Duma. Csak dumál a pojáca. Egy vas sincs ilyesmire, és ha úgy alakulnának a dolgok, hogy erre egyáltalán szükség legyen - akkor még annyira sem lesz rá egy buznyák sem.
Csak szokás szerint hazudozik össze-vissza, ígérget mindenkinek mindent, tartalom meg semmi. Igazi hőscincér.
Ja. :) Sajna túl sok lóvém nincs a "játékra" (most lett kész a házam), de a fíling kedvéért beszálltam. Ha tovább esne még 2-szer tudom további vételekkel higítani a pakettet. :D De összességében nem nagy zseton.
Egy biztosítás nem lehet munkához kötve, csak díjfizetéshez. Mivel a 4350 forint fizetése kötelező és ez egy adójellegű kötelezettség, nem is nevezném biztosításnak. Ha a 4350 helyett csak dolgozni lehetne, akkor kötelező lenne dolgoznom, annyi pénzért, amennyit itt fizetnek, és én ennyi pénzért nem dolgozom. Egyébként máshol dolgozom, de ott nem ennyit fizetnek, és meg is fizetem a közterheket, de ez csak az évnek a fele, a másik felét itthon töltöm, kevesebb mint 183 napot. Ilyenkor be kell jelentkeznem, mert ha nem jelentkezem be a kötelező EÜ hozzájárulás fizetésére, a 4350 forintra, akkor az 200k mulasztási bírság. Ha a 4350 helyett kötelező munkaviszony lenne, az már valahol alkotmányosan is megkérdőjelezhető, ezért szerintem nem túl jó ötlet, hogy enyhén fejezzem ki magam.
Azt kérdezted, mit fizess akkor, ha munkához lenne kötve az EÜ biztosítás, és te nem akarsz dolgozni. Áruld el, milyen közterhet viselsz, ha nem dolgozol?
Ne viccelj már, kikövetelik tőlem a havi 4350 Ft-ot, és fizessem a beavatkozás árát ? Akkor ne kérjenek semmit, és ha beteg leszek majd megoldom, de akkor oldja meg az őstermelő józsibácsi is. A közteherviselés összetett szó, köz+teherviselés.
A pesti belváros rombolását határozta el a Fideszes (Rogán Antalos) Belvárosi Önkormányzat. Az ötödik kerület egyes házak bonthatóságáért küzd Pénzemberek nem kerestetnek, az már kiszemelve. Ahogyan az önkormányzat honlapja is fejlécben harsogja: Belváros - A jövő városa belvaros-lipotvaros.hu
Ebből a sok jövőképből valahogy kezd elegem lenni. Pedig az romló, de értékes vagyont nem elbontani, hanem felújítani kéne. Mert az már bizonyított tény, hogy amit a régi helyére tesznek, az se nem jobb, se nem használhatóbb.
Igazándiból ez mátr a 70-es évektől meg volt csinálva - sőt, ha úgy vesszük 48-tól. Az persze nem kérdés, hogy gazdaságoilaf d209, fletó és antall kormányai voltak a legsz*bbak a rendszerváltás után.
Hát, én is rezignáltan nézem, ahogy a sok birka még mindig gyurcsányozik meg orbánozik, miközben az égő padlás a fejükre szakad. Persze hozzátéve, hogy tökmindegy mit csinálnak, akár egymás nyakába is borulhatnának már, teljesen mindegy. A szakadék szélét már elhagytuk.
Magyarország azon országok közé tartozik, amelyek mintapéldái annak, hogyan alakulhatott ki a válság: ahogy a hitelt felvevő amerikai fogyasztók, mi sem képeztünk tartalékokat, azt gondoltunk, hogy évtizedeken át lehet eladósodni. És most, amikor jön a válság, letolt nadrággal állunk a csalánosban.
Az, hogy mindenért fizess annyit, mint amennyibe kerül, az mindenre igaz. A betegbiztosításra is. A korrupció (pl. a hálapénz) az nem úgy van, hogy odafent mindent szabad, ti meg semmit ne csináljátok. Ezt hatalmi pozícióból persze így akarják diktálni, de az emberek ha azt látják, hogy odafönt mindent szabad amit csak érnek, akkor hamar magukévá teszik lentebb is. Az alapvető igazságérzete diktálja ezt az embereknek. És azzal csak mértékkel vagy ideig-óráig lehet szembemenni. Ezért is jött létre a demokrácia és a 4 évenkénti választás, hogy legyen az igazságérzettel való konfliktusra a rendszerbe kódolva egy feloldás.
Egy 3 éve sanyargatott, túladóztatott lakossággal és vállalkozásokkal, egy befékezett 0 növekedésű gazdasággal, egy x@r forinttal, eladósítva, esélyünk sincs ebben a világválságban.
Az,hogy ide jutott a magyar gazdaság ,az a magyar választók érdeme,akik félnek mindenfajta reformtól és mindig arra szavaznak aki több pénzt igér nekik az állami közösből.Egy politikus nem mehet szembe hosszútávon a népakarattal(ha nem akar kiesni a parlamentből),ezért bármiféle reform vagy megszorítás csak rövid ideig képes jó irányba mozdítani a dolgokat,mert utánna a nép úgy is kiköveteli a felpuhításukat,ha máshogy nem,akkor a népszerűségvesztésen keresztül,vagy épp egy népszavazáson.
Nem képzelik. Ezt is úgy tervezik, mint az 1200 milliárdos fehéredéses adócsökkentésüket. Amikor a jelenük csúnya, akkor mindig olyan messzességbe tekintenek előre, amit már szépnek festhetnek. Szombaton már 2020-ról beszélgettek az MSZP konferencián.
kérdés: az alábbi kvázi optimista előrejelzéseket mi alapján mondják a cikkben megszólaltatott szakértők? Nekem nem tűnik túl reálisnak a dolog, persze én nem értek hozzá.