Szia! Az igazság az, hogy nem mindegy, hogy milyen szemüveggel nézzük az anaglif képeket. Létezik piros-zöld, piros-cián, piros-kék, sárga-kék (ColorCode3D), stb. A tapasztalataim szerint a piros-kék vagy cián a legelterjedtebb, de sajnos több árnyalata létezik. Valamint, az én képeimhez a bal szemen kell a pirosnak lenni.(Van olyan szemüveg is, ami fordított színezésű.) Így nekem is van olyan szemüvegem, amivel nagyon szellemképes.
Én már olyan szemüveggel is látom, amit alkoholos filccel színeztem pirosra és kékre. (A festéket tartalmazó szivacsot kivettem a filctollból, és így próbáltam egyenletesen befesteni egy rossz szemüvegemet. Persze ez nem tökéletes.) Valamint az emberek kb. 10%-a nem látja az anaglif képeket.
Ui:off Régebben írtam egy anaglif programot, amivel ki lehet próbálni a szemüveget. A zip fájl kb 110KB (elsőre nem mindig jön le)
Érdekes, de a háttértől nem válnak el a testek , ugyan gőzöm sincs hogy hogyan lehet jobban megcsinálni de a háttérrel kéne kezdeni valamit. A jobb alsó hátsó test elején látszik szépen, hogy kiugrik a térbe, és szerintem pont azért mert a hátsó részhez képest jön elő szépen a térhatás.
Biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban értesz az anaglifhez mint én szóval csak azt írtam ami eszembe jutott.
Tudom, hogy nem az a klasszikus panoráma, de talán kedvet csinál egy öszi kiránduláshoz. Helyszin: Pilisszentkereszt és Dobogókő között az un. Zsivány -sziklák. Nagyon romantikus hely, és a panorámán csak egy része látható, érdemes bejárni.
Most találtam ezt a topikot, ésleírná nekem valaki nagyvonalakba mi kell egy tökéletes panoráma képhez? Mekkora gyújtótávolságú obi és milyen programok? Mi a panorámakészítés alapja? Milyen beállításra kell odafigyelni? Nagyjából gondolom ezek a kérdések a lényegek.
Koszi a velemenyek. Meg raadasul a 17-40et eladom akkor lazan kifer belole egy 15os ;) (Vagy inkabb a 70-200at kene?! - belso hangon gonodlkodas-)
(Fatert, ne csuggedj, nem erzem hogy az 5D csoda lene, de flamet nem inditanek, a 40Dhez kepest a fullframe es a kisebb zaj jo, de tobbi mintha 10D-re leptem volna :( , ja es zaj alacsony ISO-n hosszu zarido mellett "eleg fura", szoal ott is vmit vmiert. No meg lassan sokan ugyis eladjak, csere vegett)