Mert he egésznap annyi,akkor inkább vedd vissza ugy,hogy közepes fordulaton 3bar legyen. Ez a névleges. Mondjuk olyat még nem hallottam,hogy kárt okozott volna a magas olajnyomás.
Arra még nem kaptam választ, hogy egy 80-as blokknál sok-e a 4 bar néha picivel 4 bar fölötti olajnyomás. Mióta lecseréltem az olajat és sűrűbb került bele, azóta ment fel ennyire az olajnyomás.
Az inditómotor felett a blokkba megybe és a hengerfejen hátul ahova a fűtés van bekötve ott jön ki! Szerintem 1200W-os karcsú lesz! A 2000w-os is kb 40-45 perc alatt melegiti fel a motort és úgy hogy a fűtés kivan zárva!
Azért van rajta kamaz inditómotor mert ezzel vettük a gépet. A kamz inditómor is passzol rá, meg a kamz motor 6hengeres erősebb motort teker be és az mtz motort könnyeben inditja be.
És melyik 2 pont közé van bekötve a vízmelegítő? Én is csinálni akarok egyet. Csak vékonyabb savállócsőből (kipufogócsőtől picit nagyobb átmérőjü van itthon), meg vettem egy 1000-1200 wattos bojler fűtőszálat, ez pont belefér a csőbe.
Kamaz indítómotor? Azt észrevettem, hogy nem a szokványos mtz, de ma már annyi fajta van ebből is, hogy sosem lehet tudni, hogy mtz-é vagy nem. És miért kamazét használod?
Igen vizmelegítő. A másik oldalra van bekötve! A kamaz inditómotor miatt nem fért be! Amúgy 2kW-os villanybojler fűtőtestjéből van csinálva saválló csőből! Ez volt otthon és igy gyakorlatilag ingyan van!
Elnézést, hogy így látatlanban letegeztem, nem gondoltam, hogy egy idősebb motoros is itt van és aktívan fórumozik. Hálistennek van köztünk egy tapasztalt, sokatlátott szakember is! Jó egészséget kívánok!
Nincs önnek olyan mtz-és könyve ami panorámás mtz-550,552-es és még a négyizzógyertyás motor van benne 1987 körüli gépek. Alkatrész katalógus és kezelési karbantartási könyv?
Köszönöm válaszát és elnézést, hogy kérdésekkel zaklatom de nem tanultam a szerelést csak apámról ragadt rám egy kicsi vagyis konyítok hozzá. És ha lentebb van a hűvely egy picivel mint a minimum érték akkor mi a jelenség? A teflonkarikával mi is szereltünk egy pluszt, sok volt alá és "gőzőlt a motor" a karter csövön. Utánna kicsréltük az újfajta tömítésre aminek a szélén piros szegély van z se vált be kb 20üzemóra után megjelent a viz. A régi hagyományos tömítés vált be teflonkarika nélkül. Ha ir egy email címet akkor küldök a trakimról képeket. Az én email címem: szaby24@citromail.hu
Az ,hogy felöntöd vízzel és szivárog a tömítés alol:Meg az olaj is nagy előszeretettel megindul,különösen a jobb hátsó saroknál,ahol az olajnyomás jön föl a hengerfejbe.
Ugyanez a jeleség mikor nem kell és beteszik a teflon gyűrűket a hengerekhez.Most nekem is feladta aleckét egy 80-as blokk mert betettük az új hüvelyeket és nincs kiállás.Ki van kopva aperselyek furata ,Legalább egy 0,1mmm-es hézagológyűrű kellene alá és mondanom se kell,hogy nem ilyen méretű lemezekkel van tele itthon a polc.Dilemma:honnan veszel és mivel vágod ki,hogy jó is legyen.Azért ha lenne anyagom csak ki vágnám.Multikár alá sörös dobozból kellett vágnunk,hogy jó legyen.Azon felül,hogy ahhoz létezik gyári,csak éppen nem úgy adta ki a méreteket.Szerintem 50 -esnél is elég az a kiállás.Nem szoktunk vele foglalkozni mindaddíg amíg nem nyomja ki sűrűn a hengerfej tömítést.Akkor már gyanus és megkell tüzetesebben vizsgálni.Amennyiben a gazdájától nem jön ilyen irányú kérés-panasz akkor minden oké.
Köszönöm válaszát. Képet, hogy lehet betenni mert tegnap beraktam egy párat csak én nem látom? Ön látja a beszúrt képeimet? Amúgy jól szétkapták az mtz-ét? A miénk is erre a sorsra fog jutni. Mtz-50-es hengerfej min milyen vastag lehet? 0,12mm+-0,03mm-en a hűvelykiállását érti a blokkon?
Szétdobáltak ezek mindent mint léghajó a homokot....Egyszer már korábban,vagy 3éve már meghúztuk a koronás anyáját a kúpkeréknek.Azt húztuk meg megint hogy motorfék üzembe ne visítson.Hátramenetbe ez is adott olyan hangokat-különösen terepen,hogy az ürge majdnem kiugrott belőle.A szabadon futó fogaskerék tűgörgői koptak el.Ami a kompresszort hajtja.Szergejbácsi Minszkből azt írta( nem Simonbácsi Dabasról),hogy 0,12+-0,03mm legyen a kiállás(erőhatás nélkül).Megengedett legkisebb vastagság(magasság)100,00mm.80-asról beszélek.
Szomorúan hallom, hogy nincs jól! De az irásából úgy veszem ki, hogy az olajszaga az hiányzik vagyis nem tud élni nélküle! :) A mi mtz-énk is hamarosan lesz csinálva előtét és váltó felújjítás, most már zajos mikor 9.ikbe leveszem a gázt meg rükvercbe ordít de rendesen! A nyáron a tlt és a difit ujjítottuk fel 21évesen még levolt plombázva a dificsavarok küzöl néhány pedig 10000üzemóra körül van benne! 5700üzemórával vettük 5999-nél megállt az óra vettem bele egy 80-asét amibe hamarabb megy bele 1üzemóra és abban az órában van 4500 körül. Ja és 1évet óra nélkül ment nálunk! Azt hittük nyáron, hogy a rükvercbe való ordítást a difiben a nagy anya lelazulása okozza és szétszedés után derült ki, hogy nincs lelazulva hanem a kisfogaskerék a tengelyel mozog előre-hátra fél cm-t! A váltóban van ki a két csapágy ez lesz most hamarosan megcsinálva ha az öszi munkák lemennek.
Mi értelme lenne többfélét csinálni? Megvan,hogy a hüvely mennyire álljon ki a blokkból és mennyire lehet max. leszedni a hengerfej vastagságát és kabát.Összekell rakni és had rúgja a port.Különben is ha lenne akkor az alkatrészkereskedők tudnának róla meg a javítási utasítások ódákat zengenének róla.197o-óta benne voltam-vagyok ,de énnekem vastagsági problémáim meg,hogy a hangja meg a járása stb... nem okozott gondot.
Köszi a kérdésedet nem valami jól.Csak úgy elvegetálok itthon.Úgy dolgozom,hogy eljön a tulaj elhozza a traktorját,hoz magával segítséget és én adom a tanácsokat-szerszámokat.Míg él ,addig mozog az ember.Na meg a fiam, azzal elvállaltatom és megcsináltattatom.Most csináltunk egy 20 éves -békebeli MTZ-ét,9000 üzemóra van benne.Előtétház és váltó csapágyazás volt,nyelestengely csere.Egyetlen egy fogaskereket sem kellett benne kicserélni.Már kész is kipróbálva-beüzemelve ,holnap reggel jönnek érte.( Féltengelycsapágyak is eredetiek benne .A szimmering a második garnitúra van benne egy kicsit olajos csak annyira amit még a por el is tud nyelni.)
Tudom, hogy nem olyan érzékeny, csak egyik ismerősőm állítása szerint több féle vastagságú van és a motorjárását befojásolja! Én is azt mondtam rá, hogy hűlyeség!, csak gondoltam megkérdezem egy mestertől. Amúgy egészsége, hogy szolgál?
Máshogy oldottam meg. Át lett alakítva nyolvanaséra. Így legalább nem kell hegeszteni, vagy forrasztani. Persz meg lehetett volna forrasztani lánggal, ha lenne lánghegesztőm, de sajna már nincs, remélem majd lesz újra. Másra meg nem szeretem az ilyet bízni, meg nem is kifizetődő. Egy pici munkáért pofátlanul nagy összeget képesek elkérni. Általában meg szoktam oldani itthon az ilyeneket.
Kérédés: A 4 bar vagy picit fölötti olajnyomás az sok?