Keresés

Részletes keresés

Ancsíí Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9252

Filózgattunk sokat, hogy melyiket vegyük, aztán ennél maradtunk, nyomós ok volt az összeg is....de mivel ez az első panorámafotós felszerelésünk tanulni jó volt rajta, és megnézni hogy mit tudunk kihozni belőle, ha minden jól megy valamilyen úton veszünk vagy kapunk egy izmosabb vázat... Csak az a baj, hogy még Nikonban nincsen 12 mpixelesnél nagyobb felbontású (sztem)

Ez egy street view lesz, tehát nem olyan tökölős mint egy gyönyőrű panoképet összeállítani, ha ügyi vagyok naponta 300 panoképet rakok össze.

Előzmény: benike07 (9251)
benike07 Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9251
Most már értem............nekem is volt egy 4,5mm-es obim és mivel D40 vázzam van ezért ugyan ez volt a problémám. Végül nekem sikerült leszerveznem a Sigma forgalmazójával, hogy visszavegyék így többek közt lett belőle egy 10mm-es obi.
Ti számoltatok ezzel a problémával és arra gondoltok, hogy a jövőben úgyis beruháztok egy izmosabb vázba?
Előzmény: Ancsíí (9249)
Takoca_ Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9250
10500 panoráma??? jesszus!!! szoktatok aludni és enni is valamikor? :)
Előzmény: Ancsíí (9249)
Ancsíí Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9249

Igen 4,5 mm optikával fotózunk, és így 18 mbos tifek lesznek, amí nekünk még mindig nagy, mert eddig van 10 500 db panorámánk Szegedről és még egyszer ennyi lesz kb....... 

Az a baj, hogy a teljes képből nagyon kicsi kört vág ki, és így a 6mpixeles képünkből lesz kb. 2 mpixel, ha lenne egy 14 mpixeles sonynk akkor már jobb lenne az arány:), de még a minőség így is jobb lesz, mint a google webkamerás megoldása. (szerintem)

Előzmény: benike07 (9248)
benike07 Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9248
Ancsii, tényleg ti Sigma 4,5 mm optikával fényképeztek ?
Takoca_ Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9247
és nem megy ez a 4,5mm már baromira a minőség rovására?
Előzmény: fater49 (9246)
fater49 Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9246
"18mb a végső tiff??"
Nem voltál a margitszigeti találkozón, Ancsiiék 4,5mm optikát használnak.

"Ha a pano2qtvr-el gyártjátok a mov-ot, akkor a 'settings' fülön a 'Viewing Parameters/Spot in QuickTime'-al pontosan be lehet lőni az induló poziciót."

Ha a ptguiban beállítod a kép közepét akkor legalább azzal nem kell játszadozni később és akkor a java is onnan indul.
benike07 Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9245
Engem is érdekelne, mert egy 4000x2000 -es panót legjobban 50 megába sikerült butítani nekem. De mondjuk ez függ attól is, hogy milyen a tónusa a képnek vagyis milyen arányban van rajtuk sötétebb pixel. ...De akkor is 18 mega?
Előzmény: Ancsíí (9242)
Takoca_ Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9244
18mb a végső tiff?? nem 180?

mekkorába mentitek a képeket ptguiból? 18 mega nagyon kicsinek tűnik!
Előzmény: Ancsíí (9242)
Ancsíí Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9243

Jaj még annyit, hogy pano2qtvr droplettel csináljuk a movot, de keressünk valami más progit mert nekünk állandóan system errort jelezz.

Előzmény: v_sanya (9237)
Ancsíí Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9242

Köszi  a megoldásokat, programozó "kollegával" átnézük a Deval hátterét, mert valószínű ott lesz vmi elállítva. De a többi lehetőség is működik, mi i próbálgattuk, újat viszont nem tudunk mondani.

Igen a kész tiff panoink 18 mb-osak, még próbálkozunk a "lebutításával", hogy hogyan lehet a "legjobb" minőséget elérni, movban vagy kisebb méretű tifben....

Úgy tervezzük, hogy mikor elindítjuk a honlapunkat akkor töltünk fel minden általunk készített panorámát a rendezvényekről, eddig 53 rendezvényt (szegedit) fotóztunk, a SZIN en próbálkoztunk egy 4 méteres (ami 6 méterre is növelhető:-) magasságú állvánnyal fotózni az örjöngő népet a koncerten, nem a legjobb miőségűek, de érdekesek lettek a képek. Plusz még ott van a street view...szóval ne haragudjatok, hogy mostanság nem tudtunk aktív és hasznos részei lenni a klubnak, de rengeteget dolgoztunk és dolgozunk még.... Viszont, ha decemberben kijön a honlap ti tudjátok meg másodiknak..és várunk minden negatív és pozitív észrevételt, illetve mi is segítünk mindenben ha tudunk.

Ancsíííí, Szikra

Előzmény: Takoca_ (9241)
Takoca_ Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9241
Ahogy a többiek is írták: ptguiból tiff, azt megkapja a pano2qtvr ott meg be lehet állítani kezdőpontot, kezdő zoom értéket, max és min zoom-t. Ott az egyszerű megoldás, nem bonyolítsátok túl a dolgot!

A SZIN -en készült panorámákat hol lehet megnézni???

Előzmény: Ancsíí (9235)
Takoca_ Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9240
Nagyon jó lett! Esetleg egy kis zajszűrést elbírna de csak azon a nézőpont feletti részen
Előzmény: miskei (9239)
miskei Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9239
benike07 Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9238
Tiffbe nyugodtan lehet menteni a PTguiból, hogy aztán még egy kis retusálást lehesen rajta eszközölni. Azt Tiffet meg berakjátok a Pano2VR-be és átkonvertáljátok mov fájlba és így innen már csak ugyan azt kell csinálni amit már említettem.
....mondjuk nem is értem mért akartok Tiff-ben megjeleníteni a panorámaképet hiszen én úgy tudom, hogy nagyon nagy a fájl méret úgy........az életben nem töltődik be soha a neten.
v_sanya Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9237

Ha a pano2qtvr-el gyártjátok a mov-ot, akkor a 'settings' fülön a 

'Viewing Parameters/Spot in QuickTime'-al pontosan be lehet lőni az induló poziciót.

fater49 Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9236
A deval ua. QT file-t használja. Nem lehet eltérés, hacsak valamit át nem írtatok a detectVR-ben.
Ancsíí Creative Commons License 2008.10.11 0 0 9235

Igen már próbáltuk és a képnek a középpontja az lesz, de a Deval nekünk teljesen más nézetbe tölti be, mint a amit mi középpontnak megnevezünk a Ptgui editorjában...most a próbálkozunk a numerical transformerrel,de nem vágjuk hogy ez mi alapján működik..... milyen logikán...

Nem mentjük egyből movba, tifbe mentjük, csak még nem tudjuk, hogy tifnél maradunk vagy movnál azért lenne jó megtalálni erre a problémánkra a megoldást.

Előzmény: fater49 (9234)
fater49 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 9234
A panoráma editorban klikkelj a pirossal jelzett ikonra az állítja be a kép közepét. Ahová teszed a kurzort és nyomsz rá a bal egérrel az lesz a középpont.
Előzmény: Ancsíí (9232)
Takoca_ Creative Commons License 2008.10.10 0 0 9233
Nem egészen értem, PTGui-ból közvetlenül mentitek a MOV fájlt?

Nincs szükség utómunkára, javításra, színszűrésre?
Előzmény: Ancsíí (9232)
Ancsíí Creative Commons License 2008.10.10 0 0 9232

Köszi, igen segítettél,

mi a tifnél kerestük elsősorban a megoldást, így még csak most néztük meg a movnál....ami kiválóan működik, habár még jó lenne rájönni a ptguiban hogyan lehetne.....keressük.

Előzmény: benike07 (9231)
benike07 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 9231
ha jól értem a problémád, akkor ti szeretnétek, hogy a nektek tetsző szögből induljon el a betöltött pano a devalban. ezt kell csinálni: miután betöltötted a panot a devalba van egy olyan menüpontja hogy: ' jelenlegi nézet mentése a QTVR féjlba". Beállítjátok a nektek tetsző állásra a panót és okézátok azt a menüpnotot. Ez persze csak akkor működik ha mov kiterjesztésű a panoráma.

Remélem segítettem valamiben....
Előzmény: Ancsíí (9230)
Ancsíí Creative Commons License 2008.10.10 0 0 9230

Sziasztok!

Újra előkerültünk Szikrával, igaz nagyon eltűntünk az utóbbi 2 vagy már talán 3 hónapban, de nagyon dolgoztunk, azon hogy felfejlesszük panoramfotó tárunkat, s lassan már elkészülünk kis várounk Szeged, ún. street view, utcanézetével (de a Google-nak ne szóljatok:-) S hamarosan elkészül a saját kis honlapunk is, talán decemberben....

Az utómunkálatoknál tartunk... s egy egyszerűenek tűnő mégis rejtélyes problémába ütköztünk, talán Ti tudtok rá megoldást.

A rejtélyes probléma az, hogy a PTgui-ban be lehet e valami ésszerű módon állítani, azt, hogy a Devalben bejövő panorámakép kezdő nézete mi legyen....Azt tudjuk, hogyha a set center pointot tologatom akkor változik, de a kérdés, hogy ezt hogyan lehet egy bizonyos pozicióba beállítani az összes kép összeillesztésnél.... Remélem érthetően fogalmaztam.

Takoca_ Creative Commons License 2008.10.10 0 0 9229
Két kép ami még egy májusi sorozat része (akkor vettem a halszemet) :

Mátyás kút

Kilátás a várból

Ez utóbbi képnél kifejezetten kíváncsi lennék a véleményetekre: Smarni ugyan figyelmeztetett, hogy szerinte kicsit sok lett az apply image (szóval a színek) de én akkor úgy éreztem, hogy határeset és hagytam. Mostanra viszont (szokás szerint) teljesen elbizonytalanodtam. Mi a véleményetek? (na nem mintha a "szakvezetésnek" nem hinnék)
Takoca_ Creative Commons License 2008.10.09 0 0 9228
Krisssz helyhiány miatt törölte a múltkori maszkolás technológia okosító videóját, ezért az endedélyével feraktam magamhoz.

Itt elérhető:
http://album.reality.hu/tutorial/maszkolas.swf
benike07 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 9227
köszönöm krisssz, még szerencse hogy van egy kedves női szereplője is ennek a fórumcsapatnak aki kellő megértéssel viseltetik a buta kérdések iránt.......így már értem, és ezek szerint tényleg alkalmaztam már színszűrést. : )

.....Amúgy lenne egy kérdésem feléd, mégpedig az hogy mutattad azt a tutorialt az ég beillesztésével kapcsolatban nem is olyan régen...........Az az érzésem, hogy nem az volt az első tutoriálod amit készítettél. Lehetséges, hogy van egy weboldalad ami hemzseg az effajta hasznos kis videóktól? .............be jó volna! : )
Előzmény: krisssz (9223)
Takoca_ Creative Commons License 2008.10.08 0 0 9226
Lalééénak van egyfajta humora, majd megszokod :)
Előzmény: benike07 (9224)
laleeee Creative Commons License 2008.10.08 0 0 9225
á nem célozgatás,olyan,mint a "vzstriál" meg a "Takóca",néha ilyen hülyeségkekel szórakoztatom magam :)
Előzmény: benike07 (9224)
benike07 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 9224
Már kihevertem, de most meg az kelt bennem szorongást, hogy a "bénike"-ben az 'é' az elírás vagy célozgatás részedről. : )
mindegy.... de ne aggódjatok, eljön az a nap is amikor olyan szintre fejlődök, hogy majd én osztogatom a tanácsokat nektek ! ........... remélem mindannyian életben leszünk még akkor. : )
Előzmény: laleeee (9221)
krisssz Creative Commons License 2008.10.08 0 0 9223
Szia benike. Baromira nem vagyok guru, kedves párom enyhén túloz, le is toltam, mert nagyon gáz, hogy ilyeneket ír.

A színszűrés szó jelentését viszont nem hinném, hogy nem tudod. Ha mégsem, titokban utána kellett volna nézni a neten :))

Amikor beállítod a színeket, az a színszűrés. Persze van, aki jpg-ben fotóz és sose nyúl hozzá, de a raw-nál elkerülhetetlen. Valamit csak állítgattál Te is. Na az volt a színszűrés:) Kicsit erősre sikerült, kell még gyakorolni, de menni fog:)
Előzmény: benike07 (9208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!