Ez a topic azért jött létre hogy nyugottan lehessen beszélni OFF témákról is a rengeteg ON porsche téma mellett és hogy szorosabban összefogja ezt a porschés baráti társaságot!!!
Ma eljött Wier Tomi,hogy ugrál a gépe. A kapumon nem tudtam beállni! 3 perc alatt volt meg a megoldás! Az elosztó toronyban a rotor volt leégve. egy gyors csere és már röpült is. Ezt én megnéztem Neked,de ha kicserélted a rossz kábelt és még maradt egy kis ugra-bugra és már a gyertya hézagok is OK,akkor még ez maradt hátra,mert szemmel azért nem lehet teljesen pontos diagnózist adni!
Ajjajajaj! Nagyon sok más dologgal töltöttem az időt. De amikor feladtam ,tudtam,hogy kinek megy és ,hogy Te már tettél szívességet! Nem az olyan fajta embereknek szólt a múltkori kitörésem,mint Te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Küldöm majd a számom! De jelenleg,Anyukámnál van a szám,én meg 25-el odébb vagyok! Fogom küldeni! Nyugalom! Neked nem fogok terhelőt írni! :-)
Sziasztok! Egy porsches topicban olvastam, hogy ide költözött a 924-eseket szerető brigád, úgyhogy bedobom ide is, lenne egy eladó garnitúra 924-es alufelnim, nagyon szépen megcsinálgatva. Ha érdekel valakit, snakepeti kukac yahoo pont com,
néha csak előjött ez a rángatózás. Aztán elmentünk martfűre (20Km) és ott megálltunk aztán amikor tovább mentünk már nemcsinálta, tehát azt lehet mondani hogy kiszámíthatatlan volt mikor rángat. Ezért nem is tudtam rájönni mi lehet a baj. és mire a befecsit kicseréltem az volt az utolsó lépés. Ha azt cserélem legelőször akkor fele ennyiből megúsztam volna a találgatást, mint mire mindent kicseréltem, nagy túlzással a kis gatyám is ráment..... és az lett a vége hogy venni kellett egy másik 24-et ami működik és abból pótolni mindent......
Hoppá akkor itt nem is olyan egyszerű a baj mint az először gondoltuk.
Amikor még a régi befevsik voltak az enyémben akkor az alapjáratom nekem is ingadozott és hol dús, hol szegény keveréket kapott ill az egyik henger dúsat a másik szegényet és menet közben is elő-előfoldult hogy tartottam a fordulatot kb 3000-nél és egyszercsak ritmikusan elkezdett rángatni az ótó és abba sem akarta hagyni. de mióta áttettem a másikból a dolgokat azóta ez nem jelentkezett. Igaz azután, cseréltem rotort is és előgyújtásszabályzót is, de a rángatás az megszünt.
De mint azt tudod te is és szarvason Ákos is észrevette nem az eredeti előgyújtásszabályzó volt rajta, és mondhatni egyáltalán nem dolgozott. akkor már a másik ott volt a csomagtartóban csak lusta voltam kicserélni. De mielőtt levettem a gagyit róla megnéztem az előgyújtást stroboszkóppal. 26fok volt. :)) ahogy feltettem az eredetit akkor mindenféle állítás nélkül 10fok lett... :)))))))))
ja cseppet jobban is indul és szebben is veszi a fordulatot.
Megnéztem Marci autóját. Kicsit jobban megy,de a rángatás néha benne van. A gyertyákat nem vettem ki. Lehet az is. lehet a gyújtás kábel (ek) ,ami a gyertyához megy. Nagyon gyújtás szaga van a dolognak.
Amit néztem: A toronyban a csavarok nagyon beértek az alaplapig. Oda tettem alátétet. A trafótól jövő kábel a csatlakozásoknál elsült. Ezt kicseréltem.
Ami lehet még ,de kicsi a valószínűsége,hogy az AC néha szaggat. Ez lehet a biztosíték,vagy bármelyik vezeték csatlakozás. De inkább úgy fest,hogy amikor ránt egy picit,akkor inkább dúsít. Marad még a befecskendező hiba,de az meg nem csinál ilyen jelenséget! Azért gyanakszom a gyertyára,vagy kábelre,mert néha úgy pörög fől a motor üresben,hogy billeg és röfög,majd erőre kap. Viszont ha csöpög a befecsi,akkor az a henger be is dúsul. De ez meg nem mindig van jelen. (mármint a hiba.) Tehát szerintem még egyszer mondom,a gyújtás fronton van hiba. Wier Tominak is ilyesmi gondja volt és úgy oldódott meg,hogy atomra szedtem az elosztóját.
Sziasztok! ROW fényképe alapján végig vizsgáltam a csöveket, de én úgy láttam, hogy a helyén vannak és elrepedve sincsenek. Viszont Gyurma felajánlottad, hogy tudnál segíteni személyesen. Ha rá tudnál nézni a kocsira azt nagyon megköszönném. Természetesen én mennék oda, ahol neked jó, úgyhogy jelezd, hogy hol (és mikor) tudnánk megejteni egy találkozót.
Még annyival tudnék segíteni így eszmeileg,de ezt Row is írta,csak nem taglalva,hogy amikor hírtelen nyomsz(és ki van repedve egy cső9,akkor nem tud a torlótárcsa megemelkedni,mert fals-ot szív,de ha lassan nyomod,akkor emelkedik és a levegő-benzin arány,nem borul fel! Egyébként nézd meg azt a csövet,ami a Kfej és a légtorok között van! Ott van egy csatlakozás és vagy műanyag,vagy fémcső a köztes és az is tölcsér (gúla) alakú. Na ott szokta ledobni hidegen a 24 hidegen,gázadáskor a gumicsövet. Durran egy nagyot,majd jön ez a rend ellenesség ,amit leírtál!
no ez a vákumos előgyújtásszabályzó csöve és el szokott repedni! Ha leveszed a gyújtáselosztót és megszívod a csövet akkor mosognia kell a "belének".
végülis lehet hogy benzinszűrő lesz a ludas. de én még úgy nemjártam hogy egyik pillanatról a másikra az eldugult volna, csak folyamatosan lesz egyre szarabb a kocsi....