Érdekeltté kell tenni a gyereket a saját nevelésében, oktatásában, nem pedig sértegetni - véli a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete.
"Egyre több pedagógus nem tud mit kezdeni a tizenéves gyerekekkel, állandó zűrben élnek, nem értik egymás nyelvét, életfilozófiáját - egyesek már a kezelhetetlenség járványáról beszélnek" - hívja fel a figyelmet a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete közleményében.
http://www.hirszerzo.hu/cikk.ti_abortusz_maradekok_-_a_tanarok_hadban_allnak_a_diakokkal_.61057.html
Miután itt is - mint már tucatszor - prekoncepcionálsz, értelmetlen vitakoznom. De leírom mégegyeszer: nem hülye, nem balfasz, nem értelmetlen tanfolyamról lenne szó. Értelmes, hatékony és szankcionált oktatásról van szó.
Érdekes, hogy oktatáson amin te résztvennél, illetve amit javasolsz, az mind-mind jó és szükséges, amit én javaslok, az "hülyeség, balfaszság". :-)
A gyermekenek joguk van, de kötelességük 14 éves korukig nincs, nem is büntethetők. 14 és 18 között korlátozott a kötelesség és emiatt a büntethetőség is.
Félreértetted. A mostani veszélyesebb időket ne úgy értsd, hogy most vagy 1526-ban, hanem most vagy a rendszerváltás elött, pl. 1988-ban. Akkor még nem volt (ennyi) drog, nem volt nyíltszínü prostitúció a 13 éves lányok körében. Nem voltak gangek bizonyos iskolákban. A szülök csak egy munkahelyen dolgoztak, több idejük volt a gyerekre, a pedagógusoknak több joguk volt, voltak gyerektáborok a Balaton mellett stb.
Bocs, csak most néztem be. Eddig a lélekemelő "Celeb vagyok ments ki innen" örökbecsű műsor és topic kötötte le a figyelmemet. :-) komoly anyázásba majd moderálásba fulladt a dolog.
Na jó, kell egy kis kikapcsolódás is.
Most ha megengeded, csak erre az utolsóra reagálnék.
akik felnőtt korukig nem ismerték a halált, se egy rokonotok, se egy hörcsögötök nem halt meg? ...
Nem mondtam, hogy abszolút nem féltek. A mostani tízéves legkisebb is fél, pl. ha egy kutya a kerítésen belül este a sötétben nekiáll hörögni meg ugatni. Ha együtt sétálunk, akkor ezeknél a házaknál a járda külső oldalán megy. Persze, hogy fél.
De én nem ilyenről beszéltem. Ha jól emlékszem arról volt szó, hanem az esti lefekvésről. Ott pedig erről (a félelemről) szó sincs! Azért sem, mert a hülye meséktől távol tartottuk, kedves mesekönyveket olvastunk neki, és ma már ő választ valóban aranyos könyveket. Most a Ruminit olvassa.
Aztán - bár neki van saját tévéje, videója, és szabadon rendelkezhet vele - ha "félelmetes" rajzfilm van, ő magától elkapcsolja. A számítógépes játékokban is a normális, korának megfelelő aranyos játékokkal játszik.
De a legfontosabb, hogy megbízik bennünk. Sosem csaptuk be. Például, mikor vittük influenza elleni oltásra, akkor megmondtam, hogy kapsz injekciót. "'Fájni fog?" kérdezte. "Igen, fájni, de hamar elmúlik." Szóval nem ragozom tovább, a lényeg az, hogy ö megbízik bennünk és ez a bizalom biztonságot ad neki és gondolom ezért sem fél.
Természetesen nálunk is történt állathalál, pl, aranyhalak, meg gyíkok költöztek az örök vadászmezőkre. A gyerekkel tisztességesen eltemettük. Már van egy kis temetőnk, de nem ragozzuk túl. Ja, kutya is elpusztult már.
Igen, volt hogy félt a haláltól, mert nagyon magas volt a láza, és ő tíz éves kora ellenére komoly biológiai könyveket olvas (a nővére inspirációjára, aki a Harvard testvéregyetemén tanul orvosnak) és tisztában van a fehérjék kicsapódásával. Akkor mondta a feleségem, hogy nem fogsz meghalni, de tessék elviselni azt a hűsítő fürdőt.
Egyébként érdekes ez a halál téma. A legkisebb az egyik nagyapját nem ismerhette már. Ennek ellenére úgy beszélünk róla, mintha itt lenne közöttünk. Pl.: látod, ezt a képet is a papa festette. Stb. Aztán én szoktam egy kissé vicces módon a halál témát valahogy természetesebbé tenni, hogy ne legyen annyira misztikus és ezáltal félelmetes. Utoljára mikor náthás volt a legkisebb, megkérdeztem tőle, hogy „na, a szerveidet felajánlottad már?” Csak nevetett rajta.
Ja még annyit, hogy van egy világító Földgömbünk, azt lefekvésnél bekapcsoltuk, illetve volt olyan konnektorba dugható jelzőfény. Biztos, hogy ez is jó volt.
Skorpi, még egy ami az eszembe jutott, mert pont ma beszélgettem egy kisgyerekes anyukával a gyerekkori félelmekről. írtad, hogy a te csemetéid sosem féltek este lefekvéskor. Azért megkérdezném, hogy a te gyerekeid mint Sziddhárta herceg nevelkedtek, akik felnőtt korukig nem ismerték a halált, se egy rokonotok, se egy hörcsögötök nem halt meg? Ne mondd, hogy egy 6-8 éves gyerekben nem merül fel a halál, az elmúlás, én pl. konkrétan emlékszem, hogy én gondolkodtam rajta és féltem is hogy meghalok, hogy meghalnak a szüleim, stb. Pont ugyanazokon járt az agyam, amiket most tőlem kérdez a lányom és amit a barátnőm mesél, hogy az ő lánya mond.
"napjainkban egyre több veszély jelentkezik a családokban is"
Mi a lófax veszélyesebb MANAPSÁG, mint az elmúlt időkben valaha? MItől rosszabb egy gyereknek 2008-ban, mint 450-ben, 1210-ben vagy 1903-ban???? Ja, miután hazamentek az iskolából, apuka fejlesztő játékot játszott velük, anyuka meg ügyelve a kiegyensúlyozott táplálkozás szabályaira, tápláló és vitaminokban gazdag vacsorát főzött. Aha, odabasztak elé valami katyvaszt a libapásztorkodás után, aztán az egész család bebújt egy nagy ágyba. Kell az átlag magyar gyereknek a mezőn szántaniuk, libákat őrizniük, félniük hogy elpatkolnak torokgyíkban, hogy lemészárolja/megerőszakolja/elhurcolja őket egy vandál horda, lebombázzák őket, taposóaknára lépnek, éhenhalnak, mert a földműves apjának elfagyott a termése, angolkóros lesz?? A két gyerekemnek az a legnagyobb baja, hogy hány napot kell aludni Télapóig és hogy megkapják-e a hőn áhított büdösborzot (igen, ezt a játékot kérték). Kiböffentették a szájukon, hogy "ezt szeretném a Télapótól ", én meg szaladtam mélt írni a jueszéjbe, hogy küldjék el, miközben előtte megvettem a legdrágább vitamint meg a gyümölcsöket az ő szájuk íze szerint.
Kötelességeikről is szó van valahol? Mert a tököm tele a nagypofájú, bunkó kiskamaszokkal, akik betéve tudják a jogakat, a kötelességeiket meg hírből sem ismerik.
"Kedves Babco, olyan jó Téged újból látni, ezért hadd mondjam már el, hogy rólad a Tizenkét dühös ember c. film jut mindig eszembe. "
Én nem mondom hogy nekem mi jut rólad az eszembe, mert egy életre kitiltanak.:-)
"Te folyamatosan hozod az engem igazoló példáidat, de a vége mindig az, hogy "nem kell, nem kell!". (:-)"
Bocs, de attól, hogy egy értelmi fogyatékos anyától nem veszik el a gyerekét, az nem jelenti azt, hogy ott kéne ülnöm egy tanfolyamon többezer más átlagos szülővel, ahol elmagyarázzák, hogy ha leforrázom a gyerekem, pénzbírságot is kaphatok. Idő és pénzpocsékolás.
"Ahogy az uolsó esküdtnek is megvolt a személyes oka arra, hogy bűnöst kiáltson, gondolom neked is megvan az okod, hogy utáld az oktatásokat és a tanfolyamokat."
Ha látom az értelmét, akkor nem utálom, hanem nagyon is támogatom. Én az iskolákban kötelezővé tenném az elsősegély-nyújtási ismereteket, baromság hogy egy gyerek tudja, mi az a mitokondrium, de ha az apja infarktust kap, mentőt se tud hívni. A te ötleted viszont hülyeség, idő és pénzpocsékolás, nem hatékony. Te hiányolod, hogy az igazán rászoruló és hátrányos helyzetű gyerekek szüleit meg sem merik büntetni, a védőnő ki sem mer menni. Ha anyuka/apuka elmegy a tanfolyamra, meghallgatja mennyi a büntetési tétel, utána ugyanúgy nem meri senki feljelenteni, a védőnő/gyámügyes/rendőr kimenni, tehát azonkívül hogy elbaszod az idejét egy rakás átlagos szülőnek (akik a tanfolyamosdi helyett a kölkeikkel is foglakozhatnának), ugyanott tartunk. Akkor mi is az értelme??
"(Ámbár ha belegondolok, te magad önként mentél babás tanfolyamra.) :-)"
Szülésre felkészítő tanfolyamra mentem. Továbbá elsősegélyre. Nem pedig balfasz gyereknevelési tanácsokat hallgatni.
"Már megbocsáss, de akkor minek hoztad a példát? :-)"
ÁTLAG anyukákról beszéltem, nem fogyatékosról. Ő egy más tészta.
"Ismét csak kiemelem, nem kiabálok: SZERINTED EZ A PÁR MIT FOGNA FEL EGY TANFOLYAMBÓL????? A százezer forintos büntetést. Azt biztos."
Baszki, azt sem fogja fel a nő, hogy hogyan vásároljon a boltban. Ott bénázik a pénztárnál. Nem tudná/tudja megjegyezni azt a sok szabályt amit egy gyerekkel be kell tartani: fogni a kezét ha úttesten megy át, vigyázni a forró vízzel, stb. Hiába mondanál el neki minden létező veszélyhelyzetet, nem tudja majd megjegyezni, és nem látja tettei következményét.
"Nézd Babco, én ide már nem is kellek. Te ragyogóan hozod a példákat, hogy miért is kéne egy oktatás, illetve a kemény szankciók. :-)"
Az illető anyuka ÉRTELMI FOGYATÉKOS. Az ÁTLAG anyukák nem.
Kedves Babco, olyan jó Téged újból látni, ezért hadd mondjam már el, hogy rólad a Tizenkét dühös ember c. film jut mindig eszembe. Amikor az utolsó esküdt is belátja a lelke mélyén, hogy nem bűnös a mexikói srác, de ő csak azt, mondja, hogy "bűnös, bűnös".
Te folyamatosan hozod az engem igazoló példáidat, de a vége mindig az, hogy "nem kell, nem kell!". (:-)
Ahogy az uolsó esküdtnek is megvolt a személyes oka arra, hogy bűnöst kiáltson, gondolom neked is megvan az okod, hogy utáld az oktatásokat és a tanfolyamokat.
(Ámbár ha belegondolok, te magad önként mentél babás tanfolyamra.) :-)
Az általad citált statisztikához hozzátartozik, hogy
1.Természetesen magas a németeknél a munkavállaló nők száma, hiszen nem szülnek. Lásd a grafikont.
2. A statisztikában munkavállalónak tekintik azt, „akik a referenciahéten legalább egy óra hosszat végeztek bármilyen munkát”.
A németeknél nagyon sok a részmunkaidős anyuka, aki napi 4, max 6 órát melózik. Pontosan az idő alatt, amíg a gyerek óvodában vagy iskolában van.
Németországban lehetőség van ún. ambuláns szülésre, és ez a forma meglehetősen népszerű. Sajátossága, hogy a várandós nő kórházban szüli ugyan meg a gyermekét, de az általa kiválasztott bába segítségével, és a kórházi személyzet részvétele nélkül. A kórház a vele kapcsolatban álló bábák részére biztosítja mindehhez a szülőszobát és a szükséges egyéb helységeket, orvos illetve a kórházi személyzet azonban csak a bába kifejezett kérésére kapcsolódik be a szülésbe.
Ezzel nincs semmi gond, ez lehetne itthon is. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a sufniban az hokedlin kell világra hozni azt a gyereket.
A női munkavállalási ráta az európai országokban, 2004 (grafikon kb. középtájon...)
"A női munkavállalók aránya – nem meglepő módon – a jóléti nyugat-európai és észak-európai országokban magas, míg a dél-európai és közép-kelet-európai országokban alacsony. "
Na még gyorsan visszaugrottam. Szóval beszéltünk hogy hejde jobban tudnak mindent a fejlett jueszéjben és Németországban. Szóval ezt is jobban tudják, követhetjük ezt is?
Más nyugat-európai országokban az otthonszülés aránya 1-2% az összes szüléshez viszonyítva. Közfinanszírozásból is támogatott Franciaországban, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Németországban. ... Németország: A nyolcvanas évektől kezdődően ismét megnőtt az otthonszülések gyakorisága, miközben a kórházi szülés színvonala is emelkedett, családiasabbá, emberközpontúvá vált. Manapság folyamatosan nő Németországban az otthonszülések gyakorisága, de arányuk még mindig nem túl jelentős (az összes szülés 1-3%-a). A biztosító az otthonszüléseket téríti....
A német orvosok azonban nem támogatják az otthonszülést, csak a kórházi környezetet tartják biztonságosnak, pár éve kísérletet tettek annak betiltására. A bábák 1995 óta közzéteszik statisztikai adataikat, amelyek alapján az eredmények nem rosszabbak, mint a kórházi szülések esetében.
...... Németországban is létezik olyan indikációs lista, mint Hollandiában, de ez csak ajánlás jellegű. A bába dönti el, hogy komplikációk felmerülése esetén érdemes-e megkockáztatni az otthonszülést vagy kórházban kell levezetni.
Németországban lehetőség van ún. ambuláns szülésre, és ez a forma meglehetősen népszerű. Sajátossága, hogy a várandós nő kórházban szüli ugyan meg a gyermekét, de az általa kiválasztott bába segítségével, és a kórházi személyzet részvétele nélkül. A kórház a vele kapcsolatban álló bábák részére biztosítja mindehhez a szülőszobát és a szükséges egyéb helységeket, orvos illetve a kórházi személyzet azonban csak a bába kifejezett kérésére kapcsolódik be a szülésbe. A szülők a gyermekkel a szülést követő néhány órán belül hazatérhetnek, ahol az otthonszülésekhez hasonlóan a bába gondoskodik a továbbiakban róluk. ....
Igen, azt mondom. 1. Átlag anyukáról még nem hallottam, hogy rendszeresen elfelejtette volna megetetni a gyerekét. 2. Ő konkrétan fogyatékos, ne hasonlítsd össze egy átlagos emberrel. Rajta nem segít az oktatás, tőle sajnos úgy ahogy van, el kellett volna venni a gyereket. Egyszer elütötte az autó, de komolyabb baj nem lett. A kicsi kirepült a babakocsiból, de ő sem sérült meg. Pár héttel később mit mesélt egy anyuka? Látta ahogy ismét szétnézés nélkül ment át az úton. És most nem kiabálok, hanem csak kiemelem: NEM ÉRTI, ÉS RAJTA SEMMILYEN OKTATÁS SEM SEGíT. Boltban is találkoztam vele, az egyszeri bevásárlás is nehéz feladat számára. Neki hiába mondod hogy mielőtt lelép a járdáról nézzen szét, nem fogja megérteni, mert egy kisgyerek szellemi színvonalán van. Apukát már régóta nem láttam, de amikor egyszer régebben összetalálkoztunk, velem volt a két gyerekem. Az egyik egy fejjel nagyobb volt a másiknál, akkor a nagy értelmesen cseverészett vele, a kicsi 2-3 szavas tőmondatokban beszélt. Apuka: Melyik az idősebb? Ismét csak kiemelem, nem kiabálok: SZERINTED EZ A PÁR MIT FOGNA FEL EGY TANFOLYAMBÓL????? Ja, és 2 vagy 3 hete történt, összetalálkoztunk a villamosmegállóban, mi felszálltunk, ők (anyuka, nagymama, gyerek) még maradtak. Amíg piros volt még a villamosnak és bent álltunk a megállóban, láttam hogy a gyerek sprintel a kocsik felé, anyuka utolsó pillanatban elkapja, majd elengedi, a gyerek meg megindul a két villamoskocsi közé. Hát annak a gyereknek egy angyalka fogja a grabancát, mert csoda hogy megérte a 3 éves kort.
"A bolondnőci akivel beszélgetni szoktam sem etette a gyerekét (akkor volt pár hónapos és csontsovány), amikor a doki számonkérte, akkor annyit válaszolt: dehát nem kért, nem is sírt....."
Kedves Babco, most csak ennyire van idöm, kedvem, energiám. (Most kezdődik egy fantasztikus gombfocimeccsem a fiammal.) Szóval csak annyit, hogy ezek után azt mondod, hogy NEM KELL OKTATNI a GYEREKNEVELÉST???
Mert egy három éves gyerek nem sír ha baja van, mert átgondolja, hogy "á, úgysem érdemes strapálnom magam, mert apuci-anyuci rám se bagózik". :-)
A bolondnőci akivel beszélgetni szoktam sem etette a gyerekét (akkor volt pár hónapos és csontsovány), amikor a doki számonkérte, akkor annyit válaszolt: dehát nem kért, nem is sírt.....
A kis ropi afrikai éhezőkről sem a bömbizős képek vanak a neten, és a romániai árvaházak egész nap a kiságyban fekvő lakói is csak beletörődően bambulnak maguk elé.....
Túlféltésről te beszéltél, miközben sokkal jobban félted a gyerekeidet, mint én. Erre utaltam. Érzem ám, hogy kínos neked! :-)
Ja nagyon, hogy így egyedül maradtam veled. De mindegy, a bolondnőcivel is már csak én állok szóba, mindenki más kerüli.
iskolakezdését? Az ELMŰnek meg a Főtávnak nem mondhatom, hogy bocsi, de csizma kell a gyereknek meg vitamin. Úgy kikapcsolják az áramot, mint a huzat.
Én erre külön gondoltam, de akkor javítom: az Elmünek meg a Főtávnak senki sem mondhatja......
Akkor meg miért volt bölcsiben a gyerek?
Mert nemcsak tanár férj létezik, hanem banki alkalmazott, kertész, portás, szállodai londiner, stb. Nemcsak recepciós feleség van, hanem tanár, ápolónő, stb.
Tehát megtehettétek volna, hogy otthon maradsz velük de nem tetted?
Nem csillagom, a 3,5 év otthon GYED-ből eléggé necces volt. Pont időben mentem dolgozni.
Németeknél az asszonyok nagy része Hausfrau. Nem divat a bölcsöde. A kisebbik ott járt óvodába, az óvoda reggel fél kilenctől tartott 3/4 12-ig. Aztán vitték szépen haza az anyukák. Mi is.
1. Majd ha az átlag magyar annyit keres és adózik mint egy átlag német, akkor az átlag magyar nő is lehet hausfrau évekig, sőt jut nyaralásra is.
2. Német kolléga azon akadt ki, hogy KÉSŐN jött vissza az anyuka, nem pedig azon, hogy miért jött vissza és miért nem hausfrau.
3. A német kolléganők között elég sok az anyuka.
4. Ismerek jópár lányt, aki bébiszitterkedett a topmenedzser anyukánál.
vagy tudta, hogy fölösleges, mert úgysem számíthat rád. Ezt írják azokról is, akik az Aludj jól gyermekem módszert használják.
Mert egy három éves gyerek nem sír ha baja van, mert átgondolja, hogy "á, úgysem érdemes strapálnom magam, mert apuci-anyuci rám se bagózik". :-)
Szerinted így "működik" a gyerek? Nézd, Babco, már azt sem hiszem el, hogy van gyereked.
Te nem tudsz különbséget tenni a túlféltés és az ésszerű elővigyázatosság között.
Túlféltésről te beszéltél, miközben sokkal jobban félted a gyerekeidet, mint én. Erre utaltam. Érzem ám, hogy kínos neked! :-)
További kellemes napot!
Ja látom írtál közben:
Hol írtam, hogy nem az ÉN két gyermekemmel van gond, akiknek az apukája tanár én meg recepciós vagyok?
Ezt írtad:
Szerinted egy tanár egy recepciós feleséggel megengedheti magának, hogy évekig otthon babázzon anyuci? Szép dolog a szeretet, de ha a pár csak úgy tud lakáshoz jutni, hogy fizetik a bankkölcsönt, plusz a rezsit, bérletet apunak a munkábajáráshoz, ez kapásból elviszi egy matematika tanár fizetését. Szerinted anyu GYED-ből (2 évig!!!!, nem is 3-ig) ami kb. 70 ezer ha a maximumot kapja, lehet fizetni a ruházkodást, egy 4 tagú család kajáját, a nagyobb gyerek iskolakezdését? Az ELMŰnek meg a Főtávnak nem mondhatom, hogy bocsi, de csizma kell a gyereknek meg vitamin. Úgy kikapcsolják az áramot, mint a huzat.
Miután rólatok volt szó a bölcsödével kapcsolatban, gondoltam magatokról írsz. De ha te terelni akartál, az más….
A nemcsak itt-et linkeld lécci.
Szóval nem tanár apuka és nem recepciós felség? Akkor meg miért volt bölcsiben a gyerek? Tehát megtehettétek volna, hogy otthon maradsz velük de nem tetted? Vagy mégis otthon maradtál, de akkor meg miért? Hiszen olyan jó a bölcsiben.
Kiakadt, hogy hogyhogy ilyen SOKÁIG volt otthon és nem a kicsi 6 hónapos korában jött vissza.
Németeknél az asszonyok nagy része Hausfrau. Nem divat a bölcsöde. A kisebbik ott járt óvodába, az óvoda reggel fél kilenctől tartott 3/4 12-ig. Aztán vitték szépen haza az anyukák. Mi is.
Mondd, miről is beszélsz egyáltalán?
Na, megint hazugságon kaptalak. Miután leírtad a saját élet körülményeiteket, – többek között azt is hogy férjed tanár (ezt többször is és nem csak itt) – aztán ebben a kontextusban pontosan leírtad a családi körülményeiteket, valamint azt hogy az anya recepciós, mi másra lehet gondolni?
1706:Hidd el, nem a tanár apuka -recepciós anyuka két gyermekével van probléma, ahol anyuka 2 éves korukban bölcsibe adja oket, de esténként, és hétvégén foglalkozik velük.
Segítek értelmezni: nem az átlagos színvonalon élő átlag emberek átlagos számú gyermekével van a gond. (hanem a segélyezettek iskolába nem járó csemetéivel és a topmenedzserek bébiszitter által nevelt kölkeivel)
Hol írtam, hogy nem az ÉN két gyermekemmel van gond, akiknek az apukája tanár én meg recepciós vagyok?
1704: Szerinted egy tanár egy recepciós feleséggel megengedheti magának, hogy évekig otthon babázzon anyuci?
Segítek értelmezni: szerinted amikor egy átlagos fizetés nem elég egy átlagos család fenntartásához, egy átlagos fizetésből élő átlagos pár megengedheti magának, hogy átlagos anyuka otthon babázzon évekig?
Hol írtam, hogy MI nem engedhettünk meg magunknak hogy a férjem tanári fizetéséből én, a recepciós évekig otthon babázzak?
többek között azt is hogy férjed tanár (ezt többször is és nem csak itt)
A nemcsak itt-et linkeld lécci.
Ja, és ha már felmerült a szuper Németország, ahol ugyebár jobban tudják mi a jó a gyereknek (saját szoba): a másik csoport német vezetőjének leesett az álla, hogy egy anyuka most jött vissza a gyerek mellől, a kicsi 2 évesen ment bölcsibe. Kiakadt, hogy hogyhogy ilyen SOKÁIG volt otthon és nem a kicsi 6 hónapos korában jött vissza.
Na majd este vagy a 4 nap szünet alatt lesz időm válaszolni, most csak egy-két dolog:
De miért nem? Hiszen az a természetes, nem? Ahol rájön a babucira. Mi kifogásod a villamos ellen? Akkor mitől nyilvános?
Már betettem a linket a tanácsokról korábban, amit a nyilvánosan szoptatni kívánó anyukáknak javasoltam. Olvasd el, abban pontosan benne van a válasz.
De azonkívül mindent szabad? Az emberek nincsenek tisztában sem a saját, sem a gyerekek jogaival.
De, épp az a baj, hogy csak azzal vannak tisztában, a kötelességeikkel nem.
Nem, nyuszifül, nem ezt vártam. Azt vártam volna, hogy ha neked volt saját szobás, akkor ha nem is tudod a gyerekeidnek ezt biztosítani, legalább annyit mondasz, hogy bizony jó volt az!
Ezek szerint te nem is tudod, hogy milyen mikor osztoznod kell egy szobán?
Nyaranta kivonultunk a telkünkre a kis faházba, ahol egy-két hónapig többen is aludtunk. Néha csak 4-5-en, néha 1-2 napig akár 8-an is. Sőt, a budihoz ki kellett menni és lavórból kellett fürödni. A szomszédban volt két kislány, az egyik velem egykorú, előfordult, hogy hol én aludtam az ő faházukban, hol ő velem az emeletes ágyon. Életem legszebb élményei az esti sutyorgások, vihogások, a társasozás, csatangolás a ház melletti kis erdőben.
Gondolom a szüleimnek nem volt akkora nagy élmény így összezárva, én imádtam. Az esti poénokon, a lámpaoltás utáni szúnyogvadászaton.
Ja, és a lengyelországi utunkból is a legkedvesebb élményem a sátorozás volt nem pedig a szálloda.
Na, megint hazugságon kaptalak. Miután leírtad a saját élet körülményeiteket, – többek között azt is hogy férjed tanár
Pontosan idézz lécci, a linkkel együtt. Ugyanis a férjem NEM TANÁR (párszor régebben adott nyelvórát, de ezt csak alkalmankként, mostanában nem is), teljesen más a szakmája, csak a példáimban szoktam tanár férjet ápolónő vagy recepciós feleséggel hozni. Merthogy az ő fizetésük az, ami megfelel az átlag magyar fizetéseknek. Nem hozhatok példákat az átlagos emberek életére a topmenedzser apuka - menő vállalkozó anyukával, mert az ő fizetésük messze több mint az átlag. De nem írtam le egyszer sem, hogy az ÉN férjem tanár, ÉN pedig recepciós vagyok.
a családi körülményeiteket, valamint azt hogy az anya recepciós, mi másra lehet gondolni?
Hol írtam azt a mondatot, hogy recepciós vagyok?
Esetleg füllentettél, mint egyébként?
Esetleg nem tudsz szöveget értelmezni.
Lehet hogy végignézem a Váci úti recepciókat, hátha látok egy kissé ideges, kissé dúló-fúló recepcióst? (:-)
Keresheted, ha neked erre van időd, de az nem én leszek. :-))))
Pontosan te mondtad, hogy a csapból is ez folyik. Akkor meg minek részletezni? Minek evidens dolgokkal unalmas tanfolyamokat tartani? Most akkor eldönthetnéd, hogy tudják-e az emberek vagy sem?
Akkor minek akarod tanítani? Ha a csapból is ez folyik, akkor folyhat az is, hogy mától büntetik.
A linkhez: azért vannak a félelmeik, mert nem rendesen nevelik őket. Ha belegondolok, a legkisebb (a másik kettő meg több mint húsz éve volt gyerek, régen volt) gyakorlatilag úgy érte el az iskolás kort, hogy nem sírt, kivéve ha beteg volt.
vagy tudta, hogy fölösleges, mert úgysem számíthat rád. Ezt írják azokról is, akik az Aludj jól gyermekem módszert használják.
Persze, hogy nem!!! Szó sem volt idióta hülye mesékről, Grimmről, Andersenről, Kis gyufaáruslányról meg Piroska és farkasról. Úgy b*sztam volna ki őket az ablakon, hogy még most is repülnének.
Közösségbe meg 18 évesen került? Mert én nem meséltem a 6 éves lányomnak a fogtündérről, az ovistársaktól hallotta.
Jut eszembe, a lányaid még mindig nem simogathatnak meg idegen kutyát? Tudod, attól féltél hogy leharapja az arcukat! És még beszélsz túlzott féltésről…
Mega LOL!
Tapasztalt és felelős kutyatulajdonos (és kisgyerekes) ismerős mondta, hogy náluk alapszabály: kutya és gyerek felügyelet nélkül nem maradhat kettesben.
A saját kutyájával nem hagyja ott a gyereket!
Te nem tudsz különbséget tenni a túlféltés és az ésszerű elővigyázatosság között. Mint ahogy humor és szar vicc között sem.
Mivel a meséknél a könyveket fejből írtam, lehet hogy a szerzők nevét vagy a pontos címet eltévesztettem. A Geronimo Stilton az pl. Geronimo és egy "s".
Több könyvet a gyerek maga olvasott, életkortól függően.
A bírók nem orvosok, épp ezért kellenek nekik szakértők - orvos ellen csak másik orvos tud(na) vallani, de nem mindig teszik meg. De úgy látom te nem Magyarországon élsz.
Magyarország a nagy orvosi összeesküvés hazája! Természetesen vannak műhibák, de abból nem szabad általánosítani. Te azt mondod, hogy azért mert egy orvos elb*szott valamit, ne járjunk orvoshoz.
A nyilvános szoptatás NEM jelenti a buszon, bevásárlókocsiban, villamoson szoptatást.
De miért nem? Hiszen az a természetes, nem? Ahol rájön a babucira. Mi kifogásod a villamos ellen? Akkor mitől nyilvános? Ha zárt helyen, kettesben csinálják, akkor nevezzék aminek akarják, nincs kifogásom ellene.
Úgy mellékesen jegyzem meg, hogy sok bevásárló központban van baba-mama szoba.
Lásd fent.
Ott, ahol fémdetektorral vizsgálják meg a gyerekeket az iskolába belépéskor.
Istenem, de naív vagy! Honnan tájékozódsz? Blikk-online? Ahol fémdetektorral vizsgálódnak, na látod, azokat a gyerekeket nevelik úgy, hogy nem volt külön szobájuk.
hiszen van nekik saját szobájuk benne saját számítógéppel, de még saját picológusuk, túlsúlyuk és apunak cuki fegyvere is van.
Hát persze!
Ma minálunk itthon elég nagy probléma a túlsúlyos gyerek. USA-ban erre jobban figyelnek, de nyílván nem Bronxban. Ja, tudtad azt, hogy USA-ban sokkal többet olvasnak az emberek mint nálunk? És hogy ingyenesek a könyvtárak? Nem?
Az apuciknak nálunk is van cuki fegyverük. Nem is hiszed, hogy hánynak. Ne nem olyan Counter-Strike-os játékfegyver. Igazi.
Mondd csak, és ha holnaptól ez kötelező lenne, egy tanár apa az ápolónő anyával két kiskamasszal ezt hogyan valósítsa meg, amikor a napi megélhetéssel küzdenek?
Ez egy folyamat lenne, nem holnaptól, hanem mondjuk lenne erre tíz év. Egyébként erre halad a világ, nyugi, a te unokáid majd már úgy fognak felnőni.
Hát nem úgy, hogy rájuk baszom az ajtót.
Nagyon helyes! Nem is szabad. Ki mondott ilyet? Szép finoman be kell csukni, hogy semmi se zavarja az álmát.
Semmi ismereted nincs az 5-6 éves korosztály lelkivilágáról.
Kacagok! (:-) Nagyon jis ól ismerem.
Na persze, a szeretethiányos, bölcsödében szocializálódott, „apuka-anyuka reggeltől estig a dolgozdában” szülök 6 éves gyerekiről tényleg nincs ismeretem. Az én gyerekeim nem féltek, nem nyavajogtak lefekvéskor. Talán pont azért, mert rendesen lett velük foglalkozva. Az anyjuk a munka után nem szaladgált bevásárolni, mosni, főzni, takarítani. Elvégezte mikor aludtak napközben a gyerekek.
A 6-ból már csak kettő lakik ott, a többiek kirepültek. Boldog családi életük van.
Legyen úgy! Azért nézd meg, hogy az ő gyerekeik külön alszanak-e?
Ja, és picológus mondta. Akkor az úgyis van, ugye?
Igazad van, nem kell pszichológus, nem kell orvos… ezek mind buták és konspiratívak. Inkább a játszótéri javasasszonyok.
Remélem nem az a picológus mondta, amelyik a saját kölkit nem tudja kezelni, és magából kikelve üvöltözik.
Ja és még durva, agresszív, nyomorult szülök is az orvosok. Van még?
Nagyon szórakoztató vagy!
Ez nekem hasonlít a bőrgyógyászokhoz.
Hogy hol szerezted, azt ő honnan tudja? Jó volt-e a kenőcs, ez kérdés.
Nézd, az orvosok sem tudnak mindent, ez világos. Nem is állítják. Én úgy vagyok, hogy orvosi ügyben mégis inkább egy orvosnak hiszek, mint egy recepciósnak.
A 1,5 szobás lakótelepek, garzonlakások pedig csak a mesékben léteznek.....
Persze, hogy vannak! Viszont oda nem kell két gyereket szülni.
Ugyan, hiába van saját szobája egy gyereknek, az lószart sem ér.
Önmagában nem is. Szükséges, de nem elégséges feltétel.
Ha szerető családban él, akkor megteszi egy kis kuckó is...
És ott rakja szét a legoit, a játékait, mindenét? Közben szól a tv, a másik gyerek zenét hallgat, a apa meccset néz. Szép nyugodt családi idill.
Gyerekek mióta élnek házaséletet?
De hát az a természetes, nem? De tudod mit? Együtt laksz a testvéreddel, annak a párjával egy szobában, nincs házasélet. Addig mozi van. Na? Persze nem tetszik, mert alkalmazkodnia kell egymáshoz? Ja hogy a gyereknek is hozzátok meg egymáshoz? Az persze nem számít …
Ja, igen, én marha bemásztam a majomketrecbe, közben mindenki már elment mellőlem és én meg kettesben maradtam a csimpánzzal.
Állítólag minden nő álmodik egyszer olyat, hogy egy nagy csimpánz magáévá teszi. Freud beköszönt az ablakon? (:-)
Te csak a két végletet tudod elképzelni, az egymás szájába lógunk, meg a mindenkinek saját szobája van között nincs semmi?
Akkor részletezd! Nálatok hány négyzetméter jut egy főre?
A tanárok is irányítják oda a gyerekeket.
Lesz*rják nagyívban.
Ha tanfolyamra megy a szülő, akkor önként és dalolva viszi a gyerekét oda?
Nem én mondtam, hogy oda kell vinni. Te mondtad.
Hol írtam hogy ez így jó? Én csak az átlag szülők baszogatása ellen vagyok.
Szóval nem jó? Akkor ennyivel is előrébb vagyunk. Az átlag szülő szívesen megy, mert tudja, hogy ott tanulhat is. A nemátlagnak meg kötelező.
Ha óhajtja, és úgy érzi, hogy bizonyos témában kiokosítják, akkor bármikor segítséget kérhet az illetékesektől.
De nem óhajtja, ez a bökkenő.
Oktatás az lenne, ha beszélgetnének a káros mellékhatásokról, hogyan kerüljük el hogy a gyerekünk…
Miután pont te(!) mondtad, hogy a csapból is ez folyik, ezért itt nincs semmi szükség részletezni a káros hatásokat.
Mondom, hogy erre szolgálna egy felkészült védőnő, aki egy beszélgetés során megismerheti a kismamát, aki bizonytalan, annak segítene.
Te csak kisgyermekkorban tudsz gondolkozni. Nem a 2 évesek verik a tanárokat.
Egy olyan anyukának, akinek 16 éves korában született kistestvére és segített az anyjának, most ott áll mögötte két nagyszülő, nagynéni, stb, annak nincs szüksége hogy a kezét fogják.
Dehogynem! Ö azt követné, amit otthon látott. Az egyáltalán nem biztos, hogy az jó. Meg a világ is változott. Pl. akkor nem volt még drog.
Úgy tudom hogy ez tilos.
Francot tilos.
Mondjuk olvastam mert kellett egy vizsgára, de aki nem, az is tudja, hogy embert nem szabad ölni, sem kalapáccsal fejbeverni.
De azonkívül mindent szabad? Az emberek nincsenek tisztában sem a saját, sem a gyerekek jogaival.
Anyuka persze egész nap a seggét vakarja. Ááá, nem is kell zuhanyozni, hajat mosni, mosogatni, főzni, bevásárolni, takarítani, vasalni, stb. Sokkal jobb a gyereknek a járókában egyedül amíg anyuci főz, mint festegetni a kis társaival.
Igazad van, mennyivel jobb, ha este hétkor megjön anyuci, akkor áll neki, mosni, főzni, takarítani, vasalni! Akkor tud csak igazán a gyerekkel foglalkozni. Egyébként is, a gyerek a festés után alhatna a többiekkel ott. Miért jön haza? Nem jobb neki ott?
Hol állítottam, hogy ő a mintaférj, aki mindenben tökéletes? Mondjuk inkább ő mint te.
Nem állítottam, hogy azt mondtad, hogy tökéletes. Csak utaltam arra, hogy ő lehet aztán a határozott.
De csillagom, volt a 115 nm-es hatalmas lakásban. Ugye nem ezt vártad?
Nem, nyuszifül, nem ezt vártam. Azt vártam volna, hogy ha neked volt saját szobás, akkor ha nem is tudod a gyerekeidnek ezt biztosítani, legalább annyit mondasz, hogy bizony jó volt az!
Ezek szerint te nem is tudod, hogy milyen mikor osztoznod kell egy szobán?
Kedves szülők, ha a gyereknek engedik hogy rágyújtson, akkor x ezer Ft a büntetés.
Lásd fent!
Hát igen, én nem iskola mellett dolgoztam, hanem a munka mellett jártam iskolába.
De valahogy nem sikerült az egyetem. Szóval dolgoztál és tanultál is egyszerre? Mint ahogy USA-ban szokás? Jajjjaj! Vigyázz, kezded átvenni az ő stílusukat! Lesz még ebből külön szoba, meglásd!
Attól függ, ismerek olyan fiatal felnőttet, aki szerint neki minden jár, a szüleinek kötelessége eltartani őket.
Látod, egy oktatás keretében el lehetne mondani, hogy a szülök hogy kezeljék ezt a dolgot. Ezt is védőnő mondja el?
Hol írtam hogy én recepciós lennék? Ja, mert az volt egy példám? Félelmetes a logikád!
Na, megint hazugságon kaptalak. Miután leírtad a saját élet körülményeiteket, – többek között azt is hogy férjed tanár (ezt többször is és nem csak itt) – aztán ebben a kontextusban pontosan leírtad a családi körülményeiteket, valamint azt hogy az anya recepciós, mi másra lehet gondolni? Esetleg füllentettél, mint egyébként? Vagy talán recepciós voltál de most már nem? Persze, miután kiderült, hogy az igazmondás nem az erősséged, bármi lehet. Lehet hogy végignézem a Váci úti recepciókat, hátha látok egy kissé ideges, kissé dúló-fúló recepcióst? (:-)
----------------------------------------------
Igen, belefért a 20 mp-be.
Pontosan te mondtad, hogy a csapból is ez folyik. Akkor meg minek részletezni? Minek evidens dolgokkal unalmas tanfolyamokat tartani? Most akkor eldönthetnéd, hogy tudják-e az emberek vagy sem?
Vagy neked kellett volna meghallgatnod a gyerekeidet. Lehet hogy ők is féltek....
Nem féltek. Tudod vannak olyan verbális és nem verbális megnyilatkozások, amiből ez kiderül. Talán újat mondtam?
A linkhez: azért vannak a félelmeik, mert nem rendesen nevelik őket. Ha belegondolok, a legkisebb (a másik kettő meg több mint húsz éve volt gyerek, régen volt) gyakorlatilag úgy érte el az iskolás kort, hogy nem sírt, kivéve ha beteg volt. Egyébként nem. Igaz, azóta sem sír. Hihetetlen, mi? Persze sokat foglalkoztunk vele, biztonságérzete maximálisan megvolt, a pelus időben cserélve, megetetve, szeretve és tisztelve… miegymás. Nyugodtan, higgadtan beszélgettünk vele, és ha pl. 6 éves korában eltört valamit, nem szidtuk meg, hanem csak annyit mondtunk, hogy semmi baj, előfordul az ilyesmi.
6 éves korban: sokat foglalkoztatják a boszorkányok, a kísértetek, a természetfeletti lények; este miattuk fél a lefekvéstől. " Te nem meséltél a gyerekeidnek tündérmeséket? Ejnye-ejnye.....
Persze, hogy nem!!! Szó sem volt idióta hülye mesékről, Grimmről, Andersenről, Kis gyufaáruslányról meg Piroska és farkasról. Úgy b*sztam volna ki őket az ablakon, hogy még most is repülnének.
Akkor sorolom a mesekönyveinket a teljesség igénye nélkül:
"Németországban – becslések szerint – az iskolás gyermekek 2,5 százaléka, a tizenévesek 15 százaléka szenved kezelést igénylő depresszióban. "
És képzeld, mennyi lenne depressziós, ha nem lett volna külön szobája?
Látszik, hogy logikából nem vagy túl jó. A depresszió a civilizált tsd-ak betegsége. Nem attól függ, hogy van-e szobád, vagy nincs? Egy ázsiai török falu gyerekei nem depressziósak.
Magyarán, ha eljutunk arra a jóléti szintre mint a németek, akkor nálunk dupla ennyi lesz a mentálisan beteg gyerek, pontosan amiatt a hiányosságok miatt, amiket írtam.
"Biztonságos otthonok, biztonságos játszóterek, lekerekített bútorszélek, fertőtlenített kezek, védőoltás a betegségek ellen, tartózkodás az idegenekkel szemben - és miközben minden létező lehetséges és vélt veszélytől próbáljuk megóvni a gyerekeket, talán éppen attól fosztjuk meg őket, amire a legnagyobb szükségük lesz az életben: az önállóságtól, a valós veszélyhelyzetek felismerésétől és az azokban szükséges magatartásformák elsajátításától."
Jajj, Babco, ne égesd már magad ezzel a idióta dumával. Pont te írtad, hogy csipogót akartál a gyerekeidre, hogy ha öt méteren túl eltávolodnak, akkor jelezzen. Te írtad, hogy első dolgod volt a szúró, vágó eszközöket elraknod a magasba. Jut eszembe, a lányaid még mindig nem simogathatnak meg idegen kutyát? Tudod, attól féltél hogy leharapja az arcukat! És még beszélsz túlzott féltésről…
Mega LOL!
Tessék, küldd el ide a tanfolyamra vonatkozó ötletedet:
"Biztonságos otthonok, biztonságos játszóterek, lekerekített bútorszélek, fertőtlenített kezek, védőoltás a betegségek ellen, tartózkodás az idegenekkel szemben - és miközben minden létező lehetséges és vélt veszélytől próbáljuk megóvni a gyerekeket, talán éppen attól fosztjuk meg őket, amire a legnagyobb szükségük lesz az életben: az önállóságtól, a valós veszélyhelyzetek felismerésétől és az azokban szükséges magatartásformák elsajátításától."
Tessék, küldd el ide a tanfolyamra vonatkozó ötletedet: http://gyermekbiztonsag.lap.hu/javaslat.php
"Ez nálatok egy katasztrófa! Hogy neveled őket? Mitől félnek? Látod-látod, lehet hogy többet kellett volna velük foglalkoznod. "
Vagy neked kellett volna meghallgatnod a gyerekeidet. Lehet hogy ők is féltek....
http://www.hirtv.hu/eletmod/?article_hid=226175
"Minden életkornak megvan a maga félelme. A születés pillanatától egészen 12 éves korig a gyermek - sajátos fejlődési szakaszainak megfelelően - különböző félelmeket él át. Az egyes életkorokra jellemző leggyakoribb félelmek a következők:
.... 6 éves korban: sokat foglalkoztatják a boszorkányok, a kísértetek, a természetfeletti lények; este miattuk fél a lefekvéstől. "
Te nem meséltél a gyerekeidnek tündérmeséket? Ejnye-ejnye.....
Ja, és halleluja Németország, a csodálatos hely, ahol sokkal többet tudnak a gyermeknevelésről és minden lurkónak saját szobája van:
"Németországban – becslések szerint – az iskolás gyermekek 2,5 százaléka, a tizenévesek 15 százaléka szenved kezelést igénylő depresszióban. "
A szülésre felkészítő tanfolyamról még annyit, hogy amint konkrét kérdésekkel álltunk elő, a legtöbb esetben az volt a válasz: beszélje meg az orvosával vagy a védőnővel. Az egyik anyuka azóta hogy teherbe esett, viszketett. A jelenlévők 99,9 %-a nem viszketett, és marhára unta a pár perces beszélgetését a dokival. Továbbá nem lehetett 50 ember előtt megbeszélni, hogy: kérem aranyerem van/szorulásom van/hasmenésem van/sokat fingok/a férjem nem akar szexelni amióta nagy a pocakom/a férjem állandóan szexelni akar, nem árt-e ez a babának/stb. Egy általad elképzelt szülői tanfolyamon szintén nem lehetne megbeszélni az egyéni problémákat, a válasz az lenne: beszélje meg a védőnővel/nevelési tanácsadóval/ a gyerek tanárával-óvónőjével/pszichológussal. Továbbá szégyellnék a szülők az egyes problémákat előadni további 40-50 ember előtt. Ja, ezért érdemes Magyarország összes szülőjének tanfolyamot szervezni.....
A szuper oktatás 20 mp alatt, amelyből kiderül, hogy még a passzív dohányzás is káros az egészségre, továbbá praktikus tanácsokat ad, hogyan kerüljük el, hogy gyermekünk dohányozzon, hogyan reagáljunk ha megérezzük a gyermekünk ruháján a cigiszagot, stb:
„Ha zárt térben a gyerek mellett önök közül bárki rágyújt, számítsanak első esetben 100.000 forint, második esetben 300.000 Ft. bírságra plusz gyámügyi vizsgálatra.