Keresés

Részletes keresés

kimi075 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 279

Szia!

 

Boldog SZÜLETÉSNAPOT kívánok neked!!!

A következö szülinapodat már a Gloria házban ünnepled!

 

Előzmény: MoveArt (278)
MoveArt Creative Commons License 2008.11.18 0 0 278

Kicsit valóban pang a fórum. Én sem tudok semmi új infóval szolgálni, maximum annyival, hogy ma van a szülinapom. :)

 

Amiatt azért kicsit aggódom, hogy megcsinálták-e a kért módosításokat, amit első körben elfelejtettek, majd jegyzőkönyv módosítás után, amely módosításba ugyanazt írtuk, mint az elsőbe (mert muszály volt), még mindig sokáig semmi változást nem láttunk. Ezután ugye már nem mehettünk be többet, de a klíma miatt,  még az aljzatbetonozás előtti napon, be tudtunk jutni. Akkor is még minden a régi volt. Korábban Brém úrral fel írtunk mindent a falakra is, hogy tutira ne legyen elfelejtve mégegyszer, úgyhogy bizakodom.

erase Creative Commons License 2008.11.17 0 0 277
Sziasztok ! Az Attila-féle konyhabútoros témában nincs semmi újság ?
Amúgy eléggé inaktív lett a fórum...
sasha11 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 276

Viszont úgy tűnik h fel kell hívnom mindenkit h újra elmondják, mi hol lesz. Mert úgy tűnik h amit a Száva utcában mondtak jegyzőkönyv felvételekor, az nem tükrözi a valóságot...

 

Tisztelt beruházó!

 

Tegnap erről beszéltünk telefonon, szerintem ez a fenti mondat nem olyan durva megnyilvánulás, mint ahogy mondtad... Főleg ha igaz... Bár ezen nem voltunk közös állásponton.

 

Viszont annyit hozzá tennék, hogy a fórum egy nyilvános hely, ahol megoszthatom a gondolataimat, véleményeimet a glóriaházzal kapcsolatban. Ha valamelyik mondatommal nem értesz egyet, akkor itt ez a fórum ahol lehet reagálni.

Ha végigolvastad a fórumot láthattad, hogy mennyi szépet írtunk a beruházóról és a kivitelezőről. Remélem ezt is észrevetted! :-)

 

Örülök h közös nevezőre jutottunk, és KÖSZÖNÖM a tegnapi segítséget!!! :-)

 

 

 

 

Csiii Creative Commons License 2008.11.12 0 0 275
Hú, kicsit lemaradtam az eseményekről... mi ez az egész cécó a bejárással?? Mi hétfő óta burkolunk. Igaz, be kellett menni személyesen külön engedélyt kérni a bejárásra, de végül megadták. Nem értettük, mi ez az egész, hiszen eddíg gond nélkül bemehettünk. De kedvesek és segítőkészek voltak, megadták. Végre elkezdtük a burkolást! :)
sziren220 Creative Commons License 2008.11.11 0 0 274
Hahó szomszédok!
Mindenki téli álomra hajtotta a buksiját?Nagy mostanában itt a csend:-)
Reszkessetek,mert becsomagoltam már a hangfalakat :-)
Nekem megkezdődött az első lépés,pakolunk,mert át kell adnom a lakást az új tulajnak.Közelítünk a házhoz,átmenetileg Imrére megyünk míg nem készül el.Időben kezdjetek majd csomagolni,mert ez őrület ami itt van.Reménytelennek tűnik,hogy péntekre kész leszünk :-O
Decemberig meg izgulhatunk,hogy hogyan csinálják meg az átalakítást,mert nagyon sok mindent kértem.Köszönet a kedves balesetesnek,tövig rágom a körmöm mire le ellenőrizhetem:-( Az gáz lesz,ha teljesen kész vannak,és akkor kell visszabontani valamit.Szerintem nem lenne jó senkinek.
Jó lenne,ha egy picit megenyhülnének,és legalább azokat be engednék,akiknél változtatások vannak.
Valaki volt már a másik két banknál? Kíváncsi lennék melyik jobb.
Üdv mindenkinek:Irén:-)
MoveArt Creative Commons License 2008.11.07 0 0 272
...ja, de, hogy fotózni miért nem lehet, azt nem értem. :-)
Előzmény: beruházó (270)
MoveArt Creative Commons License 2008.11.07 0 0 271

Tisztelt beruházó!

 

Köszönjük a hozzászólásukat, ez nagyon szimpatikus lépés volt részükről. Nem, mintha eddig bármi unszimpatikus lépésük lett volna, de ez külön figyelemre méltó.

Szóval köszönjük és reméljük még élvezhetjük a társaságukat a későbbiekben is.

 

Teljesen érthető az önök részéről ez az aggodalom. Ismerős érzés, az a nyűg, amit jelenteni tudunk, és eddig is nagyon türelmesen kezeltek minket. Csak azoknak jelenthet gondot ez, akik módodításokat kértek, mert nem tudja megnézni, hogy jól lett e megoldva a kérése. Én is ezek közé tartozom, de szerencsére hamar észrevettük a hibát.

Előzmény: beruházó (270)
beruházó Creative Commons License 2008.11.07 0 0 270
Tisztelt leendő tulajdonosok!

A glóriaház index fórumon olvasott felvetésekre kívánunk reagálni az alábbiakban:

A beruházó a kivitelező kifejezett kérésére függesztette fel az építkezésre való bejárást, biztonsági okokból kifolyólag. Az építkezésen közel 200 ember dolgozik és mind a beruházó, mind a kivitelező részéről azon vagyunk, hogy az épületet határidőre, de biztosak vagyunk benne, hogy még határidő előtt át tudjuk adni. Ez az Önök és a mi közös érdekünk. Kb. egy hónap, amíg a balesetveszélyes területeket fokozottan elzárjuk, elfalazzuk, külső korlátokat felfúrjuk. Ezen munkálatokat követően lehetőséget biztosítunk a leendő tulajdonosoknak, hogy lakásaikba bemehessenek. Egy-két hozzászólást olvasva, miszerint a leendő lakók saját felelősségre mennének fel az építkezésre, a válasz a munkavédelmi törvényben található. E jogszabályok ugyanis nem biztosítanak lehetőséget arra, hogy bárki bármikor egy fokozottan veszélyes építési területre mehessen. Bárkivel, bármilyen baleset történik, a beruházót, illetve az építési területet átvett kivitelezőt terheli a felelősség. Kérjük, gondoljanak bele, hogy akad olyan család, aki 2-3 fővel, sőt, gyermekkel szeretne felmenni a lakásokhoz. Nincs olyan ember vagy építtető, aki ezért felelősséget vállal. Sokan felvetik, hogy szeretnének hetente legalább egyszer felmenni az építkezésre. Ha ezt mind a 192 lakó számára biztosítjuk, és mindenki csak 20 percet tölt a lakásában, az heti szinten 64 órát jelent. Erre nem áll módunkban külön személyzetet biztosítani. Nem beszélve arról, hogy olyan szakemberekre lenne szükség, akik képesek válaszolni az Önök kérdéseire. Sokan kérdezik, miért sürgetjük őket, ugyan miért szállítsák ki az általuk vásárolt szerelvényeket, burkolatokat, mikor a II. ütem átadása csak jövő szeptemberben esedékes. A szerződésben szerepel, hogy a beruházó előteljesítésre jogosult. Mi rugalmasak voltunk, mindenki számára biztosítottunk időpontot műszaki egyeztetésre, ahol lehetőségük volt szabadon választani. Ez azonban nem akadályozhatja a beruházás menetét. Manapság sok építkezés leáll, sok beruházás kudarcba fullad. Mi úgy gondoljuk, hogy a leendő tulajdonosok is örülnek annak, hogy az építkezés az ütemtervhez képest 1,5-2 hónappal előrébb tart. Egy héten belül szeretnénk az épületet lezárni, körbe színezni, és megindítani a fűtést, hogy a belső munkálatokat megfelelő körülmények között tudjuk végezni. Kérjük szíves megértésüket és türelmüket, hiszen a fentiek az Önök érdekeit szolgálják.
Mindaddig, amíg az épület nincs műszakilag átadva, az építkezés területén fényképezni tilos. Arra is felhívjuk a tisztelt jövőbeli tulajdonosok figyelmét, hogy a beruházónak a műszaki átadás pillanatáig nem kötelessége bárkit is beengedni az építkezés területére. Bízunk benne, hogy a glóriaház index fórumon felmerült kérdésekre kielégítő választ tudtunk adni. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a bejárási tilalom feloldása várhatóan 2008. december 15., mely időpont időjárás függő.


Megértésüket köszönjük,


Beruházó, Mártonffy-Bau Kft.
ati-szaki Creative Commons License 2008.11.06 0 0 269

Üdv!

 

Tehát, aki tulajdonos annak az építővel kell egyeztetni.

Aki új érdeklődő, az pedig hívhat engem...
(nekem is az építővel kell egyeztetni, kit akarok bevinni)


Az eladási listát tegnap frissítettem és holnap fogom újra.

Itt nem szoktam a foglalásokról írni, mert azzal lenne tele a fórum.

Ha valakinek kétsége volna valamelyik lakás foglaltságával, inkább hívjon fel.

 

Van hivatalos info a finanszírozás változásáról. Eddig volt az OTP alapból, aki a projekt finanszírozó is. Már van a BG, valamint

nagyon rövid időn belül lesz még a Rafi.

A Rafit sokan  szerették volna, most lesz, viszont a hitelfelvételt ők is szigorúbb feltételekhez kötik már.

Előzmény: Kevin59 (267)
erase Creative Commons License 2008.11.06 0 0 268
Sziasztok!
A céggel történt egyeztetés után kiderült, hogy a lakások december 15-től nézhetők meg, addig nem lehet bemenni az építkezés területére azoknak, akiknek az építő csinálja a burkolatokat. Csak azok mehetnek be, akiknek más csinálja a burkolást.
Ezt tegnap mondták, amikor időpontot akartunk egyeztetni velük a lakásnézés ügyében.
:( Ellenben azt is mondták, hogy december 15-re minden lakás elkészül.
Nagy Mátyással értekeztünk az ügyben egyébként.
Kevin59 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 267
Szia Attila!

Mit jelent az egyeztetett időpont? Veled kell egyeztetni vagy az építtetővel?
Csak a kíváncsiság kedvéért megírnád itt a fórumban, hogy mely lakások szabadultak fel?
Üdv:
Tamás
Előzmény: ati-szaki (266)
ati-szaki Creative Commons License 2008.11.05 0 0 266

Tehát a bejutásról:

 

A tulajdonosoknak az építés alatt egyeztetett időpontban továbbra is lehetséges megnézni a lakásukat.


Az új érdeklődőknek is lesz lehetőség a bejutásra, de kissé bonyolódik.

Előbb ki kell választani mely lakás, lakások érdeklik. Megnézni a finanszírozást. A hitelfelvétel már nem annyira egyszerű, mint a válság előtt.
Ha van kiválasztott lakás, akkor az építőtől kapott írásos jóváhagyással már be lehet menni, de akkor is kísérővel (ez leszek én)

 

 

 

Szabadultak fel lakások a hitelfelvételek változása miatt. Ma este frissítem a honlapon. http://gloriahaz.extra.hu
70/454-1812

 

ati-szaki Creative Commons License 2008.11.03 0 0 265

Üdv mindenkinek!

 

Holnap megyek szerződésre, csak azután tudok többet mondani arról hogyan képzelik a bejutás rendszerét ezután.

 

A tulajdonosoknak azt javaslom, hogy csak egyeztetés után menjenek ki az építkezésre. Sokaknál már ez kezdett ötletszerűvé válni. Ezért jogos a kérés a kivitelezőtől, úgy érzem.

 

Nem vagyok jogász, de gondolom, hogy az építkezés területén történt minden balesetnél felmerülhet az építő felelőssége.

 

Egy érdekesség:

Fiatal pának mutattam lakást. Jöttek és hozták a picit is, aki óvodás korú. Simán feljöttek volna együtt. Természetesen megnézték a lakást, de külön-külön, addig a másik kint maradt a gyerekkel.  

Ismétlem magam, de egy építkezés balesetveszélyes egy felnőttnek, egy gyereknek pedig kifejezetten életveszélyes.

 

folyt. köv. holnap....

 

Szi-Gyu Creative Commons License 2008.11.02 0 0 264
Üdv megint,
Utána érdeklődtem ennek a dolognak, de azt mondja egy ügyvéd ismerősöm, hogy ha ez igy volt, akkor biztos, hogy komolyabb dologról lehetett szó, mint egy ficam. :)
Én egy pillanatra megijedtem, mikor hallottam, de tényleg túlzás lenne.
Remélem holnap sikerül dűlőre jutni az építtetővel.
Szi-Gyu Creative Commons License 2008.11.02 0 0 263

Szia Tamás!

 

Teljesen egyet értek veled ebben, és mi is ugyanezt terveztük a férjemmel, holnap fel fogja hivni, és megbeszéli vele, hogy saját felelősségünkre egy héten egyszer szeretnénk kimenni megnézni. Szerintem sem lenne jó senkinek, ha az átadás előtt közölnénk, hogy mi ezt nem igy kértük, és szedjék fel az egészet.

 

És az biztos, hogy be is perelte? Mert olyat hallottam, aminek nem tudom mennyire van valóság alapja, hogy az egyik épitkezésen is volt ilyen pereskedés, és addig nem kaptak lakhatási engedélyt a lakók,amig az épittetőnek per volt a nyakába. Remélem ez csak ijesztgetés, és nem igy van. Nem tudom a törvény mit mond?!

Üdv: SZilvi

Kevin59 Creative Commons License 2008.11.02 0 0 262
Sziasztok!

Azt hiszem, hogy a gondolataimat és érzéseimet a kedves szomszédról már mind leírtátok. Így más nem marad számomra, mint az ötletem leírása.
Holnap felszeretném venni az építtető vezetőjével a kapcsolatot, majd az alábbiakat megbeszélni vele:
1. teljes mértékben megértem a reakcióját, valószínű én is így reagáltam volna, DE 1 ember miatt ne szenvedjen a többi.
2. Ha máshogy nem megy, akkor vállalom, hogy aláírok egy papírt, amiben elfogadom, hogy saját felelősségemre megyek be az építési területre és ezáltal vállalok minden kockázatot, ami ott érhet. A nyilatkozat tartalmazná a személyemre vonatkozó azonosító adatokat (név, szig.szám, születési dátum), majd tanukkal ellenjegyeznénk. Ebből 1 pld. náluk, 1 pld. nálam és 1 másolat pedig kint lenne az építkezésen a biztonságiaknál. Így ha odamegyek és "igazolom magam", akkor beengednének.

Remélem sikerül elintézni, mert valljuk be az nem hangzik túl fényesen se számunkra se a vállalkozók számára, hogy papíron egyeztetünk, majd az átadás-átvételkor előhozzuk a hibákat és vonulhatnak fel újra, hogy a nem megbeszéltek szerint megvalósult dolgokat kijavítsák.

Üdv:
Tamás
Szi-Gyu Creative Commons License 2008.11.02 0 0 261

Sziasztok!

 

Én is baromira ki vagyok akadva ezen a bénán, mert nem tudok rá mit mondani. Eddig minden héten egyszer kimentünk, megnéztük, hogyan haladtak, szóltunk ha valami nem jó és ők szó nélkül kijavították. Egy ilyen pancser miatt most sziv mindenki. Ki kellene tenni egy nagy táblát, ráírni, hogy Építési terület! Belépés CSAK ÉS KIZÁRÓLAG saját felelősséggel! Ha én lettem volna ennek a kedves lakónak a helyébe, akkor biztos, hogy fülem-farkam behúztam volna, hogy észre ne vegyék rajtam, hogy kiment a bokám. Biztos nem hibáztatnék, pláne nem perelnék senkit a saját bénaságomért. Na mindegy...nem érdemel több szót...

ezol Creative Commons License 2008.11.01 0 0 260
  Lakóépületek, és lakások műszaki ellenőrzését vállalom épités közben és a műszaki átadáson.




06-30-294-73-00




sziren220 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 259
Sziasztok!
Én is felháborítónak tartom,hogy valakinek ennyire tyúk esze legyen!Az biztos,hogy az illető máris ki van tiltva a zenekarból! Sajnos az emberek zöme ilyen,pénzéhes,és nem törődik azzal,hogy így másoknak mekkora bosszúságot és kárt okoz.Ez tökéletes visszaélés az építő,és építtető jóindulatával!Köszönjük neki,hogy el vette tőlünk a lehetőséget,és remélem nem jön közénk lakni,mert még szerintem egy pár lakógyűlésen keresztbe tenne nekünk,mert a saját érdekeit tartja csak szem előtt.Rosszat nem kívánok neki,de jobb ha nem derül ki szerény személye,mert lenne hozzá 1-2 keresetlen szavam.
Üdv:Irén
kimi075 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 258

fürdőelöszoba

Itt vannak a képek, az elöbb lemaradtak.

kimi075 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 257

Sziasztok!

 

Mi is szivesen meg köszönnénk a bokaficamosnak, hogy nem mehetünkbe az épitkezésre.Egyszer már voltunk bent és úgy rémlik, hogy a fürdöszoba kapcsoló kivül van.Mert a fürdőben a mosógép kiállásnál szerintem egy konnektor lesz.A képekből is igy látszik.

Mex1977 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 256

No közben végig olvastam a topicot és behoztam a lemaradásomat.A kilímás részhez annyit fűznék hozzá hogy idén megjelent egyrendelet miszerint a kültéri egységet el kell burkolni esztétikailag hogy ne rontsa a homlokzat öszképét.A fürdőszobához pedig hogy kizárólag kétsarkú(fázis-nulla) szakítású kapcsolót lehet alkalmazni.A helységen belül csak akkor lehet a kapcsoló ha megvan a védőtávolság a vizes berendezésektől.Szeerintem ezekben a lakásokban sehol nincsen meg a fürdőszoba méreteket látván.

 

 

MoveArt Creative Commons License 2008.11.01 0 0 255

Azt nyugodtan kiköthették volna már az elején, hogy az építkezés csak saját felelősségre látogatható. Senki nem hőbörgött volna és elkerülhető lett volna ez a dolog. Nekem eszembe se jutott volna perelni őket, ha valami baj ért volna kinn.

Biztos kellett még egy kis önerő és így talán összehozható - gondolta.

Garfield111 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 254
Hát ez elég komoly probléma, főleg azoknak akik több féle dolgot is kértek alakításra. Hogy fogjuk megnézni, hogy tényleg jó-e az átalakítás? :(:(:(
Na most azt nem tudom, hogy ha mi szeretnénk a csempéket vinni akkor ki fogja felvinni? Én nem mehetek be. Az ottani emberke meg finoman szólva ejt az én csempémre :S na de mindegy.
Tipikus ebben az országban, "egy" miatt szív a "többi". Remélem nem rajtunk csattan az ostor.
Amúgy a jó embert nem tájékoztatták vagy nincs annyi esze, hogy ez egy építkezés és SAJÁT felelősségre mehet be? Biztos nem:(
sasha11 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 253

Nekem hétfőn ki kéne mennem a villanyossal egyeztetni. Most mi lesz? Nem fognak beengedni?

 

Nem!

Mi pénteken voltunk kint, és a bejáratnál beszéltünk a villanyossal...

Sőt, konnektorokat, tv, telefon csatlakozókat kellett volna egyeztetnünk. Üres alaprajzzal felment a lakásba, és berajzolta h pontosan hol vannak... Mi lent megnéztük a rajzon... :-(

 

Hát, ez van... :-(

 

Végre egy korrekt cég, aki rendesen végzi a dolgát, odafigyel ránk és teljesen normálisan kezeli a nyűgeinket.

 

Ezzel egyet értek! :-)

Tényleg minden nyűgünkben segítenek.

 

 

 

 

Előzmény: MoveArt (251)
MoveArt Creative Commons License 2008.11.01 0 0 252

Ja, elmaradt a minden újonan érkezőnek kijáró köszöntés! :)

 

Szóval Szervusz Mex1977! Udvözlünk körünkben. Örülünk hogy idetaláltál.

Előzmény: Mex1977 (249)
MoveArt Creative Commons License 2008.11.01 0 0 251

Ez elég gáz. Végre egy korrekt cég, aki rendesen végzi a dolgát, odafigyel ránk és teljesen normálisan kezeli a nyűgeinket. Erre jön egy ilyen és belekavar az egészbe. Nyilván a saját figyelmetlensége okozta a balesetet.

Nekem hétfőn ki kéne mennem a villanyossal egyeztetni. Most mi lesz? Nem fognak beengedni?

Előzmény: Mex1977 (249)
sasha11 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 250

Perli az építtetőt!?

 

Örüljön h bemehetett az építkezésre...

Rosszul lépett, és ezért perel!? Nem neki kellett volna jobban figyelnie!?

Hihetetlen...

 

Előzmény: Mex1977 (249)
Mex1977 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 249

Sziasztok!

 

Ma voltam a háznál és gondoltam megpróbálok bemenni.Sajnos nem sikerült emiatt a "drága" lakó miatt aki most perli az építtetőt.Az őröket is befenyítették hogy beengedett személyenként 20000ft-tal büntetik meg őket ha beengednek bárkit.Hát ez szomorú.Ja és megkérdeztem a balesetet hogy sikerült összehozni.Aztmondták hogy kísérővel ment be az illető és még a bejáratnál sikerült összehozni a bokaficamot.

 

Üdv

Tibi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!