Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Először is köszönjük, hogy minket tisztelsz meg bizalmaddal, biztos vagyok benne, hogy hamarosan értékes tanácsokat fogsz kapni.
Én azért nem vagyok igazán kompetens, mert amikor az én Apukámról derült ki, hogy rákos és 2-3 hónapja van hátra, én azt mondtam, hogy mindent kapjon, amit szeretne, de ne erőltessünk semmit.
Mivel továbbra is ez a véleményem, csak annyit tudok mondani: nagyon sajnállak, és nagyon sajnálom Apukádat is, a csontáttétek a legfájdalmasabbak (én így hallottam).
Nehéz időszak vár rátok, sok erőt és kitartást kívánok.
Szerintem, nem csak hit kérdése hanem így is van (drkbk most éppen rendel, tehát ez szigorúan az én véleményem), az áttétekben ugyanolyan sejttípus van, mint a primer daganatban. Úgyhogy szerintem jól hiszed :)
Egy kis bátorítást,segítséget kérnék, nagyon el vagyok keseredve. Apukámról van szó. Több mint két éve derült ki tüdőrákja, csontáttéttel. Túlvan két kemón és most jött a lelet progresszív növekedés stb.. Orvosra várunk, hogyan tovább, de valószínű nem lesz kemó. Mostanában egyre fáradékonyabb, fájdalmai erősödtek és étvágya nagyon nincs. Ehhez társult szerintem depresszió is. Próbálom kimozdítani belőle. Nálam van 1 hetet. Talán ez segít kicsit. Van valami tanácsotok,mivel lehetne kis étvágyat csinálni? Korábban szedett ezt azt (Culevit, AveMar, Aktiv vitamintabletta, C vitamin) , most viszont mindennel leállt. Úgy érzem feladta:(, de szeretnék neki segíteni. Valamit csak kéne szednie! Mit ajánlotok? Ki mit szed, miben hisz? Köszönöm
Mellel kezdtem, aztán mind jött, ami a felsorolásodban olvasható, érbetörés, nyirokcsomók rendben, háromhavonta Ct-UH, és az ötödik évben mind egyszerre.
Mostanra eltávolították mind az ötöt, + két ciklus kemón vagyok túl, várom a PET-et.
Szerintem a májrák és a májon lévő áttét között különbség van, én legalábbis ezt akarom hinni :))
A lányomnak semmi baja, csak tekintettel a féleszű felmenőire megnézettem az anyajegyeit.Nem kell megúsznia semmit, teljesen rendben van.
A mentolos víz persze már más téma, már a múltkor is kérdeztem, hogy sör ízesítésű változat is van-e?Sajnos nem volt.Lehet, hogy azért fizettem is volna.
A máj áttét kérdése.
Valamit valszeg rosszul fogalmaztam meg.Nincs áttétem, remélem nem is lesz.
A melanóma esetén a nyirokcsomók után a máj, tüdő és agy a legnépszerűbb terület.Mivel nálam felmerült a vérérbetörés gyanúja, a nyirok csomóim nem érintettek, ezért nyilván ezzel számolnak a dokik. Én nem számolok mert csak kettőig tudok.Én ezt a szakmai hiányosságot nem alvással kompenzálom.
Máj áttét esetén még viszonylag sok alternatív lehetőség van (javas asszony, ráolvasás, sárkány ellen sárkányfű stb.), de a daganat területén működő orvos tudomány sajnos itt felteszi a kezét (kivéve az a 2,3 %-os gyógyulás, ami arra jó, hogy ne kelljen azt mondani:tuti dobsz egy hátast.)
A lényeg: Ne legyen áttét.Melanóma esetén semmi.
Szerintem nekem nem lesz, mert még egy Ferdinánd hidat nem szeretnék bevállalni.
8-)
Fájnak a comb izmaim reggel óta.Nem tudom, hogy a kicsivel való foci vagy interferon miatt.Most kénytelen leszek itt ülni.
Valahogy én is így vagyok ezzel. A 2004-es évem ráment, aztán négy év szünet. Most ez az évem is ráment - bár ez sokkal húzósabb volt az öt áttéttel. Én is többször mondogattam ezt, hogy kiegyeznék még ezzel az ötéves tervekkel is, de azt mondják, az valósul meg, amit mondogatunk... így leálltam ezzel mostanában :))
anyanak es a noveremnek is ilyen nyeles szintelen vagy fekete szemolcsei vannak... rohogtem jokat mikor mentek rendszeresen leszedetni, h nem orokoltem hehe...
erre mit ad isten... a hasamon a nyakamon, a mellem allat ahol mindig leszakitom a melltartoval... most mondtak meg, h nekik is a terhesseg alatt jottek elo eloszor...:DD szivas:D jarhatok en is veluk...
erre mit almodok? olyan szep erett pikkelysomoreim voltak a karomon, hogy tankonyvi peldanak illett volna... mind a kettojuknek van... vajon ez mikor fog kijonni rajtam?? egyaltalan szabad hinni az almoknak? ha anya nem almodja, h mellrakja van es nem megy el meg aznap dokihoz, most hol lennenk?
egyebkent az anyajegyeknek is van elonyuk... gyerkocot meg lehet tanitani szamolni rajtuk:DDD
e-is! amig szivni birsz az azt jelenti, h levegot is kapsz:D lehurrogas helyett always look on the bright side of life:P
nekem is kell radaros (?) melltarto!! az milyen?:D
No de kérem, ingyé' issza az egy liter mentolos cuccot, amikor már a vizet se kapja meg 100 Ft alatt és még sír! Nem jó ennek a népnek semmise;) Lányodnak még idejében elkapjátok a dolgokat, mert tudjátok mire kell figyelni. Hajrá!
Múlt heti kórházi tartózkodásom során a szomszéd szobában kemózgató sorstársnőnkkel jártam ki cigizni. (Felhördülést kéretik elfojtani :).
Szóval: Ő 15 éve csinálja, most van a negyedik meneten, vagyis, hogy mindenki értse, most negyedik alkalommal lett kopasz. (Egyébként azt mondta, a kezelés után úgy két hónappal kezd mindig nőni a haja).
Tehát én is azt mondtam magamnak: még ezzel is kiegyezem, 5-6 évenként el lehet viselni, ha közben tünetmentes az ember.
Ennélfogva, reményt bitte nem elveszíteni, akár reszelünk közben, akár nem :) arccal a (vasút... helyett) a hosszabb élet felé!
anno az én nyolcéves lányomnak azt mondta Verebélyi doktor egy ilyen festékes szemölcsre (melltartó vonalban), hogy várjunk vele, hátha nagylány korában már radaros melltartó lesz a divat...
Vettek vért, meg ilyenek.Én meg adtam, ingyen van.
8-)
Megnézték a lányomat, minden Ok.(egy anyajegyet viszont majd le kell venni valamikor, biztos ami biztos.)
Sorban álltam-ültem, közben vígasztaltam egy idősebb hölgyet, nagyon el volt kenődve.(Csókakőről jött, 2 éve műtötték már melldaganattal, most lehet, hogy kiújult neki. Szegény nagyon egyedül volt és félt.)
Remélem jobb hangulatban van.
Én mindent elkövettem!8-)
Megkérdeztem finoman és árnyaltan a szokott stílusomban, hogy mi a fészkes fenének kell havonta vérvételre,szűrésre járnom + 3 havonta CT és MR-re, ha megelőzni úgysem tudják a kórt, ha viszont máj áttétem van akkor meg úgyis reszeltek.
Kifogástalan és teljesen logikus választ kaptam.Ezért elfogadom.
A válasz: CSAK.
Ezt nem egy logikus nő orvos mondta, hanem egy jóállásáú nagydarab onkológus férfi.
Na mindegy.Csak az Ő kezeibe ne kerüljek, inkább jövök havonta.
Képzeljétek, ezt az e-mailt kaptam az eskuvoi1x1-es postafiókomra:
Kedves Erzsi!
Esküvőnk szervezésének elején járok, az oldalad rengeteg hasznos információt adott számomra, amit ezúton szeretnék megköszönni és ismeretlenül is jobbulást kívánok!
Üdvözlettel, (a nevét nem írom ide, diszkrétségből:)
ugyanmar!:) en hetek ota nem birok aludni:D es gyomorgorcs szinten van mert a babaszoba meg ugy all hogy oda gyereket nem lehet...., meg atmentem olvaso uzemmodba, ejjel-nappal tanulok, kozeleg a vizsgak es a szigo idopontja, de azert (meg)vagyok:)
e-is! eddig olyan jol csinaltal mindent, h mar fel labon is kibirod az utolso eresztest!:)
nekem mar csak 45 nap van hatra... es meg egy tali sem artana:) van kedvetek hozza?:)
duzni! ne csak a kislanyod vidd:) hanem mindenkit, jo kis csaladi program:D remelem semmit nem talalnak! de azert az adrenalin szinted az egekben lesz gondolom... (gondolj bele, mas fizet extrem stressz helyzetekert, neked meg 'ingyen' van:D)
E_is? Koncentrálj a regresszióra, mert most minden más mellékes. Klassz csaj vagy, és - ahogy Tánya mondja - már féllábon is! És ilyen segítséggel, mint a lányod...? Nyert ügyed van!