Persze, arányaiban kevesebb hő fog távozni. De ha nem tetőteres, és a padlást nem használod, akkor a legegyszerűbb/olcsóbb a födémet szigetelni. Kis túlzással csak le kell teríteni...
Arra lennek kivancsi, hogy van-e ertelme csak a falait szigetelni egy haznak, tehat ha a tetot, padlot nem szigetelem, akkor lesz-e erzekelheto hatasa a dolognak?
Házi készítésű puffer tartály szigetelése lesz. Diszperziós ragasztóval ragasztottam az alut. A régebbi kísérletemnél, két gipszkarton közötti hőszigetelést teszteltem. Falfűtéshez, hogy ne a tartófalat fűtsem, hanem a szobát. Meglepődtem amikor csak alufóliát ragasztottam a kettő közé és jelentősen csökkent a hátsó-passzív lap hőmérséklete. Valószínű, hogy az infra sugárzást veri vissza, több helyen is van "alutükör". EPS között még nem találtam.
ha egy épületet belülről szigetelsz a már felsorolt penészedési és felesleges pénzkidobáson kívül még egy szvsz fontos dolgot veszítesz
mégpedig a egy hő puffert, amik maguk a tégla vagy egyéb falazatok. vagyis nyersz egy könnyen fűthető - hűthető lakást amit folyamatosan klimatizálnod kell!
Kisméretű tömör tégla: 25x12X6,5 cm 2,8-3,5 kg/db téglagyártól és gyártástól függően. Bár ez semmit nem befolyásol azon, hogy lazán elfújja a szél egy kartonlemezre téve.
"a katranypapir magaban tonkremegy a napsutestol. ugyanazt a koporos izet kell tenni a tetejere, mint amivel a laposteto egyebkent is van csinalva." két vizszigetelés között egy hőszigetelés elég érdekes megoldás
a lapostető hőszigetelésénél inkább a fordított rétegrendű tető jöhet számításba
Egy kismeretu tomor tegla kb egy kilo. Es egesz nagy felulete van amibe bele tud kapni a szel. Lattam mar olyan szelet, ami pl a 15literes diszperzites vedret ami tele volt vizzel, felboritotta.
Nem jarolap, hanem az az 5cm vastag beton jarDAlap.
Azert kell ra a kavics, mert az UV allo, a katrany nem az. Jo sok tyukolnak csinaltak videken katranypapirbol tetejet, par evet bir csak.
Isover oldalon is találsz ilyet (mostmár énis kerülném). Mindenképpen párafékező fóliát ajánlanak hozzá, hogy a pára visszaszellőzzön a szobába. Ez (szerintem) azt jelenti, hogy neked kell arról gondoskodni, hogy a helyiségben ne legyen sok pára, ami szobában talán elérhető, de konyha fürdőszoba vagy olyan hely ahol sok virág van elég esélytelen (szvsz).
A videóról: Lazán felfogatják a kartont a véknyított részen a szélétől 0,5 cm-re. A karton szélétől 5cm tiltott táv van.
Meddig kell érjen a lábazati szigetelés? Nem igazán értek hozzá. A földben lévő betonra két sor zsalutégla lesz, erre jön a lábazati szigetelés. Innen a falak következnek majd a falszigeteléssel.
Meddig érne a lábazati szigetelés? Amúgy kb 2cm-vel vékonyabbat. De ki lehet számolni pontosabban a lambdák függvényében. A homlokzati hőszig 0,04 vs. lábazati 0,035 esetén 0,035/0,04= 0,875-szöröse ad azonos k-értéket.
Továbbra is érdekelne, hogy most épülő ház lábazatára hány cm szigetelést érdemes felrakatni? A falra 10cm van betervezve. (38-as tégla, zsalukő lábazat)
1. Nem mondod! Láttál már kisméretű téglákat röpködni a szélben? De biztos ami biztos, legyen 40 x 40-es járólap.
2. Az a kőporos izé amivel a laposteto egyebkent is van csinalva kőporos kátránypapír. A sima kátránypapírt be kell kenni és akár kőport is lehet rá szórni. Így csinálták valamikor. Mostanában a gázperzselővel rámelegítős fajta megy, de ez ide nem jó.
Igazából úgy a praktikus, h a kecót kívülről is szigeteled.
Aműgy benntről: gk lemez, párazáró fólia (de nagyon alaposan, korrektül felrakva) szigetelés, tégla, szigetelés. :)
Nálam tetőtérben a gk lemez váz osztásába OSB-t fogok a téglára ragasztani, de kívül is van szigetelve. Muternál is így csináltam 3 éve, semmi gond nincs azóta se. Mondjuk ott 5cm kőzetgyapot ment benntre.
Tőlem aztán azt tesztek amit akartok, én biztos nem tennék, minden hónapban előjön a téma valamelyik fórumon. A konkluzió az, hogy alapból nem szabad, mert ha a tégla, és a ház közé esik a harmatpont akkor ott kicsapodik a pára, és annyi.
Mérnöki számitásokkal ki lehetne számitani, hogy éppen mennyi hőszigetelést lehetne tenni az adott környezetbe, hogy ne forduljon elő.
Azon a vicces bemutatón azért a ház már kivülről hőszigetelve van! Ezenkivül a váz alá elég vékony anyag került, lehet az még nem hozza be a harmatpontot.
Annak a videonak a szakszerusegerol annyit, hogy vegig aluminiumnak mondjak a profilokat. Hat pedig az baromira hornganyzott acel. Alubol szerintem sehol nem csinalnak olyat, nem is tartana benne a csavar.
Ha igy csinálod akkor pedig jó eséllyel lesz penészed akármilyen párazárót is teszel.
Légyszives olvass vissza belülre nem teszünk alapból hőszigetelést!!!
Inkább kivülre próbálj megoldást találni, ha nem tudod a külsőt semmiképpen megoldani akkor egy évig lesz hőveszteséged azon a falon, de nem fog penészedni.
Szakemberrel beszéld meg. Az a kivitelező aki ennek nekiállna annak sürgősen veszitsd el a telószámát.
Van egy házbővítés. Új tégla, külső fal. Egyik oldalán sincs még vakolva. Belül gipszkarton lenne vakolat helyett. Jelenleg csupasz a tégla. Tennék rá egy vékony réteg vakolatot, hogy ne a fugák és a nútféderes rész legyen csak a karton felé. Errre mennne egy szigetelő paplan a hő és hangszigetelésnek. Ezutá lehet kéne valami fólia, de nem tudom a rétegrendet. Majd a végül a gipszkartpn lapok. A külső oldal már csak jővőre lenne vakolva és szigetelve. Erre a kivitelezésre kéne tanács. Ha csináltatnám a munkát akkor sem tudom pontosan ellenőrizni, hogy jól csinálják-e. Nem szeretném ha egy idő eltelte után penészesedés léne fel.
Persze értem én, írtam is. Ha viszont a szomszéd fűt, akkor jórészt kifűti saját maga fölött a födémet, akkor pedig már nem is akkora hőhíd arrafelé...
Külső szigetelés a tetőn. Nem szólni senkinek semmit, meghozni a szigetelést és felragasztani. Egy délelőtt megvan és utána mit tudnak csinálni?
Az XPS kátrányfelületre ragasztható oldószermentes bitumenes ragasztóval. Felragasztani és a tetejét meg leragasztani kátránypapírral. A dübelezést tető esetén nem kéne csinálni, hanem inkább néhány kisméretű téglával lesúlyozni.
Tanács és segítség kellene. Gipszkartonoznám az új p-HS téglából készült falakat. Természetesen tennék a fal és a karton közé gyapotot. Azt nem tudom, hogy üveg vagy közet?