Keresés

Részletes keresés

Fatboy Slim Creative Commons License 2009.07.24 0 0 1226
sziasztok

Hétfőn indulunk nyaralni Pöstyénbe, a fürdővárosba.
Két kérdésem van:

* nem nagyon járok szlovákiába, mióta b.....kodnak velünk a tótok, ezért sajnos nem is vagyok képben, hogy mi az utakon, meg általában a helyzet. Annyit olvastam, hogy a rendőrök előszeretettel büntetgetik a magyar autósokat.
Ki hogy érzi ezt?

* a környék milyen nevezetességeket tartogat egy túrista számára?

köszi előre is a válaszokat
kékegér Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1225
Két gyönyörű barlang van a környéken, a Bélai és a Déményfalvi cseppkőbarlang. Mindkettőben jó sok lépcső van, magyar nyelvű leírást kaptunk. Itt találod a belépőket és minden fontosat a barlangokról:barlangok. Szepes váránál két parkoló is van, nem érdemes lentről indulni ( Szepesváralja), a másiknál majdnem a bejáratnál parkolhatsz. Ezt úgy találod meg, hogy mész tovább Eperjes felé, és amikor a várral melletted van, szinte elhagyod, jobbra visz egy út, ami felkanyarodik a bejárathoz. Lőcsén a városházát érdemes megnézni és a Szent Jakab székesegyházat, itt magyarul is meghallgathattuk az idegenvezetést, ráadásul egy szlovák srác mutatta meg, hol van ez a "doboz". Mindezt a főtéren találod. Ólublón is van egy gyönyörű vár.
Ezek emlékeim szerint max. 1-1,5 órán belül elérhetők Csorba-tótól. Ötleteket még itt találsz:Magas-Tátra. A parkolás egységes, a másik fórumon 4,7 eurót írtak. Ez egésznapra szól, és ha megveszed a Csorba-tónál, megállhatsz vele pl. Tátralomnicon is. Hol lépitek át a határt? Túrákban mennyire vagytok felkészültek? Ismeritek a terepet, vagy először jártok majd itt?
Előzmény: fotosvicky (1224)
fotosvicky Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1224
Sziasztok!

Szombaton szeretnénk menni a Csorba tóhoz a barátainkkal.Tudna Valaki segíteni,hogy mennyi pl a parkolás,milyen programokat érdemes beépíteni a kirándulásunkba,merre érdemes kocsival menni,mennyi idő kb?
Előre is köszönöm!
Viki.
bopat Creative Commons License 2009.06.07 0 0 1223
Szia
Idegenvezetés nemcsak szlovákul van, hanem sok más nyelven is lehetséges, csak előre le kell foglalni.
http://www.bojnicecastle.sk/OTVAR/ceny-en.htm
Németül és angolul ingyenes, más nyelven 13.28€/csoport.
Előzmény: terence68 (1222)
terence68 Creative Commons License 2009.06.06 0 0 1222

Sziasztok!

Május 31-én egy rövid egynapos kirándulást tettünk Bojnicén. Azt hiszem Közép Európa egyik legszebb kastélya talán. Budapestről durván 3,5órás út de megérte. Nagyon szép a kastély kívűl belül egyaránt. Az idegenvezetés kb75 perc de tulajdonképpen végig rohanjuk a termeket folyamatosan noszogattak minket a haladásra, annyi a látnivaló szerintem legalább két órás programot kéne szervezniük. Sajna idegenvezetés csak szlovákul üzemel.

hammers Creative Commons License 2009.05.04 0 0 1221
Meg itt is megtalálod:
http://www.freeweb.hu/viziterkep/vizi.htm

Steffl
Előzmény: huricano (1214)
7_alvó Creative Commons License 2009.04.21 0 0 1220
Sziasztok!

Találtam egy oldalt, ahol szerintem nektek is helyetek lenne, szerveződik egy jó kis természetjáró társaság!

http://www.hurrakirandulunk.com/

Tulajdonképpen közösségi oldal kirándulóknak, tervezésre, informálódásra, mesélésre is kiválóan alkalmas!

Gergő
IMi Creative Commons License 2009.04.16 0 0 1219
így próbáld:
http://free.x3.hu/csmszki/
gyongyhaju lany Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1218
írtál? mert nem jött semmi ilyesmi.
Előzmény: huricano (1216)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1217
írj erre: haverok (pont) bulik (kukac) gmail (pont) com
Előzmény: huricano (1216)
huricano Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1216
Uff...nem is reméltem, h ilyen gyorsan jön válasz
:)
köszi Gyongyhaju ( az Előrelátó !)
Nem publikus a mailed.
Ha esetleg leirnád ( nem kell direktben, betű szerint persze )
üdv
Előzmény: gyongyhaju lany (1215)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2009.04.02 0 0 1215
Én előrelátó voltam, úh. tudok segíteni. :) Asszem tudsz innen emilben üzenni, írd meg, melyik kell.
huricano Creative Commons License 2009.04.02 0 0 1214
Sziasztok

Volt korábban egy oldal:
http://csmszki.fx3.hu/
ezen elérhetőek voltak a szlovak turistatérképek, korábban; most már nem működik sajnos.
Ha tudja vki, h hol érhető el mostanság az oldal v anno letöltögette és tudna esetleg segiteni...
köszönve
üdv
- bukter - Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1213
OFF

---------------------------------------------------
Eladó Hátizsákkal Szlovákián át kötetek
Magas-Tátra 1500 Ft
Alacsony Tátra 1500 Ft
Eladó VKU 8 1:25000 - Kis Fátra 1000 Ft

ON
felucca Creative Commons License 2008.11.27 0 0 1212
"....Azonkívül van valami jó ötletetek, hogy az esti szánkózáson kívül mit lehet csinálni Besztercebánya és Donovaly környékén 3 nap alatt decemberben??...."

Szeretkezni, szeretkezni, szeretkezni. :)
Azonkívül érdemes Besztercebányán felszállni a vonatra és elvonatozni Túrócszentmártonig. Ez Szlovákia legszebb vasútvonala, káprázatos vonalvezetéssel, alagutakkal, viaduktokkal. Útközben a Harmanec-i cseppkőbarlangnál le lehet szállni, barlangozni egyet, aztán tovább.
Előzmény: lányka25 (1208)
lányka25 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1211
Köszi a választ!!!:-)Síelni nem akarunk idén, inkább csak esti szánkózni (17:30-21:00), napközben meg kirándulni. Aquaparkokon kívül mit érdemes még csinálni, megnézni, kipróbálni a környéken????Mi gyakran túrázunk,érdekelnek barlangok is, szóval ha van még bármi ötlet ,légyszi írj:-)
dolina Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1210
Tavaly februárban szánkóztam Tarajka és Ótátrafüred között, jó volt de olyan sokáig nem volt nyitva a sötétben, és csak a szánkózásért nem utaznék tovább.
Azt nem írtad, hogy síelni mész (mentek), vagy csak kirándulni, milyen szinten síeltek.
A Tátra persze szebb mint Donovaly, de kezdőként inkább Donovalyban síelnék.
Mindkét helyen vannak aquaparkok a közelben.
Előzmény: lányka25 (1209)
lányka25 Creative Commons License 2008.10.13 0 0 1209
Vagy szerintetek érdemes többet autózni.. és szánkózni Ótátrafüred és Tarajka között?Sosem voltam még Szlovákiában, szóval minden válasz segítség lenne...de ahogy olvasom,a kirándulók nagyrésze a Paradicsomba megy....légyszi írjatok!!!
lányka25 Creative Commons License 2008.10.11 0 0 1208
Sziasztok!
Kipróbálta már valaki az esti szánkózást Donovalyn???Milyen?Azonkívül van valami jó ötletetek, hogy az esti szánkózáson kívül mit lehet csinálni Besztercebánya és Donovaly környékén 3 nap alatt decemberben??....talán a magas Tátra szebb lenne, de nem akarok annyit autózni, ha nem muszáj (Pestről megyünk)
Előre is köszönök minden információt!!!!!!!
gasenka Creative Commons License 2008.10.10 0 0 1207
Myto pod Dumbierom - Pension Rojas. Honlapjuk van, e-mailben tudsz foglalni. Nyáron voltunk.
Előzmény: - Marky - (1205)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1206
Ruzomberokon több ilyen van: http://www.skipark.sk/ubytovanie/chaty/
- az már más kérdés, h. szilveszterre van-e még hely
Előzmény: - Marky - (1205)
- Marky - Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1205

Sziasztok,

Magánszállást, kiadó házat, vagy különálló apartmant keres kb. 10-15 fős társaságunk dec. 30 - jan 2. közötti időszakban, sípálya közelében.

Ha van tippetek, lszi ne kíméljetek! :)

Köszi

almart Creative Commons License 2008.10.06 0 0 1204

Szia!

Igen januartol Euro lesz a hivatalos,tobb mint vszinu,hogy meg januarban lesz kitolva par nap,amig parhuzamosan mindkettot elfogadjak,de aztan csak az Euro. Atvaltani bankokban es postan lehet majd.

Előzmény: huricano (1203)
huricano Creative Commons License 2008.10.06 0 0 1203
Sziasztok!

...hú de rég nem szól senki...

akkor talán egy időszerű kérdés?

Koronát meddig fogják elfogadni Szlovákiában?
(úgy tudom; 2009 januártól az euro lesz a fizetőeszköz; már most is ki vannak irva az árak euroban is, koronában is;
nem tudom meddig lesz párhuzamosan mindkettő ?)
Ha még sem sikerülne addig elkölteni kint, akkor itthoni pénzváltók meddig fogják visszaváltani forintra?

előre is köszönve a válaszaitokat
Kobzoska Creative Commons License 2008.09.17 0 0 1202

Ez az, épp erre gondoltam, nagyon köszönöm!

Előzmény: Vespucci (1201)
Vespucci Creative Commons License 2008.09.17 0 0 1201
Vagy itt:

http://www.mickosice.sk/
Előzmény: tacom (1200)
tacom Creative Commons License 2008.09.05 0 0 1200
Ezt én is kerestem, igaz, kicsit régebben. Honlapot nem találtam. A legközelebbi információ mindössze annyi volt, hogy kb. 32-36 óránként tör fel, és a legközelebbi időpontért érdeklődjek a kassai turistairodában, vagy a herlányi postahivatalban telefonon.
Előzmény: Kobzoska (1195)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.09.05 0 0 1199
Szlovákiába, Selmecbánya környékére szervezek 4 napos hosszú hétvégés kirándulást október 23-26-ig (csütörtök-vasárnap). Még van néhány szabad hely a csapatban, amire várunk 1-2 autós, telekocsit vállaló túratársat. Fiatal csapat, 25-35 éves korúak vagyunk.

Részletek a Sétafika.hu túraoldalon: Szlovákia - Selmeci hegység
vagy e-mailben: feketedorka kukac citromail pont hu
Kobzoska Creative Commons License 2008.09.03 0 0 1195

Sziasztok!

Egy kirándulás programjába szeretnénk beiktatni a herlányi gejzírt, de ehhez jó lenne tudni, hogy mikor esedékes a kitörése.

Nem tud valaki esetleg egy honlapot, ahol ezt meg lehetne tudni?

Egy ilyet találtam, végszükség esetére:

"Mivel ez az egyedüli természeti színház minden második nap lejátszódik, a következő kitörés feltételezett időpontjáról a herliansky postán, telefonon keresztül lehet érdeklődni."

trollius Creative Commons License 2008.08.20 0 0 1194
Sziasztok! Egy barátom felvetésére hétvégén megejtenénk idei közös túránkat. Egy napra hazai tájakban gondolkodunk (Visegrádi-hgys, Börzsöny), de mivel nem zárkózunk el két naptól sem, felvetődött Szlovákia. Tudom nincs sok idő addig, de ha tudnátok javasolni vmi szép helyet, örömmel venném. A Magas-Tátra talán kemény lenne és két napra sok is, az Alacsonyban már jártam. Ami itt a fórumon megtetszett az a Kis-Fátra, a két Rozsutec megmászása. Esetleg Szlovák Paradicsom. Szállás sátor v magánház. Ha esetleg közelebbi szép helyekről is tudtok... minél kevesebbet szeretnék autózással tölteni. Szóval egy-két kisebb túra, egy-egy szép város, vár érdekelne. Előre is köszönöm a segítséget! t

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!