Keresés

Részletes keresés

csekker Creative Commons License 2008.11.07 0 0 53
Üdv Neked is!

Teljesen egyetértek veled. A csírákban sokkal több hatékonyan felszívódó vitamin van, mint akármelyik kapszulában és csodaszerben.

Kevés az olyan dietetikus mint te, aki a természetességre figyel, hiszen az a legjobb a szervezetnek.

Pl.: Feleségem munkahelyén (kórház) a dietetikus nem javasolta a fogyókúrára fogott betegeknek a teljesértékű (értsd korpát is tartalmazó) gabona fogyasztását, mert szerinte hizlal. :-/

Én amikor elkezdtem teljesértékű gabonát enni minden egyéb változtatás nélkül 6 kg-ot fogytam másfél hónap alatt.

Szóval örülök neki, hogy írtál :)

Előzmény: Farkas897 (52)
Farkas897 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 52
Üdv mindenkinek!

Én egy dietetikus vagyok, és sajnálattal olvasom mindig ezeket az oldalakat, miszerint mindenki aki vitamint szeretne juttatni, illetve pótolni a szervezetébe azok ezekhez a készítményekhez nyúlnak. Sajnos azt nagyon kevesen látják be, hogy ezek a készítmények teljesen szintetikusak és az a rengeteg vitamin és nyomelem amit állítólag a kis kapszulába sűrítenek közel sem vannak olyan hatással a szervezetre mint a friss nyers növényi táplálékból (és más természetes dolgokból) beépülhetnének. Ezért van az, hogy nagyon sokaknál elmarad a várt hatás mint például a több energia, életerő. Ezért nagyon fontos az, hogy aki ezeket szeretné elérni felejtse el ezeket a gyógyszerre emlékeztető bogyókat és naponta legalább egyszer egyen friss zöldséget és gyümölcsöt és akkor biztosan nem marad el a várt hatás!!
tozo7890 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 51

Sziasztok! Mi a véleményetek, ha egyszerre szedem a Centrum tablettát és a Q10+ E-vitaminnal, nem sok az E  vitamin? Mennyire mérvadó a Centrum leírásában szereplő napi szükséglet megadás. 100%-ot ír a Centrum tabletta E vitamin tartalmára-

A Centrum tabletta tényleg a legmegfelelőbben összeállított készítmény?

buszjegy Creative Commons License 2008.08.21 0 0 50
Sztem nem kell sajnalni hogy eleg gyorsan kibukik ha valaki csak azert regisztralt hogy hosszu nyelvcsapasokkal melyen benyalva szerezzen egy kis ingyenreklamot egy bizonyos termeknek.
Előzmény: Kerub77 (49)
Kerub77 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 49

Tisztelt Degeczi!

Kár,hogy minden mögött sumákságot sejtesz.

Csak sajnálni tudlak!

Üdv

Degeczi Creative Commons License 2008.04.28 0 0 48
kár, h az ennyire átlátszó, fikanickes reklámszemét csak a visszájára sülhet el... :(
Előzmény: Kerub77 (47)
Kerub77 Creative Commons License 2008.04.28 0 0 47

Sziasztok!

Én évek óta szedek multivitaminokat.Kipróbáltam a fenti hármat is.Számomra az Actival jött be nagyon.Mióta (akkor még csak sima Actival volt a neve nem Actival Max) aránylag rendszeresen szedem(1998 óta,akkor jött ki) azóta még csak megfázva sem voltam,pedig régen elég sokszor voltam beteg.

Mostanában az új Actival C-Max-ot szedem,ami érezhetően még jobban "aktivál".

Valószinűleg a nagyobb dózisú C-vitamin hatására jobban felszívódik a többi hatóanyag.Gondolom én.

Nos a lényeg tehát: ACTIVAL C-MAX!

Minden jót!

dr.ili Creative Commons License 2007.10.28 0 0 46

Sziasztok!

én 2 hónapig ittam a supradyn pezsgőtablettát plusz néha napján bevettem hozzá centrum tablettát,bérescsepp c-vitaminnal is az egészségprogramomban szerepelt.

mindezek ellenére lebetegettem lázas lettem,herpes jött ki a számon.ebből azt a következtetést vontam le h nincs összefüggésben az immunrendszer állapota és a vitaminok szedése között.csak jó reklámfogás az egész vitaminos cécó.ha valaki lebetegszik lebetegszik akár szed vitamint akár nem.

_Kanga_ Creative Commons License 2007.08.05 0 0 45

Sziasztok!

Elolvastam pár véleményt, és úgy döntöttem, a Supradynt tutira kihagyom az életemből. (hízni semmiképpen sem akarok :-P) Activalból csak a Kidset ismerem, a lányom szedte egy időben ezt a rágótablettát, de úgy vettem észre, h attól kicsit kellemetlen lett a lehellete, így leálltunk vele.

Azt hiszem, maradok a Centrumnál. Véleményt majd később nyilvánítok! :-P

milanfan1899 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 44

Szia!

Én ezért is választottam a Supradynt, mert szinte mindig éhes tőle az ember  fel is szedtem 4 kiló izmot a télen, persze mellette kondiztam meg sok tejet ittam, de kellett a Supradyn is.

Előzmény: Roode-blauwe sjaal (43)
Roode-blauwe sjaal Creative Commons License 2007.03.31 0 0 43
Sziasztok! Én is leírnám a véleményem, bár csak az Activalt és a Supradynt tudom összehasonlítani, mert a Centrumot még nem próbáltam. 172 cm magas vagyok és általában 54 kilo. Évekig sportoltam és közben szedtem folyamatosan az Activalt, mindig reggel, sosem éhgyomora. Úgy éreztem, "tartást ad", nem vettem észre, hogy problémám lenne az alvással vagy a gyomrommal. A Supradynt egy hónapig szedtem, de mindig nagyon éhes voltam tőle, s ha már egy-két órán át nem jutottam kajához, fájni kezdett a fejem, korogni a gyomrom... Most egy ideje nem szedek multivitamint. Különböző dolgok miatt fogytam (főleg lelki okok, nem bírtam enni, stb.) a tél elején, aztán Béres cseppeztem az elmúlt időszakban (C-vitaminnal persze), kb. egy kilót híztam, de most eldöntöttem, talán a Supradyn lesz a nyerő mégis, hogy még jobban egyek s persze közben mozogni, erősíteni is kell. Van közöttetek vki, aki tudott pár kilót felszedni ezzel a módszerrel?
Luna83 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 42
Szia! És a Centrumtól nem lettél éhes?
Előzmény: YCbCr (40)
Törőlt_nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 41

"... konzerveken elek tobb, mint egy eve"

nem kell alábecsülni a konzervek hatásait. Van azokban azért a szervezet számára cucc és mivel kicsit túl vannak főzve könnyebb az emésztésük is. Én a házikoszttól állandóan felfújódok a konzervektől meg kutya bajom sincs.

Előzmény: trooper (23)
YCbCr Creative Commons License 2007.02.23 0 0 40
Hali!
Én még tavaly kaptam "ajándékba" 2 doboz Centrumot.
Ami pozitív hatást észleltem az főként az volt hogy jobban aludtam tőle, és reggel a felkelés se tartott fél óráig. Talán a koncentrálóképességem is nőtt, ami nálam azért nagy dolog. =)
Most majd valamikor az Activalt tervezem kipróbálni, napi 8 óra tanulás mellett nem lesz hátrány ha tudok figyelni is...
Luna83 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 39
Szia!
Köszi a tanácsot, de most már kiderült mi lehet a probléma, miért vagyok állandóan fáradt. Nem vashiányról van szó (bár régen volt, de az orvosom erre külön felírt egy vaskészítményt, amit az Actival mellé szedek, és az utolsó vérvétel is kimutatta, hogy már nem vagyok vashiányos).
Hanem azért vagyok ennyire fáradékony és gyenge, mert 2005 decembere óta szedtem egy antidepresszáns tablettát, és én ezt 2 hónappal ezelőtt önkényesen abbahagytam, mert nagyon jól éreztem magam tőle, és azt hittem, hogy már vagyok elég erős ahhoz, hogy abbahagyhassam.
Hát ezt nem kellett volna. 2 hónapja már nem szedem és a hangulatom meg a közérzetem ugyanolyan rossz megint, mint amikor elkezdtem szedni. És a pszichológusom azt mondta, hogy sajnos ez okozza nálam a gyengeséget, nem a vitamin-vashiány. Ahhoz, hogy ismét jól legyek fizikailag, újra el kell kezdenem szedni. Csak akkor fogok rendbejönni. :(
Előzmény: milanfan1899 (38)
milanfan1899 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 38

Szia!

Igy látatlanba azt mondom, hogy szerintem nem fogyókúrázz:)

Ha ezek után is fáradékony vagy akkor könnyen lehet, hogy vashiányod van, vedd szemügyre alaposan a körmeidet, ha elszórtan találsz rajtuk vékony fehér csíkokat akkor az a vashiány jele is lehet.

Előzmény: Luna83 (37)
Luna83 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 37
Szia!
Én már 1 hónapja szedem az Activalt, de nem érzek különösebb hatást. Ma is egész nap tök fáradt és kimerült voltam, és fájtak az izmaim. Vannak jobb napok, de a legtöbbször egész nap aludnék.
Többen ajánlották már azt a Supradyn pezsgőtablettát, mert abban sokkal több vitamin meg nyomelem van mint az Actival-ban. De ha azt mondod, hogy éhes lettél tőle, hát az nekem nem igazán lenne jó, mert fogyókúrázom. És egész nap kaja után sóvárogva nem lehet lefogyni. :(
Előzmény: milanfan1899 (36)
milanfan1899 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 36

Sziasztok!

Már régóta figyelem a topicot és mivel most már van összehasonlítási alapom leírom a tapasztalataimat.

Azt tudni kell rólam, hogy focizom és annak érdekében kezdtem el szedni először a Béres Aktivalt, hogy ettől majd nő a teljesítményem. Napi egy tablettát szedtem olyan 2 hétig és éreztem valami kis hatást viszont a gyomrom nem nagyon bírta, így hamar abbahagytam, volt olyan, hogy egyszer éjgyomorra vettem be egyet, na akkor majdnem rosszul lettem, a gyomromat meg a beleimet "éreztem" tőle. Akkor döntöttem úgy, hogy ennyi elég belőle egy életre.

Ezt követően pár hónapig nem szedtem semmit, de nem éreztem, hogy visszaesett volna a teljesítményem, aztán az idei alapozás kezdetekor úgy döntöttem, hogy elkezdek supradyn pezsgőtablettát inni. Az eredménye nagyon hamar jelentkezett, sokkal erősebbnek éreztem magam tőle és az állóképességem is sokat javult, azóta is gyakran használom, hetente 2-3 alkalommal szoktam most már csak fél pezsgőtablettát inni. Gyomorproblémáim sincsenek csak sokszor éhes vagyok tőle, ez a gondolom a sok B vitamintól van.

Luna83 Creative Commons License 2007.02.10 0 0 35
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget! :)
Előzmény: csekker (34)
csekker Creative Commons License 2007.01.29 0 0 34
Szia Luna83!

Hát szerintem a fenti három vitamin közül a Supradyn tartalmazza a legtöbb vitamint, de az Activalban van a legtöbb természetes anyag. A lényeg, hogy mindháromban nagyon kevés mennyiségű vitamin van és ahhoz képest drága. Érdemes körülnézni a www.delibo.hu -n és ott találsz összehasonlítási lehetőséget is. Ott találsz olyat, ami nagyrészt, vagy teljesen természetes anyagokból van össze állítva. A Dr.Lenkei féle cuccok is nagyon jók, én próbáltam. Felpörget napközben, de este már tudsz tőle aludni.
Nem hízlal!!!

Mi már lassan egy éve nagyrészt biokajákon élünk, és én az a számolós fajta vagyok, mert nem szórhatom számolatlanul a pénzt: nem drágább, sőt olcsóbb!!!

Egyrészt nem sokkal drágább ugyanaz a mennyiség, másrészt mivel a finomított és felfújt kajákhoz képest tartalmas, ezért kevesebbet eszel belőle, kevesebbel jól laksz. Harmadrészt rendbetette a szervezetemet, és három hét alatt ledobtam azt a felesleges hat kilót ami rajtam volt.

Meglepő lehet ez is:
Amitől még álmos lehetsz az (sokaknak ez hülyén hangzik) a hús. Ha el tudod hagyni a húst, vagy legalább le tudod cserélni halra esetleg csirkére, akkor meg fog változni az alvási igényed is. Könnyű kaja=kevés alvásigény.

Üdv,

CS

Előzmény: Luna83 (33)
Luna83 Creative Commons License 2007.01.20 0 0 33
Sziasztok! Sajnos én már több éve vitaminhiányban szenvedek, de eddig nem igazán foglalkoztam vele, meg nem is jelentkeztek különösebb tünetek, amik voltak, azok is csak átmeneti jelleggel. De sajnos 1 hónapja, karácsony óta már, hogy folyamatosan fáradtnak érzem magam. Éjszakánként 10-12 órákat alszom, és ennek ellenére is le vagyok eresztve egész nap, járok jógára, de ott is alig bírom megcsinálni a gyakorlatokat.
Ezért gondoltam, hogy ideje elkezdeni szedni valamilyen multivitamint. Eszem hetente gyümölcsöt is, de azok télen nagyon drágák (főleg majd most lesznek a legdrágábbak az enyhe tél miatt). Szóval a Béres Actival-ra gondoltam. Sokan dícsérik, hogy nagyon jó, és nem hízlal. DE! Sajnos, én világéletemben nagyon rossz alvó voltam, ezért attól félek, hogy ha elkezdem szedni, annyira felpörgök tőle, hogy megint nem fogok tudni éjszakánként aludni. Pedig most nem lehet egy rossz szavam se, mert az utóbbi 1 évben a sok stressz és fáradság miatt már egész jól "megtanultam" aludni, ami ugyan nagyon jó, de valahogy akkor is zavar, hogy egész nap ennyire fáradt vagyok, és ez ellen valamit tennem kéne, de úgy, hogy ne jöjjenek vissza az alvászavarok.
Valamint szintén érdemes lenne biokajákon élni, de hát azokat a magyar lakosság nagyobb hányada sajnos nem tudja megfizetni. :(
Aki szedi az Actival-t, legyen szíves írja meg a tapasztalatait.
Nagyon köszönöm!
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.05 0 0 32
Én ezt tudom ajánlani:
www.drlenkei.hu
Mucuska Creative Commons License 2001.10.30 0 0 30
Megnéztem az oldalakat.

Hát, asszem, az összetevőket illetően messze az Actival a legjobb....
Majd legközelebb azt is kipróbálom :o)

Előzmény: Figurehead (29)
Figurehead Creative Commons License 2001.10.29 0 0 29
Hát, ugye úgy van, hogy minden vitaminból van egy bizonyos mennyiség (ami egyébként úgy tudom, eléggé eltér az egyes országokban, de mindegy…), amit valakik valamikor meghatároztak, mint a napi szükséges bevitel. Általában az ilyen multivitaminok dobozán rajta van, hogy a benne szereplő dolgok a napi szükésges mennyiség hány %-át teszik ki. Asszem az activalban meg a zentrumban is mindenből pont a napi szükséglet 100%-a van, talán C vitaminból valamivel több.
Nem akarom mindet leírni, de a supradyban pl. B1 vitaminból a napi szükséglet 1500%-a, B2 vitaminból kb. 300%-a, B12-ből 500%-a, de pl. C vitaminból a 250%-a van. Gondolom volt valami oka, hogy miért ilyen össze-vissza, én jóhiszeműen feltételezem, hogy tudományosan állították össze, egyébként asszem a supradyn a legrégebbi termék a piacon, mármint nem Mo-on, hanem nyugaton.
Egyébként ne ijedj meg, a számokat nem fejből tudom, nézd meg a www.beres.hu -n az actival összetevőit, aztán a www.roche.hu -n a supradyn-ét.
Mucuska Creative Commons License 2001.10.29 0 0 28
Figurehead,

mennyi az a picivel több, amivel több vitamin van a Supradynben?
Érdekelne.

Figurehead Creative Commons License 2001.10.29 0 0 27
Heló!
Szóval szerintem sem érdemes egész nap számolni a milIigrammokat meg túl sokat rágódni a dolgon, de abból baj nem lehet, ha valaki egyszerűen beépíti a mindennapjaiba, hogy mondjuk a reggelihez bevesz 1 multivitamin tablettát. Azért legyünk őszinték, senki ne mondja, hogy a szalonnánál ártalmasabb, mert "szintetikus szar" stb.! Ne már!
Én pl. a Supradyn mellett döntöttem, mert abban valamivel több van mindenből, és emiatt - állítólag - a nap folyamán fokozatosan szívódik fel, egész napra biztosítja a vitaminokat satöbbi satöbbi… Lehet, hogy bullshit, de én pl. érzem, érezni vélem, hogy nem vagyok annyira fáradékony, jobb az étvágyam meg ilyenek, és ha ez csak azért van, mert ezt akarom érezni, akkor is tök mindegy, így van, és ez a lényeg.
Azt meg ugye nem lehet bizonyítani, hogy "nem lettem náthás az elmúlt héten, mert vitamint szedek", meg azt sem, hogy "most csak náthás lettem, vitaminok nélkül otthon feküdnék arcüreggyulladással", nyilván a nátha, influenza stb. összetett dolgok, azt senki sem mondta, még a reklámokban sem, hogy aki multivitamint szed, az soha többé nem lesz beteg, de ha egy kicsit hozzájárulhatnak a megelőzéshez, azért már megéri.
texaner Creative Commons License 2001.10.29 0 0 26
Egyiket se Mucuska, egyiket se helyettük:

Reggel 10-15 perc reggeltorna nyitott ablak mellett 3 deci gyümölcslé kávé helyett.

Délben 2 alma ebéd után

Este lefekvés elött 30-45 perc séta.

Sokkal hatásosabb és ráadásul olcsobb is, mellékhatáskén pedig csak a jóbb közérzet jelentkezhet!

Firefly Creative Commons License 2001.10.29 0 0 25
Hehe!

Nem tartalak butanak mucuska, egyebkent szerintem aki ide beir, es masok velemenyet keri, maris nem buta.

A krumpli nagysagu tablettakkal nekem is volt bajom regebben, de JP esszel frankon kettetortem/vagtam oket, es lam igy maris csak feleakkora.

Sok sikert a vitaminokkal, de a pihenest, amirol itt elobb szo volt, en is maximalisan csak javasolni tudom, foleg ha valaki mar megbetegedett. Aki betegen dolgozni jar pihenes helyett, az meg is erdemli.

Udvozlet

Firefly

Előzmény: Mucuska (19)
Herold Creative Commons License 2001.10.29 0 0 24
Én Activalt kezdtem el szedni, csak az a baj vele, hogy néha nem bírom lenyelni. Egyszerűen nem megy le a torkomon a mérete miatt. Nem tudtok valami kisebb multivitamin tablettát/drazsét ajánlani, ami nem akkora, mint egy krumpli?
trooper Creative Commons License 2001.10.27 -1 0 23
en gyakorlatilag gyorskajakon es konzerveken elek tobb, mint egy eve, es meg elek... ami viszont feltuno, hogy miutan elkezdtem szedni vitaminokat (en centrumot szedek) mar nem vagyok doglott napkozben. este ki tudom aludni magam, es napkozben nincs semmi bajom. nem azt mondom, hogy csodat tesz, vagy jobb, mint nagyapam almaja (mer' annal azert nincs jobb, talan csak a bora :-) ), de ebben a gyorsanporgos nagyvarosis eletben mindenkepp elfer. naszoval a tobbivel nem tudom osszehasonlitani, de ez nekem bejott. arban 1100 korul van 30 tablettankent, a kiszerelestol fuggoen kicsit tobb vagy kevesebb.

trooper

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!