1107
Off az oldal?
Miért nincs élet? Nem jár ide senki??:)
fotyierik Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1106
Tudjátok mit? 20000ért odaadom mind a kettő gitárt. Én már nem játszom rajtuk.
Előzmény: fotyierik (1105)
fotyierik Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1105
A másik az egy akusztikus lenne, ezt sem tudom mennyit érhet!:S
fotyierik Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1104
ebből csak egy van:), véletlen 2 töltöttem fel. Elnézést!:)
Előzmény: fotyierik (1103)
fotyierik Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1103
Sziasztok! Van egy eladó gitárom! Azaz 2. Mennyit érhet?
ChrBlack Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1102
Szia!

6 húros Jantarom van. Kicsit ütött-kopott, de jól játszható szerintem. Van egy Hagström-öm is (F20T) de inkkább a Jolanát használom, mert arra nem kell vigyázni, hogy leverem valahol a festéket róla. A Hags meg keménytokban pihen, a Jantar mindig kéznél van, erősítőre meg ritkán kötöm. Csak hát a hangolása elég nehézkes és pontatlan, mivel a törött kulcs aktuális állapotához hangolom a többi húrt, hogy nagyjából jól szóljon.
Előzmény: drljus (1101)
drljus Creative Commons License 2008.10.28 0 0 1101

Szia!

Köszönöm a tanácsodat, de én inkább kerülöm az "értelmetlen" csatákat. Az úrral volt pár levélváltásom, ahol nehezményezte a "kioktató" hangnemet, de a végén elnézést kért. :(   A "gitárom" azóta sem kellett senkinek. :) Mellesleg van egy jobb állapotú példányom belőle, így nem nagyon bánom. A semleges értékelés meg nem nagyon érdekel.

Más:  a 6 húros Jantarod van?

Üdv: b.

Előzmény: ChrBlack (1100)
ChrBlack Creative Commons License 2008.10.26 0 0 1100
Szia!

A vaterán fent vagyok én is, ugyanezzel a nickel, mint itt. A szabályzat szerint az eladó nak kötelessége lett volna neked eladni az árut az elért áron. Ezért akér pongári pert is indíthatnál, kérdés, hogy érdemes e évekig pereskedi. A vterának viszont mindenképp jelezd és támaszd alá a levélváltásotokkal. A kapott értékelésed törlését is kérheted és az eladó accountját fel is függesztheti a Vatera. Érdemes lenne a felfüggesztést elérni, legalább annyival kevesebb komolytalan eladó lenne.
Előzmény: drljus (1088)
ChrBlack Creative Commons License 2008.10.26 0 0 1099
Sziasztok!

Nemrég szereztem egy Jolana Jantar gitárt. Érdeklődnék, hogy valakinek vannak e alkatrészei hozzá? Kellene egy jó hangolókulcs, mert jelenleg a G húrhoz tartozó belsejében valami el van törve. Jó lenne továbbá egy csavar a hídhoz, megpróbálom leírni, hogy hova kell. Van ugyebár a húrláb befogó rész és az oktávtisztaság beállítását végző rész (Gibsonnál tune-o-maticnak hívják ezt). Na, az oktávtisztaság beállító hidat két nagyfejű csavar tartja. Egy ilyen csavar kellene, mert az enyémnek le van törve a feje.

Üdv:
ChrBlack
proteus75 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 1098
Megkaptam az erősítőt meg a ládát is, működnek. :) Ami bosszantó, hogy a hangfalat (regent 600/1000) eléggé összebarkácsolták. Ha valaki meg tudná mondani, hogy eredetileg milyen típusú, teljesítményű hangszórók és milyen hangváltó volt benne hálás lennék. Ha pedig a sufni mélyén akadna is ilyen az maga lenne a menyország. Nem akarom feltétlenül belerakni az eredeti rft hangszórókat viszont azt mindenképp, hogy a gyárival azonos legyen a teljesítménye.
proteus75 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 1097
Ha valakit érdekel egy musima elektra basszusnak a nyaka, akkor írjon erre a címre:

zaszilvi@gmail.com
proteus75 Creative Commons License 2008.10.13 0 0 1096
10-ért lehet, hogy hozhattad volna, de 8-ért nem adta. :)

Én most éppen egy regent 600H-t szereztem be, a hozzá való ládával együtt kicsit lelakva, viszont fillérekért. Majd ha nálam lesz teszek fel képeket.

Fénykorában ilyen volt: http://vermona.de/70er/600nhs_1c.jpg

Meg alkudozok egy szétszedett hiányos vikomtra, talán összejön.
drljus Creative Commons License 2008.10.10 0 0 1095

Hali Urak!

Sajnos oda nem jutottam el. :(((

Bundozás? 3-4000 egy használható készlet. A többi ügyesség. :)) A 3. bundozásomal már maradéktalanul meg voltam elégedve. Persze Ők biztos, hogy jobbak, de nekem ennyiért megfelelet. Annál amilyen már volt klasszissal használhatóbb lett. Persze, csiszolni is kellett, ....

Nagy felújításba én sem tudtam kezdeni, már megint nicsen időm semmire. :(((

A Hagströmöt megjárattam egyszer a vaterán, kemény 8000-ig el is jutottak a "korrekt" licitálók. Még egyszer nem indítom el. Talán átalakítom, még nem tudom.

A KingStar 20-al szeretnék valamit kezdeni, de még nicsen ötletem.

Na üdv!!

B.

Jawa 23A Mustang 1975 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 1094
Én is voltam hangfoglaláson! Kértem egy Jolanát azt kipróbáltam, csak se erősitő nem volt, se be nem volt hangolva és hallani se lehetett semmit a hangzavarba :)
Beszélgettem a manusszal aztmondta egy kis helyre hozás boundozással eggyüt 50-be is lehet :( szóval majd még meggondolom...
kocos2 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 1093
Hali!

Rég jártam erre, sajnos nincs mit írnom, mert nem igen változott a helyzet nálam Jolana fronton :( "Csövezek", meg állást keresek a fővárosban....
Hát lehet, hogy még az idén bundozom a Tornadot, meg gittelem , szórógittelem, festve tuti nem lesz. Még valami 2 mm-es fehér műayagot is szerezni kellene, a nyak, meg test berakásait pótolni. Amit Te adtál az vékony, viszont pont jó a galaxishoz ( azzal sem haladok :( )

Voltam ma a verseny utcai piacon, egy fószer árul hangszereket, és árult egy jantar gitárt, kérdeztem menniy, mondta 40. erre kicsit felháborodva válaszoltam, hogy 40???, ez a Jolana? "Mér ez jolana? jantar van ráírva " :) Viszont volt egy Orfeus Basszus ( csíkos , preci kopi ) elég lelakott állapotban, kifli nyakkal 15-ért, gondolom 10-ért hozhattam volna .... ha lett volna ennyi pénzem .

Most egy epiphone Special II-t nyúzok, de ez nem ebbe a topikba tartozik :) (jó kis gitár, megéri az árát : 33 ezer, amúgy az Ibanezemre cseréltem )

"gitárfelújításról" meg csak annyit, hogy mérgemben kikaptam a bundokot a Squier preckómból! :) Hát nem bántam meg , a Pastoius Sound jön ezerrel, még köszörült húrok kellenének rá, aztán nagyon tuti lenne!

Voltam Hangfoglaláson, V'52-ék kipakolták a gyűjteményüket : jantar, Iris Bass, D bass, egy gyönyörű Grazioso, Orfeusok, Diamant, régi vermonák, satöbbi satöbbi, majd egyzser elnézek hozzájuk, megsasolom a teljes gyűjteményt :) (Állítólag ki is lehet próbálni őket)

Na ennyi :)

Kócos
Előzmény: drljus (1090)
drljus Creative Commons License 2008.10.01 0 0 1092

Hali!

Vintage 52 Nézd meg a neten.

Üdv: B.

Előzmény: Jawa 23A Mustang 1975 (1091)
Jawa 23A Mustang 1975 Creative Commons License 2008.10.01 0 0 1091
Boundoztatni hol lehet és mennyibe kerül kb? (budapesten)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!