ha valaki segíteni a beazonosításban megköcsönném, starking, jonatán van benne, és az elsőről gőzőm sincs milyen fajta /örököltük a telket ezrt nem tudom pontosan.../
Helyes...de akkor sem irigyellek, nekem is vissza van még egy fa ültetése/még nincs csemetém/ a többi csak átültetés volt, na az kemény volt.
Igaz tuja volt, de akkora gyökerlabdával , hogy ketten is alig tudtuk megemelni...egy év alatt félelmeteset nőtt..
Egy ismerősőm azt állítja , hogy nincs jobb a láma trágyánál....és marhát szoktam hozatni.. viszont neki van lámája és ingyen kapom így kipróbálom, gondolom kis hazánkban nem tartanak olyan sokan privibe Lámát, így nem tudom milyen...rossz nem lehet..
na ma megjártam alsótekerest. nem kicsi az biztos. én is ugyan így járok el, de én már pár hónapja kistrakesszal vittem trágyát a helyi mgtsz-ből;) annyi hogy én még megfejelem buviplantal is. szóval holnap egész nap ültetés. 6 őszi, 1 kajszi, 1 golden, 1 vilmos, 1 germersdorfi. ez az enyém. 2 őszi, 2 kajszi, 1 golden, 2 szilva, 1 meggy. ezek meg ismerősé. na jó ebédelni megállok.
a faiskolában azt mondták vegyek alá marhatrágyát, majd azt takarjam le 10 cm földdel, jó locsoljam be, és ültessem rá a fát (a fának nem szabad érintkezni direktben a trágyával). Így tettem mind3 fa megfogant.. :) 1 zsák trágya elég volt a 3 fa alá....
sziasztok! megint én;) szóval : ha elhozom a faiskolából a leendő "tanoncokat", de még nem tudom elültetni, lehet-e tárolni mondjuk gyökerüket földel befedve. ha igen akkor meddig? vagy egyből ültetni kell?
Szeretnék még az ősszel gyümölcsfákat vásárolni. Budapest-Vác vonalon, illetve közelében tudtok javasolni megbízható minőséget áruló üzletet? ... no meg lehetőleg elfogadható áron :)
Szerintem ez az agyagos pépezés fölösleges,kicsit túl szakszagú.Én ültetéskor nagyon be szoktam öntözni,szinte beiszapolom.Ez azért is jó mert a gyökerek közé teljesen bemossa a földet.Ősszel is mindenképp célszerű beöntözni,mert előre nem tudhatod mennyi csapadék lesz és száraz teleken a frissen ültetett oltvány is kiszáradhat.Mellesleg én fel is szoktam földdel kupacolni a kis fákat.
sziasztok! ősszel ültetnék pár gyümölcsfát. átolvastam a szakirodalmat, egy dolog nem egyértelmű számomra. azt írják hogy agyagos pépbe kell mártogatni a gyökerét. na most ha nincs agyagom, elég neki a sáros föld? be kell öntözni az őszi ültetést is vízzel? mármint a gyökérzónát. vagy elég neki a földes pépes mártogatás és utána a föld rászórása?
Én valami másra emlékszem utánanéztem, de nem igazán ugrik be, hogy melyik volt névről...
Amikor vettem , olyant kerestem, hogy nagy termése legyen és az íze muskotályos ,ezt ajánlották, ami nagy előnye, hogy éretten sem esik le a fáról.
Még csak most kezdem szedegetni ahogy érik, a fa koronájához képest nagyon sok volt rajta ,a nagyrésze le is hullott a nyár folyamán, de így is maradt rajta még bőven..