Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
Teljesen jogszerű, mert a fő és a mellékmérők közti eltérést a lakógyülés által meghatározottak szerinti mértékben egyrészt a mellékmérővel nem rendelkezők közt, másrészt, vagy ha ilyenek már nincsenek, a lakók közt szét kell osztani. (általában amig van egy almérő nélküli lakás addig az fizeti az összeset, ha meg elfogynak ezek, akkor megy a patália, hogy ki milyen arányban fizessen.)
"De hát az számukra lehetetlen cél. " No éppen ezért ideje lenne felvilágositani öket, hogy a poziciókat nem börszin szerint osztogatják a világban.
A mai mokkában Ungvári elmondta, hogy az USA a legrasszistább társadalom volt, s amikor ö elkezdett kint tanitani (kb 25-30 éve) még csak 2 fekete diák volt az egyetemén. No Obama kb abban az idöszakban küzdötte be magát a Harwardra. Nem azzal jutott az elnöki székbe, hogy a tudománya mások lerasszistázásában merült ki. Bár, ha Mohácsi karrierjét nézzük, akkor ennyi tudás elég volt az SZDSZ-nek, hogy pozicióba nyomja.
Sziasztok, én arra szeretnék választ kapni a topik romákat harciasan védő olvtársaktól, hogy mit tegyek amikor a több milliós mercivel érkező roma család eggyik tagját a boltomban lopáson kapom, akkor én egy rasszista köcsög vagyok mert ő csak belepróbálta a zsebébe a másik kettő mellé. Erre azt mondtam, hogy akkor majd a rendörség eldönti a videó felvételek alapján ki mond igazat erre életveszéjesen megfenyegettek, hogy szétverik a boltomat a családommal eggyütt.
,,A cég szerint a költségek jelentős része a vízfogyasztásból származik. A Cserepes sori házaknak ugyanis csupán egy közös vízórájuk van. "
na,amikor társasházban laktam a kis családommal,ott is volt a háznak egy főmérője. nekem a lakásban 2 vízművekkel hitelesített,plombát vízórám. egy a wc-ben(ott ment az egyik külön vezeték,a másik a konyhai,illetve a fürdő vízfogyasztását mérte. Minden hónapban 3 pénzeket kellett befizetni a vízóráim szerinti fogyasztáson felül,mert a főmérőtől a lakásokig valahol eltünt mindig pár m3 víz,és beza az átment a főmérőm,így onnantól azt is ki kellett fizetni. Azt most sem értem,(a vízórás nő LIFE riportalanya),hogyan tud kijönni havi 1 m3 vízből. És hányan élnek abban a lakásban,mert láttam ott gyerekszobát,gyereket,gyerek anyját?
Akkor nem FŐbérlő, mert a FŐbérlőhőz kell egy ALbérlő is, ha ilyen nincs, akkor sima bérlő. Nincs értelme a FŐ jelzőt használni, mert nem az, hanem bérlő és semmi több, de nem is kevesebb.
Cigány kurva lenyúl a havertól 50e-t az utcán (akkor még ért valamit ez az összeg), kikapta a kezéből. Behoztuk a boltba, rendőrség kihív, kijöttek (persze voltunk mi minden rasszista és meg is akartuk erőszakolni stb. stb.) Na három nap múlva kint volt és szét akarta verni a kollega kocsiját. Kell ez neked?
Pont most beszélgettük anyullal ezt a témát, erre tessék:
"Ne beszéljen, ne vádaskodjon olyan büntetett előéletű, akit 1996-és 2005 között öt alkalommal ítéltek el vagyon elleni bűncselekmények miatt, mint Galyas István” – olvasható a közleményben."
A lakásokat lakásbérleti szerződéssel rendelkező lakók lakják, nem albérlők! Határozatlan idejű lakásbérleti szerződéssel rendelkező főbérlők. A bérlakásokat sehol sem lehet albérletbe kiadni.
Nem ismerem Sos Ferencet de talan megtudja különböztetni a berlöket es az alberlöket. Lehet hogy igaza van tisztazatlanok a körülmenyek .Talan sokan mar nem is ott lakna de papiron ök a berlök kiadtak alberlöknek azok meg össze vissza kötöznek mindent nem erdekli öket.
Ne nagyon kavarjatok ezzel, mert ha kimegy a vizmű és illegális vezetékezést talál, akkor ott nem 100e-res birságok lesznek és lesz olyan is, aki szerződésszegést fog emlegetni. Nem vicc, ha valaki engedély nélkül vezetékez és ha csak egy illegális (a tervekben nem ott és nem úgy szereplő) vezeték van, akkor bármi díjat jogosan kérnek, mert NEM felelős az IKV azért, amit más vezetékez és nincs a terveken.
Csak mondom, itt egy VT belefutott ebbe és millás nagyságrendű büntetést kapott.
Te infód volt az utolsó, amit elolvastam, nem büncselekmény, hanem bizonyzitottság hiányában felmentették, mikor tudott volt, hogy a sértettet megfenyegette, ugyan milyen bizonyitékot vártak. Más sem hiányzik, mint hogy visszajöjjön Franciaországból tovább uszitani a cigányokat és ujra elmondja a királyi TV-ben vizióit egy géppisztolyokkal felszerelkezett roma seregröl.
Egyetértek a roma vezetőkkel, Barack Obama megválasztása jó példa. A magyar palamentbe legalább két roma miniszter kellene: Mohácsi Viktória és Kolompár Orbán.
Valahogy ezen a kérdésen átsiklott ezért újra beirom.
Sziasztok, én arra szeretnék választ kapni a topik romákat harciasan védő olvtársaktól, hogy mit tegyek amikor a több milliós mercivel érkező roma család eggyik tagját a boltomban lopáson kapom, akkor én egy rasszista köcsög vagyok mert ő csak belepróbálta a zsebébe a másik kettő mellé. Erre azt mondtam, hogy akkor majd a rendörség eldönti a videó felvételek alapján ki mond igazat erre életveszéjesen megfenyegettek, hogy szétverik a boltomat a családommal eggyütt.
ha FŐbérlő, akkor tovább adja az ingatlant vagy egy részét az ALbérlőnek, aki neki fizet. Ha bérlő, akkor nem adja tovább. (szerintem nem lehet továbbadni, de lakásnál és nálatok nem tudom a rendszert)
Mindig kevered ezeket és ez sokaknak megtévesztő. Azt hiszem, hogy nálatok bérlők vannak simán.
Wazze, ezt Sós Ferenctől kérdezd meg, aki ezt nyilatkozta!
"A cég szerint a költségek jelentős része a vízfogyasztásból származik. A Cserepes sori házaknak ugyanis csupán egy közös vízórájuk van. Így nem tudnak mást tenni, mint a telepre bemenő vízmennyiséget szétosztani az ott lakók között. Soós Ferenc szerint nem oldható meg a lakásonkénti vízórák felhelyezése, mert abérlők által, engedély nélkül a csövek „összevissza" lettek vezetve az évek során, és még a vízmű sem tudja pontosan, hogy melyik vezetékre melyik lakás csatlakozik."