Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
Tényleg nem látsz az orrodnál tovább vagy teteted?
Ebben az országban olyan is előfordul, hogy a bírósági tárgyalás előtt jön egy telefon fentről, hogy mi legyen az ítélet. Ugyan mit hittél ki írányítja az egészet?
eröszakos cselekmenyt elkövetni rasszista alapon siman lehet. Mint ahogy a boxolo gyerek tette a fövarosi iskolaban.
ha egy orszagban egy 8%-kal reprezentalt kisebbseg követi el a büncselekmenyek tulnyomo többseget, ha a közösbe semmit nem tesznek be csak a verünket szivjak
---- igenis bünös nep!
es egyre pofatlanabbak es nekünk pedig a rasszizmus reme miatt kussolnunk kell es mindent elviselni.
Az ellenem eddig elkövetett büncselekmenyek többseget (ahol tudni lehetett az elkövetöt) cigany tette. A vonaton nem lehet leülni a közelükben, mert hangosak es büdösek (es lopnak). Fokozottan vigyazok az utcan amikor cigany van körülöttem.
Mit varsz ezek utan? Ez nem elöitelet, tapasztalat.
Mohácsi ottani munkáját nem ismerem, de itthon szerencsétlen dolgokat tett.
A felelőtlen rasszistázás semmiben sem különbözik a más irányú előitéletes gondolkodástól - szerintem. A gyűlölet szítása - nem tudom kinek az érdeke, de sajnos a társadalom minden szintjén működik:( Ez elkeserítő:(
Na, ezzel egyetértek amit most írtál. Viszont nem szeretem amikor a magyar népet következetesen - egyes politikusok - burkoltan nácinak, és rasszistának titulálnak, miközben a cigányság tényleges, igazi, legnagyobb problémáival semmit sem törődnek. Mert lássuk be, nem a rasszizmus és a fajgyűlölet a legnagyobb problémája ma a cigányságnak. Viszont valakik nagyon el akarják hitetni ezekkel az emberekkel, hogy bizony ez a legnagyobb gondjuk, mintegy gyűlöletet szítva. Ezek közt pedig igencsak ott van Mohácsi. Ő a magyar népet képviseli az EU parlamentben, nem a cigányságot. Mindannyiunkért dolgozzon, és ne külön a fajtájáért kardoskodjon, sokszor igaztalanul megvádolva a nem cigány magyar embereket. Ha viszont nagyon ezt akarja, akkor csináljon egy alapítványt, vagy menjen az OCÖ-be, és ennyi, ott csinálhatja ezt (de még ott is visszás lenne ez a viselkedés amit mostanában felmutat). De mindenek előtt : mondjon le.
Nem az ilyen konkrét intézkedésekben egységes a topik, hanem az alapelvekben. Abban hogy a cigányok azért vannak rossz helyzetben, mert életmódjuk, kultúrájuk túlságosan különbözik a többségi társadalmétól, valamint az a közös, hogy tisztában vagyunk vele, hogy a cigányok maguktól nem fognak tudni felemelkedni, ezért önmagában a segélyezés zéró hatású, más utat kell találni. A részletek tekintetében akár erősen eltérő vélemények is vannak itt, néha csoda ha nincs itt nagy veszekedés :) Illetve nem csoda, a jelenlegi politikai hozzáállás olyan távoli a valóságtól, hogy az egymás közötti különbségeink elhanyagolható mértékű a politikuséktól. Ha már ott tartunk hogy számít a véleményeink eltérősége az már jó jel.
bűnös az, aki a bűntettet elkövette - ezt nem vetíteném ki egy egész népcsoportra
( ne feledd, voltunk mi már kollektíven bűnös ország, bűnös népe és a főváros is bűnös város stb.)
egyéneknek van tűréshatára, hogy aztán ez összeadódva és átlagolva a társadalom tűréshatárát adja vagy ez a kifejezés éppen úgy nem jelent semmit, min a "nemzeti lélek" - azt nem tudom
lehet rasszista alapon lopni? Szerinted igen? Mert aki lop, az bárhol és bárkitől fog lopni, éljen az eszkimók között vagy Albániában.
Nem feltétlen. Én ugye köztudottan rühellem őket, volt dolgom velük elég, ám mégis emelem kalapom pl a tegnapi sörözős haver előtt. Ő felnőtt a feladathoz, dolgozik, adózik és csak tátottam a számat, milyen tisztaságot tart. Pedig cigány, ha látnád....első blikkre keresnéd a brifkód. Aztán pár perc alatt kiderül, hogy messze magasan azok felett áll, akik miatt címezgetik.
Aztán van persze más véglet is, kimosakodott cigány, vállalkozó, de soha nem mernék hátat fordítani neki. Nála a szocializáció félresikeredett és tengyernyi pénz ellenére sem tud kibújni a bőréből. Hiába magyarosított, cigány marad míg él.
Nem várok rá...ellenben ott van Szögi Lajos, ott fel sem merült a rasszista inditék, vajon miért ? Nem elég az a bekiabálás: "Öld a magyart !" ? Az a baj a falvédőkkel(nem a jogvédőkkel) ott is farkast kiáltanak, ahol nincs, de ezt addig csinálják, amig ezer bekiabálásból egyet eltalálnak és ezzel igazolják az elméletük helyességét. Csak közben a többségi társadalmat hergelik, ergó ők is bűnösök a kialakult helyzet előidézéséért.
Attól félek, hogy a mai magyar vezetésnek (mindnek) nem érdeke, hogy kiderüljön az igazság. Vagyis a rasszista indíték az érdeke. Kíváncsi vagyok mi lesz. Egyszerűen ésszerűtlen az egész. Ha én rasszista gyilkosságot akarnék elkövetni, akkor Olaszliszkán kezdtem volna. A helyszín sokkal nagyobb "szimpátiát" váltott volna ki. Ez a nulla jelentőségű cigánycsalád egyszerűen nem "hírérték" ha rasszista gyilkos vagyok.
Nagyon sokan gyűlölik a cigányokat. Persze a cigány szó hallatára a putri jut az emberek eszébe, a sok bűdös, koszos, agresszív, pénzért szülő cigány képe ugrik be. Ezt az "imázst" ki tudja nem utálni?
az nem rasszizmus mikor a ciganyok követnek el büncselekmenyeket magyarokkal szemben? azzal szemben mikor fogsz ervelni?
melyik törtenik gyakrabban?
szerinted hol van a tarsdadalom türeshatara?
A tied hol lenne ha szeretteidet megeröszakolnak, kirabolnak, megvernek a ciganyok? (mert tudjuk ilyen jellegü büncselekmenyeket 80%-ban ciganyok követnek el).
ugye a móri vonatbalesetnél sem kiáltotta ki senki azonnal a cigányokat bűnösnek?:)
Tudod, hogy én óvatos vagyok és várok a vizsgálatok végéig, most sem osztom Mohácsi véleményét, szerintem rontott a helyzeten és a helyzetén. Sokkal diplomatikusabban kellett volna viselkednie. A rendőrséget hagyni kell dolgozni, minden ilyen és hasonló esetnél és a politika táguljon a közelükből.
kellõ munkamódszerek kidolgozásánál figyelembe kell venni a tömeg hitványságát, lanyhaságát, állhatatosságát, azt, hogy képtelen megérteni és tiszteletben tartani saját életének vagy jólétének feltételeit. Meg kell érteni, hogy a tömeg hatalma vak, ésszerûtlen és oktalan erõ, minden bármely oldalról jöhetõ befolyásolásnak kitéve. Vak nem vezethet vakot anélkül, hogy szakadékba ne vigye; következésképpen a tömegnek azok a tagjai, akik kiemelkedtek a népbõl - nem értvén a politikához, még ha a bölcsesség lángeszei is -, nem válhatnak a tömeg vezetõivé anélkül, hogy pusztulásba ne vigyék az egész nemzetet.
El tudnám magyarázni a helyzetet, de azért kitiltanának.
Röviden:
Az szdsz-t ugye nem kell bemutatni. Nagyon jól tudod kik is ők valójában. 1902 körül a cári Oroszországban lefoglaltak egy dokumentumot, amelyet mos Londonban egy múzeumban őriznek. Megtekinthető, de természetesen elérhető magyar nyelven is. Ha azt elolvasod, rájössz mi folyik ma Mo-on. CBJ. Google a barátod.