KÖSZÖNÖM!- A szervízkönyv elérhetőségét, le is töltöttem. Most vettem OSRAM +90-es izzót, szép fehéren világít. Bedőltem a SPAR akciós izzónak,el is buktam 2500 FT-ot. XENON mega wite van rá írva, de olyan kék mint a szilva. Ezért cseréltem OSRAM-ra. A céges autómba vettem TESLA xenon blue-t h7 ben, kellemes csalódás, szép fehér fénye van. Több izzót is ki fogok psóbálni,a tapasztalataimat megosztom veletek.
CSHÁ! Megtettem azt a 19 lépést a boltig ami nem volt nagy gond. Nyitva van, bolt is meg bontó is. Érdeklőséd szinten megbeszéltük a dolgokat neked jobbos köd, D Janinak balos tolató. Jövő hét közepén hív az eladó és ecseteli a lehetőségeket mert ő már nem az a fickó akitől én rendeltem anno. Addig is egy kis türelmet kérek. Itt van a tel.száma: 06-20-331-5583.
A relézés csak akkor ér valamit, ha külön áramkört alakítasz ki, vastagabb vezetékkekkel. Én három éve csináltam, erről megy a köd, és a szúrófény is. Eddig kifogástalan / Ignis alapmodell /. Leírni kicsit hosszú, több opció is van . Akit érdekel: 20 586 8989 hétvége.
A Swift vékony vezetékéről annyit, hogy régi, de már műanyaglámpás Swiftben 4 évig használtam 100W-os izzót, mert jobban világított. Csak a párásodó lámpának égett meg a foncsora, a páracseppek alatt. A másik gond nélkül bírta.
De itt is lehetnek elvileg azonos cuccok között eltérések, Nem biztos, hogy mindíg ugyanolyan vastag, meg minőségű a "króm" a tükrön, hiába kellenne állandónak lennie. Máskülönben mindenkinél ugyanazt kellene produkálniuk.
Nem értem én sem de ezt válaszolta egy hozzáértő ember:
"Az esetek többségében azért teszik be a nagyobb teljesítményű izzót, mert gyengén világít a normál. Ennek ugye alapból két oka szokott lenni, az egyik a tükör, másik a vezetékek/csatlakozók. Gyakorlatilag meg mindkettő egyszerre. A tükör hibáján "javít" valamit a nagyobb izzó, de a megnövekedett átmenetiellenállások érdekes dolgokat tudnak produkálni, aminek akár az is lehet az eredménye, hogy a nagyobb izzó annyit sem világít mint a hagyományos. ( tudom, Te tisztában vagy vele ) Szélsőséges esetben akár tűz is lehet belőle. Az Ignis/Swift meg annyira vékony vezetékekkel készül, hogy a normál izzót is alig bírja el, szinte hetente jön be egy-kettő, amin vezetékeket/fényszóró csatlakozókat kell cserélni."
Sokat hallok akinek már jó idelye 80/100-as izzója van gond nélkül,de
Tökéletes és nagyon szépen köszönöm előre is, de csak akkor tégy így, ha nem nagy gond. Végülis közel van és el tudnék gurulni arra én is. Egyébiránt jobbkormányos Ignisbe való (azaz jobb oldalra szerelhető) hátsó ködlámpa az, ami érdekel.
Mikor suliban elektroncsövet mértünk, anód 190V, rács 3V, igenám de ócska banándugó kicsúszott a rácsfesz 0 cső világít mint lámpa. Tanár a hátunk mögött naná:gyerekeim mit csináltok?-selejtezzetek. (Anno Trabi gyár 30-as éveinek présgépeiben elektroncsöves vezérlőelektronika...)
Anno a suliban gyakorlaton előfordult, hogy szivatgattuk kollégánkat az alábbi módon: 24V-os páka és trafó volt a munkaeszköz ugye. A pulton levő aljzatba szép csendben beépítésre került egy soros 100nF-os kondenzátor. Emberünk bedugja a pákát, nem fűt. Méri Ohm mérővel: nem is szakadt. Ok, bemér a lyukba csőVoltmérővel. A nagy impedancia miatt ott a 24V váltó. És nem fűt... :-)
Ha mérőműszert iktatunk a körbe, legyen az bármely nagyimpedanciájú bemenettel bíró, áram fog folyni. Ennek az áramnak a hatását használják a műszerek. A mezei multiméter pl. ismert értékű ellenálláson ejti a feszültséget és a műszeren (Depré) átfolyó áram adja a kitérést (hideg műszer). Aktív elemekkel lehet növelni a belső ellenállást, de a bemeneti osztón akkor is áram folyik.