Megjelent a Flash 10 és állítólag ez nekünk is piszok jó :)
Why Flash 10 is good for panoramas? So, at first, Flash 10 has UVT-mapping support. This means that old problem of all Flash panoramas (waving effect or segmentation effect) can be forgotten now. In addition Flash 10 has advanced antialiasing engine with hardware support. I.e. Flash 10 renderer should be faster with antialiased image (quality=medium) than Flash 9 renderer with non-smoothed image (quality=low). Both these features ensure the absence of image quality degradation in Flash 10 panoramas. Now we can talk that Flash panoramas is the same as good or even better than QuickTime panoramas.
Röviden: A Flash 10-nek UVT-mapping támogatása van. Ez azt jelenti, hogy az eddig ismert Flash megjelenítésnél lévő "zizegés" megszünt + a tovább fejlesztett élsimitó motor hardwares támogatást kapott (szóval elvileg a videó kártya renderel) A Flash10 gyorsabban állítja elő a jobb minőségű képet mint ahogy a Flash9 tette ezt gyengébb minőségben. Szóval elvileg elmondható hogy a most a Flash panorámák minősége ugyan olyan jó vagy még jobb mint a QuickTime -é
Azért a DevalVr még mindig mindent visz, de azért szerintem örülhetünk!
Segítséget kérek mindenkitől! Adjatok tanácsot, hogy milyen szisztéma szerint kísérletezzem ki, hogy az obim mikor milyen beállításokkal hozza a legélesebb képet.
Szerintem ez a leírás kellett a képhez, mert még azt hiszi valaki hogy nem nagy dolog ilyen képet összehozni. Volt egy helikopteres elképzelésem a készítés módjáról de ez még annál is izgalmasabb, azt is mondhatnám hogy brutális. Az újabb képek pedig csak megerősítenek ebben. Takóca szavait idézve, az 'hétszentség' hogy én még a közelébe se mennék. Ha lehetne szavazni, akkor ez az év panorámája, és nem csak a kszítés körülményei miatt.
Hát igen..........mondják, hogy ha az ember szenvedéllyel űzi a dolgát akkor nincs lehetetlen, de ilyen esetekben az sem árt ha a földszinttől számított úgy 200 m-en nem öleli szorosan magához az első stabilnak látszó tárgyat....
Az a dúrva hogy menet közben én is el kezdtem szervezni a toronyba a fotózást, de Smarninak hamarabb össze jött, viszont annyira nem bánom, mert hogy oda én fel nem mászok az hétszentség. Ez a kép meg így igazán nagy dobás!
Halihó! a körülményekről: a híd, út-szintjétől 111 méter magasan van az a lámpa a legtetején, ami a repülőknek világít. (A fölső "placc" 99,7m. + az "árbócrúd"). Nem fújt a szél, csak egy kicsit, viszont baromira lengett & rezgett a vége a forgalomtól, főleg, amikor kamion vagy busz ment el alul. Lifttel lehet fölmenni, (3 ember fér be+ a fölszerelésem, vittem mindent & később itthon kiderült, hogy nem volt fölösleges) az elsővel a 29. emeletre, ez a lift ferdén megy fölfele, majd egy másikkal majdnem a tetőre. Ezután 3 szintet lépcsőzni kell, aztán vaslétrán a kilátórészre. Ez a hely kb. 2x2 méter, közepén a zászlórúddal. 150 cm magas a mellvéd. Sansz nincs rá onnan panózni. Az oszlop 50cm átmérőjű, vége felé karcsúsodik & kitakar mindent. (Erre számítottam.) Kézből csináltam. A D200-assal+10.5mm Nikkor, 100 as ISO, 8 as blende, 640-del, a Napra külön egy lövés 1000-del. /Sajna kézből a brackettelés még nem megy! / :-)) Szokásomhoz híven, mint mindig, most is klumpában voltam, & vittem kétpontos beülőt magammal, de adtak egy négypontosat, a bizti kedvéért. Fönn a gépészkedés közben eltekertem az élességet, amikor a pesti oldalt fotóztam, szerencsére normál képeket is csináltam & abból tudtam javítani a panót. A legizgibb a lefele fotózás volt, mert a csúcs fölé kellett nyúlnom legalább 50 cm-rel, hogy biztosan éles legyen a lámpa. Ezért aztán úgy kellett állnom, hogy az oszlop vége a csípőmnél legyen, na az ember, aki fölkísért, ekkor elfordult, azt mondta nem is akarja látni, hogy hogy csinálom. (Az eredményt ma megnézte & nem érti miért nem látszom ott a képen.) Hát ennyi, így készült. Benike, remélem elég részletes volt? Bocs a hosszúságért & ha vkinek van még vmilyen kérdése, ne tartsa vissza magátl.
Astrógernek mondanám a életfunkcióim fotózás közben nem nagyon változtak, mert máskor ilyen föladatért, elég sokat fizetnek, ha a munkaidőmben kell ilyesmiket csinálnom.
Ja tényleg nagyon frankó! Végre egy hazánk fia készít ilyen perspektívából panót. Az érdekel hogy mégis hogy csináltad, hogy ?.....de nagyon részletesen!!! : )
Gondolom a Megyeri hidas képről van szó. Ez már a "BESZARÁS MILYEN JÓ!!!" kategóriába tartozik. A vérnyomás és pulzus szám paraméterekre is kíváncsiak vagyunk :-)
A hiperfokális távolság számításával kapcsolatosan kerültem szembe a "szóródási kör" kifejezéssel. Olvastam pár cikket ezzel kapcsolatban, de nem fogom fel. Valaki letudná fordítani laikus nyelvezetre ennek a "szóródási körnek" a szerepét?
Szia Takoca! Szeretném a segítségedet kérni. Neked nem Tokin 11-16-os obid van véletlenül? Meg tudnád mondani, h mekkora a távolság az obi frontlencséje és a vázrögzítő furat között? pano fej gyártás miatt kéne.. Köszönöm!
Nem teljesen egyértelmű hogy mit értesz setup-on. Talán ezt ?: Nikon D70-s, Sigma 10-20 rectilinear (10mm-en), 8 kép 45 fokonként és 4-4 kép 90 fokonként 45 fokban döntve, plusz nadir, és PTGui.